Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 17-03-2010

 

 

 

 
Ερώτηση για επιστροφή ενισχύσεων από βιοκαλλιεργητές στις καμένες περιοχές
ΕΡΩΤΗΣΗ 16/03/2010
Προς υπουργούς:
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Επιστροφή ενισχύσεων από βιοκαλλιεργητές στις καμένες περιοχές από τις πυρκαγιές του 2007

Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ με αρ. πρωτ. 150396/02.12.2009, που αφορά «τον έλεγχο των ενισχύσεων των ενταγμένων δικαιούχων στο μέτρο 2.1.4 “Γεωργοπεριβαντολλογικές Ενισχύσεις” με το αρχείο πληρωμών Π.Σ.Ε.Α από τις πυρκαγιές του έτους 2007» καλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Ν.Α. να προβούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους με τα αρχεία πληρωμών των ΠΣΕΑ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε δικαιούχους Γεωργοπεριβαλλοντολογικών Ενισχύσεων (Βιολογικά, Νιτρορύπανση κλπ) έχουν χορηγηθεί κρατικές ενισχύσεις για απώλεια αντιστάθμισης εισοδήματος ή/και ενισχύσεις ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου.

Μέσα από το πρόγραμμα των ΠΣΕΑ χορηγήθηκαν ενισχύσεις στήριξης, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς, στους πυρόπληκτους παραγωγούς του 2007. Ωστόσο, ουδείς ενημέρωσε τους εν λόγω παραγωγούς κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησής τους στα ΠΣΕΑ ότι η ενδεχόμενη λήψη κρατικής ενίσχυσης είναι ασύμβατη με τις επιδοτήσεις βιολογικής γεωργίας και συνεπάγεται την απένταξη του καλλιεργητή από το εν λόγω πρόγραμμα. Πόσο μάλλον που η εν λόγω οδηγία επιφυλάσσει ισοπεδωτική αντιμετώπιση σε όλους τους πυρόπληκτους βιοκαλλιεργητές, ανεξάρτητα από το είδος και το ποσοστό της ζημιάς ή το ύψος του ποσού που έλαβαν, άλλωστε οι δικαιούχοι βιοκαλλιεργητές ουδέποτε απέκρυψαν στοιχεία και αποδέχονται κάθε διασταυρωτικό έλεγχο, σύμφωνα και με την δήλωση την οποία έχουν υπογράψει κατά την σύναψη της σχετικής σύμβασης με τις τοπικές Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης

Να επισημανθεί ότι οι κρατικές ενισχύσεις σε πυρόπληκτους καλλιεργητές χορηγούνται με γενικό στόχο την μερική κάλυψη του απολεσθέντος εισοδήματος και την συνέχιση της καλλιέργειας. Η ενίσχυση από το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας στοχεύει αφενός στην κάλυψη του αυξημένου κόστους που εμφανίζει η βιολογική παραγωγή-τεχνική και αφετέρου στην προστασία του περιβάλλοντος, έναντι της συμβατικής. Δηλαδή δεν χρηματοδοτείται από δύο διαφορετικές πηγές η ίδια δραστηριότητα.

Σημειώνεται δε ότι οι υποψήφιοι προς τιμωρία συνεχίζουν την καλλιέργεια σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας επωμιζόμενοι πάντα το αυξημένο κόστος.
Σημειωτέον ότι οι βιοκαλλιεργητές εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για το έτος εφαρμογής 2008.

Κατόπιν των παραπάνω,

ερωτάται η κα Υπουργός:

• Θα αποσυρθεί η εν λόγω οδηγία και θα επαναξιολογηθεί η όλη διαδικασία, ώστε να εξαιρεθούν από τη λήψη των επιδοτήσεων οι πραγματικά καμένες εκτάσεις;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία
Τσούκαλης Νίκος

 

 

 
Πρόταση για την Τρίπολη ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»
ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ:

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ

Το 2021 είναι η επέτειος 200 χρόνων από την Απελευθέρωση / Άλωση της Τρίπολης από τους Οθωμανούς. Σε 10 χρόνια πρέπει να διεκδικήσουμε την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Όλες οι πολιτικές μας όλες οι δράσεις μας, οι ενέργειές μας, τα έργα μας, τα χρήματά μας πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, να αναστοχαστούν. Ο Ανοικτός, Οργανωτικός νέος Δήμος είναι το μέσο, η προϋπόθεση για την υλοποίηση του στόχου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Επομένως αν υιοθετούμε αυτή την πλατφόρμα, αυτό το πλαίσιο προεκλογικής συζήτησης τότε επιτέλους συζητάμε για έναν νέο Δήμο με νέα πρόσωπα μία Νέα Κίνηση. Θα έχει η Νέα Κίνηση ως εργαλεία τους ανθρώπους, τη λογική, την Ηθική και τις τεχνολογίες.

Πάντα χρειάζεται όραμα. Οι πολίτες, οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι θέλουν να πιστεύουν σε στόχους και σχέδια για το μέλλον.

Οι πολιτικές στοχεύσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 3 κάθε έτος. Η διατύπωσή τους πρέπει να είναι σαφής για 2 λόγους: Να αντιλαμβάνονται από όλους και να αξιολογούνται κάθε χρόνο στην ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού.

Ξεκινούμε να ερχόμαστε σε επαφή ανοικτά μέσω του διαδικτύου ανοικτά και οργανωμένα. Στο Facebook, σε Blog, στα e-mail μας. Στόχος μας να φτάσουμε τα 2500 μέλη ενεργά και πληροφορημένα.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

- Σε 2 μήνες θα ψηφιστεί ο Νέος Νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης). Αμέσως θα ξεκινήσει ηλεκτρονική διαβούλευση για όλα τα θέματα του Δήμου.
- Αρχές Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βασικές προγραμματικές πολιτικές και το όνομα της κίνησης.
- Αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο.
- Ο επικεφαλής του συνδυασμού θα βγει με ανοικτές, δημοκρατικές διαδικασίες που θα έχουν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου μαζί με τις προγραμματικές πολιτικές.

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ;

Άκης Χουζούρης

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ξάνθη
Με προπόνηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον εκτός έδρας αγώνα στην Ξάνθη την προσεχή Κυριακή, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα καθώς στον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα έχει στη διάθεση του:
- τον Σωκράτη Φυτανίδη που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό
- τον Τσικόντζι Ουντότζι που θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της Κυριακής λόγω των κίτρινων καρτών που έχει συμπληρώσει.

Την ίδια στιγμή θεωρούνται αμφίβολοι για τον αγώνα στην Ξάνθη, ο Οράσιο Καρντόσο που έχει ένα τράβηγμα στον δικέφαλο, ο Έντερ που έχει διάστρεμμα στην ποδοκνημική και ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα των κοιλιακών, ενώ ο Σεμπάστιαν Καρέρα έκανε θεραπεία και εκφράζονται φόβοι πώς δεν θα προλάβει να αγωνιστεί πάλι μέχρι το τέλος της περιόδου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Έλληνας τεχνικός θα αναγκαστεί να συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας για Ξάνθη και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Στον αντίποδα, έχει τεθεί στη διάθεση του προπονητικού τιμ της ομάδας και πάλι ο Αντριάν Μπαστία που εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή.

Τέλος, ο Ίσραελ Νταμόντε επέστρεψε χθες το βράδυ από την Αργεντινή, όπου είχε μεταβεί για οικογενειακούς λόγους και συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση.

Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος χώρισε σε δύο μέρη την σημερινή προπόνηση. Αρχικά έγιναν πολλές ασκήσεις φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο και τακτική, ενώ ολοκληρώθηκε με «οικογενειακό διπλό». Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα (4 μ.μ.)

Τα παιχνίδια του Αστέρα

Από την επόμενη αγωνιστική, όλες οι αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ θα διεξάγονται την ίδια ώρα, στις 19:00 και θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη. Το Κυριακάτικο παιχνίδι του Αστέρα στην Ξάνθη θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ, ενώ τα επόμενα τρία από τη NOVA. Αναλυτικά τα παιχνίδια του Αστέρα, στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχουν ως εξής:

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ξάνθη– Αστέρας Τρίπολης

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ
Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αστέρας Τρίπολης - Αρης

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Α.Ε.Κ. – Αστέρας Τρίπολης

 

 

 
Δύο προπονήσεις σήμερα για Αρκαδικό
Με δύο προπονήσεις σήμερα (πρωί-απόγευμα), ο Αρκαδικός μπαίνει στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για τον εκτός έδρας αγώνα της Παρασκευής στην Καλλιθέα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ίκαρο/Έσπερο.

Στην απογευματινή προπόνηση αναμένεται να μπει σε πιο εντατικούς ρυθμούς ο Αντώνης Σιβορότκα, όπως και ο αρχηγός της ομάδας Σωκράτης Μαναβόπουλος που δεν έκανε το πρωί για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη, θα δώσουν έμφαση σε θέματα τακτικής επισημαίνοντας στους παίκτες τα δυνατά σημεία του αντιπάλου τους.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα στην Καλλιθέα θα είναι ο Μύρωνας Παπαδάκης, αφού πέρσι φορούσε την φανέλα του Ίκαρου και είχε βρεθεί μάλιστα αντίπαλος του Αρκαδικού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

 

 

 
Πρωτάθλημα Ηραίας
Μετά και την 4η Αγωνιστική 14.3.2010
 

Θέση

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

Νίκες

Ισσοπαλίες

Ήττες

Τέρματα +

Τέρματα -

1

Πυρί

5

15

5

0

0

35

9

2

Σαρακίνι

4

12

4

0

0

19

9

3

Λιοδώρα

5

9

3

0

2

15

18

4

Κοκκοράς

4

7

2

1

1

21

13

5

Ράφτης

3

6

2

0

1

16

6

6

Λυκούρεσι

5

5

1

2

2

15

26

7

Λώτι

3

3

1

0

2

12

12

8

Μπαρδάκι

4

3

1

0

3

11

13

9

Αγ. Ιωάννης

4

2

0

2

2

7

12

10

Παρνασσός

5

2

0

2

3

7

22

11

Παππαδάς

4

1

0

1

3

6

24

 

Κάποιες ομάδες έχουν παίξει παραπάνω αγώνες επειδή το πρόγραμμα άλλαξε λόγω της αποχώρησης των ομάδων Όχθια και Σέρβου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα