Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Μ. Δευτέρα 29-03-2010

 

 

 

 
Στην κυκλοφορία μέρος του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας μεταβαίνει αύριο στην Πελοπόννησο, όπου στον ανισόπεδο κόμβο του Αθήναιου (Ασέα), στις 12.00΄, θα παραδώσει στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

Το νέο τμήμα, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι δύο Σήραγγες Ραψομάτη, (μία ανά κατεύθυνση) έχει μήκος περίπου 15 χλμ, διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων + Λ.Ε.Α. ανά κατεύθυνση.

Με την παράδοσή του παρακάμπτονται οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης και αναβαθμίζεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας. Επίσης, συντομεύει σημαντικά ο χρόνος διαδρομής των μετακινουμένων από και προς τη Μεγαλόπολη, τη Μεσσηνία και τη νότια Ηλεία.
Σε πρώτη φάση, η σύνδεση του νέου τμήματος Αθήναιο – Λεύκτρο με την υπάρχουσα εθνική οδό θα γίνεται σε δύο κυκλικούς κόμβους, στο ύψος του Αθήναιου (Ασέα) και Λεύκτρου (Μεγαλόπολη), αντίστοιχα.

 

 

 
Με επιτυχία η απολογιστική Συνέλευση της Δ.Κ. «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»
στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου 22-3-2010

Η Συνέλευση άνοιξε με τις ευχαριστίες προς τους παρευρισκόμενους, εκ μέρους όλων των στελεχών και των φίλων της Δημοτικής Κίνησης «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», που τίμησαν με την παρουσία τους την Δημοτική Κίνηση, ευχαριστίες που εξέφρασε όπως είπε, μέσα από την καρδιά του, ο επικεφαλής της Κίνησης Τάσος Παπαζαχαρίας και συνεχάρηκε τους παρευρισκόμενους για τον ηρωισμό που έδειξαν, μέσα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς για την πολιτική, να βρουν τη δύναμη και να προτιμήσουν την συμμετοχή σε τέτοιες χρήσιμες συναντήσεις, από την αδράνεια, την απάθεια, την αδιαφορία και την διαμαρτυρία μέσα από το σπίτι, για τα όσα γίνονται στη χώρα μας.

Στην συνέχεια έγινε η εκλογή του προεδρείου της Συνέλευσης, που αποτελέστηκε από τον Βασίλη Τσίρμπα και τον Παναγιώτη Τσιώρο.

Όπως είπε, στην πρότασή του για το προεδρείο, ο Τάσος Παπαζαχαρίας, εκτός των άλλων στόχων που επιθυμεί να πετύχει με τη σημερινή συνέλευση η Δημοτική μας Κίνηση, είναι και ο στόχος, να εξασκούνται νέοι άνθρωποι σε ρόλους που είναι χρήσιμοι στην ζωή, αλλά και να μαθαίνουν κάποιες διαδικασίες που χαρακτηρίζουν το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Τα λάθη είπε, είναι ανθρώπινα και είναι συγχωρητέα γιατί κανείς δεν γεννιέται μαθημένος, και πρότεινε στο προεδρείο να είναι οπωσδήποτε ένας νέος άνθρωπος.

Στη συνέχεια αφού δόθηκε ο λόγος στον εισηγητή Τάσο Παπαζαχαρία άρχισε η διαδικασία της Συνέλευσης επί της ουσίας. Ο Τάσος Παπαζαχαρίας ξεκινώντας είπε προς τους παρευρισκόμενους: Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η παρουσία σας σήμερα εδώ:

Σημαίνει πρώτα: ότι εσείς απορρίπτετε την αλαζονεία, τον εγωισμό, την παντογνωσία, την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, τον τσαμπουκά, την υπεροψία, τον ευτελισμό των θεσμών από απαράδεχτες συμπεριφορές και εκφράσεις, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή στην χώρα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Σημαίνει δεύτερο: ότι εσείς επιβραβεύετε τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και στους θεσμούς, την ευγενική συμπεριφορά, την συλλογική δράση, τον πολιτισμό γενικότερα, στοιχεία που απουσιάζουν δυστυχώς από την πολιτική ζωή της χώρας μας.

Επίσης η παρουσία σας εδώ, ξέρουμε πολύ καλά ότι στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που μας παρακολουθούν με αγωνία και ανησυχία, ότι οι ψηφοφόροι της Τρίπολης δεν είναι πλέον δεδομένοι κανενός, δεν τους έχει κανένας στο τσεπάκι του, ακόμη και ας έχει το χρίσμα μεγάλου κόμματος.

Σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Παπαζαχαρίας, θα τους τρομάξουμε, αυτό είναι σίγουρο. Ίσως να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν τακτική και συμπεριφορά.

Ακόμη η παρουσία σας εδώ αποτελεί μια απόδειξη, όπως είπε, ένα ντοκουμέντο, μια βεβαίωση για το ότι ο κόσμος της Τρίπολης, αποφασίζει δειλά - δειλά να εγκαταλείψει πλέον την παθητική στάση παρακολούθησης των εξελίξεων και των γεγονότων στην πόλη μας, από την θέση του θεατή και κατεβαίνει ενεργά πλέον στο στίβο του καθημερινού αγώνα για να αλλάξει τη ζωή του σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς, παίρνοντας στα χέρια του, την τύχη του, το μέλλον του, καθορίζοντας ο ίδιος τις εξελίξεις πια.

Δεν πιστεύουμε πλέον σε Μεσσίες, σε Σωτήρες, σε λαμπερά πρόσωπα. Δεν δίνουμε σε κανέναν λευκή επιταγή. Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν εν λευκώ, αλλά γινόμαστε οι ίδιοι πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.

Αυτό άλλωστε μας παροτρύνει να κάνουμε το αποτέλεσμα, όλων των παραπάνω κακών μας συνηθειών που είχαμε, και έχουμε ακόμα μέχρι τώρα, και πιο είναι αυτό το αποτέλεσμα;

Είναι το κατάντημα κεντρικά που έχουν βγει στην γύρα, οι φωστήρες μας για διακονιά και δανεικά και το κατάντημα τοπικά που φτάσαμε στο σημείο, οι φωστήρες μας, να χαλάνε αντί να φτιάχνουν έργα (βλέπε πλατεία Άρεως).

Πρέπει να καταλάβουν όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κοινά, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Παπαζαχαρίας, ότι η ενασχόληση αυτή δεν είναι ευκαιρία για προσωπικές επιδιώξεις, για προσωπική προβολή, για κοινωνική καταξίωση, για ψυχοθεραπεία ή λύση υπαρξιακών προβλημάτων. Αντίθετα είπε, είναι μόνο προσφορά και καθόλου ανταμοιβή, είναι ειλικρίνεια, είναι τιμιότητα είναι ανιδιοτέλεια.

Θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα παραπάνω, όπως είπε, διότι πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι το κλειδί που θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε την πόρτα για να φύγουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω τον κακό μας εαυτό, την κακή μας νοοτροπία, τις κακές μας συνήθειες, την κακή μας φιλοσοφία με την οποία βλέπαμε και καθορίζαμε την στάση μας απέναντι στα κοινά της πόλης μας, απέναντι στους σωτήρες μας, που θαμπονώμασταν από τα γυαλιστερά κουστούμια τους, τις φανταχτερές γραβάτες τους, τις πανάκριβες δερμάτινες τσάντες τους, που μέσα όμως δεν είχαν τίποτε το ενδιαφέρον, τίποτα το αξιόλογο.

Περνώντας στη συνέχεια στον Απολογισμό δράσης της παράταξης αναφέρθηκε αναλυτικά σε ένα - ένα από τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας όπως:

-Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης μας.
-Πλατεία Άρεως - Ελεύθεροι χώροι.
-Φυσικό περιβάλλον - Πράσινο - Άλσος Αγ. Γεωργίου.
-Διαχείριση στερεών αποβλήτων - Σκουπίδια.
-Οργάνωση κυκλοφορίας πεζών - Τροχοφόρων.
-Ανάπτυξη τοπικής οικονομίας - Απασχόληση νέων.
-Κοινωνική πολιτική - Στήριξη ευπαθών ομάδων.
-Παιδεία - Πολιτισμός - Αξιοποίηση Πανεπιστημίου.
-Αξιοποίηση Ιστορικής και Λαϊκής μας παράδοσης.
-Λειτουργία του Δήμου - Αναβάθμιση και Σεβασμός των Υπηρεσιών και του Δημοτικού
Συμβουλίου.

Καταλήγοντας ο Τάσος Παπαζαχαρίας είπε ότι: είμαστε υπερήφανοι για την δράση μας γιατί σταθήκαμε στα ίσα απέναντι στα προβλήματα και στα μεγάλα θέματα της πόλης μας με ιδέες και προτάσεις για τη λύση τους. Προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο επισήμως μέσα στα όργανα του Δήμου, όσο και ενώπιον των συμπολιτών μας μέσω των εφημερίδων, των ραδιοφώνων και της τηλεόρασης. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει και να τις διαβάσει.

Είπε ακόμη ότι είμαστε η μόνη Δημοτική Κίνηση που έχει το θάρρος και τα κότσια να τα βάζει με ιδιωτικά συμφέροντα, πράγμα που φανερώνει τη διάθεση και τη θέλησή μας να συγκρουστούμε με την κακοδαιμονία και τις παθογένειες που κρατάνε τη πόλη μας όμηρο και δεν την αφήνουν να πάει μπροστά.

Γι΄αυτό σας καλώ είπε να εμπιστευθείτε την Κίνηση μας «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» γιατί ότι έκανε και θα κάνει στο μέλλον, το κάνει με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και όχι την κατάκτηση θέσεων και καρεκλών στα όργανα του Δήμου μόνο και μόνο.

Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιζόμαστε χωρίς θέση και καρέκλα μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο και ούτε θα εγκαταλείψουμε τον όμορφο αυτό αγώνα για συμβιβασμούς και συμμαχίες μακριά και πέρα από το καλό της πόλης μας.

Άλλωστε όπως είπε , μας προσφέρθηκαν και τους γυρίσαμε την πλάτη.

 

 

 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. Ανοιχτή Εκδήλωση Επικοινωνίας
«Οι ιδέες θέλουν οργάνωση για να ζήσουν» έλεγε ένα παλιό σύνθημα μιας οργάνωσης νεολαίας.
Οι ανθρώπινες σχέσεις, έχουν τεράστια αξία, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και γενικότερης αβεβαιότητας, επανέρχονται αξίες που ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αρχίσει να προσπερνά.

Θέλουμε να επικοινωνήσουμε, να μοιρασθούμε απόψεις και αγωνίες, να γνωριστούμε.

Κοινός τόπος της παραπάνω ανάγκης, το ενδιαφέρον μας για την οικολογία, την πράσινη οικονομία, την κοινωνική αλληλεγγύη.

Σκοπός, η επαφή η γνωριμία και η δικτύωση ανθρώπων με απόψεις, δράσεις, εμπειρίες, ανησυχίες για μια πολιτική πιο ελκυστική στα ανθρώπινα μεγέθη.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, 1.235 Αρκάδες γυναίκες και άνδρες ψήφισαν Οικολόγους Πράσινους, καθιστώντας την νέα πολιτική δύναμη, μικρό αλλά διακριτό ρεύμα.

Με υποτυπώδη οργάνωση, χωρίς πλήρες ψηφοδέλτιο, χωρίς δυνατότητα δημόσιας παρουσίας, το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλους που θα αναδειχτούν επί τόπου την 28 Μαΐου ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, καλούμε ανοιχτή εκδήλωση επικοινωνίας στο επισκέψιμο Οινοποιείο Καλόγρη στο χωριό Κάψια Μαντινείας.

Θα ακολουθήσει χαλαρή συζήτηση ενώ το εκλεκτό βιολογικό κρασί του οικοδεσπότη θα συνοδεύει καλή μουσική.

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 3-1
Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε ο Αστέρας κερδίζοντας 3-1 τον Πανθρακικό και πλέον θέλει μία νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα και μαθηματικά.

Η νίκη του Αστέρα εκτός της βαθμολογικής σημασίας είχε και ψυχολογικό χαρακτήρα, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος του αγώνα και παράλληλα να διακόψει το αρνητικό σερί των οκτώ αγωνιστικών χωρίς νίκη (αλλά και των πέντε αγωνιστικών χωρίς γκολ) και να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Αστέρας μπήκε πιο ορεξάτος στο γήπεδο και μόλις στο 2ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή φάση, όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Ρίος από τα δεξιά, ο Μπαρτολίνι στο δεύτερο δοκάρι σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.


Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Βίλτσες από δεξιά, ο Μπαρτολίνι πάσαρε με κεφαλιά στον Τσέζαρεκ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βρονταράς. Η μπάλα, έφτασε στον Φυτανίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας το σύνθημα για πανηγυρισμούς στους φιλάθλους του Αστέρα που έδωσαν βροντερό παρόν σε αυτό το παιχνίδι.

Ταυτόχρονα, αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Σωκράτη Φυτανίδη με τη φανέλα του Αστέρα στα τρία χρόνια που αγωνίζεται σε αυτήν και χρειάστηκαν πενήντα πέντε (55) παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα για να σκοράρει.

Στο 62' ο Τσέζαρεκ ανετράπη στη μεγάλη περιοχή από τον Ντζόκιτς και ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών». Ο Τσέζαρεκ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στέλνοντας τον Βρονταρά στην αριστερή του γωνία και την μπάλα στην δεξιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0) φτάνοντας ο ίδιος στα δέκα τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, που είναι ρεκόρ για τον Κροάτη επιθετικό, αλλά και για παίκτη του Αστέρα στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Στο 72’ ο Αστέρας πλησίασε στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, όταν μετά από ένα ακόμα καλοχτυπημένο φάουλ του Ρίος από τα δεξιά, ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Βρονταρά να… απογειωθεί στο δεξί «παράθυρο» της εστίας του και να πραγματοποιήσει μία από τις εντυπωσιακές επεμβάσεις της 28ης αγωνιστικής.

Το τρίτο τέρμα του Αστέρα ήρθε στο 76ο λεπτό και ήταν από τα πιο όμορφα γκολ της αγωνιστικής με… δράστη τον Ουντότζι. Με εξαιρετικό τεχνικό χτύπημα από το ημικύκλιο της περιοχής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα με τους πάντα εντυπωσιακούς πανηγυρισμούς του.

Το μόνο που κατάφερε ο Πανθρακικός ήταν να μειώσει με τον Παπουλή με κεφαλιά στο 80ο λεπτό, που είναι και το πρώτο γκολ της ομάδας του στις έξι συνολικά αναμετρήσεις πρωταθλήματος με τον Αστέρα.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η πρώτη εμφάνιση του Ίσραελ Νταμόντε στο φετινό πρωτάθλημα –έστω για τέσσερα λεπτά στο φινάλε- μετά από μία αγωνιστική περίοδο γεμάτη προβλήματα και τραυματισμούς.

Δαιτητής: Γιώργος Γιαννόπουλος (Αθηνών), που απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη στο 79’ τον Μπουσινάκη του Πανθρακικού

Αστέρας Τρίπολη: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Καρντόσο (80' Λαδάκης), Μπαστία, Ουντότζι, Ρίος (86' Νταμόντε), Βίλτσες (59' Εντερ), Τσέζαρεκ.
Πανθρακικός: Βρονταράς, Κανωτίδης (68' Παπαδόπουλος), Τζόκις, Ματεντζίδης, Σακελλαρίου, Μουνάφο (56' Μπουσινάκης), Λόπεζ, Ρομπέρ, Παπουλής, Μπέλεκ, Καζάκης (18' Πιθαρούλης).

Δηλώσεις Βαγγέλη Βλάχου

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Πανθρακικό, ο προπονητής του Αστέρα δήλωσε για το νικηφόρο αγώνα της ομάδας του τα εξής:

«Όλα καλά αφού κερδίσαμε σήμερα, καθώς ήταν το πιο αγχωτικό παιχνίδι για τον Αστέρα στο τέλος της περιόδου. Είναι ακόμη δύο τελικοί, νομίζω ότι σιγά-σιγά και με τις διακοπές του Πάσχα θα επιστρέψει και ο Καρέρα, θα γυρίσει και ο Αργυρόπουλος και θα είμαστε πιο γεμάτοι, με περισσότερες λύσεις για τα δύο αυτά παιχνίδια, εναντίον του Άρη και της ΑΕΚ, όπου πάμε για έξι βαθμούς.

Έχει τις δυνατότητες η ομάδα να το πετύχει. Όταν είναι πολύ μεγάλες οι ομάδες, όπως είναι αυτές οι δύο ομάδες, ο Αστέρας παίζει καλύτερα και αντιμετωπίζει με καλύτερο τρόπο αυτές τις ομάδες. Κι αυτή η νίκη επί του Πανθρακικού, είναι μία νίκη που θα αλλάξει σίγουρα την ψυχολογία, όπου μετά από τόσα ανεπιτυχή αποτελέσματα, τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για μας. Ελπίζω με την επιστροφή από το Πάσχα να κερδίσουμε και το παιχνίδι με τον Άρη».

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Αστέρα

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το φίλαθλο κόσμο της ομάδας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και συμπαραστάθηκε στο κρίσιμο αγώνα με τον Πανθρακικό.

Προπόνηση και σήμερα

Προπόνηση έκανε σήμερα ο Αστέρας με το Βαγγέλη Βλάχο και τους συνεργάτες του να χωρίζουν σε δύο γκρουπ τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό έκαναν χαλάρωμα, ενώ όσοι δεν έπαιξαν ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Δεν προπονήθηκαν σήμερα ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα-θεραπεία ο Γαβριήλ Αποστολίδης, ο Παναγιώτης Γεωργίου, ο Σεμπάστιαν Καρέρα, ο Μαρσελάο, ενώ ο Γιάννης Μητσέας παρέμεινε κλινήρης καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν αύριο το πρωί (11.00 π.μ.), ενώ την Μ. Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις (09.30 π.μ. και 3.30 μ.μ.).

Το γκολ-ποίημα του Ουντότζι

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το γκολ του Τσικόντζι Ουντότζι στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν το δεύτερο ομορφότερο –με βάση τη ψηφοφορία των φιλάθλων- από όσα σημειώθηκαν στην χθεσινή 28η αγωνιστική.

Ο Νιγηριανός μέσος πέτυχε ένα γκολ - ποίημα και έβαλε το κερασάκι στην νίκη του Αστέρα επί του Πανθρακικού. Ο Ουντότζι με πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βρονταρά, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» της εστίας των φιλοξενουμένων.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το γκολ του Ουντότζι είχε πάρει το 5,8% των συνολικών ψήφων υστερώντας μόνο αυτού που σημείωσε ο Νάτσο Σκόκο της ΑΕΚ εναντίον του Πανιωνίου. Στην 3η θέση αυτή τη στιγμή, βρίσκεται το γκολ που σημείωσε ο Μάριο Μπούντιμιρ του Εργοτέλη εναντίον της Καβάλας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα υποψήφια γκολ επιλέγει και αξιολογεί επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Superleague, του ΠΣΑΠ και της Νοva. Tα ονόματα των σκόρερ ανακοινώνονται το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση κάθε αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, στέλνετε SMS με την λέξη ΓΚΟΛ (στα ελληνικά) στον αριθμό 54454. Αμέσως θα λάβετε απαντητικό SMS με τα ονόματα των τριών υποψήφιων σκόρερ.
Στη συνέχεια με νέο SMS, γράφοντας τη λέξη ΓΚΟΛ1, ΓΚΟΛ2 ή ΓΚΟΛ3 (ανάλογα με το γκολ που προτιμάτε), δηλώνετε την ψήφο σας. Εάν γνωρίζετε τους υποψηφίους σκόρερ και την αρίθμησή τους, μπορείτε να παραλείψετε το πρώτο SMS.

Το κόστος κάθε SMS είναι 1,19 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.). Την εξέλιξη της ψηφοφορίας, μπορείτε να την παρακολουθείτε on line, στην ιστοσελίδα στην οποία βρίσκεστε.

Ισόπαλοι οι έφηβοι του Αστέρα

Η ομάδα εφήβων του Αστέρα (Κ-17) αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη του Πανιώνιου, μετά από ένα παιχνίδι που είχε τέσσερα τέρματα και ήταν χορταστικό σε φάσεις και θέαμα. Ωστόσο, αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αστέρα ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές προσπάθειες τους, θα μπορούσαν να φτάσουν στην επίτευξη και άλλων τερμάτων που θα τους χάριζαν τη νίκη.

Ο Αστέρας προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (1-0 με Ντινιωτάκη στο 27’ και 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπανού στο 75’), αλλά δύο φορές ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Την πρώτη με τον Χατζησάββα στο 38’ και τη δεύτερη με το Σμυρλή στο 65’.

Αστέρας Τρίπολης: Μπραϊμλάρι, Κλαπής (83’ Σβίγγος), Μπαρλάς, Προύντζος (90’ Κατσαρός), Γκιτζιάς, Αρώνης (20’ Σπανός), Μπέμπης, Φασούλης, Κυριακάκος, Μάζης, Ντινιωτάκης (65’ Μπέλτσος).
Πανιώνιος: Γρίβας, Ντόκο, Πίττας, Μπούρας (75’ Τηλιόπουλος), Σαραντάκος, Σαμιώτης, Τσουβαλτσίδης (85’ Διαμαντόπουλος), Κώνστας (79’ Τσιγάρας), Χατζησάββας (70’ Σκαβάρας), Σπανός, Σμυρλής. (75’ Δήμας).

Κέρδισαν πάλι οι νέοι του Αστέρα

Ανεβάζοντας την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-21) κέρδισε με 2-1 την αντίστοιχη ομάδα του Πανθρακικού, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία αναμετρήσεων μεταξύ των δύο συλλόγων, συνεχίζοντας παράλληλα τα νικηφόρα αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Ο Αστέρας μάλιστα έκανε ανατροπή του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού βρέθηκε να χάνει 0-1 από το 13ο λεπτό του ματς με σκόρερ των φιλοξενουμένων τον Αμέτ Ερκάν.

Το δεύτερο μέρος όμως οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αστέρα σημείωσαν δύο τέρματα με τους Φιλάι (47’), Καράμπελα (61’) και έφτασαν άξια και δίκαια στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο Φιλάι μάλιστα σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού είχε σημειώσει το νικητήριο τέρμα του Αστέρα στον προηγούμενο αγώνα με την Ξάνθη.

Διαιτητής: Δημογέροντας
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Κίτσος, Νικόλαρος, Ζώης, Συμεωνίδης, Κολιός, Κουρμπέλης, Τζουμάκας (59’ Σαραντόπουλος), Γκαιδατζής (46’ Αγγελόπουλος, 90’ Ρουμελιώτης), Καράμπελας (82’ Μπακιρτζίδης), Φιλάι (75’ Χαρμπαλής).
Πανθρακικός: Ταίρης, Παπατζηλάκης, Σταματέρης, Σουμελάς, Καρτσάμπας, Πεχλιβανίδης (70’ Μπουτσακτσή), Δραγανίδης, Γωνιάδης, Ευφραιμίδης, Τριανταφυλλίδης (59’ Κυνατίδης), Αμέτ Ερκάν.

 

 

 
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10
Μετά τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 4ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 32 κλεψίματα, 4ος στην οικονομία με 75 βαθμούς και 10ος στις ασίστς με 74.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, είναι ο δεύτερος πιο πολύτιμος παίκτης της Α2 κατηγορίας έχοντας στην αξιολόγηση του συστήματος tendex 0.765, ενώ είναι και ο 2ος πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα έχοντας 94/139 που μεταφράζεται στο εντυπωσιακό ποσοστό 67,6% και 4ος στα κοψίματα με 16.

Επίσης, ο Ανδρέας Σιζόπουλος είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 87,3% (69/79) και 7ος στα κλεψίματα με 30.

Τέλος, ο Γιώργος Κοψαύτης βρίσκεται στη 8η θέση σε ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6,25 με ποσοστό 44,6% (25/56).
Αυτοί είναι οι τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού που ξεχωρίζουν στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 μετά τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής. Αναλυτικά οι σχετικοί πίνακες στατιστικών έχουν ως εξής:
ΣΚΟΡΕΡ
1. Λιακόπουλος 482 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 458 (Ολυμπιάδα)
3. Τότσιος 409 (Ίκαροι)

ΜΠΟΜΠΕΡ
1. Κακλαμάνος 65 (Παγκράτι)
2. Μπάρδας 61 (ΟΦΗ)
3. Σκούταρης 58 (Πέραμα)

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
1. Λάτοβιτς 255 (ΑΓΟΡ)
2. Αμάτο 247 (Πέραμα)
3. Κουτρούλιας 164 (Ν. Ήστ)

ΑΣΙΣΤΣ
1. Λιακόπουλος 139 (Πέραμα)
2. Ζούπας 123 (Αμύντας)
3. Γκαγκαλούδης 118 (Ολυμπιάδα)
10. Σουρλής 74 (Αρκαδικός)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
1. Γκαγκαλούδης 42 (Ολυμπιάδα)
2. Κάστλ 35 (Ηρακλής)
3. Πέτροβιτς 34 (Ηρακλής)
4. Σουρλής 32 (Αρκαδικός)
7. Σιζόπουλος 30 (Αρκαδικός)

ΚΟΨΙΜΑΤΑ
1. Βαγενάς 22 (ΟΦΗ)
2. Κουτρούλιας 18 (Ν. Ήστ)
3. Χαρισμίδης 18 (Παγκράτι)
4. Γιοβάνοβιτς 16 (Αρκαδικός)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Γκαγκαλούδης 93 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 88 (Αμύντας)
3. Λιακόπουλος 78 (Πέραμα)
4. Σουρλής 75 (Αρκαδικός)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1. Κακιούζης 0.794 (Παγκράτι)
2. Γιοβάνοβιτς 0.765 (Αρκαδικός)
3. Αναγνωστόπουλος 0.700 (Ξάνθη)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ
1. Παναγιωτόπ. 66/71 (Ξάνθη)
2. Σιζόπουλος 69/79 (Αρκαδικός)
3. Γκαγκαλούδης 134/155 (Ολυμπιάδα)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΠΟΝΤΑ
1. Χαρισμίδης 92/135 (Παγκράτι)
2. Γιοβάνοβιτς 94/139 (Αρκαδικός)
3. Καρτέλο 86/128 (ΚΑΟΔ)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1. Καράμπουλας 28/54 (Ίκαρος/Έσπερος)
2. Λάκσα 33/66 (Ίκαρος/Έσπερος)
3. Βαρδιάνος 31/64 (Παγκράτι)
8. Κοψαύτης 25/56 (Αρκαδικός)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα