Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 09-03-2010

 

 

 

 
Ερώτηση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Τρίπολης που μένουν απλήρωτοι
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
• Οικονομικών
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Σε δραματική κατάσταση έχουν περιέλθει 25 (απλήρωτοι) εργαζόμενοι στο Δήμο Τρίπολης. Επιτακτική η άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για την καταβολή των δεδουλευμένων

Είκοσι πέντε (25) εργαζόμενοι στον Δήμο Τρίπολης με Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (16-7-2009 έως 15-3-2010), απασχολούμενοι ως εργάτες στην αποκομιδή σκουπιδιών και την καθαριότητα τομέων της πόλης, παραμένουν για τέσσερις (4) μήνες (Νοέμβριο - Δεκέμβριο – Ιανουάριο -Φεβρουάριο) απλήρωτοι. Η απασχόληση των παραπάνω εργαζομένων στην νευραλγική θέση της αποκομιδής των σκουπιδιών αναμφισβήτητα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Τρίπολης.

Από τον Νοέμβριο και μέχρι σήμερα, παρ’ ότι οι εργαζόμενοι παρέχουν συνεχώς και αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους, ο Δήμος Τρίπολης δεν καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές που αντιστοιχούν στην εργασία τους, ως έχει υποχρέωση, παραβιάζοντας κατάφωρα την εργατική νομοθεσία.

Επειδή καμία αιτιολογία τυπικών ή άλλων διαδικαστικών προβλημάτων αρμοδίων Υπηρεσιών δεν μπορεί να δικαιολογήσει - παράνομα και καταχρηστικά - ανειλημμένες συμβατικά, αλλά και ευθέως από το νόμο απορρέουσες υποχρεώσεις του Δήμου Τρίπολης απέναντι στους εργαζόμενους σε μια δύσκολη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία.

Επειδή η μη καταβολή του μισθού στους εργαζομένους από μέρους του Δήμου Τρίπολης αποτελεί αντεργατική ενέργεια.
Επειδή οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει πλέον κάθε όριο ανοχής τους.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα για να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές των 25 εργαζομένων στο Δήμο Τρίπολης; Τι μέτρα θα πάρουν, ώστε να μην παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;
2. Θα ελέγξουν αν έχει παραβιασθεί η εργατική νομοθεσία από το Δήμο Τρίπολης; Εάν δεν έχει τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και εάν παραβιάζει την εργατική νομοθεσία ο Δήμος Τρίπολης, σε ποιες ενέργειες θα προβούν;

Ο ερωτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 
Νέα πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα από ΚΕΕ Αρκαδίας
Νέα πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας το μήνα Μάρτιο

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι το μήνα Μάρτιο, θα υλοποιηθούν τα κάτωθι πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα:

Πληροφορική ΙΙ: Βασικές έννοιες Η/Υ στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας
Διάρκεια 50 ώρες

Θεματικές ενότητες :

Α) 1.Δίκτυα πληροφοριών και Η/Υ, 2. Σύνδεση στο Ίντερνετ και Απαιτούμενος Εξοπλισμός, 4. H Κοινωνία της Πληροφορίας, 5. Θέματα αγοράς, αναβάθμισης και συντήρησης H/Υ, 6.Εργονομικό περιβάλλον εργασίας, Β) 1. Προχωρημένα θέματα λειτουργικού συστήματος, 2. Βασικές γνώσεις του περιβάλλοντος εργασίας του MS Office, 3.Διαχείριση αρχείων και εκτυπώσεων, 4. Προχωρημένα θέματα επεξεργασίας κειμένου (MS Word)

Ψυχαγωγία & Ενημέρωση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών
Διάρκεια 25 ώρες


Θεματικές ενότητες:

1. Διαδίκτυο, υπερ-κείμενο και υπερ-μέσα, υπηρεσίες διαδικτύου, 2. Μηχανές αναζήτησης, 3. Επικοινωνία μέσω διαδικτύου, 4. Εισαγωγή στα πολυμέσα, 5. Μουσική στο διαδίκτυο, 6. Εφημερίδες στο διαδικτυο, 7. Οδηγοί ψυχαγωγίας στην πόλη μου, 8. Ξενάγηση σε διαδικτυακούς τόπους παιχνιδιών αλληλεπίδρασης, 9. Εύρεση εργασίας μέσω διαδικτύου, 10. Αγορές μέσω διαδικτύου, 11. Εφαρμογές πληροφορικής.

Τα προγράμματα υλοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα και πρόκειται για δίωρες ή τρίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις .

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε :

Στο Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας
Δ/νση: (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη)
Τηλ : 2710 - 232524
Fax : 2710 - 232524

 

 

 
Κάλυψη στον Μπαρόζο για τη μεταλλαγμένη πατάτα
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Κάλυψη στον Μπαρόζο για τα μεταλλαγμένα
• "Η μάχη δεν έχει τελειώσει" δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε μετά από ονομαστική ψηφοφορία (82 ψήφοι υπέρ, 182 κατά και 15 αποχές) το αίτημα της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Ομάδας των Πρασίνων για δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας θα ακολουθούσε συζήτηση, σχετικά με την πρόσφατη έγκριση της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora.

Το σχετικό αίτημα, που είχε καταθέσει η ευρωομάδα της Ενωτικής Αριστεράς μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Χουντή, είχε ήδη απορρίψει την περασμένη Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας αντιτάχθηκε έντονα κατά της διεξαγωγής συζήτησης για τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε: "Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές κάλυψαν σήμερα τον κ. Μπαρόζο και τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο μεθόδευσε την αδειοδότηση της μεταλλαγμένης πατάτας. Αρνήθηκαν τη διαφάνεια έναντι των πολιτών της Ευρώπης και μια ανοιχτή συζήτηση στο θέμα των μεταλλαγμένων, δίνοντας έτσι ένα σαφές δείγμα για το πώς πρόκειται να ασκήσουν πολιτική σε όλους τους τομείς. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει".

 

 

 
Συνέντευξη τύπου ΕΛΜΕ Αρκαδίας
Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 και ώρα 11.30, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 12-4ο Λύκειο) για την 24ωρη πανεργατική απεργία της 11ης Μαρτίου, στην οποία συμμετέχουν και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

 
Τελικός κυπέλλου ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Ο τελικός του Κυπέλλου Ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980 – Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, θα διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, την Τετάρτη 10/03/2010 & ώρα 19:00.

Πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, ώρα 18:00, θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους πρώτους των πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009.
Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε διοικητικούς παράγοντες και αθλητές για την πολύτιμη προσφορά τους στον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα