Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 12-03-2010

 

 

 

 
ΨΗΦΙΣΜΑ Απεργιακής Συγκέντρωσης Γ.Σ.Ε.Ε - Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Εμείς οι εργαζόμενοι του Ν. Αρκαδίας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης, αφού ακούσαμε τους ομιλητές, αποφασίσαμε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Η κυβέρνηση αφού κορόιδεψε προεκλογικά τον ελληνικό λαό, αφού επί μήνες δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, προχωρά τώρα στην εφαρμογή του πιο σκληρού, αντεργατικού, προγράμματος μετά την μεταπολίτευση που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρόκειται για αντεργατική καταιγίδα. Η κυβέρνηση με σύμμαχό της τις αγορές, την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει και αντιμετωπίζει την εργατική τάξη ως αντίπαλο προς εξόντωση.

Ο στόχος είναι να μειωθεί το εργατικό εισόδημα πάνω από 30% την τριετία που διανύουμε, να αποδιαρθρωθούν πλήρως οι Συλλογικές Συμβάσεις και οι εργασιακές σχέσεις, να καταστραφεί ακόμη κι’ αυτό το ισχνό οικοδόμημα Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

Οι μισθοί μειώνονται δραματικά, οι συντάξεις παγώνουν, σε όφελος των κερδών των επιχειρήσεων. Οι φόροι αυξάνονται σε βάρος των εργαζομένων και τω φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Τα ελλείμματα του κράτους μετατρέπονται σε ελλείμματα των εργατικών νοικοκυριών.

Τα μέτρα είναι άδικα και πλήρως αναποτελεσματικά. Τα μέτρα αφορούν όλους είτε εργάζονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Οι επιπτώσεις τους στην καθημερινή οικονομία θα αλλάξει ραγδαία τους ρυθμούς στον τρόπο ζωής. Ο καθημερινός τζίρος της αγοράς θα συμπιεστεί επικίνδυνα, ενώ οι περικοπές μισθών και οι έμμεσοι φόροι (αύξηση Φ.Π.Α., αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΚΟ) θα επιφέρουν επιπλέον συρρίκνωση στην αγοραστική δύναμη του απλού καταναλωτή, λόγω της πολλαπλής μείωσης του μηνιαίου εισοδήματος.

Είναι σίγουρο ότι οι περικοπές και το πάγωμα μισθών θα μεταφερθούν και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, είτε με απευθείας εκβιασμούς για απολύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας, είτε με σιωπηρή επιμήκυνση του νομίμου ωραρίου εργασίας χωρίς περαιτέρω αμοιβές (πράγμα το οποίο ήδη ισχύει).

Αναμένεται επίσης αύξηση της ανεργίας και νομιμοποίηση του εργασιακού μεσαίωνα. Επιπλέον η «περιστολή δαπανών» στον δημόσιο τομέα, σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος της εκμετάλευσης από τον ιδιωτικό τομέα στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τον πολίτη λόγω αδυναμίας στήριξης του από το κράτος. Όσο ο κρατικός τομέας θα συρρικνώνεται, τόσο ο ιδιωτικός τομέας θα γιγαντώνει, δημιουργώντας μονοπώλια σε όλους τους τομείς του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι αυτά τα μέτρα φαίνεται να μην είναι παροδικά, να μην έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Μπαίνουμε ολοταχώς σε περίοδο μακροχρόνιας, παρατεταμένης ύφεσης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να ξεσηκωθούν.

Καμιά ανοχή. Η κυβέρνηση επέλεξε τον πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και θα τον έχει.

Στη βάρβαρη επίθεση ανάλογη θα είναι η απάντηση των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι. Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για να μην αξιοποιηθεί η κρίση για την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

Να αποκαλυφθούν οι ένοχοι που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτή τη θέση, να λογοδοτήσουν και επιτέλους κάποιος να πληρώσει.

Απαιτούμε: Ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΩΣ ΕΔΩ.

Πάρετε πίσω τα μέτρα.

Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και τη φτώχεια.

Οι συνέπειες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το συνδ. κίνημα διεκδικεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με εναλλακτικές πολιτικές που θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και θα αναβαθμίζουν την εργασία και δεν θα την περιθωριοποιούν. Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας απαιτούνται ανάσες στη αγορά, στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Απαιτούνται δημόσιες επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές όχι μετρά στραγγαλισμού. Δεν εξαντλείς τα χαμηλά και μεσαία στρώματα του πληθυσμού για να τα σώσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αμφισβητούνται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες πολιτικές. Δίνουμε νέα προοπτική ενότητας και δύναμης στον αγώνα μας.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τη Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας να στείλει το παρόν ψήφισμα στους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τα κόμματα, τη Γ.Σ.Ε.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ και να το δημοσιεύσει στον Τύπο.

 

 

 
Παρέμβαση Ρέππα στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.
Νέο κανονισμό για τη διερεύνηση και την πρόληψη των αεροπορικών ατυχημάτων και συμβάντων ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι «η ασφάλεια των πτήσεων αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής μας για την ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών.
Γι’ αυτό και το κέντρο βάρους της διερεύνησης των αεροπορικών ατυχημάτων πρέπει να επικεντρώνεται στη βελτίωση της ασφάλειας και όχι στην απόδοση των ευθυνών». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε τη σημασία που πρέπει να δοθεί στην εμπιστευτικότητα των πληροφοριών. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη για τη στενή συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, ώστε να δημιουργηθεί ένα κεκτημένο γνώσης και πείρας, το οποίο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά προς την πρόκληση νέων ατυχημάτων.

Το Συμβούλιο συζήτησε, επίσης, πρόταση Οδηγίας για τα τέλη ασφάλειας (προστασίας από έκνομες ενέργειες), τα οποία χρεώνονται από τους φορείς εκμετάλλευσης αερολιμένων. Στόχος είναι η θέσπιση ορισμένων βασικών αρχών, οι οποίες πρέπει να τηρούνται κατά τον καθορισμό των εν λόγω τελών, όπως η αμεροληψία (μη διάκριση), η διαφάνεια, η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, η σύνδεση με το κόστος και η εποπτεία του συστήματος, με τη δημιουργία εθνικής εποπτικής αρχής.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζήτησαν οι Υπουργοί στο Συμβούλιο ήταν η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Πρόκειται για το 2ο στάδιο των διαπραγματεύσεων, το οποίο έχει ως στόχο την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων των αεροπορικών δικαιωμάτων και των επενδύσεων.

Τέλος, το Συμβούλιο συζήτησε τα αποτελέσματα του Συνεδρίου που έγινε στη Μαδρίτη τον περασμένο μήνα, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού». Συγκεκριμένα σημεία αποτελούν:

• Η ανάγκη ταχείας εφαρμογής της νέας δέσμης μέτρων για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό που υιοθετήθηκε πρόσφατα. Η νέα δέσμη μέτρων θέτει ως βασικό θέμα τη άμεση απόδοση του συστήματος που συνδέεται με την ίδρυση και λειτουργία των λεγόμενων «λειτουργικών τμημάτων Εναερίου Χώρου (FABs)».
• Η επιτυχημένη εφαρμογή και ολοκλήρωση του τεχνολογικού πυλώνα του εγχειρήματος, ήτοι του Προγράμματος SESAR (δηλαδή του προγράμματος τεχνικής υποστήριξης των FABs).
• Η έμφαση σε θέματα ασφάλειας πτήσεων και ανάπτυξης των σχετικών υποδομών.
• Η αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου του ανθρώπινου παράγοντα.

 

 

 
Διαβάστε αυτό το μήνα στο περιοδικό «ΕΠΙ» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (τεύχος 86, Μαρτίου) θα διαβάσετε:

Η 6Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νόμος ανάσα για επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες και των πυρόπληκτων νομών.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΣΝΕΑ)
ΣΝΕΑ. Ο Σύνδεσμος που εκπροσωπεί τους Νέους Επιχειρηματίες της Αρκαδίας έχει όρεξη για δουλειά. Τόσο ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Τότσης όσο και η Διοίκησή του περιμένουν τους επαγγελματίες της Αρκαδίας για να στελεχώσουν δυναμικά τον σύνδεσμό που είναι από τους πρώτους που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πρωτοπορώντας στις παροχές και υπηρεσίες που προσφέρει στα
μέλη του, σας ενημερώνει ότι συνεχίζει την ΔΩΡΕΑΝ παροχή της Προνομιακής Φροντίδας του Ομίλου Κλινικών Ευρωκλινικής.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

• AGRO QUALITY FESTIVAL» στην Αθήνα.
• «Γεύσεις & Ζωή» στην Αθήνα

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010
Τι προκύπτει από την πανελλήνια έρευνα Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας του ALBA Graduate Business School

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πως αμοίβεται η υπερεργασία, υπερωρία

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η οικονομική κρίση, το παρεμπόριο και η πτώση του τζίρου στην τοπική αγορά είναι, μεταξύ άλλων, τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Τρίπολης αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Τρίπολης «ΕΡΜΗΣ» Κ. Αθανάσιος Αρβανίτης.

ΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

 

 

 
Αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία
Αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη (4.45 μ.μ.) για το οποίο ο Βαγγέλης Βλάχος δεν υπολογίζει τον Αντριάν Μπαστία, που τιμωρήθηκε μία αγωνιστική για την αποβολή του την προηγούμενη αγωνιστική στα Γιάννινα.

Κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης, ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε έμφαση σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης παιχνιδιού, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και πολλά τελειώματα φάσεων από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε στη διάθεση του όλους τους παίκτες της ομάδας με εξαίρεση τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο, που συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα όπως και οι νεαροί Παναγιώτης Γεωργίου, Γαβριήλ Αποστολίδης.

Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα (4.45 μ.μ.), ενώ αμέσως μετά ο Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα της Κυριακής.

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Ο Καραδολάμης στο All-Star game

Ο Δημήτρης Καραδολάμης θα συμμετέχει στο διαγωνισμό τριπόντων του φετινού All-Star game στο Ηράκλειο ως περσινός νικητής και θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Ο φόργουορντ του Αρκαδικού είχε κερδίσει πέρσι (στην Ξάνθη) στον τελικό της διοργάνωσης τον Χαλπερίν του Ολυμπιακού με σκορ 22-15 κερδίζοντας το χειροκρότημα και τον θαυμασμό όλων των φίλων του ελληνικού μπάσκετ.

Παράλληλα, ο Καραδολάμης γράφει ιστορία καθώς γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Αρκαδικού που θα συμμετέχει στο διήμερο εκδηλώσεων του All-Star.

Ο φόργουορντ του Αρκαδικού μίλησε για τον φετινό διαγωνισμό τριπόντων και τον αγώνα με τον Ερμή Περάματος. Οι δηλώσεις του για τον διαγωνισμό τριπόντων έχουν ως εξής: «Το ότι με κάλεσαν είναι μία ευχάριστη είδηση. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να φέρω το κύπελλο στην Τρίπολη. Δεν υπάρχουν μυστικά εκείνη τη στιγμή. Αν βρεθείς σε καλή μέρα μπορείς να κερδίσεις τον οποιοδήποτε ή και να χάσεις από τον οποιοδήποτε»

Ο φόργουορντ του Αρκαδικού αναφέρθηκε και για τον αγώνα με το Πέραμα «Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και γίνεται δυσκολότερο επειδή θα λείπουν οι φίλαθλοι μας. Θα το παλέψουμε και αυτό το παιχνίδι και πιστεύω πώς στο τέλος θα βγούμε νικητές»
Στην ερώτηση «Νίκη με Πέραμα ή στο διαγωνισμό τριπόντων» ο παίκτης του Αρκαδικού απάντησε ταχύτητα και με χιούμορ «Δύο νίκες»!

Ο Καραδολάμης θα πρέπει να βρίσκεται το Σάββατο 13 Μαρτίου στις 19.30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να επιβιβαστεί στην πτήση της ΟΑ 518 με αναχώρηση 21.00 για Ηράκλειο.

Από το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα επιβιβαστεί σε πούλμαν για το ξενοδοχείο όπου θα μείνουν όλοι οι παίκτες που θα συμμετέχουν στο διήμερο εκδηλώσεων του All-Star game.

Η επιστροφή στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου από το κλειστό γυμναστήριο Ν. Αλικαρνασσού. Η πτήση από το Ηράκλειο θα αναχωρήσει 22.30.

Ποιοι έχουν δικαίωμα εισόδου

Στον αγώνα με το Πέραμα δικαίωμα εισόδου θα έχουν συνολικά τριάντα (30) άτομα από κάθε σωματείο και συγκεκριμένα οι αθλητές, οι δύο προπονητές, οι γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και δεκατέσσερα (14) ακόμα άτομα που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση (Άρθρο 82- παρ. Γ-6 Κανονισμοί ΕΟΚ).
Εξυπακούεται ότι δικαιούνται εισόδου οι εκπρόσωποι ΔΕΑΒ, ΕΣΚΑΝ, GALANIS SPORTS DATA όπως και οι παρατηρητές διαιτησίας και αγώνα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα