Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 11-03-2010

 

 

 

 
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών
• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 30 Μαρτίου 2010 Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοίνωση-πρόσκληση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.
ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΕΝ.Ο.Π. – Δ.Ε.Η./Κ.Η.Ε.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ν/Α ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΔΡΑ: ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΗΣ Α’ ΤΗΛΕΦ &FAX 2791025092 - 279122490 ΕΣΩΤΕΡ33068

Μεγαλόπολη 11 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, δέχτηκαν ένα άδικο και ύπουλο χτύπημα από την κυβέρνηση με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα διάσωσης της οικονομίας.

Δυστυχώς καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε ένα αρκετά μεγάλο τίμημα ΟΧΙ για να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας αλλά για να βάλουν και άλλα λεφτά στις τσέπες τους οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα λαμόγια και όλοι αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονται τον μόχθο και το αίμα μας με την ανοχή των Κυβερνήσεων!

Εμείς σαν εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Η. έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας, να υπερασπιζόμαστε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας , να υπερασπιζόμαστε και να διαφυλάττουμε το μέλλον της περιοχής και των επόμενων γενιών.

Εδώ και μέρες έχουμε ξεκινήσει ένα αγώνα να ανατρέψουμε τις παράλογες, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις της κυβέρνησης, με καταλήψεις ταινιών-μηχανημάτων-θαλάμων ελέγχου. Συνεχίζουμε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά με την 24ωρη απεργία σήμερα και τις επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 16 Μαρτίου. Παράλληλα καθημερινά θα αναλαμβάνουμε και άλλες δυναμικές πρωτοβουλίες που έχουν σαν σκοπό να πιέσουμε , που έχουν σαν σκοπό να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να μπορέσουμε όλοι μαζί να καταφέρουμε να επικρατήσει σε αυτή την χώρα το αίσθημα της λογικής και της κοινωνικής ευαισθησίας. Να προσληφθούν ΑΜΕΣΑ οι νέοι της περιοχής μας. Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα και όχι ο εύκολος στόχος ο απλός εργαζόμενος, ο νέος που κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον του και ο συνταξιούχος !

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Καλούμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση των Δήμων του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, τους άνεργους , τους συνταξιούχους και όλους τους φορείς να ενωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα που αφορούν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής και που αν επιτρέψουμε να ισχύσουν τα νέα μέτρα, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΙΝΟΣ     ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Βοσυνιώτη
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς την κα Υπουργό
Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Και τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι επί 10-11 μήνες στο Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ίδρυμα Ε. Βοσυνιώτη» στην Τρίπολη

Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ απευθύνεται στην κα Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον κ. Υπουργό Οικονομικών και ζητά:

1.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ίδρυμα Ε. Βοσυνιώτη» στην Τρίπολη.
2.Τη δυνατότητα εξεύρεσης της απαραίτητης χρηματοδότησης του Σταθμού έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Επισυνάπτεται ΥΠΟΜΝΗΜΑ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες
και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 09/03/2010
Ο καταθέτων βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ DEUTSCHE TELEKOM
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ DEUTSCHE TELEKOM

• Ματαιώνεται και η εξαγορά από την DT επιπλέον μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο
• Απάντηση του Επιτρόπου Μπαρνιέ στον Ν.Χουντή


Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η απάντηση του Επιτρόπου κ.Μισέλ Μπαρνιέ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom (DT), της οποία τον έλεγχο έχει το γερμανικό δημόσιο.

Ο Γάλλος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, αποκαλύπτει ότι η Ευρ. Επιτροπή στις 22 Οκτωβρίου 2009 έχει ξεκινήσει επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας επειδή κατά την πώληση του ΟΤΕ στην DT δεν έχουν εφαρμοστεί ορθά οι διατάξεις της οδηγίας 2004/25 σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς και ιδίως οι διατάξεις που αφορούν την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων.

Η απάντηση αυτή, όχι μόνο ματαιώνει την προσπάθεια της DT να εξαγοράσει επιπλέον μετοχές που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο αλλά θέτει επιτακτικά το θέμα της επανεξέτασης της πώλησης του ΟΤΕ ή την εκ των υστέρων αποζημίωση των «μικρομετόχων», η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.  Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα