Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 26-03-2010

 

 

 

 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ
«Το πρόβλημα της καθυστέρησης της ανάπλασης της πλατείας Άρεως είναι πολύ σοβαρό, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για όλους τους επαγγελματίες, και δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπαραθέσεων, διαφωνιών, προσωπικών επιλογών και καθυστερήσεων», αναφέρει στην παρέμβαση του προς το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμοι κύριοι Σύμβουλοι,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών του νομού μας και της πόλης μας, παρακολουθεί με πραγματική αγωνία και απογοήτευση τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με το έργο της πλατείας Άρεως. Πριν λίγο καιρό είχαμε βρεθεί όλοι μαζί, Δήμος, Επιμελητήριο και επαγγελματίες της περιοχής της πλατείας και με όλη την καλή θέληση βρήκαμε μία κοινή γραμμή για την έναρξη και ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου για την πόλη μας.

Και σήμερα, δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που εμπνέει μεγάλη ανησυχία. Το έργο έχει σταματήσει, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ο λόγος αυτής της αναστολής, οι πολίτες έχουν απογοητευθεί και οι επαγγελματίες όλης της πόλης και όχι μόνον όσοι βρίσκονται γύρω από την πλατεία διακατέχονται από δικαιολογημένη ανησυχία για το μέλλον τους, αφού η πλατεία Άρεως αποτελεί ένα σοβαρό πόλο έλξης επισκεπτών για την πόλη μας και το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας της.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, σε μια περίοδο ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη για όλους τους επαγγελματίες, και δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπαραθέσεων, διαφωνιών, προσωπικών επιλογών και καθυστερήσεων. Η μη ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της πλατείας Άρεως θα αποτελέσει καταστροφική εξέλιξη για την επαγγελματική, τουριστική, πολιτιστική και καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών και των επαγγελματιών της Τρίπολης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας, για να συζητήσουμε το πρόβλημα και να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις, πριν φτάσουμε σε σημείο που δε θα υπάρχουν επιλογές και το έργο που έμελλε να δώσει πνοή στην πόλη μας γίνει «όνειρο θερινής νυκτός», η οποία μάλιστα δε θα θυμίζει σε τίποτα τις όμορφες καλοκαιρινές νύχτες που έχουμε συνηθίσει να περνάμε στην πλατεία μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 
Απάντηση για τις Δικαστικές Φυλακές Τρίπολης
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έδωσε την υπ΄αρ. πρωτ. 146/19.03.2010, παρακάτω, απάντηση, στην Ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, για τις Δικαστικές Φυλακές της Τρίπολης:

«Σε απάντηση της αριθμ. 6482/23-02-2010 ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η θέση της φυλακής Τρίπολης εντός του αστικού ιστού, σε συνδυασμό με την παλαιότητα του κτίσματος, έχουν ως συνέπεια να μην υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των 161 κρατουμένων, αλλά και των συνθηκών εργασίας του φυλακτικού προσωπικού.
 
Ο προγραμματισμός και ο χωροταξικός σχεδιασμός των Καταστημάτων Κράτησης καθορίζεται από το ισχύον Ειδικό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΧΣΑΑΚΚ – ΦΕΚ/28-11-2001). Στο Ειδικό Πλαίσιο προβλέπεται η ανέγερση ενός Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου, δυναμικότητας 300 κρατουμένων (που αργότερα μετατράπηκε σε 400, μετά την ανέγερση του οποίου, η Δικαστική Φυλακής Τρίπολης θα καταργηθεί.

Κατά την περίοδο 2003 – 2004 ειδική επιτροπή καταλληλότητας, της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», στην οποία έχει ανατεθεί το έργο με βάση την Υπουργική Απόφαση 3037/31-07-2002 (ΦΕΚ 1044/Β/08-08-2002), επέλεξε γήπεδο στην περιοχή Μεγαλόπολης Αρκαδίας για την ανέγερση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου. Έκτοτε οι διαδικασίες σταμάτησαν γιατί οι κυβερνητικές προτεραιότητες διαφοροποιήθηκαν.

Με δεδομένο και τη λειτουργία του νέου Εφετείου Καλαμάτας, το προβλεπόμενο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Πελοποννήσου πρέπει να χωροθετηθεί σε θέση, η οποία αφενός μεν να υποστηρίζει το Εφετείο Καλαμάτας, αφετέρου δε να μην καθιστά απαγορευτική τη στελέχωσή του από το φυλακτικό προσωπικό της Δικαστικής Φυλακής Τρίπολης, η οποία και θα καταργηθεί.

Υπάρχουν ήδη προτάσεις από ενδιαφερόμενους ΟΤΑ της ευρύτερης περιοχής, αλλά θα υπάρξει και συγκροτημένη πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς την κατεύθυνση αυτή.

Εξάλλου, το Ειδικό Πλαίσιο Xωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Καταστημάτων Κράτησης βρίσκεται προς αναθεώρηση, για την οποία έχουν κατατεθεί ήδη σχετικές προτάσεις. Δεν υπάρχει όμως καμία ουσιαστική διαφοροποίηση όσον αφορά το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Πελοποννήσου.»

 

 

 
Εκπαιδευτικά
Η Υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Καλαμάτα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 23 Μαρτίου παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για την επέτειο έναρξης του αγώνα του 1821.

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου επισκέφθηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και παρακολούθησε τη σχολική εορτή, που είχαν ετοιμάσει μαθητές και δάσκαλοι. Η κ. Χριστοφιλοπούλου συνεχάρη δάσκαλους και μαθητές και χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το πνεύμα συνεργασίας που είδαμε σήμερα να έχετε μεταξύ σας, αυτό το ίδιο πνεύμα μας έκανε και τότε ως λαό να νικάμε. Σήμερα η πατρίδα περνά δύσκολες στιγμές, αλλά είμαστε βέβαιοι πως θα βγει νικηφόρα στο τέλος».

Στη γιορτή παρευρέθησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας και Βουλευτές.

Στη διαβούλευση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας με συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, των Διευθυντών και Προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, των ΕΛΜΕ, της Ένωσης Γονέων, εκπροσώπων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων, συζητήθηκαν προβλήματα σχολικής στέγης και χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, καθώς και το θέμα της παραπαιδείας, κυρίως, στο Λύκειο. Η κ. Χριστοφιλοπούλου ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας για την επίλυση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του Νομού.

Στη συνέντευξη τύπου, που παρέθεσε η Υφυπουργός, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών, το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα, τα κτηριακά ζητήματα για τα οποία είπε πως προηγούνται τα κτίρια των Νηπιαγωγείων και των Ειδικών Σχολείων, ενώ έχει και τη διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, πως υπάρχουν αρκετά χρήματα για τη σχολική στέγη στην Περιφέρειά μας. Επίσης, αναφέρθηκε στην αλλαγή της διδασκαλίας των αγγλικών, που θα οδηγεί στην απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στη Γ΄ Γυμνασίου και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τη νέα σχολική χρονιά, στο "Ψηφιακό Σχολείο", που ήδη ετοιμάζεται, στη διδασκαλία της πληροφορικής στα Ολοήμερα Σχολεία, στην αναμόρφωση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και στην εφαρμογή νέων παιδαγωγικών μεθόδων στη διδασκαλία και μάθηση.

Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, παρευρέθη την Πέμπτη 25 Μαρτίου στην εκδήλωση του Γυμνασίου Βλαχοκερασιάς, όπου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν επί σειρά ετών η Διευθύντρια, κ. Κατσαφάνα Αγγελική και ο κ. Μπρούσαλης Κωνσταντίνος, τους οποίους βράβευσε με εύφημο μνεία. Όπως τονίστηκε από τον κ. Μισθό, στο πρόσωπο των δύο εκπαιδευτικών βραβεύονται όλοι οι καινοτόμοι εκπαιδευτικοί, που με αυταπάρνηση, εργατικότητα, ζήλο και μεράκι προσφέρουν καθημερινά πολύτιμες υπηρεσίες στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών. Ο εκπαιδευτικός αποτελεί την καρδιά του εκπαιδευτικού συστήματος, χρειάζεται ενθάρρυνση και εμψύχωση στο δύσκολο έργο του αλλά και κοινωνική αναγνώριση.

 

 

 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΩΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2010

Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 28ης Μαρτίου 2010, θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας.

Στις 03.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλ. στις 04.00.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (31/10/2010), εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιανoυαρίου 2001.

 

 

 
Δεντρoφύτευση στο Καλογερικό από ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ

Πάμε για… Δεντρoφύτευση

ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ
(Στο αλσύλλιο που είχε φυτεύσει το Εργατικό Κέντρο το 1992)



ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία, κάθε τοπικό φορέα, τους
εργαζόμενους και κάθε πολίτη να πάρουν μέρος
σ’ αυτή την προσπάθεια.

Θα είμαστε όλοι εκεί, στις 9 το πρωί στο Καλογερικό.

Συμπολίτες, πάρτε τα εργαλεία σας, κινητοποιήστε τους
φίλους σας, με κέφι ας γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα.

Ας δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας
για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

 
«Ζωντανή» μετάδοση το παιχνίδι του Αρκαδικού
Επειδή το αυριανό παιχνίδι του Αρκαδικού με τον Ερμή Λαγκαδά για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, η διοίκηση της ομάδας σε συνεργασία με την Αρκαδική Τηλεόραση αποφάσισε να προσφέρει στους φίλους του μπάσκετ το παιχνίδι σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου, θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και στην περιγραφή του θα είναι ο Σταύρος Κουκάκης.

Συντονιστείτε όλοι στην Αρκαδική Τηλεόραση!!

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα