Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Μ. Τρίτη 30-03-2010

 

 

 

 
Εγκαινιάστηκε ο νέος δρόμος Αθήναιο-Λεύκτρο
«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία τα αναπτυξιακά έργα αποτελούν την καλύτερη απάντηση που δίνει η χώρα μας προκειμένου να επιτύχουμε ανάπτυξη, διατήρηση και περιφρούρηση της απασχόλησης και εμπλουτισμό των υποδομών, που ενισχύουν και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών». Αυτό τόνισε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας παραδίδοντας το μεσημέρι σε κυκλοφορία ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη. Πρόκειται για το τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αθήναιου έως το Λεύκτρο μήκους περίπου 16 χλμ, που αποτελεί ουσιαστικά την παράκαμψη των επικινδύνων στροφών της Μεγαλόπολης, συνολικού κόστους κατασκευής 110 εκατομμύρων ευρώ.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «το έργο αυτό, αποτελεί την πιο πειστική απάντηση σε όλους εκείνους, οι οποίοι ρωτούν αν η Ελλάδα μπορεί. Η Ελλάδα μπορεί, είναι το τεκμήριο της λογικής απάντησης που δίνουμε σε όλους εκείνους που διερωτώνται, αν οι Έλληνες ξέρουν, αν οι Έλληνες θέλουν και αν οι Έλληνες μπορούν να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Η Ελλάδα μπορεί και οι Έλληνες μπορούν. Γι’ αυτό ακριβώς θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σε μια δύσκολη συγκυρία, που κάνουμε αγώνα, ώστε η χώρα μας να επανακατακτήσει το κύρος, τη διαπραγματευτική δύναμη της, την αξιοπιστία της, τέτοια έργα αποτελούν τα ακαταμάχητα επιχειρήματα μας, για το ότι μπορούμε να έχουμε σύγχρονες υποδομές. Η Ελλάδα μπορεί να προοδεύει και να αναπτύσσεται γιατί έχει τις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες εγγυώνται αυτή την ανάπτυξη και την πρόοδο».

Ο κ. Ρέππας, είπε ότι πρόκειται για «έργο πνοής». «Ένα σημαντικό έργο για την Πελοπόννησο, το οποίο πλέον αποτελεί τον βασικό άξονα σύνδεσης της Τρίπολης με τη Μεγαλόπολη και την Καλαμάτα. Βοηθά πλέον οι μετακινήσεις να γίνονται σε σύντομο διάστημα αποφεύγοντας επικίνδυνες στροφές. Το τμήμα αυτό, διαθέτει πλήθος τεχνικών έργων ιδιαίτερα δύσκολων, λόγω και των από γεωλογική και γεωτεχνική άποψη δυσκολιών της περιοχής. Περιλαμβάνει δύο σήραγγες μήκους 1.360 μέτρων έκαστη, μια γέφυρα στον Αλφειό επτά ανοιγμάτων μήκους 244 μέτρων, άλλες γέφυρες, ημιγέφυρες, στέγαστρα, ημιστέγαστρα, ανισόπεδους, άνω και κάτω διαβάσεων τεχνικά έργα. Όλα αυτά δείχνουν ότι ένα πολύ σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε παρά τις δυσκολίες που συνάντησε από την αρχή που κάποιοι το συνέλαβαν και το σχεδίασαν, ώστε σήμερα να έχουμε στη διάθεση μας ένα υψηλής ποιότητας οδικό έργο, μια σπουδαία υποδομή, για την πατρίδα μας, αλλά και για την εθνική οικονομία», είπε ο κ. Ρέππας υπενθυμίζοντας ότι το έργο αυτό ξεκίνησε το 1997 επί Κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, από τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος και παραβρέθηκε στην παράδοση του δρόμου και κάνοντας αναφορά σε όλους τους μετέπειτα Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ.

Τα οφέλη από την παράδοση στην κυκλοφορία του υπόψη τμήματος είναι εξαιρετικά σημαντικά και αναφέρονται τόσο στην αύξηση του επιπέδου οδικής Ασφάλειας (με την αναμενόμενη κατακόρυφη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που είναι εξαιρετικά συχνά στις στροφές της Μεγαλόπολης) όσο και στη μείωση του χρόνου μετακίνησης ο οποίος προσδιορίζεται πλέον σε λιγότερο από 10 λεπτά της ώρας όταν μέχρι σήμερα (και ανάλογα με την κυκλοφορία) ήταν πάνω από μισή ώρα.

Μέχρι το καλοκαίρι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Παράκαμψης Τρίπολης – Αθήναιο μήκους περίπου 16 χλμ, όπως και το τμήμα από το Λεύκτρο μέχρι Παραδείσια. Αν και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του συνόλου του Αυτοκινητόδρομου είναι έως τα τέλη του 2012, ο κ. Ρέππας εξήγησε ότι η Κοινοπραξία εργάζεται εντατικά και το Υπουργείο παρακολουθεί προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή της χρηματοδοτικής ροής ώστε το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα και να δοθεί μέσα στο 2011.

Ο Υπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για την κατολίσθηση στο δρόμο Τρίπολης – Αρχαία Ολυμπίας και εξήγησε: «ΣΕ πολλά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα αντιμετωπίζουμε προβλήματα κατολισθήσεων. Αυτό είναι συνέπεια ενός οδικού δικτύου που για πολλά χρόνια δεν έχει συντηρηθεί και τώρα καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η αμέλεια. Το τμήμα του δρόμου που παρουσίασε πρόβλημα στα Λαγκάδια θα το επισκεφθεί ο καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας του Πολυτεχνείου κ. Καββαδάς και ειδικοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να επιλεχθεί η ενδεδειγμένη λύση, γιατί τα γεωλογικά φαινόμενα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Χρειάζεται προσεκτική μελέτη γιατί πάντοτε εγκυμονούν κινδύνους όταν δίνεις στην κυκλοφορία δρόμους χωρίς να έχεις λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα».

 

 

 
ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Φίλοι επιχειρηματίες,

Όσοι έχετε λάβει δάνειο πυρόπληκτων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ή χωρίς την εγγύηση και επιθυμείτε να παρατείνετε την αποπληρωμή του κατά 2 χρόνια, πληρώνοντας μόνο το 50% των συμβατικών τόκων, σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει απαραιτήτως να κάνετε αίτηση στην τράπεζα σας το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2010.

Προσοχή: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ.

Ασφαλιστική-Φορολογική Ενημερότητα δεν απαιτείται με την υποβολή της αίτησής σας αλλά μεταγενέστρα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μας διαβεβαίωσε ότι τα πυρόπληκτα δάνεια θα ρυθμιστούν ακόμα και αυτά που δεν είναι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Καμία τράπεζα δεν δικαιούται να μην παραλάβει την αίτησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 2710 227141-2 όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Ιωάννης Μπουντρούκας

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Φιλικό αύριο με Πανναυπλιακό

Φιλικό παιχνίδι θα δώσει την Μ. Τετάρτη στις 5 μ.μ. ο Αστέρας Τρίπολης με τον Πανναυπλιακό με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, σε όσους δεν αγωνίζονται πολύ στα επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η σημερινή προπόνηση χωρίστηκε σε δύο τομείς, κατοχή μπάλας και παιχνίδια τακτικής, με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να μην έχει σήμερα στη διάθεση του, τους «συνήθεις υπόπτους» των τελευταίων ημερών Καρέρα, Μαρσελάο, Αποστολίδη, Γεωργίου που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία και τον κλινήρη Μητσέα που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Δίπλα σε αυτούς ήρθαν να προστεθούν και τα ονόματα των Καρντόσο, Καούνου, Λαμπρόπουλου, που περισσότερο για προληπτικούς λόγους ακολούθησαν επίσης ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

Η αυριανή ημέρα εκτός του φιλικού που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, περιλαμβάνει και πρωινή προπόνηση (09.30 π.μ.)

Επίσκεψη του Αστέρα

Στο κλίμα των Άγιων αυτών ημερών, αντιπροσωπεία του Αστέρα Τρίπολης θα επισκεφθεί την Μ. Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι τον Οίκο Τυφλών.

Αύριο ο τελικός των παίδων

Την Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Αστρους ο τελικός του παιδικού πρωταθλήματος Αρκαδίας με φιναλίστ τον Αστέρα και τον Απόλλωνα Τυρού.

Στη φετινή του πορεία προς τον τελικό, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε και τους εννέα αγώνες που έδωσε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος σημειώνοντας 49 γκολ, ενώ δέχτηκε μόλις ένα!

Ο Αστέρας παίζει για δεύτερη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, όπου στην προηγούμενη συμμετοχή του είχε κατακτήσει το 2007 το τρόπαιο κερδίζοντας με 3-0 την αντίστοιχη ομάδα του Λεωνιδίου.

Ο τυχερός της κλήρωσης

Ο Πέτρος Λυμπερόπουλος ήταν ο τυχερός της κλήρωσης που έγινε στην ανάπαυλα του παιχνιδιού Αστέρας-Πανθρακικός, κερδίζοντας ένα ποδήλατο. Ο τυχερός νικητής είχε εισιτήριο στη Θύρα 1, τμήμα Δ, σειρά 5, θέση 23.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα