Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 13-04-2010

 

 

 

 

 
Έκλεισε το ΤΕΙ Σπάρτης λόγω έλλειψης Διοικητικού προσωπικού!
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
13/4/2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Έκλεισε το ΤΕΙ Σπάρτης λόγω έλλειψης Διοικητικού προσωπικού! 550 σπουδαστές δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους»

Η παντελής έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων στο ΤΕΙ Σπάρτης και η αδιαφορία της κυβέρνησης συνολικά και του Υπουργείου σας ειδικότερα να μην προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των τριών υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο ΤΕΙ Σπάρτης και των οποίων η σύμβαση έληξε στις 31 Μαρτίου 2010, έχει ως αποτέλεσμα τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 να κλείσει το ΤΕΙ Σπάρτης. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι ότι περισσότεροι από 550 ενεργοί σπουδαστές, χωρίς δική τους ευθύνη δεν μπορούν να σπουδάσουν!

Όπως προκύπτει από επιστολή του Προέδρου του ΤΕΙ κ. Ανδρέα Κανάκη, το ΤΕΙ Καλαμάτας είχε ενημερώσει επανειλημμένως με έγγραφά του (4 τον αριθμό) αλλά και με άλλους τρόπους την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, όμως λύση στο πρόβλημα δεν δόθηκε.

Επειδή είναι απαράδεκτο να κλείνει το ΤΕΙ Σπάρτης γιατί το Υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά και δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας υπάλληλος στο ΤΕΙ ο οποίος να ανοίγει τις πόρτες του κτιρίου,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1) Πότε επιτέλους θα ανανεώσετε τις συμβάσεις των τριών εργαζομένων οι οποίες έληξαν στις 31 Μαρτίου ώστε να υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι για να επαναλειτουργήσει πάλι το ΤΕΙ Σπάρτης;
2) Θα προχωρήσετε στην πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού ώστε να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο γεγονός να μπαίνει «λουκέτο» στο ΤΕΙ Σπάρτης λόγω έλλειψης προσωπικού;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τάσος Κουράκης

 

 

 
ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ
Επίσκεψη φορέων και Ημερίδα στο ευρωκοινοβούλιο για τις λιγνιτικές περιοχές

Ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα προβλήματα των λιγνιτικών περιοχών στην Ελλάδα, οργανώνουν την Πέμπτη 15 Απριλίου οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με πρόσκληση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία 25 εκπροσώπων φορέων από τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, προκειμένου να πάρουν μέρος στην ημερίδα και να έχουν σημαντικές ενημερωτικές επαφές.

Σκοπός της αποστολής είναι η προβολή των προβλημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η μεταφορά καλών πρακτικών από τον επανασχεδιασμό της τοπικής οικονομίας μετά το κλείσιμο ανθρακωρυχείων στην περιφέρεια της Φλάνδρας στο Βέλγιο, καθώς και η συνεισφορά στο σχεδιασμό της προετοιμασίας για το πέρασμα στη μετα-λιγνιτική εποχή, που αναπόφευκτα θα έρθει.

Η Τετάρτη 14 Απριλίου, πρώτη ημέρα της αποστολής είναι αφιερωμένη σε μια περιοδεία-επίσκεψη των ανθρακωρυχείων στη Φλάνδρα και σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς που θα μιλήσουν για την εμπειρία τους.

Η Πέμπτη 15 Απριλίου είναι ολόκληρη αφιερωμένη στην ημερίδα, που θα αρχίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9.30 τοπική ώρα. Εκτός από τον Μιχ. Τρεμόπουλο και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων από τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία, στην ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας και διεθνών ΜΚΟ, καθώς και Πράσινοι ευρωβουλευτές. Περισσότερα...

 

 

 
Εναλλακτική πρόταση της αριστεράς για οικονομική και κοινωνική διέξοδο
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στη Μαδρίτη

"Οικονομική κρίση:
Εναλλακτική πρόταση της αριστεράς για οικονομική και κοινωνική διέξοδο"

• Νίκος Χουντής: Ελλάδα − Ισπανία, κι όμως η κρίση είναι ίδια.

Συνεδριάζει σήμερα στη Μαδρίτη η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέματα που αφορούν την παρούσα οικονομική κρίση, το Σύμφωνο Σταθερότητας, τη Στρατηγική ΕΕ2020 και τις εναλλακτικές προτάσεις της Αριστεράς στην Ευρώπη.

Στην πρώτη θεματική συζήτηση με θέμα τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης, έλαβαν μέρος ο Cayo Lara, εθνικός συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας, ο Gaspar Llamazares, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ενωμένης Αριστεράς, ο Ramon Gorriz, Γραμματέας του Συνδικάτου "Comisiones Obreras", ο Sebastian Martinez συνδικαλιστής και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ως συντονιστής.

Κοινός παρονομαστής όλων των ομιλητών ήταν ότι, μέσω της κρίσης, επιχειρείται η σκληρότερη εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης με θεμέλιο τη θεωρία "περισσότερη αγορά, λιγότερο κράτος", η αποδόμηση της εργασίας και σημαντικές περικοπές στο κράτος πρόνοιας. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Αριστερά στην Ευρώπη και τις εναλλακτικές προτάσεις της. Αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ανοιχτού φόρουμ για εναλλακτική πρόταση Στρατηγικής 2010-2020, ένα σύνολο διαφορετικών φορολογικών πολιτικών, μια προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση ώστε να πληρώνουν περισσότερο οι έχοντες και αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Περιλαμβάνουν επίσης, την ανάγκη καταπολέμησης της παραοικονομίας, της διαφθοράς, τη λήψη συγκεκριμένων επενδυτικών μέτρων προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης, την ενεργή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα προς τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά καθώς και την ανάγκη δημιουργίας εθνικού τραπεζικού πυλώνα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε στη φάση εκείνη της κρίσης που εμφανίζεται ως δημοσιονομική κρίση (έλλειμμα δημόσιου προϋπολογισμού, δημόσιο χρέος) δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα βάρη της κρίσης πληρώνουν ήδη οι εργαζόμενοι, με μειώσεις μισθών, αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και ανεργία. Επίσης τόνισε ότι παρόλο που τόσο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Θαπατέρο, όσο και ο Σώκρατες της Πορτογαλίας, διατυμπανίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι η κρίση των χωρών τους δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Ελλάδας, παίρνουν ήδη σκληρά αντιλαϊκά μέτρα τύπου Ελλάδας εις βάρος των εργαζομένων στις χώρες τους.

● Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών και περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς: http://www.guengl.eu/showPage.jsp?ID=8379&AREA=6&HIGH=1

 

 

 
Ο τυχερός της λαχειοφόρου του Αρκαδικού
Ο λαχνός 5252 κερδίζει το OPEL CORSA 1.4 SPORT

Με βάση τη σημερινή κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου, ο τυχερός λαχνός που κερδίζει το αυτοκίνητο του Αρκαδικού είναι το 5252.

Η παράδοση του OPEL CORSA 1.4 SPORT θα γίνει μετά τη λήξη του Σαββατιάτικου αγώνα πρωταθλήματος Αρκαδικός-Ηρακλής (15.00)

Πάλι στιγμιότυπα από την ΕΡΤ

Ο αγώνας Αρκαδικός – Ηρακλής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, αντί ώρας 17.30, θα διεξαχθεί ώρα 15.00 και στιγμιότυπά του θα μεταδοθούν απευθείας από την εκπομπή «Κερκίδα» του Σαββάτου της ΕΤ-1.

 

 

 
ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΚΟΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Με εννέα μετάλλια επέστρεψε ο ΚΟΑΤ από τους αγώνες με την επωνυμία <<11ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ>> που έγιναν στο κολυμβητήριο του Περιστερίου στις 10 -11 Απριλίου 2010 και τους διοργάνωσε ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Τρία (3) χρυσά, τέσσερα (4) αργυρά και δύο (2) χάλκινα μετάλλια κέρδισαν οι αθλητές του συλλόγου μας.
Χρυσά μετάλλια πήραν οι:
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ (100m ύπτιο )
ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (50m ελεύθερο)
ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (50m πρόσθιο)

Αργυρά μετάλλια πήραν οι:
ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (2) (50m πρόσθιο και 200m πρόσθιο)
ΚΑΡΑΜΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (100m ελεύθερο)
ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (50m πρόσθιο)

Χάλκινα μετάλλια πήραν οι:
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ (50m ελεύθερο)
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (50m ύπτιο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές του συλλόγου που δεν ανέβηκαν στο βάθρο ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα των αγωνισμάτων τους.
Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος και τους εύχεται πάντα επιτυχίες

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος      Μανωλοπούλου Δέσποινα

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα