Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 14-04-2010

 

 

 

 
Επιμορφωτική ημερίδα για Σχ.Συμβ. «Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας»
Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για τους Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις 15 Απριλίου 2010 και ώρα 10.00π.μ. έως 2.00μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, με θέμα: «Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας».

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στοχεύει με σταδιακές παρεμβάσεις να οικοδομήσει το «Νέο Σχολείο», αλλάζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα προς όφελος του μαθητή, του εκπαιδευτικού και της κοινωνίας ευρύτερα.

Βασικό στοιχείο του «Νέου Σχολείου» αποτελεί η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας και έχει ως στόχο να αναδείξει τη σχολική μονάδα ως βασικό φορέα προγραμματισμού, υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου και να βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Βασική επιδίωξη του Υπουργείου είναι η ενδυνάμωση της σχολικής μονάδας και των παραγόντων που τη συναποτελούν (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), οι οποίοι με τις δράσεις τους να οδηγηθούν σε μια αποτελεσματικότερη οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση της σχολικής μονάδας.

 

 

 
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ – 11π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

- Όχι στο «νέο σύστημα πρόσληψης» των εκπαιδευτικών
- Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
- Να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση
- Όχι στα 30αρια τμήματα
- Όχι στο «νέο σχολείο» της αγοράς και της ημιμάθειας
www.edupame.gr

Όχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία της πλουτοκρατίας
Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Έχεις νιώσει ήδη το πετσί σου την κρίση! Ο μισθός μειώθηκε και με το φορολογικό θα μειωθεί παραπέρα, θα γίνεις πιο φτωχός! Η ιδεολογική τρομοκρατία της ανόδου των spread δε σε αφορά! Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα νέα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων τα οποία θα φέρει ανεξάρτητα από την εξέλιξη των spread.Πες όχι στην επιχείρηση λοβοτομής και παραπλάνησης από τα ΜΜΕ. Θέλουν να κρύψουν ότι η πλουτοκρατία βγαίνει αλώβητη από την κρίση. Μέσα στο 2009 είχε 14 δις ευρώ κέρδη! Παρ’ το απόφαση: Είτε με ψηλά είτε με χαμηλά σπρεντ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού!

Η κυβέρνηση με νομοσχέδια «κατά ριπάς» κάνει νόμο του κράτους κάθε απαίτηση και επιθυμία του κεφαλαίου, θεσπίζει νέα προνόμια και παροχές για το μεγάλο κεφάλαιο, αφαιρεί κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε κατάκτηση.

Με την παρουσίαση του πρόσφατου νομοσχέδιου για την «αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού», δηλαδή το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών, αποσυνδέεται πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα, το πτυχίο ως μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Για να προσληφθεί κάποιος ως εκπαιδευτικός απαιτείται: πτυχίο, πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, ΑΣΕΠ, δυο χρόνια δόκιμος, αξιολόγηση. Αμέσως μετά θα ακολουθεί, αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού, προσλήψεις στο επίπεδο της σχολικής μονάδας στα πλαίσια του «Καλλικράτη», υπολογισμός των κενών με 30αρια τμήματα, δηλαδή κατάργηση της οργανικότητας της θέσης και ως εκ τούτου άρση της μονιμότητας. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν σε γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και σε απολύσεις εκπαιδευτικών, αρχής γεννομένης από την ΤΕΕ!

Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται: Περισσότερα...

ΠΑΜΕ

 

 

 
Πρόταση ΕΚΑ για απεργία τέλος Απρίλη
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Τρίπολη 14 - 4 - 2010
Αρ. πρωτ: 6527 / Φ 33

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ: Διοίκηση Γ.Σ.Ε.Ε

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση, επιβάλλεται η συγκρότηση ενός αγωνιστικού προγράμματος δράσης του σ.κ, με στόχο την ανατροπή των αντεργατικών - αντικοινωνικών πολιτικών της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., που σήμερα υλοποιούνται στη χώρα μας.

Μπροστά στην καταιγίδα νέων αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, είναι ανάγκη το εργατικό κίνημα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δώσει δυναμική αγωνιστική απάντηση με νέα 24ωρη Γενική Απεργία.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας της 13 - 4 - 2010 αποφασίσαμε και προτείνουμε η Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Ε μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε 24ωρη Απεργία στο 3ο Δεκαήμερο του Απρίλη.

Να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων με αιχμή τις ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση του επιδόματος των ανέργων, την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας χωρίς επισφάλεια και ελαστικότητες, την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την απόκρουση της φορολογικής επιδρομής.

Ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είναι ο μοναδικός δρόμος για την ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων της Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μια άλλη πολιτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

Η Γ.Σ.Ε.Ε και συνολικά το σ.κ οφείλει να μπει μπροστά και να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των εργαζομένων με την οργάνωση ενός κύματος πολύμορφων κινητοποιήσεων την επόμενη περίοδο με συγκεκριμένο σχέδιο του αγώνα των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.     ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

 

 

 
Χωρίς Μπαρτολίνι, Μπαστία στο ΟΑΚΑ
Μπορεί να έχουν κριθεί τα πάντα, όσον αφορά την παραμονή του Αστέρα στη Σούπερ Λιγκ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος χαρίστηκε στους παίκτες του κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης.

Πολύ τρέξιμο στην αρχή και στη συνέχεια «οικογενειακά διπλά» με τον Έλληνα τεχνικό να χωρίζει τους ποδοσφαιριστές σε τρεις ομάδες, ενώ η προπόνηση ολοκληρώθηκε με τελειώματα φάσεων.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αστέρα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και ο Έλληνας τεχνικός με τους συνεργάτες του σκέφτονται τον τελευταίο φετινό αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από τη σημερινή προπόνηση απουσίασε ο Μαρσελάο, ενώ η προετοιμασία της ομάδας για το Κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι (4 μ.μ.) και την Παρασκευή το απόγευμα (7 μ.μ.).

Δύο Αργεντινοί ποδοσφαιριστές, θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Ο πρώτος είναι ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στον αγώνα με την Ξάνθη και δηλώθηκε πώς δε θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ.

Ο δεύτερος είναι ο Αντριάν Μπαστία, που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες στο τελευταίο παιχνίδι του Αστέρα με αντίπαλο τον Άρη, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

 

 

 
Χωρίς Τόσιτς στην προπόνηση
Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αρκαδικού για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, που σίγουρα είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό όνομα που έχει έρθει στην Τρίπολη (σε ανδρικό επίπεδο) για επίσημο αγώνα.

Το προπονητικό τιμ του Αρκαδικού έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών στην αξία των αντιπάλων και φυσικά του ονόματος του Ηρακλή, που σε μεγάλο ποσοστό έχει εξασφαλίσει την άνοδο-επιστροφή του στην Α1 κατηγορία.

Προπονητής της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας είναι η παλιά (πρόσφατη χρονικά) δόξα του ελληνικού μπάσκετ και του Ηρακλή, Λευτέρης Κακιούσης, που ως τεχνικός ήταν στο προπονητικό τιμ της εθνικής ομάδας όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005 και δευτεραθλήτρια κόσμου το 2006.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων του «Γηραιού» που θα έρθουν στην Τρίπολη να αγωνιστούν, ξεχωρίζει σίγουρα αυτό του Τέρι Κάστλ που μέχρι πέρσι ως αθλητής του Αρη Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην Ευρωλίγκα! Δεν είναι βέβαια το μόνο μεγάλο όνομα, καθώς στο ρόστερ του Ηρακλή συμπεριλαμβάνονται αυτά των Πέτροβιτς, Λαμπρόπουλου, Καραποστόλου, Δέσπου.

Στη χθεσινή προπόνηση του Αρκαδικού δεν συμμετείχε πάντως ο Σλόμπονταν Τόσιτς, που ταλαιπωρήθηκε από στομαχικές διαταραχές. Πιθανότατα να μπει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα είναι το πρώτο με γεμάτες και πάλι κερκίδες στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, μετά την τιμωρία του Αρκαδικού να παίξει δύο παιχνίδια με το Πέραμα και τον Ερμή Λαγκαδά κεκλεισμένων των θυρών και ήδη οι φίλαθλοι δείχνουν να έχουν μπει στο ρυθμό του μεγάλου αυτού παιχνιδιού.

Ο ιστορικός αυτός αγώνας για το Αρκαδικό μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα