Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 27-03-2010

 

 

 

 
Μεγάλη υπαίθρια Συναυλία
Μεγάλη υπαίθρια Συναυλία οργανώνει το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης του Δήμου Τρίπολης στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου την Πέμπτη του Πάσχα 8 Απριλίου 2010, στις 8:30 το βράδυ με την ορχήστρα rock του Αττικού Ωδείου Τρίπολης Malfunction. Η καλλιτεχνική και οργανωτική επιμέλεια είναι του Γιώργου Κατραλή και η μουσική επιμέλεια, οι διασκευές και η ενορχήστρωση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

Παίρνουν μέρος:
Πλήκτρα: Ιάσονας Μήτσιος
Ηλεκτρικό μπάσο: Αντώνης Μητρόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Σαραντόπουλος
Τύμπανα: Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Τραγούδι: Ανδρέας Κουρέτας, Κατερίνα Σκλεπέτα

Παρουσίαση της ορχήστρας rock Malfunction

Μετά από δεκαετή διαδρομή στην έρευνα και ερμηνεία του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τη θρυλική «Ομάδα Ελληνικής μουσικής», που έχει στο ενεργητικό της εκατοντάδες πρωτότυπες διασκευές και ενορχηστρώσεις, το Αττικό Ωδείο «συναίνεσε» στην αλλαγή σελίδας δημιουργώντας το rock συγκρότημα Malfunction. Με αυτό τον τρόπο ικανοποίησε το αίτημα των νεαρών σπουδαστών του για καλλιτεχνική δράση ανάλογη με τη νεανική κουλτούρα έκφρασης, τις προσωπικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες και προσδοκίες τους.

Η «Ομάδα Ελληνικής μουσικής» αποτελούσε για πολλά χρόνια το μοναδικό επαγγελματικό συγκρότημα της πόλης, έχοντας στο ενεργητικό της τριάντα αξέχαστες συναυλίες (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), με αφιερώματα στους μεγάλους συνθέτες και ποιητές (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο, Μ. Λοΐζο, Δ. Σαββόπουλο, Γ. Μαρκόπουλο Οδυσσέα Ελύτη κ.λπ). Είναι γεγονός ότι το φιλόμουσο κοινό της πόλης και του Ωδείου αγάπησε με πάθος αυτή την Ομάδα και σε κάθε εμφάνισή της επικρατούσε το αδιαχώρητο. Ευελπιστούμε στην επανεμφάνισή της όταν οι συνθήκες και η δυναμική των πραγμάτων το επιτρέψουν, για ένα δεύτερο κύκλο αντάξιο του πρώτου.

Το rock συγκρότημα Malfunction είναι δημιούργημα του καθηγητή του Αττικού Ωδείου Τρίπολης Γιώργου Παναγιωτόπουλου, σπεσιαλίστα στην οργάνωση rock σχημάτων και βαθύ γνώστη της rock και jazz μουσικής. Δεξιοτέχνης ο ίδιος στο πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο και τύμπανα, ανέλαβε προικισμένους σπουδαστές του Ωδείου με κλασικές σπουδές και παιδεία να τους διδάξει τη rock μουσική με το θεωρητικό υπόβαθρο που τη συνοδεύει. Όλα τα κομμάτια της συναυλίας (επιτυχίες από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο) είναι σε δικές του πρωτοποριακές διασκευές και ενορχηστρώσεις. Το συγκρότημα από την επόμενη χρονιά θα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και άλλες πόλεις και θα ακολουθήσει μια ανεξάρτητη επαγγελματική και καλλιτεχνική πορεία. Το Αττικό Ωδείο ευνοεί και προωθεί από την ίδρυσή του την δημιουργία μουσικών σχημάτων στο χώρο του και την μετέπειτα εξέλιξή τους.

Μια rock συναυλία αποτελεί ταυτόχρονα προσκλητήριο εκτόνωσης για τους νέους. Είναι μια λανθασμένη αντίληψη που αποκλείει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ακροατές από την παρακολούθησή της. Στη δική μας ορχήστρα θα υπάρχει υψηλό μουσικό ενδιαφέρον για κάθε ακροατή, αφού συνυπάρχουν αρμονικά ο αυτοσχεδιασμός, το αυθεντικό ύφος και η δεξιοτεχνική ικανότητα των μελών της ορχήστρας. Σας περιμένουμε στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου την Πέμπτη του Πάσχα 8 Απριλίου 2010 να ξεχάσουμε για λίγο την οικονομική κρίση και να ενισχύσουμε την καλλιτεχνική αφετηρία του νέου σχήματος Malfunction.

Γιώργος Κατραλής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αττικού Ωδείου

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για απαγόρευση λειτουργίας τσίρκο
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τις Υπουργούς
-Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
24/03/2010

ΘΕΜΑ: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση λειτουργίας τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα

Η –παράνομη όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν- εγκατάσταση και λειτουργία τσίρκο με άγρια ζώα στη Λάρισα, το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα της συνολικότερης λειτουργίας τσίρκο στην Ελλάδα αλλά και τον έλεγχο των ζώων που συμμετέχουν ακούσια σε αυτά.

Το θέμα ανάγεται σε επίπεδο χώρας στην πρόταση νόμου «Προστασίας των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίησή τους για τη ψυχαγωγία ή τη διασκέδαση των ανθρώπων», που είχε κατατεθεί ήδη από το 2007 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων -μη κερδοσκοπική εταιρία, Αρ. Πρωτοδικείου 469/2002-, προχώρησε σε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, αλλά «κόλλησε» στο νομοπαρασκευαστικό τμήμα της Βουλής, τόσο λόγω της λειτουργίας των θερινών τμημάτων, σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση λόγω των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του 2009.

Επειδή τα ζώα του τσίρκο υποφέρουν σωματικά και ψυχικά όλη τους τη ζωή για να προσφέρουν λίγες στιγμές “διασκέδασης” στο ανυποψίαστο κοινό. Ταυτόχρονα, πολλά εξ αυτών προέρχονται από το παράνομο εμπόριο ζώων, ένα από τα πιο επικερδή είδη λαθρεμπορίου.

Επειδή πολλές χώρες –Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Κόστα Ρίκα- έχουν ήδη απαγορεύσει τα τσίρκο που χρησιμοποιούν ζώα στις παραστάσεις τους.

Επειδή τέτοια θεάματα αντίκεινται στο πνεύμα του Υπουργείου Παιδείας περί της προώθησης του αισθήματος υπευθυνότητας και σεβασμού του ανθρώπου, προς όλα τα ζώντα όντα & το περιβάλλον.

Επειδή ήδη από το Δεκέμβριο του 2008, ομόφωνα η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) ενστερνίστηκε επίσημα το αίτημα φιλοζωικών σωματείων και οικολογικών οργανώσεων, η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από θεάματα με ζώα.

Επειδή, τέλος, η «απόκτηση» πολλών ζώων από τσίρκο γίνεται κατά παράβαση των κανόνων διεθνούς δικαίου όπως τη Σύμβαση Ενάντια στο Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES, Σύμβαση της Βέρνης).

Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαρισαίων εξέδωσε απόφαση απευθείας εκμισθώσεως δημοτικού χώρου, στηριζόμενο αποκλειστικά στο άρθρο 192 του Ν. 3463/2006, μη λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 81 του ίδιου νόμου και την παρ. 3 του άρθρου 5 του Προεδρικού Διατάγματος 12 (ΦΕΚ 10/Α, 18.01.2005) «Ρύθμιση υπαιθρίου εμπορίου (στάσιμου και πλανόδιου)», όπου ορίζεται σειρά δικαιολογητικών για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας τσίρκο.

Βάσει των προαναφερθέντων,
ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Συμφωνούν με τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων στα τσίρκο;
2. Προτίθενται να εξετάσουν εκ νέου την πρόταση νόμου και να κινήσουν τις διαδικασίες για ψήφισή της στη Βουλή;
3. Πόσοι έλεγχοι γίνονται ως προς όσα προβλέπει το Π.Δ. 12/2005 (ΦΕΚ 10/Α) και ως προς τις άδειες εισαγωγής (ή πιστοποιητικών κατοχής) και την ταυτοποίηση των ειδών CITES που διατηρούν, σε αντιπαραβολή με τις άδειες εισαγωγής ή τα πιστοποιητικά κατοχής που διαθέτουν;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ηρώ Διώτη
Γρηγόρης Ψαριανός

 

 

 

 
Αρκαδικός-Ερμής Λαγκαδά 78-66
Ένα ξέσπασμα έφτανε…

Ένα ξέσπασμα του Αρκαδικού έφτασε για να φτάσει στη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά με 78-66, αφού το «εύθραυστο» 53-52 μετατράπηκε με ένα σερί 15-0 σε 68-52 και κάπου εκεί μπήκε ο θεμέλιος λίθος για να φτάσει η ομάδα της Τρίπολης στην 14η φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και να παραμείνει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης αποδείχθηκε πώς είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που ενδιέφερε ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Αρκαδικός είναι φύσει και θέσει επιθετική ομάδα, σκοράροντας πολλούς πόντους σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά αυτή τη φορά και εναντίον του Ερμή, οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη επέδειξαν μεγάλο ζήλο στην άμυνα διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα τα περισσότερα επιθετικά ατού του Λαγκαδά. Άλλωστε οι 66 πόντοι παθητικό είναι από τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Παράλληλα όμως, ο Αρκαδικός παρουσίασε έναν σπάνιο πλουραλισμό στην επίθεση καθώς πέντε παίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Σιζόπουλος, Παπαδάκης, Γιοβάνοβιτς, Μαναβόπουλος, Τόσιτς) και αντιπαρήλθαν στην τριπλέτα των Ράλλη, Τσότσου, Μάντις που σημείωσαν 46 από τους 66 πόντους του Ερμή Λαγκαδά.

Διαιτητές: Μάνος, Ανδρικόπουλος, Θεοδωρόπουλος
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής 3 (1), Τόσιτς 11, Παπαδάκης 14, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 2, Σιζόπουλος 14 (3), Γιοβάνοβιτς 10, Καραδολάμης, Μαναβόπουλος 13 (2), Σουρλής 7 (1), Σιβορότκα 4, Σπηλιόπουλος.
Ερμής (Αγγέλης): Μπεχλιβάνης 5 (1), Αντωνιάδης, Μάντιτς 14, Μασλαρινός 8, Παπακωνσταντίνου 4, Ράλλης 18 (1), Τσότσος 14, Στέβοβιτς, Πλιούκας 9 (1), Ευστρατίου, Δημητριάδης 2.

Γιαν. Σμυρνιώτης: «Άμυνα και ριμπάουντ τα κλειδιά της νίκης»

Μετά τη λήξη του νικηφόρου παιχνιδιού με τον Ερμή Λαγκαδά, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Που κρίθηκε το παιχνίδι: «Είχα πει στα αποδυτήρια στα παιδιά, πώς το πρώτο που έπρεπε να προσέξουμε είναι τα ριμπάουντ. Ήταν πολύ καθοριστικό σημείο, για να μεταβιβάσουμε τη μπάλα στον αιφνιδιασμό. Στο ημίχρονο είχαμε δύο ριμπάουντ περισσότερα και στο τέλος έντεκα. Ελέγξαμε ότι υπήρχε στον εναέριο χώρο, τελειώσαμε κάποιες φάσεις και νομίζω πώς η νίκη ήρθε εύκολα και δίκαια.

Μπορεί να μην ήμασταν τόσο καλοί, όσο θα ήθελα, αλλά ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Καταφέραμε να περιορίσουμε τον αντίπαλο μας που είχε 71 πόντους μέσο όρο και που στα τελευταία παιχνίδια παίζει πολύ καλύτερα. Η συγκέντρωση μας στην άμυνα, μας βοήθησε να περιορίσουμε πολύ σημαντικά επιθετικά ατού, τον Δημητριάδη και τον Μασλαρινό. Παιδιά με τεράστια εμπειρία, που όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν ενέργειες στο παιχνίδι. Είχαμε προσαρμοστεί πάνω τους και ήταν σημαντικό για μας»

Για τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών: «Είχα πει πώς είναι παράξενο για όλους μας, να αντικρίζουμε μία άδεια κερκίδα, ενώ φέτος έχουμε συνηθίσει το γήπεδο να είναι συνέχεια γεμάτο και αυτό αξίζει ένα μπράβο στον κόσμο. Είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη για μας, που προσπαθούμε να την περιορίσουμε μόνοι μας, ψάχνοντας να βρούμε μεταξύ μας κίνητρο. Μακάρι να μη γίνει πάλι κάτι τέτοιο και αυτό που λέω είναι παράκληση, είναι και ευχή. Θέλω πραγματικά να απολαύσει ο κόσμος αυτή την ομάδα και να τη στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί»

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Τώρα έχει ξεκούραση για δύο μέρες. Από Μ. Δευτέρα μέχρι και Μ. Πέμπτη η ομάδα θα κάνει προπόνηση κανονικά. Θα γυρίσουμε τη Δευτέρα του Πάσχα στο γήπεδο, όπου θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Ν. Ήστ, που έχει επίσης στόχο να μείνει στην κατηγορία. Ευτυχώς ή δυστυχώς είμαστε ρυθμιστές σε κάποια πράγματα. Ο Αρκαδικός θα παίζει με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν, διεκδικώντας σε όλα τη νίκη, γιατί στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη, όποια και αν είναι αυτή»

Για το αυριανό παιχνίδι του Αστέρα: «Είναι τεράστιο επίτευγμα για την Τρίπολη να έχει δύο ομάδες σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προστατεύσουμε όλου μας, με κάθε τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις. Για μένα ποδόσφαιρο και μπάσκετ θεωρούνται κοινωνικά φαινόμενα, άρα η πόλη πρέπει να τα στηρίξει μέχρι το τέλος. Θεωρώ πώς έχοντας δύο ομάδες σε τέτοιο επίπεδο η πόλη αλλάζει επίπεδο και πάντα πρέπει να επιζητούμε το καλύτερο. Το καλύτερο είναι να μείνει ο Αστέρας στη Σούπερ Λίγκα. Για μένα η πόλη έχει άλλη μορφή για μένα και τελικά να σκεφτούμε το αντίθετο. Πώς θα ήταν αυτή η πόλη αν δεν ήταν ο Αστέρας στη Σούπερ Λίγκα.

Βλέπω και αυτό με απασχολεί, τόσο ο Αστέρας, όσο και ο Αρκαδικός και οι υπόλοιπες ομάδες του μπάσκετ έχουν πολλά παιδιά στις υποδομές. Αν δεν υπάρχει αυτή η εικόνα, στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας στην Α2 ο Αρκαδικός να κρατάνε τα πράγματα δεν θα υπάρχουν αυτές οι υποδομές και δεν θα απασχολούνται αυτά τα παιδιά στο γήπεδο. Για αυτό το προφίλ που έχει ο Αστέρας στη Σούπερ Λίγκα και του Αρκαδικού στην Α2 του μπάσκετ είναι κάτι που χρειάζεται η πόλη.

Για αυτό και ας είναι μία προτροπή δικιά μου, αύριο το απόγευμα όσοι μπορούνε να είναι στο γήπεδο, να βοηθήσουν τον Αστέρα να κερδίσει και όλα θα βρουν το δρόμο τους. Είναι ένα δύσκολο ματς αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για τον Αστέρα. Ως άνθρωπος του αθλητισμού της πόλης θα παραβρεθώ στο γήπεδο για να βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ αυτή την προσπάθεια. Είναι καλό για την πόλη ο Αστέρας να παραμείνει στην κατηγορία»

Πάλι μετάδοση από την ΕΡΤ

Για τηλεοπτικούς λόγους, ο αγώνας της Α2 κατηγορίας Ν. Ήστ-Αρκαδικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 και θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. όπου θα μεταδοθούν απευθείας στιγμιότυπα από την εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου» της ΕΤ 1.

Ο Αρκαδικός στο πλευρό του Αστέρα

Ο Αρκαδικός θα βρεθεί στο αυριανό παιχνίδι του Αστέρα με τον Πανθρακικό, στην προσπάθεια του να βοηθήσει από την πλευρά του το ποδοσφαιρικό καμάρι της Τρίπολης στο κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος.

Σχεδόν σύσσωμοι, παίκτες, προπονητές, παράγοντες του Αρκαδικού θα βρίσκονται αύριο το απόγευμα στην κερκίδα του γηπέδου στηρίζοντας τους παίκτες του Αστέρα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής μπάσκετ του Αρκαδικού Μιχάλη Σμυρνιώτη είναι χαρακτηριστικές: «Αύριο ο Αστέρας παίζει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς και θα πρέπει όλη η πόλη να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσει η ομάδα να μείνει και άλλο χρόνο στην κορυφαία εθνική κατηγορία. Δεν είναι μόνο τιμή για την πόλη μας, αλλά για ολόκληρη την Πελοπόννησο»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα