Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 08-03-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Χουντή για βιομηχανικά απόβλητα στη Μεγαλόπολη
Ενώ στις 18.08.2009 η Ελλάδα κατέθεσε στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) υπόμνημα αντίκρουσης στην υπόθεση C-286/08 το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και κατάλογο μελλοντικών χώρων διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στην Ελλάδα με αναφορά και στο χώρο διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης. Στη συνέχεια, η ΔΕΗ προέβη σε συμπληρωματική αίτηση έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον υπερδιπλασιασμό της χωρητικότητας του υπό δημιουργία χώρου με σκοπό τη χρήση του χώρου για διαχείριση βιομηχανικών και άλλων αποβλήτων. Λαμβάνοντας υπόψη όπως καταγγέλλουν φορείς ότι:

- ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση 530 μέτρων από τον ποταμό Αλφειό, 400μ από τον οικισμό της Θωκνίας και 3.5-4 χλμ από τη Μεγαλόπολη,
- υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις κατά της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου λόγω αυξημένου κινδύνου στη δημόσια υγεία και στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον,
- η ΜΠΕ είναι ελλιπής γιατί δεν γίνεται πουθενά λόγος για το είδος των βιομηχανικών και άλλων αποβλήτων που πρόκειται να διατεθούν στο χώρο διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΔΒΑ),
- ο προτεινόμενος ΧΔΒΑ εντοπίζεται σε περιοχή όπου το 2004 παρατηρήθηκαν μετακινήσεις του εδάφους με εμφανείς επιπτώσεις σε σημεία του χώρου ακόμη και σήμερα,
- Παραβιάζετε η οδηγία 1999/31/ΕΚ και τα Παραρτήματά της Ι και ΙΙ, καθώς και την Απόφαση 2003/33/ΕΚ για τον καθορισμό κριτηρίων και διαδικασιών αποδοχής των αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής,

ερωτάται η Επιτροπή κατά πόσο ο χώρος αυτός, με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί, παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία για τις ΜΠΕ και την υγειονομική ταφή. Έχουν θεσπιστεί οι ειδικές διατάξεις της ανωτέρω Απόφασης στην ελληνική νομοθεσία; Με ποιόν τρόπο η Ελλάδα εξασφαλίζει στην πράξη την πλήρη εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της Απόφασης; Με δεδομένη την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ΧΔΒΑ, προτίθεται η Επιτροπή να μεσολαβήσει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές ώστε να επιλεγεί εναλλακτικός χώρος που να πληροί τα κριτήρια της προαναφερθείσας νομοθεσίας; Τί μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε οι αρμόδιες ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν προς τις κοινοτικές διατάξεις σχετικά με την ασφαλή διάθεση του αμιάντου και των λοιπών βιομηχανικών αποβλήτων ;

 

 

 
Σχολή γονέων στο νομό Αρκαδίας
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 10 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 7», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 8», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Η συνολική διάρκεια των προγραμμάτων έχει ως εξής:
1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Υγεία και οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
3. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
4. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
5. Παιδί και νέες τεχνολογίες, διάρκειας 25 ωρών
6. Οικιακή οικονομία στην σύγχρονη Ελληνική οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
7. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
8. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
9. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
10. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 18 πολιτών.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Πνευματικό κέντρο ιερού ναού Μεταμορφώσεως Τρίπολης στην οδό Μεταμορφώσεως και Αλεού. (Υπεύθυνος Σχολής Γονέων : Κολλόκα Δήμητρα, Τηλ. 2710 223139, Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9-12)

 

 

 
Έγκριση πιστώσεων από κ. Ρέππα
Πιστώσεις συνολικού ύψους 3,49 εκατ. ευρώ για συγχρηματοδοτούμενα έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», ενέκρινε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

Ειδικότερα, για λειτουργικές δαπάνες της ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ ΕΤΠΑ (οργάνωση, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη) εγκρίθηκαν 350.000 ευρώ καθώς και άλλα 354.700 ευρώ για αντίστοιχες δαπάνες της ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ Ταμείου Συνοχής.

Ακόμη, για δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού και λογισμικού εγκρίθηκαν συνολικά 412.000 ευρώ, ενώ για την κάλυψη δαπανών που αφορούν αναθέσεις εμπειρογνωμοσυνών σχετικών με τα έργα που παρακολουθεί η ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ εγκρίθηκαν 764.000 ευρώ για την ΕΥΔ/ΕΤΠΑ και 609.400 ευρώ για την ΕΥΔ/Ταμείου Συνοχής.

Επίσης, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 1.000.000 ευρώ για την κάλυψη δαπάνης που αφορά ανάθεση για υπηρεσίες εξωτερικού αξιολογητή για την «on-going» αξιολόγηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

 

 

 
Αθωώθηκε ο αθλητής του ΚΟΑΤ Δρυμωνάκος
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ»
Ουάσιγκτον & Δημητσάνης 1,
Τρίπολη – Τ.Κ. 22 100,
Τηλ.:2710 224114, Fax.:2710 242773
www.koat.gr

ΘΕΜΑ: ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟ

Θα θέλαμε μέσα από την επιστολή μας αυτή να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, που την προηγούμενη Πέμπτη ΑΘΩΩΣΕ πανηγυρικά τον αθλητή μας ΔΡΥΜΩΝΑΚΟ ΓΙΑΝΝΗ για την περιβόητη υπόθεση που τον βασάνισε για δυο χρόνια.

Έστω και με καθυστέρηση δύο ετών κατάλαβαν ότι ο αθλητής μας ΔΕΝ ήταν δυνατών να βρει και να κάνει χρήση των απαγορευμένων ουσιών που τόσο πολύ κάποιοι έτρεξαν να τον κατηγορήσουν. Εμείς από την αρχή βέβαια είχαμε εμπιστοσύνη στον αθλητή μας. Θέλουμε να εξαιρέσουμε την στάση του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κου Διαθεσόπουλου Δημ., που από την αρχή ήταν της ίδιας άποψης με εμάς και δικαιωθήκαμε όλοι με αυτό που πιστεύαμε.

Εξάλλου ήταν και ο μοναδικός ο οποίος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είπε τα πράγματα με το όνομά τους υποστηρίζοντας στην θέση του και την αλήθεια που έλεγε από την αρχή ο αθλητής μας. Ότι είναι ΑΘΩΟΣ. Συγνώμη από εμάς ΓΙΑΝΝΗ που δε φταίμε και σε τίποτα που κάποιοι άλλοι σε έμπλεξαν στην περιπέτεια αυτή. Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα λάμψη και η αλήθεια για το τι έγινε και σου στέρησαν για δύο χρόνια την αγάπη σου για τον υγιή συναγωνισμό εντος πισίνας που τόσο λάτρευες από μικρός. Συνέχισε Γιάννη και σε δυο μήνες πάλι το χειροκρότημα του κόσμου θα σε ανταμείψει και θα σε κάνει να πιστέψεις και πάλι ότι υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος    Μανωλοπούλου Δέσποινα

 

 

 
Την Παρασκευή παίζει ο Αρκαδικός
Για τηλεοπτικούς λόγους, το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής μεταξύ Αρκαδικού και Ερμή Περάματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 20.00 λόγω της απευθείας μετάδοσης του Sport Plus από το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Πέραμα

Ξεκίνησε την Δευτέρα το απόγευμα, η προετοιμασία του Αρκαδικού για το παιχνίδι της Παρασκευής 12 Μαρτίου (20.00) με το Πέραμα στην Τρίπολη και ο Αρκάς τεχνικός της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης, πριν ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση της εβδομάδας, μίλησε στους παίκτες του για το παιχνίδι της Πάτρας με την Ολυμπιάδα επισημαίνοντας τα λάθη τους.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το προπονητικό πρόγραμμα για το σημαντικό παιχνίδι με το Πέραμα, με το τεχνικό επιτελείο να μην έχει στη διάθεση του, τον Σλόμπονταν Τόσιτς και τον Δημήτρη Καραδολάμη που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και για προληπτικούς λόγους δεν έκαναν.

Το ρεκόρ του Τζουγκαράκη

Μέσα στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας, αποτέλεσμα της μέτριας εμφάνισης στο «Δ. Τόφαλος» ο Σάββας Τζουγκαράκης ήταν αυτός που ξεχώρισε με τους 16 πόντους που σημείωσε, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του Αρκαδικού στα παιχνίδια της Α2 κατηγορίας.

Ο Κρητικός σέντερ που φέρει και το προσωνύμιο «Χουλκ» λόγω των σωματικών διαστάσεων του, σημείωσε 16 πόντους με 6/8 βολές, 5/7 δίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής, έχοντας ακόμα 5 ριμπάουντ (3-2), που του απέδωσαν ένα εντυπωσιακό 0.703 στο σύστημα αξιολόγησης tendex.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικός, ο Κρητικός σέντερ ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σε 12 λεπτά είχε 12 πόντους, βοηθώντας όσο μπορούσε περισσότερο την ομάδα του, νικώντας στις περισσότερες μονομαχίες τους αντίπαλους ψηλούς των γηπεδούχων.

 

 

 
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού λύγισε ο Αστέρας στα Γιάννινα, αφού σε μία από τις τελευταίες επιθέσεις των γηπεδούχων ο Μπακαγιόκο με πλασέ νίκησε το Ντεγκρά και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ 1-0.

Σε εκείνη τη φάση, ο Καζναφέρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακαγιόκο από τη γραμμή της μικρής περιοχής κοντρόλαρε τη μπάλα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα!

Στο πολύ βαρύ τερέν των «Ζωσιμάδων» το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά είχε πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον Ντεγκρά.

Την ίδια στιγμή, ο Αστέρας γνώρισε την πέμπτη του ήττα στα τελευταία έξι τελευταία παιχνίδια, ενώ για τρίτο στη σειρά παιχνίδι δεν κατάφερε να σκοράρει!

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού ήταν οι εξής:
3': Σουτ του Καρέρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
9': Μετά από αλλεπάλληλες κεφαλιές από τους παίκτες και των δύο ομάδων, η μπάλα κατέληξε στον Μπακαγιόκο, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ντεγκρά μπλόκαρε τη μπάλα
16': Σίσιτς και Ρόβας άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, ο Μπακαγιόκο έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Ντεγκρά αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα
24': Ο Ουριμπάρι σέντραρε από τα αριστερά, ο Τσέζαρεκ οριζοντιοποιήθηκε πιάνοντας την κεφαλιά - "ψαράκι", αλλά ο Σικαλιάς έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.
42': Σουτ του Ουντότζι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ
45': Φάουλ του Σαϊτιώτη, κεφαλιά του Μπακαγιόκο, ο Ντεγκρά μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα
67': Σέντρα του Σίσιτς από τα δεξιά, ο Σαϊτιώτης έπιασε την κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ντεγκρά με εντυπωσιακή εκτίναξη πέταξε τη μπάλα κόρνερ...
68': Πλάγιο του Ντάσιου, ανάποδη κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς, η μπάλα έφτασε στον Σαϊτιώτη που έκανε το πλασέ, αλλά ο Ντεγκρά και πάλι απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ...
81': Ο Σίσιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ντιμπαλά, που έκανε το σουτ, αλλά ο Ντεγκρά μπλόκαρε τη μπάλα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία...

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης), που απέβαλε στο 76ο λεπτό τον Μπαστία με απευθείας κόκκινη κάρτα.
ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος (87' Τζάννης), Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ανδράλας (79' Ντιμπαλά), Ρόβας (60' Μιχαλόπουλος), Σίσιτς, Καζναφέρης, Μπακαγιόκο, Σαϊτιώτης.
Αστέρας: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Έντερ, Ουντότζι (75' Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ (61' Βίλτσες, 85' Ρόκας)

Βλάχος: «Άδικη η αποβολή του Μπαστία»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Βλάχος μετά τη λήξη του παιχνιδιού στα Γιάννινα δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που αγωνίσθηκαν σε αυτό τον τραγικό αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς βγήκαν σώοι από το βούρκο των «Ζωσιμαδών». Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ για τη νίκη.

Δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία, αλλά αν δε μείνω στο διαιτητή θα κάνω λάθος. Δεν μένω ποτέ σε διαιτητές όμως νομίζω ότι είναι λάθος 100% η αποβολή του Μπαστία.

Είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε με λιγότερο παίκτη. Τις προηγούμενες φορές τα καταφέραμε, αλλά δεν μπορείς πάντα με λιγότερο παίκτη να τα καταφέρνεις να βγεις από το αδιέξοδο. Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΣ που είναι συμπαθέστατη ομάδα».

www.asterastripolis.gr

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα