Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 18-04-2010

 

 

 

 
Εορτασμός 189ης Επετείου της 1ης εν Λεβιδίω Νικητηρίου Μάχης των Ελλήνων
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της 189ης Επετείου της Πρώτης εν Λεβιδίω νικητηρίου Μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821 θα γίνουν στις 25 Απριλίου 2010 στον Δήμο Λεβιδίου σύμφωνα με το πρόγραμμα: >>>>>>>>>

 

 

 
Ημέρα εορτασμού του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης
Η 19η Απριλίου έχει καθιερωθεί με το Π.Δ. 130/2008 ως ημέρα εορτασμού του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, αγωνίστηκε και θυσιάστηκε -αφιλοκερδώς- για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, ενώ, παράλληλα, απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωϊνής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 19ης Απριλίου 2010.
β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της 20ης Απριλίου 2010 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.
Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και του Λαού της Πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας και επιμνημόσυνη δέηση.
Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη του Λόρδου Βύρωνα και των φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας - Εθνικός Ύμνος.

 

 

 
Ηττήθηκε ο Αστέρας στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (0-0)

Με ήττα αποχαιρέτισε ο Αστέρας Τρίπολης το φετινό πρωτάθλημα, αφού όπως και στο κλείσιμο της περιόδου 2007-2008 ηττήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο από την ΑΕΚ με 2-0.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια, τα οποία ανάγκασαν τον διαιτητή του παιχνιδιού Αμπάρκιολη να διακόψει το ματς για 8 λεπτά. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τα έβαλαν με διοίκηση και άνδρες των ΜΑΤ!

Όσον αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού έγινε στο 7ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Λεονάρντο, ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ντεγκρά

Στο 13’ Νέμεθ και Μαντούκα έπαιξαν γρήγορα το ένα-δύο, ο Ούγγρος έκανε και το πλασέ στην κίνηση λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά

Χρειάστηκαν να περάσουν είκοσι λεπτά για την επόμενη καλή φάση του παιχνιδιού, όταν μετά από κόρνερ του Μαντούκα στο 33’ ο Μαιστόροβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Έντερ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο επερχόμενος Ουντότζι, αν και αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Αραμπατζή χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Δύο λεπτά αργότερα και μετά από φάουλ του Λεονάρντο από τα δεξιά, ο Μανωλάς εντυπωσιακά ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι είχε βρει πλέον ρυθμό και στο 36ο λεπτό, ο Λαδάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Τσέζαρεκ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Αραμπατζή, αλλά το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα άουτ.

Σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48ο λεπτό ήρθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, όταν μετά από σέντρα του Νέμεθ από δεξιά, ο Τζιμπούρ που παρακολουθούσε τη φάση και βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Το γκολ δεν αποθάρρυνε τον Αστέρα, που ανεβάζοντας την απόδοση του, προσπάθησε να ισοφαρίσει. Στο 67ο λεπτό το δυνατό χτύπημα φάουλ του Φυτανίδη, ανάγκασε τον Αραμπατζή να μπλοκάρει τη μπάλα, με δεύτερη προσπάθεια και να προλάβει τον επερχόμενο Νταμόντε.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βίλτσες μπήκε στη μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση, αναγκάζοντας τον Αραμπατζή να αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 74’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του ορεξάτου Βίλτσες, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε δύσκολα.

Στο 85’ και μετά από σέντρα του Χέρσι από τα δεξιά, ο Τζιμπούρ ενήργησε όπως στη φάση του γκολ, αλλά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νέμεθ έβγαλε κάθετη πάσα στον Καφέ που απέναντι στον Ντεγκρά, πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Θεσσαλονίκης), που απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Ουριμπάρι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας, Λαγός, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Μάκος (84' Καφές, Λεονάρντο (73' Χέρσι), Μαντούκα (65' Σκόκο), Νέμεθ, Τζιμπούρ
Αστέρας: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Λαδάκης, Καρντόσο, Ρίος (62' Νταμόντε), Έντερ, Ουντότζι (58' Βίλτσες), Τσέζαρεκ (84' Μπακασέτας)

Ξέρετε ότι…
- Ο νεαρός Τάσος Μπακασέτας δεν θα ξεχάσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ, διότι έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα, αντικαθιστώντας τον κορυφαίο σκόρερ του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Το «βάπτισμα του πυρός» στο Ολυμπιακό Στάδιο έγινε στο 84ο λεπτό.
- Ο Αστέρας δεν τα καταφέρνει στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, αφού στις τρεις επισκέψεις του με αντίπαλο το «δικέφαλο του νότου» έχει ηττηθεί ισάριθμες φορές. Μάλιστα, όπως και την περίοδο 2007-2008 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και με το ίδιο αποτέλεσμα (2-0).
- Ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ισοφάρισε σε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα τον Πάουλο Κάμπος, κοουτσάροντας σε 22 αγώνες.

Στην 9η θέση τερμάτισαν οι νέοι

Η ΑΕΚ κέρδισε και στον αγώνα των νέων (Κ-21), τον Αστέρα με 3-0, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος νέων της Σούπερ Λίγκ. Οι δύο ομάδες ισοβάθμισαν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 πόντους.
Τα τρία γκολ που έκριναν το νικητή σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με το Νικόλτση στο 48’ να ανοίγει το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παυλής διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νικόλτσης στο 66'.

ΑΕΚ: Τσουκαλάς, Μαντάς, Εγγλέζου, Ζιάμπαρης, Ρομπς, Κλωναρίδης, Πούρνος (81’ Μουρούτης), Αμπντουλραχμάνι (66’ Αμπντελ Ραχίμ), Νικόλτσης, Τσαμουρλίδης (77’ Μανωλάς), Παυλής.
Αστέρας: Γιαννακόπουλος, Κίτσος (65’ Νικολίτσας), Σεντεμέντες, Ζώης (67’ Νικόλαρος), Μπακιρτζίδης, Κουρμπέλης, Τζουμάκας (55’ Αγγελόπουλος), Σαραντόπουλος (67’ Χαρμπάλης), Φιλάι, Καράμπελας (79’ Σπανός), Ρουμελιώτης.
- Η ομάδα των εφήβων (Κ-17) του Αστέρα ηττήθηκε 2-3 από τον Εργοτέλη, σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Ο Αστέρας τερμάτισε στην 6η θέση του ομίλου του με 27 βαθμούς.

 

 

 
Σχετικά με το παιχνίδι του Αρκαδικού
Σμυρνιώτης: «Στοίχισαν τα λάθη στη ζώνη»

Ο Αρκαδικός έκανε μία μεγάλη προσπάθεια απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο του Ηρακλή, αλλά στο τέλος λύγισε και δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις φετινές νίκες του επί του «Γηραιού»

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, χαρακτηρίζοντας το ως το υψηλότερου επιπέδου μπάσκετ που έχει γίνει ποτέ στην Τρίπολη, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για την προσπάθεια που κατέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Αρκάς τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στο στόχο της ομάδας του τα τελευταία πέντε παιχνίδια, αλλά και για τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς περιμένει πολλές εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο νικητή. Είναι μεγάλη τιμή για μας που παίζουμε με ομάδες όπως είναι ο Ηρακλής. Πιστεύω πώς όλοι κατάλαβαν, μπαίνοντας στο γήπεδο πώς είναι ένα επίπεδο παραπάνω σαν ομάδα και σαν παίκτες, αλλά τελικά δείξαμε και εμείς πώς μπορούμε να τους κοντράρουμε. Ήμασταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού μπροστά στο σκορ και είχαμε τον πρώτο λόγο. Απλά, κάναμε μερικά λάθη στη ζώνη του Ηρακλή. Σε εκείνο το σημείο δεν είχαμε καθαρό μυαλό και από κει και πέρα ήμασταν λίγο άτυχοι. Θεωρώ πώς σουτέρ σαν τον Καραδολάμη, που αστόχησε σε αμαρκάριστο τρίποντο, ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ με δύο πόντους. Αν έμπαινε εκείνο το τρίποντο πιστεύω πώς θα είχαμε κερδίσει το παιχνίδι. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα