Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 23-03-2010

 

 

 

 
Ερώτηση για παρακράτηση και συμψηφισμό των επιδοτήσεων των αγροτών
Το θέμα της παρακράτησης και του συμψηφισμού των επιδοτήσεων των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα, έθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, με την υπ΄αρ. 7918/23.03.2010 Ερώτηση στη Βουλή, οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλίας ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου , βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής Κοζάνης ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Ανάστατοι είναι οι αγρότες και παραγωγοί όλης της χώρας μετά την πρόσφατη απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος να παρακρατήσει και να συμψηφίσει τις επιδοτήσεις των αγροτών.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο να πιστώνονται χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών όλης της χώρας για την καταβολή των επιδοτήσεων, που είχαν λάβει προηγουμένως διευκόλυνση και την ίδια στιγμή το ποσό αυτό να παρακρατείται και να αφαιρείται από το λογαριασμό τους.

Η κίνηση αυτή της Αγροτικής Τράπεζας κρίνεται από όλες τις απόψεις κοινωνικά, ηθικά αλλά και πολιτικά απαράδεκτη, καθώς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων καταβάλλονται στο ακέραιο και σε πίστωση του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού κάθε δικαιούχου.

Από την άλλη, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, μεσούσης της οικονομικής ύφεσης και της δημοσιονομικής κρίσης, είναι κοινωνικά ανάλγητο να παρακρατούνται οι επιδοτήσεις αυτές των αγροτών, καθώς οι δικαιούχοι αυτοί λαμβάνουν κάθε χρόνο τις οφειλόμενες ενισχύσεις τους από την Αγροτική Τράπεζα και επομένως θα μπορούσαν να συμψηφιστούν σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Παρά τις εντατικές και αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δοθούν οι ενισχύσεις των αγροτών για πρώτη φορά έγκαιρα και μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια και ενώ προωθείται ήδη από την Κυβέρνηση ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, θεωρείται κοινωνικά αναγκαίο και δίκαιο να επιστραφούν άμεσα τα ποσά αυτά στους δικαιούχους αγρότες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να προωθήσει ρύθμιση προκειμένου να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους αγρότες και κατ’ αυτόν τον τρόπο να ανακουφιστούν τουλάχιστον για αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα.
2. Με ποια λογική προέκρινε η Αγροτική Τράπεζα την ρύθμιση να παρακρατήσει σε μια δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά περίοδο τις επιδοτήσεις των αγροτών.»

 

 

 
Δεντροφύτευση οργανώνει το  Ε.Κ. Αρκαδίας
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Τρίπολης και το Δήμο Βαλτετσίου θα πραγματοποιήσει δεντροφύτευση στην περιοχή του Καλογερικού την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010 (δίπλα στο αλσύλλιο που είχε δενδροφυτεύσει το Εργατικό Κέντρο το 1992).

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και κάθε τοπικό φορέα να πάρουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια.

ΣΗΜ: Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 2710 - 222218

Αναχώρηση την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 8:30 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο.

 

 

 
Νέο πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από ΚΕΕ Αρκαδίας
Νέο πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας το μήνα Απρίλιο

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι το μήνα Απρίλιο, θα υλοποιηθεί το ακόλουθο πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 50 ωρών .
1. Πληροφορική ΙΙ: Βασικές έννοιες Η/Υ στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας

Αναλυτικές πληροφορίες αναφέρονται στους πίνακες που ακολουθούν Περισσότερα...

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στη ΖΗΡΙΑ
Την ερχόμενη Κυριακή 28/03/2010 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στη ΖΉΡΙΑ . Η πορεία θα ξεκινήσει από το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΖΗΡΙΑΣ και θα καταλήξει σε 6 ώρες στο όμορφο χωριό ΚΑΣΤΑΝΙΑ.

Πρόκειται για μια ΜΕΤΡΙΑΣ δυσκολίας διαδρομή (κατηγορία Β) με θέα τα βουνά της Πελοποννήσου, τον επιβλητικό ΧΕΛΜΟ, το ΜΑΙΝΑΛΟ και τον ΤΑΥΓΕΤΟ.

Η αναχώρηση του λεωφορείου στις 7 πμ από την Κεντρική πλατεία με επιστροφή αργά το απόγευμα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 234980 τις βραδινές ώρες.

 

 

 
Κεκλεισμένων των θυρών και με Λαγκαδά
Ο αγώνας του Αρκαδικού με τον Ερμή Λαγκαδά το Σάββατο 27 Μαρτίου για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, μετά την υπ’ αριθμ. 411/26-1-2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου.

Στον αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά δικαίωμα εισόδου θα έχουν συνολικά τριάντα (30) άτομα από κάθε σωματείο και συγκεκριμένα οι αθλητές, οι δύο προπονητές, οι γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και δεκατέσσερα (14) ακόμα άτομα που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση (Άρθρο 82- παρ. Γ-6 Κανονισμοί ΕΟΚ).

Εξυπακούεται ότι δικαιούνται εισόδου οι εκπρόσωποι ΔΕΑΒ, ΕΣΚΑΝ, GALANIS SPORTS DATA όπως και οι παρατηρητές διαιτησίας και αγώνα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα