Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 16-03-2010

 

 

 

 
Εκδήλωση ΣΑΟΟ  «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ»
Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει ομιλία –συζήτηση με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ».

Εισηγήτρια η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , MSc Βασιλική Δέδε.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων καλεί όλους αυτούς που ασχολούνται με την ορειβασία και πεζοπορία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Μητροπολίτου Δανιήλ 2 με είσοδο ελεύθερη.

 

 

 
Ερωτήσεις στην Ευρωβουλή και υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Προς υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Αναγραφή της χώρας προέλευσης γάλακτος σε συσκευασίες γαλακτοκομικών προϊόντων
Περισσότερα...

Επισήμανση προϊόντων που παράγονται από ζώα που έχουν εκτραφεί με μεταλλαγμένες ζωοτροφές Περισσότερα...

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ) Περισσότερα...

 

 

 
Ελλιπή και άδικα τα ταμειακά μέτρα της Κυβέρνησης
Η συστηματική μελέτη των επιμέρους λεπτομερειών του τελευταίου πακέτου λιτότητας που ανακοινώθηκε στις 3 Μαρτίου οδηγεί σε μια σειρά συμπερασμάτων, δυστυχώς θλιβερών.

Η κυβέρνηση επιμένει σε καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα και φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία της ανάγκης επανεκκίνησης της οικονομίας που θα βασίζεται σε ένα σωστά θεμελιωμένο & τεκμηριωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Περιορίζονται αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σύγχρονη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι αμοιβές περιορίζονται αδιακρίτως χωρίς να υπάρχει μια λογική εξομάλυνσης προς ένα ενιαίο μισθολόγιο.

Παραβλέπεται η άμεση δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού που θα επιτρέψει οικονομίες κλίμακας μέσω μετατάξεων, μετεκπαιδεύσεων, μεταθέσεων και αξιοποίησης εξειδικευμένων γνώσεων και δυνατοτήτων.

Δεν προχωράει η διάλυση χιλιάδων ανενεργών και παροπλισμένων δημόσιων οργανισμών και Ν.Π.Δ.Δ. τα οποία επιβαρύνουν με εξωπραγματικά κόστη τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανθρώπινο δυναμικό το οποίο απασχολείται σε αυτούς θα μπορούσε να μεταταχθεί και να αξιοποιηθεί σε άλλες θέσεις.

Δέσμια συμφερόντων η κυβέρνηση βάζει μόνη της κατώτατο πλαφόν στην τιμή πώλησης φαρμάκων με δραστικές ουσίες όμοιες με το πρωτότυπο φάρμακο του οποίου η προστασία του διπλώματος ευρεσιτεχνίας έχει λήξει, πληρώνοντας ακριβότερα αυτά τα αντίγραφα και εμποδίζοντας την ανάπτυξη ανάλογων εταιρειών.

Πρέπει να μετρηθεί η αποδοτικότητα των μέτρων που έχουν παρθεί και παίρνονται. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορείς να διοικήσεις κάτι που δεν μπορείς να μετρήσεις. Επιπλέον, τα αποτελέσματα των μετρήσεων πρέπει να γνωστοποιηθούν δημοσίως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το αίσθημα αδικίας κυριαρχεί. Κανείς από τους φέροντες την ευθύνη της σημερινής κατάστασης δεν ζητάει συγνώμη για την επαπειλούμενη χρεοκοπία και δεν εξηγεί κατηγορηματικά την αδυναμία διατήρησης της συνεχιζόμενης κατασπατάλησης πόρων. Αντ' αυτού με δεδομένη τη σημειούμενη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων σε συνδυασμό με την ανεπάρκειά τους, επιβαρύνουν καθημερινά τον Έλληνα πολίτη με πρόσθετα βάρη.

Οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι μόνον ένα δυναμικό και στρατηγικά στοχευμένο σχέδιο ανάπτυξης μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των δομών μας και ιδιαίτερα εκείνων της Δημόσιας Διοίκησης.

ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»
ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ομάδα Δικαιοσύνης του κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός ότι ο ελληνικός λαός καλείται να υποβληθεί σε δυσβάστακτες οικονομικές θυσίες για χρέη που ασφαλώς δεν δημιουργήθηκαν με δική του ευθύνη και, αφετέρου ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών θα είναι δίκαιες μόνο εάν λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα καταχρώμενοι της εμπιστοσύνης του λαού, ζητεί με βάση τις δυνατότητες που παρέχει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο:

1. Να δημοσιοποιηθούν αμέσως και μάλιστα στο διαδίκτυο, όπως προβλέπεται στην παρ.3 του άρθρου 3 του νόμου 3213\2003, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων όσοι, από το έτος 1990 και μετά, διατέλεσαν Πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπήθηκαν στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί γραμματείς υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες , δήμαρχοι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, ή εντεταλμένοι σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές δημοσίων νομικών προσώπων, καθώς επίσης και όλων όσοι υπό την ιδιότητά τους ως πρόεδροι και μέλη επιτροπών εμπλέκονται σε διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου ή αναθέσεις δημοσίων έργων.

2. Να διασταυρωθούν αμέσως οι δηλώσεις των ανωτέρω προσώπων, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους, από τις αρμόδιες επιτροπές του νόμου 3213\2003 με την βοήθεια ορκωτών λογιστών και ,κυρίως, με την άμεση άρση οποιουδήποτε τραπεζικού, χρηματιστηριακού ή φορολογικού απορρήτου, προκειμένου να ελεγχθεί εάν δικαιολογείται η προέλευση κάθε περιουσιακού οφέλους, το οποίο αποκόμισαν κατά την περίοδο της άσκησης των καθηκόντων τους.

3. Σε όσες περιπτώσεις προκύψουν αδικαιολόγητα περιουσιακά οφέλη των ανωτέρω προσώπων, να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την επιστροφή στο δημόσιο των παρανόμως αποκτηθέντων χρηματικών ποσών και, εφόσον είναι δυνατό, να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων.

Επιπλέον, καλεί την Βουλή των Ελλήνων να θεσπίσει νέο, ισχυρότερο νομικό πλαίσιο για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν με αγανάκτηση και απόγνωση την επί πολλά έτη διασπάθιση του εθνικού πλούτου από εκείνους που εκλέγονται δήθεν για να τον προασπίσουν , απαιτούν σήμερα, υπό το βάρος των σκληρών οικονομικών μέτρων να τιμωρηθούν αμέσως οι καταχραστές του δημοσίου που έσπρωξαν ακόμη περισσότερο τη χώρα στην χρεοκοπία και να θεσπισθούν επιτέλους κανόνες διαφάνειας της δημόσιας ζωής.

Χρήστος Λυντέρης
Διδάκτωρ νομικής - Δικηγόρος
Συντονιστής ομάδας δικαιοσύνης
Δημοκρατικοί, κόμμα πολιτών κόμμα λύσεων

 

 

 
Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού
Σημαντικά βήματα προόδου έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη διάγνωση και θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του ματιού, μιας πάθησης, που προσβάλλει κατά κανόνα ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, αποτελεί την πιο κοινή αιτία τύφλωσης μετά τα 60 έτη στις ανεπτυγμένες χώρες και η επίπτωσή της αυξάνει με την ηλικία.

Υπολογίζεται ότι το 2% των ανθρώπων άνω των 65 ετών έχουν πολύ χαμηλή όραση σε έναν τουλάχιστον οφθαλμό εξαιτίας της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς. Η σοβαρότητά της κυμαίνεται από τις πιο ήπιες έως και τις σοβαρότερες με πλήρη απώλεια της κεντρικής όρασης. Το σύμπτωμα αυτό έχει ως αποτέλεσμα την οπτική αναπηρία του ασθενή, αφού είναι αδύνατη η ανάγνωση ή η οδήγηση. Ευτυχώς η ηλικιακή εκφύλιση ωχράς δεν προκαλεί ολική τύφλωση, αφού η περιφερική όραση παραμένει ανεπηρέαστη.

Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού είναι το αντικείμενο του 6ου Ιπποκράτειου Συνεδρίου Αμφιβληστροειδή – Ωχράς – Υαλοειδούς, το οποίο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης στις 19 και 20 Απριλίου 2010 και θα φιλοξενήσει ως προσκεκλημένους ομιλητές καθηγητές οφθαλμολογίας από πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Ευρώπης.

Το συνέδριο πραγματοποιείται ανά 2ετία με ιδιαίτερη επιτυχία, από τον αναπληρωτή καθηγητή οφθαλμολογίας Περικλή Μπραζιτίκο, υπό την αιγίδα της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Θα αναπτυχθούν διάφορα θέματα που αφορούν τις υπάρχουσες και νεώτερες θεραπείες για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τις προόδους θεραπείας της πιο πάνω πάθησης.

Όπως εξηγεί ο κ. Μπραζιτίκος η ωχρά είναι ένα κεντρικό σημείο στο εσωτερικό του οφθαλμού, περίπου 3 χιλιοστά, που έχει πολύ μεγάλη αξία από λειτουργική άποψη, γιατί είναι υπεύθυνη για την κεντρική μας όραση, δηλαδή την όραση των λεπτομερειών μιας εικόνας που κοιτάζουμε. Με την κεντρική μας όραση, επομένως με την ωχρά μας, διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά των αγαπημένων μας προσώπων, διαβάζουμε, βλέπουμε τηλεόραση. Η ωχρά λοιπόν δεν είναι πάθηση. Μπορεί όμως να προσβληθεί από πάρα πολλές παθήσεις, που γενικά τις ονομάζουμε ωχροπάθειες, αλλά διαφέρουν μεταξύ τους σε αιτιολογία, εξέλιξη, βαρύτητα και θεραπευτική αντιμετώπιση.

Η βλάβη οποιασδήποτε αιτιολογίας στην ωχρά προκαλεί ένα «θετικό σκότωμα», την αντίληψη δηλαδή μιας κηλίδας, ενός εμποδίου στο σημείο που προσπαθεί να εστιάσει ο ασθενής.

Η πάθηση μπορεί να εμφανιστεί με δύο μορφές. Μια πιο ελαφρά, που εξελίσσεται συνήθως αργά και ονομάζεται «ξηρά» και μια βαρύτερη που εξελίσσεται γρήγορα και ονομάζεται «υγρή». Η βασική διαφορά που χαρακτηρίζει την υγρή μορφή είναι η ανάπτυξη παθολογικών αγγείων, δηλαδή αγγείων που φυσιολογικά δεν υπάρχουν, στην περιοχή της ωχράς. Τα αγγεία αυτά προκαλούν οίδημα και αιμορραγίες με αποτέλεσμα τη καταστροφή (εκφύλιση) της ωχράς και συνεπώς τη μεγάλη μείωση, έως και απώλεια, της κεντρικής όρασης. Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η υγρή μορφή, η πάθηση εξελίσσεται ραγδαία και η εκφύλιση της ωχράς αναπτύσσεται συνήθως μέσα σε διάστημα 6-12 μηνών. Αντίθετα, η ξηρά μορφή επηρεάζει συνήθως την όραση αργά και βαθμιαία. Ένα άτομο που πάσχει από ξηρά ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς έχει συνήθως ικανοποιητική έως ανεκτή όραση για πολλά χρόνια.

Φαίνεται ότι η πάθηση είναι πολυπαραγοντική και οφείλεται σε κληρονομική προδιάθεση (αυξημένος κίνδυνος σε άτομα με θετικό οικογενειακό ιστορικό) ή περιβαλλοντικούς παράγοντες (διατροφή, κάπνισμα και έκθεση στον ήλιο).

Τα συμπτώματα της είναι απώλεια της κεντρικής όρασης είτε σταδιακή είτε απότομη, δυσκολία στην ανάγνωση και παραμόρφωση της όρασης (οι ευθείες γραμμές γίνονται αντιληπτές σαν τεθλασμένες).

Η διάγνωση της πάθησης γίνεται από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο. Ωστόσο, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι το κατά πόσον ο ασθενής θα αντιληφθεί σύντομα. ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο μάτι του και επομένως αν θα προσέλθει χωρίς καθυστέρηση στον οφθαλμίατρό του. Τα βασικά ενοχλήματα που πρέπει να αξιολογήσουν οι ασθενείς είναι πρώτα πρώτα η μείωση της κεντρικής τους όρασης ("θολή όραση") και δεύτερον οι "μεταμορφοψίες", δηλαδή η παραμόρφωση του περιγράμματος των αντικειμένων (οι ευθείες γραμμές φαίνονται "σπασμένες", τεθλασμένες, καμπυλωτές ή γενικότερα παραμορφωμένες). Αρκετά συχνά οι μεταμορφοψίες αποτελούν το μοναδικό ενόχλημα και παρατηρούνται σε ασθενείς που παρουσιάζουν πολύ καλή οπτική οξύτητα. Τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, που ανήκουν στις επικίνδυνες ομάδες για την ανάπτυξη της υγρής μορφής, κυρίως όσοι πάσχουν από ξηρά μορφή ή μυωπία, πρέπει να συνηθίσουν να ελέγχουν κάθε μάτι τους ξεχωριστά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου κάθε 15 μέρες) με μια ειδική δοκιμασία που θα τους συστήσει ο οφθαλμίατρός τους (πίνακας του Amsler), ώστε να εντοπίσουν τις μεταμορφοψίες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε αποτελεσματική θεραπεία για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς. Οι ασθενείς αυτοί υποβάλλονταν πολλές φορές σε θεραπεία με θερμικό laser, το οποίο όμως δεν θεράπευε την βλάβη και προκαλούσε ίσως και μεγαλύτερη απώλεια κεντρικής όρασης μακροπρόθεσμα.

Πριν από μερικά χρόνια, η έλευση της φωτοδυναμικής θεραπείας (εφαρμογή ειδικού, μη θερμικού laser ταυτόχρονα με την ενδοφλέβια χορήγηση ενός ειδικού φαρμάκου) έφερε επανάσταση στην αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά δυστυχώς δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις (σταθεροποίηση στο 50% και βελτίωση της όρασης μόλις στο 5%).

Η έρευνα συνεχίστηκε και προχώρησε σε καινούργια, πρωτοποριακά σκευάσματα, που επιτυγχάνουν σταθεροποίηση της όρασης σε ποσοστό περίπου 90% σε περιπτώσεις που επιδέχονται θεραπεία και βελτίωση της όρασης σε ποσοστό 30%. Τα φάρμακα αυτά κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα και χορηγούνται από τα περισσότερα ταμεία. Ο μηχανισμός δράσης τους είναι αντιαγγειογενετικός. Προκαλούν αναστολή της παραγωγής αγγείων κάτω από την ωχρά κηλίδα, αναστέλλοντας έναν αυξητικό παράγοντα (VEGF). Ο τρόπος χορήγησής τους είναι τοπικός με ένεση μέσα ή γύρω στο μάτι, ενώ φαίνεται ότι χρειάζονται επανάληψη μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αποτελέσματα, τα οποία σύμφωνα με μεγάλες πολυκεντρικές μελέτες είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά
Υπάρχουν διεθνείς μελέτες που έχουν καταδείξει συσχετισμό της ποιότητας της διατροφής και της ανάπτυξης ηλικιακής εκφύλισης ωχράς. Φαίνεται, ότι οι άνθρωποι που διατρέφονται κυρίως με φρούτα και λαχανικά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν ηλικιακή εκφύλιση ωχράς. Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν στην αποφυγή ή μπορούν να αποτρέψουν την εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας νόσου.

Οι ασθενείς με ήδη διαγνωσμένη ηλικιακή εκφύλιση ωχράς πρέπει να εξετάζουν καθημερινά κάθε μάτι χωριστά με το εξεταστικό χαρτί (με τα ειδικά τετραγωνάκια) που χορηγεί ο οφθαλμίατρος. Η αντίληψη παραμορφωμένης εικόνας σημαίνει, ότι πρέπει να εξεταστούν επειγόντως από ειδικό οφθαλμίατρο. Να χρησιμοποιούν επίσης γυαλιά ηλίου, για την αποφυγή της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία και έχει ενοχοποιηθεί στην εξέλιξη της νόσου και να διακόψουν το κάπνισμα, καθώς φαίνεται ότι αυτό επιδρά αρνητικά στην καλή αιματική κυκλοφορία του οφθαλμού.

 

 

 
Την Παρασκευή παίζει ο Αρκαδικός
Για τηλεοπτικούς λόγους, το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής μεταξύ Ίκαρου/Έσπερου και Αρκαδικού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 20.00 λόγω της απευθείας μετάδοσης του Sport Plus από το κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας.

Κεκλεισμένων των θυρών με Λαγκαδά

Ο αγώνας Αρκαδικός – Ερμής Λαγκαδά της 27/3/2010 για το πρωτάθλημα της Α2’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών μετά την υπ’αρ. 411/26.1.2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου.

Στον αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά δικαίωμα εισόδου θα έχουν συνολικά τριάντα (30) άτομα από κάθε σωματείο και συγκεκριμένα οι αθλητές, οι δύο προπονητές, οι γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και δεκατέσσερα (14) ακόμα άτομα που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση (Άρθρο 82- παρ. Γ-6 Κανονισμοί ΕΟΚ).
Εξυπακούεται ότι δικαιούνται εισόδου οι εκπρόσωποι ΔΕΑΒ, ΕΣΚΑΝ, GALANIS SPORTS DATA όπως και οι παρατηρητές διαιτησίας και αγώνα.

Τα τέσσερα ρεκόρ του Αρκαδικού

Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές καλές φάσεις και παίχθηκε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, οι φίλοι του Αρκαδικού δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν λόγω της τιμωρίας από την ΕΟΚ για παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.

Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη, εκτός της νίκης και της καλής εμφάνισης απέναντι στο Πέραμα έκαναν και τέσσερα ομαδικά ρεκόρ στη φετινή παρουσία της ομάδας στην Α2 κατηγορία.

1. Οι 23 ασίστς που μοίρασαν οι παίκτες του Αρκαδικού στον αγώνα με το Πέραμα αποτελούν ρεκόρ στη φετινή πορεία της ομάδας στην Α2 κατηγορία. Προηγούμενο ρεκόρ του Αρκαδικού στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία ήταν στον αγώνα με το Πέραμα, τη Νήαρ Ήστ (από 16) στον πρώτο γύρο και με το Παγκράτι στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.
2. Τα 12 κλεψίματα που έκαναν οι παίκτες του Αρκαδικού στον αγώνα με το Πέραμα ισοφαρίζουν το αντίστοιχο ρεκόρ της ομάδας από τον εκτός έδρας αγώνα στο «Μιχάλης Μουρούτσος» εναντίον της Δάφνης.
3. Τα 24 εύστοχα δίποντα του Αρκαδικού (σε 38 προσπάθειες) είναι ρεκόρ της ομάδας για το φετινό πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας τα 23 εύστοχα δίποντα από τον εκτός έδρας αγώνα στον Λαγκαδά στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.
4. Τέλος, τα 6 κοψίματα στον αγώνα με το Πέραμα είναι ομαδικό ρεκόρ του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα με δύο «δράστες», τον Λιούμπο Γιοβάνοβιτς (4) και τον Δημήτρη Καραδολάμη (2).

Το ρεκόρ πόντων του Καραδολάμη

Οι 16 πόντοι του Δημήτρη Καραδολάμη στον αγώνα με το Πέραμα, αποτελούν ατομικό ρεκόρ πόντων για τον Μακεδόνα φόργουορντ με τη φανέλα του Αρκαδικού και ήταν το καλύτερο προοίμιο για την κλήση και την συμμετοχή του στον φετινό διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game.

Ο Καραδολάμης είχε 16 πόντους με 5/7 βολές, 4/6 δίποντα και 1/3 τρίποντα σε 30 λεπτά συμμετοχής, ενώ ακόμα είχε 6 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο κοψίματα, βγάζοντας tendex 0.600 σε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Αρκαδικού.

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 3ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 30 κλεψίματα, 3ος στην οικονομία με 70 βαθμούς και 9ος στις ασίστς με 70.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης της Α2 κατηγορίας έχοντας στην αξιολόγηση του συστήματος tendex 0.763, ενώ είναι ο 2ος πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα έχοντας 84/124 που μεταφράζεται στο εντυπωσιακό ποσοστό 67,7% και 9ος στα κοψίματα με 13.
Οι τέσσερις τάπες που… φιλοδώρησε τους αντίπαλους παίκτες του Περάματος είναι ρεκόρ για τον Αρκαδικό στη φετινή πορεία του στην Α2 κατηγορία.

Επίσης, ο Ανδρέας Σιζόπουλος είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 89,3% (67/75) και 8ος στα κλεψίματα με 26. Μετά από αρκετές αγωνιστικές ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού επέστρεψε στο ΤΟΡ-10 αυτής της στατιστικής κατηγορίας.

Τέλος, ο Γιώργος Κοψαύτης βρίσκεται στη 7η θέση σε ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6,25 με ποσοστό 45,5% (25/55).
Αυτοί είναι οι τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού που ξεχωρίζουν στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 μετά τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής. Αναλυτικά οι σχετικοί πίνακες στατιστικών έχουν ως εξής:

ΣΚΟΡΕΡ
1. Λιακόπουλος 423 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 412 (Ολυμπιάδα)
3. Τότσιος 378 (Ίκαροι)

ΜΠΟΜΠΕΡ
1. Κακλαμάνος 57 (Παγκράτι)
2. Μπάρδας 54 (ΟΦΗ)
3. Κυριακόπουλος 53 (ΚΑΟΔ)

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
1. Λάτοβιτς 233 (ΑΓΟΡ)
2. Αμάτο 224 (Πέραμα)
3. Κουτρούλιας 145 (Ν. Ήστ)

ΑΣΙΣΤΣ
1. Λιακόπουλος 128 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 110 (Ολυμπιάδα)
3. Ζούπας 108 (Αμύντας)
9. Σουρλής 70 (Αρκαδικός)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
1. Γκαγκαλούδης 39 (Ολυμπιάδα)
2. Πέτροβιτς 33 (Ηρακλής)
3. Σουρλής 30 (Αρκαδικός)
8. Σιζόπουλος 26 (Αρκαδικός)

ΚΟΨΙΜΑΤΑ
1. Βαγενάς 21 (ΟΦΗ)
2. Αμάτο 16 (Πέραμα)
3. Κουτρούλιας 15 (Ν. Ήστ)
4. Χαρισμίδης 15 (Παγκράτι)
5. Σουφλιάς 15 (ΟΦΗ)
6. Δέσπος 15 (Ηρακλής)
9. Γιοβάνοβιτς 13 (Αρκαδικός)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Γκαγκαλούδης 91 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 79 (Αμύντας)
3. Σουρλής 70 (Αρκαδικός)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1. Γιοβάνοβιτς 0.763 (Αρκαδικός)
2. Κακιούζης 0.749 (Παγκράτι)
3. Αναγνωστόπουλος 0.672 (Ξάνθη)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ
1. Παναγιωτόπ. 63/67 (Ξάνθη)
2. Σιζόπουλος 67/75 (Αρκαδικός)
3. Γκαγκαλούδης 121/138 (Ολυμπιάδα)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΠΟΝΤΑ
1. Χαρισμίδης 85/125 (Παγκράτι)
2. Γιοβάνοβιτς 84/123 (Αρκαδικός)
3. Τοπούζης 72/110 (Ίκαροι Σερρών)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1. Βαρδιάνος 31/56 (Παγκράτι)
2. Λάκσα 32/62 (Ίκαρος/Έσπερος)
3. Καράμπουλας 25/50 (Ίκαρος/Έσπερος)
7. Κοψαύτης 25/55 (Αρκαδικός)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα