Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 07-03-2010

 

 

 

 
08 Μάρτη - Ημέρα της Γυναίκας, μήνυμα Γ. Παναγοπούλου
Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευκαιρίες

Τα ίσα δικαιώματα θεσμικά και στη χώρα μας υπάρχουν, αλλά οι ίσες ευκαιρίες σε κάθε
περίπτωση είναι ζητούμενο. Στα συγκριτικά μεγέθη τα στοιχεία είναι συντριπτικά:
στον αναλφαβητισμό, στο AIDS, στη φτώχεια και την ανεργία παγκοσμίως πρώτες και με
διαφορά έρχονται οι γυναίκες. Στην εργασία οι γυναίκες είναι το 43% του εργατικού
δυναμικού, είναι όμως το 50% των ανέργων και το 77% των χαμηλόμισθων. Τα 2/3 των
αναλφάβητων ενηλίκων στον κόσμο είναι γυναίκες. Απ' τα 100 εκατομμύρια παιδιά που
δεν πηγαίνουν στο σχολείο, το 60% είναι κορίτσια. Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοινώσεις για την απεργία της 11ης Μαρτίου
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
24ωρη Πανεργατική Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις αντεργατικές εντολές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού κορόιδεψε προεκλογικά τον ελληνικό λαό, αφού επί μήνες δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, προχωρά τώρα στην εφαρμογή του πιο σκληρού, ταξικού, αντεργατικού, προγράμματος μετά την μεταπολίτευση που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρόκειται για αντεργατική καταιγίδα. Περισσότερα...

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

Τρίπολη 7.3.2010

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
Γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι…
Γιατί η οργή, η αγανάκτηση πρέπει να γίνει πάλη ταξική…

Γιατί το δίκιο που πνίγει καθημερινά όλο και περισσότερους εργάτες, πρέπει να ξεσπάσει και με τη δύναμη που μόνο η οργανωμένη πάλη έχει, να «σμπαραλιάσει» κάθε αντεργατικό σχέδιο.
Κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία φοβούνται τη δύναμη του λαού

Γι’ αυτό η κυβέρνηση βιάστηκε να νομοθετήσει αυτά τα μέτρα. Γι’ αυτό βιάζεται να φέρει τα επόμενα που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Εργασιακές Σχέσεις, την Παιδεία και την Υγεία. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ολυμπιάδα Πατρών - Αρκαδικός 88-73
Συνεχίστηκε η παράδοση…

Μετά από μία μέτρια εμφάνιση καθώς οι περισσότεροι από τους παίκτες του βρέθηκαν σε κακή (αγωνιστικά) μέρα, ο Αρκαδικός ηττήθηκε στην Πάτρα από την Ολυμπιάδα 88-73 και βρέθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η παράδοση που φέρνει αήττητη την Πατρινή ομάδα σε όλα τα επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος με αντιπάλους τους εκπροσώπους του Αρκαδικού μπάσκετ.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Αρκαδικός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες (με λέυ-απ) να κατεβάσει τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν 60-48) και στη συνέχεια ένα επιμέρους σκορ 23-5(!) που εκτίναξε στα ύψη τη διαφορά στο σκορ.

Εκτός της ήττας που συνοδεύτηκε από τα κακά ποσοστά ευστοχίας εντός παιδιάς (22/59 σουτ, στα αρνητικά του παιχνιδιού και ο νέος τραυματισμός του Σιβορότκα στους προσαγωγούς, που ενδεχομένως να τον φέρει για αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεωντης ομάδας.

Διαιτητές: Ψαριανός - Κατραχούρας - Τσώνος Β.
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 47-31, 68-50, 88-73.
Ολυμπιάδα (Νίκου): Μουλάκης 7, Τομαράς 2, Ορφανός 3, Κούρτης 8, Πέττας 10, Κοσάνοβιτς 6, Γεωργίτσης 21 (1), Γκαγκαλούδης 19, Βλαχούλης, Κακαρούδης 12.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 13, Παπαδάκης, Λυμπερόπουλος 3, Κοψαύτης 12 (2), Σιζόπουλος 2, Γιοβάνοβιτς 11, Καραδολάμης 5, Μαναβόπουλος 2, Σουρλής 7 (1), Σιβορότκα 2, Τζουγκαράκης 16.

Η ART κάλυψε τον αγώνα στην Πάτρα

Η ART βρέθηκε για μία ακόμα φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, καλύπτοντας το Πελοποννησιακό ντέρμπι του μπάσκετ με την Ολυμπιάδα.

Η Αρκαδικής Τηλεόραση θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τον αγώνα του Αρκαδικού, όπως κάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Στην τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού ήταν ο Αντώνης Κανάκης, στο σχολιασμό του αγώνα η παλιά δόξα του Αρκαδικού μπάσκετ (πρώην παίκτης του ΓΣ Αρκαδίας και της ΑΕΚ Τρίπολης) και νυν προπονητής της γυναικείας ομάδας της ΕΑ Παραλίας Πατρών (που κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΣΚΑΗ και κυνηγάει την άνοδο στην Α2) Κώστας Χουντής και στην περιγραφή του παιχνιδιού ο Σταύρος Κουκάκης.

Σμυρνιώτης: «Αντέξαμε ένα δεκάλεπτο»

Στην εμπειρία της Ολυμπιάδας, τον τραυματισμό του Σιβορότκα και το κακό ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων στάθηκε ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι στην Πάτρα.

Αναλυτικά ο προπονητής του Αρκαδικού δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που προσπαθήσαμε να μπούμε σε αυτό και στο μυαλό και αγωνιστικά, αλλά αντέξαμε μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο. Από κει και πέρα μετά τον τραυματισμό του Σιβορότκα, για τον οποίο είχα πει όλη την εβδομάδα, πώς όπως είναι φτιαγμένη η ομάδα είναι καθοριστικό το να παίξει καλά για την έκβαση του παιχνιδιού.

Τελικά δεν διαψεύστηκα, γιατί μετά την πρώτη καλή φάση που έκανε, τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να βγούμε εκτός παιχνιδιού.
Σε τέτοια παιχνίδια που δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, αποδείχθηκε πώς η Ολυμπιάδα το ήθελε περισσότερο, η εμπειρία έπαιξε σημαντικό ρόλο και η Ολυμπιάδα είναι πιο έμπειρη από μας (και πολύ πιο έμπειρη από τις περισσότερες ομάδες της Α2) και αυτό μεταφράστηκε σε πόντους και σε σκορ. Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για την Ολυμπιάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε λίγο, αλλά ήμασταν εκτός παιχνιδιού και εκτός μυαλού και όταν μία ομάδα που στηρίζεται αρκετά στο περιφερειακό σουτ έχει 14% (Σ.Σ. 3/21 τρίποντα), τότε δεν μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Μέχρι σήμερα έχουμε 37-38% και το 14% είναι πολύ πίσω στα στάνταρντ μας.

Ήταν καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, συν την απειρία κάποιων παικτών σε τελικές προσπάθειες. Δεν θα άλλαζε τίποτα, απλά θα ήμασταν πιο κοντά στο σκορ και καλύτερα ψυχολογικά. Τώρα πρέπει να μαζέψουμε μερικά πράγματα, αλλά δεν αλλάζει κάτι για μας, συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε»

Για να συνεχίσει ο προπονητής του Αρκαδικού: «Ξεκινώντας το πρωτάθλημα και φτιάχνοντας αυτή την ομάδα, θέλαμε να είναι ανταγωνιστική. Οι στόχοι που ήρθαν μετά, ήρθαν με τον κόπο των παιδιών και τις νίκες τους. Θέλω να πω, πώς δεν είχαμε τους ίδιους στόχους με την Ολυμπιάδα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Όταν τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν, φαίνεται η εμπειρία και των παικτών και της ομάδας.

Η Ολυμπιάδα έχει τεράστια εμπειρία στα γκάρντ, με τον Γκαγκαλούδη και τον Μουλάκη και όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή φαίνεται η προσωπικότητα αυτών των παικτών. Εδώ και δύο μήνες έχω δηλώσει πώς η Ολυμπιάδα θα είναι μία ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο και μπορεί να ανέβει κιόλας.»

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 3ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 30 κλεψίματα, 4ος στην οικονομία με 65 βαθμούς και 10ος στις ασίστς με 65.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας στα δίποντα έχοντας 72/107 που μεταφράζεται στο εντυπωσιακό ποσοστό 67,3% και 2ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.736.

Επίσης, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 89% (65/73).

Τέλος, ο Γιώργος Κοψαύτης βρίσκεται στη 8η θέση σε ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6,25 με ποσοστό 45,2% (24/53).
Αυτοί είναι οι τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού που ξεχωρίζουν στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 μετά τα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής. Αναλυτικά οι σχετικοί πίνακες στατιστικών έχουν ως εξής:

ΣΚΟΡΕΡ
1. Λιακόπουλος 401 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 398 (Ολυμπιάδα)
3. Τότσιος 363 (Ίκαροι)

ΜΠΟΜΠΕΡ
1. Κακλαμάνος 54 (Παγκράτι)
2. Μπάρδας 52 (ΟΦΗ)
3. Κυριακόπουλος 51 (ΚΑΟΔ)

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
1. Λάτοβιτς 224 (ΑΓΟΡ)
2. Αμάτο 210 (Πέραμα)
3. Κουτρούλιας 140 (Ν. Ήστ)

ΑΣΙΣΤΣ
1. Λιακόπουλος 125 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 107 (Ολυμπιάδα)
3. Ζούπας 105 (Αμύντας)
10. Σουρλής 65 (Αρκαδικός)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
1. Γκαγκαλούδης 37 (Ολυμπιάδα)
2. Πέτροβιτς 32 (Ηρακλής)
3. Σουρλής 30 (Αρκαδικός)

ΚΟΨΙΜΑΤΑ
1. Βαγενάς 21 (ΟΦΗ)
2. Αμάτο 16 (Πέραμα)
3. Κουτρούλιας 15 (Ν. Ήστ)
4. Χαρισμίδης 15 (Παγκράτι)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Γκαγκαλούδης 89 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 80 (Αμύντας)
3. Λιακόπουλος 68 (Πέραμα)
4. Σουρλής 65 (Αρκαδικός)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1. Κακιούζης 0.750 (Παγκράτι)
2. Γιοβάνοβιτς 0.736 (Αρκαδικός)
3. Αναγνωστόπουλος 0.684 (Ξάνθη)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ
1. Παναγιωτόπ. 58/61 (Ξάνθη)
2. Σιζόπουλος 65/73 (Αρκαδικός)
3. Γκαγκαλούδης 116/131 (Ολυμπιάδα)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΠΟΝΤΑ
1. Γιοβάνοβιτς 72/107 (Αρκαδικός)
2. Χαρισμίδης 78/116 (Παγκράτι)
3. Καράμπουλας 65/104 (Ίκαρος/Έσπερος)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1. Βαρδιάνος 29/54 (Παγκράτι)
2. Λάκσα 32/62 (Ίκαρος/Έσπερος)
3. Καράμπουλας 23/48 (Ίκαρος/Έσπερος)
8. Κοψαύτης 24/53 (Αρκαδικός)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα