Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 04-03-2010

 

 

 

 
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΡΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογoς 'Aστρους την Πέμπτη 25/2 οργάνωσε και παρουσίασε στο θέατρο Δώρα Στράτου στη Πλάκα βραδιά με θέμα «ο παραδοσιακός χορός στον τόπο μας»
Η εκδήλωση απευθυνόταν κυρίως σε ειδικούς στον χώρο της παράδοσης αλλά και σε πολλούς απλούς θεατές που κατέκλεισαν το θεατράκι της Δώρας Στράτου στην Πλάκα και περιελάμβανε, εισήγηση-παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κολοβό Βασίλη και χορευτική παράσταση με ζωντανή μουσική από το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων με τον δάσκαλό μας Λάμπρου Δημήτρη. Στο τέλος της δε εξελίχθηκε σε πραγματικό πανηγύρι που παρέσυρε και όλους τους παρευρισκόμενους. Επίσης περιελάμβανε και μικρή έκθεση-κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.

Κατά γενική ομολογία όλων και κυρίως των ειδικών που παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή, η εκδήλωση ήταν εξαιρετική τόσο στο κομμάτι της εισήγησης, που ήταν άρτια και εμπεριστατωμένη, όσο και στο μουσικοχορευτικό κομμάτι της που ήταν άψογο. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου δε μας δήλωσαν απερίφραστα πως στα είκοσι δύο χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου θεσμού πρώτη φορά εκδήλωση γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά την ορχήστρα μας (Σούρσος Τάκης Τραγούδι-Αρφάνης Παναγιώτης κλαρίνο-Πετσάκος Νίκος λαούτο-βοήθεια στο τραγούδι Τσιώρος Γιάννης και Κολοβός Βασίλης νταούλι) για την εξαιρετική επίσης παρουσία της και την άψογη συνεργασία της με το χορευτικό μας.

Επίσης ο Σύλλογός μας συμμετείχε σαν βασικός συνδιοργανωτής στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Νομαρχία Αρκαδίας, με θέμα «Η επιθετικότητα στην οικογένεια και στο χώρο του Σχολείου», την Τετάρτη 10/2 στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη.
Τέλος ο Σύλλογός μας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Αποκριάς, οργάνωσε με επιτυχία masque party την Παρασκευή 12/2 στο «Αρχοντικό» και την αναβίωση του εθίμου του ΑΦΑΝΟΥ την Κυριακή 14/2 με μεγάλη επιτυχία και στα δύο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους συνεχίζει το έργο του με επιτυχία, και δηλώνει παρών, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά στην προσπάθειά του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. –Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

 
Υπόμνημα EKA για απασχόληση συνταξιούχων
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Αρ. πρωτ: 6431 / Φ. 36
Τρίπολη 3 - 3 - 2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ:
Όπως Πίνακας Αποδεκτών

Θέμα: Απασχόληση συνταξιούχων.

Έχουμε εντοπίσει - και γίνεται καθημερινά πιο έντονο - το πρόβλημα απασχόλησης συνταξιούχων (από Δημόσιες Υπηρεσίες - ΔΕΚΟ - Αστυνομικές Υπηρεσίες, κ.λ.π) διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγοί, αδειούχοι χειριστές μηχανημάτων έργου, κ.λ.π), σε αρκετούς χώρους εργασίας στο Νομό μας.

Το πρόβλημα αυτό - ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης - δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις σε εργαζόμενους και ανέργους που αναζητούν μια θέση εργασίας καθώς επίσης συμβάλλει στην επέκταση της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας.

Επιβάλλεται η εντατικοποίηση τακτικού και ουσιαστικού ελέγχου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε - Ι.Κ.Α - Ε.Μ.Ν.Ε - Μικτά κλιμάκια, κ.λ.π) καθώς και των Αστυνομικών αρχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προβλήματος αυτού.

Θεωρούμε ότι για τον περιορισμό και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, να εξετασθεί και να ρυθμιστεί νομοθετικά η κατάθεση των αντίστοιχων αδειών, όσων συνταξιοδοτούνται από Υπηρεσίες και Οργανισμούς, όπως ήδη εφαρμόζεται με όσους συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

Πίνακας Αποδεκτών
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε - Διεύθυνση Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου - ΚΕ.ΠΕ.Κ. Δυτ. Αττικής & Πελ/σου - Διοίκηση Ι.Κ.Α - Ε.Μ.Ν.Ε
Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης - Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας
Βουλευτές Ν. Αρκαδίας - Νομάρχη Αρκαδίας - Πολιτικά Κόμματα
Γ.Σ.Ε.Ε - Μ.Μ.Ε

 

 

 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΕΟΔ Αρκαδίας
Επιτυχής κρίθηκε η έρευνα για τον εντοπισμό του 42χρονου, που από την προηγούμενη Τρίτη αγνοείτο σε μια λίμνη ηρεμίας που υπάρχει μετά από την υπερχείλιση του φράγματος του Πηνειού.

Η υποβρύχια έρευνα έγινε από 2 δύτες της ΕΟΔ Αρκαδίας, την ασφάλεια και την υποστήριξη των οποίων είχε αναλάβει η ΕΟΔ Αχαΐας.

Με τα άρτια εκπαιδευμένα άτομα και τον πλήρες εξοπλισμό της ΕΟΔ Αχαΐας μεταφέρθηκαν τα απαραίτητα υλικά για τους δύτες και ανασύρθηκε η σωρός του θύματος.

Τα παραρτήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας και Αχαΐας με δύναμη 22 εθελοντών στις 20 Φεβρουαρίου 2010 οργάνωσαν επιχείρηση έρευνας και ανάκτησης για αγνοούμενο από τις 16/2 που έπεσε σε κανάλι υπερχείλισης του φράγματος Πηνειού στον Ν. Ηλείας. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, θερμοκρασία νερού 10Ο C, ορατότητα λιγότερο από 1 μέτρο, και όλος ο πυθμένας γεμάτος με σκουπίδια. Όλες οι καταδύσεις έγιναν με μίτο και πυξίδα. Χρειάστηκαν 2 ήμερες καταδύσεων και 180+ λεπτά κατάδυσης σύνολο, πρέπει δε να σημειωθεί ότι οι καταδύσεις έγιναν με εντολή του Αστυνομικού διευθυντή Αμαλιάδας μετά από άδεια της εισαγγελέως Αμαλιάδας λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας του εγχειρήματος, οι δύτες - μέλη της ΕΟΔ που επιχείρησαν είναι επαγγελματίες με ειδίκευση σε καταστάσεις μηδενικής ορατότητας και περιβάλλοντα οροφής.

Την Παρασκευή 19/2 είχαμε την πολύ σημαντική υποστήριξη της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και του τμήματος Π.Υ. Αμαλιάδας. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής.

 

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010
3ωρη Πανεργατική Στάση Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ

Η κυβέρνηση - υλοποιώντας τις αντεργατικές εντολές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ - προχωρά στην εφαρμογή του πιο σκληρού, αντεργατικού, προγράμματος που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πρόκειται για αντεργατική καταιγίδα.

Οι μισθοί μειώνονται δραματικά σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, οι συντάξεις παγώνουν, σε όφελος των κερδών των επιχειρήσεων. Οι φόροι αυξάνονται σε βάρος των εργαζομένων και τω φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αποδιαρθρωνονται πλήρως οι Συλλογικές Συμβάσεις και οι εργασιακές σχέσεις. Διαλύεται το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα μέτρα είναι άδικα, μονομερή και θα οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση και σε έκρηξη της ανεργίας. Τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα της χώρας και τα αδιέξοδα της κρίσης καλούνται για μια ακόμα φορά να τα φορτωθούν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου για να ικανοποιηθούν οι νεοφιλελεύθεροι των Βρυξελλών και οι κερδοσκόποι των αγορών.
Τα μέτρα αφορούν όλους είτε εργάζονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Το συνδ. κίνημα διεκδικεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με εναλλακτικές πολιτικές που θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και θα αναβαθμίζουν την εργασία και δεν θα την περιθωριοποιούν όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Μοναδικό μας όπλο απέναντι στην επιδρομή στα δικαιώματά μας, είναι ο αγώνας μας

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου - ΑΔΕΔΥ - ΕΛΜΕ
στην Τρίπολη, την Παρασκευή 5 Μάρτη στις 12:30 το μεσημέρι
στην Πλατεία Πετρινού (μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο).

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

 

 

 
ΠΑΜΕ: όλοι στους δρόμους
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – 11 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα.
Για να αποκρούσουμε τα άγρια μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε, της πλουτοκρατίας.
Σοκ και δέος να νοιώσουν αυτοί, ΟΧΙ εμείς!
Στήριξε και στηρίξου στο ΠΑΜΕ. Μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα:

- Να μην επιτρέψουμε να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, να καταργήσουν τον 13ο και τον 14ο μισθό.
- Να μην τους αφήσουμε να μας πνίξουν με τους φόρους, αυξάνοντας το ΦΠΑ και τους φόρους στα καύσιμα.
- Να αποκρούσουμε το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση της κατώτερης σύνταξης και των παροχών, για να μη δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για ψύχουλα.
- Να μην τους αφήσουμε να καταργήσουν ακόμα και τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, να απελευθερώσουν τις απολύσεις.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματίες. Το πραγματικό δίλλημα είναι: θα πτωχεύσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Είναι ντροπή σήμερα για κάθε εργάτη και νέο να υποταχθεί, να δεχθεί αμαχητί να αφαιρέσουν δικαιώματα, που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και αίμα κατάκτησαν. Να επιτρέψει να καταδικάσουν αυτόν και τα παιδιά του σε ανασφάλεια και στη φτώχεια, για να έχουν περισσότερα προνόμια και κέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές.

Παραμερίστε τον εργοδοτικό – δικομματικό συνδικαλισμό, πάρτε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα και της αντεπίθεσης στα χέρια σας.
Τέρμα πια στην κοροϊδία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Εμπρός να δείξουμε τη δύναμή μας. Μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα χωρίς τους πλουτοκράτες.
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες όλοι μαζί στους δρόμους ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο.
Η Γραμματεία Αρκαδίας
του Π.Α.ΜΕ

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Σμυρνιώτης: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους»

Συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αρκαδικού για το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα στην Πάτρα και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Τον φετινό Αρκαδικό δεν τον φοβίζει τίποτα, παρά μόνο η κακή του μέρα, η κακή του απόδοση και το πόσο γρήγορα ή αργά αποφασίζει να μπει στο παιχνίδι.

Η Ολυμπιάδα είναι από τις πιο πλήρεις, πιο καλές και πιο δυνατές ομάδες της Α2 κατηγορίας, έχει παίκτες σε όλες τις θέσεις, παίκτες που είναι έμπειροι, παίκτες για όλες τις καταστάσεις. Δικαιολογημένα βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι και καλύτερα. Η Ολυμπιάδα έχει δείξει μέχρι σήμερα πώς όταν πιέζεται και πρέπει να πάρει ένα αποτέλεσμα, καταφέρνει να το πάρει.

Εμείς δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό το παιχνίδι είναι όπως όλα τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος. Δεν θα έχουμε ιδιαίτερο άγχος και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πώς έχουμε τύχη και εμείς στο παιχνίδι. Θα παλέψουμε και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει»

Στην προπόνηση της Τετάρτης ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Αντώνης Σιβορότκα, που αντιμετωπίζει και πάλι πρόβλημα με τους προσαγωγούς του. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο φόργουορντ του Αρκαδικού θα είναι τελικά στη διάθεση του Γιάννη Σμυρνιώτη για το παιχνίδι του Σαββάτου. Μιλώντας για τον παίκτη του, ο προπονητής του Αρκαδικού δήλωσε «Κάνει μεγάλη προσπάθεια και ο ίδιος για να είναι εντάξει μέχρι το Σάββατο. Πάει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς στην προπόνηση. Η παρουσία του είναι πολύτιμη, γιατί πρέπει να μαρκάρει τους αντίστοιχους πολύ καλούς ψηλούς της Ολυμπιάδας. Ειδικά σε αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό να τον έχουμε μαζί μας.»

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης στην Τρίπολη...

Μην σας παραξενεύει ο τίτλος, καθώς στην προπόνηση του Αρκαδικού την Τετάρτη συμμετείχε και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, που αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Τρίπολη υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού.

Η ευχάριστη νότα με τον διεθνή φόργουορντ του Πανιωνίου αποτέλεσε ξεχωριστή στιγμή στη φετινή χρονιά για τον Αρκαδικό, που συνεχίζει την προετοιμασία του για το πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Πάτρα με την Ολυμπιάδα Πατρών.

Μιλώντας για την παρουσία του Γιάνκοβιτς στην προπόνηση της ομάδας, ο Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε «Ο Βλαδίμηρος είναι φαντάρος στην Τρίπολη και ζήτησε με μεγάλη ευγένεια να προπονηθεί –όποτε μπορεί- με την ομάδα. Θα είναι πολύ καλό για αυτόν να μην μείνει εκτός προπονήσεων και από την άλλη πλευρά είναι πολύ καλό και για μας να είναι κοντά μας. Τον δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και νομίζω πώς τον βοηθήσαμε και εμείς όσο μπορούσαμε»

Διαγωνισμός καρφωμάτων...

Η διάθεση των παικτών στην χθεσινή προπόνηση του Αρκαδικού ήταν πολύ καλή, από την αρχή μέχρι το τέλος και χαρακτηριστικού αυτού είναι ότι μετά από δύο ώρες εντατικής δουλειάς στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ο Ανδρέας Σιζόπουλος και ο Μύρωνας Παπαδάκης έστησαν έναν πρόχειρο διαγωνισμό καρφωμάτων δείχνοντας το ταλέντο τους και σε αυτόν τον τομέα.

Νέα σύσκεψη ΕΟΚ με ομάδες Α2

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΟΚ σύσκεψη με κύριο αντικείμενο συζήτησης το θέμα της κρατικής επιχορήγησης και άλλα θέματα που αφορούν το Πρωτάθλημα της Α2’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Όπως είναι φυσικό, θα υπάρχει και η αντιπροσωπεία του Αρκαδικού σε αυτή την σύσκεψη.

Η καλύτερη εμφάνιση των νεανίδων
Αρκαδικός-Αμιλλα 42-51


Η καλύτερη εμφάνιση των νεανίδων του Αρκαδικού στο παιχνίδι με την Αμιλλα, από την οποία μπορεί να ηττήθηκαν 42-51, αλλά σίγουρα η απόδοση και η εμφάνιση των παικτριών της Φωτούλα Βολωνάκη ήταν ικανοποιητική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και αποδεικνύει πώς η ομάδα βαδίζει σε σωστό δρόμο.
Αρκαδικός (Βολονάκη): Καδά, Λιακοπούλου 2, Ξενοδημητροπούλου, Πετροπούλου 13, Καρύδη 12, Τσιάμα 15.
Αμιλλα (Τσουκαλάς): Γκριτζά 6, Γαβρήλου, Τσουκαλά 2, Ανδριανοπούλου, Γκοβερίνου, Καλομιτσίνη 19, Φέλλιου, Χρονοπούλου 14 (1), Βλάμη, Λαγού 8 (1), Κουρόγιωργα 2.

«Πουλάει» ο Αρκαδικός στα ΜΜΕ

Για σκεφτείτε το λίγο και θυμηθείτε πότε ξανά έτυχε τέτοιας προβολής εκπρόσωπος του Αρκαδικού μπάσκετ. Ο Αρκαδικός και η πορεία του τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ θα μπορούσε άνετα να είναι μία ιστορία «Σύγχρονης Σταχτοπούτας» καθώς από το τοπικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην Α2 κατηγορίας… φλερτάροντας με τα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Την ίδια στιγμή όλη αυτή η ιστορία, το νεανικό της ομάδας, οι ανατροπές αποτελεσμάτων που έχει πετύχει το καλό και γεμάτο ενθουσιασμό μπάσκετ που παίζει φέρνει ολοένα και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας.

Έτσι λοιπόν και μέχρι σήμερα, το Sport Plus έδειξε απευθείας τον αγώνα του Αρκαδικού με το Παγκράτι στο Μετς, που για τηλεοπτικούς λόγους έγινε Παρασκευή, το περασμένο Σάββατο η ΕΡΤ μέσα από την αθλητική της εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου» είχε πολλές απευθείας συνδέσεις με Τρίπολη μεταδίδοντας το παιχνίδι του Αρκαδικού με το Ρέθυμνο (καθυστερώντας μάλιστα την έναρξη του αγώνα Τρίκαλα-Αρης), ενώ η τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε παλιότερα το σχετικό αφιέρωμα στην πορεία της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού.

Τέλος, αρκετές φορές έχει γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Αρκαδικό μέσα από την τηλεοπτική μπασκετική εκπομπή του ΤΗΛΕΑΣΤΥ «Jump Shoot»

Σύντομα θα υπάρξουν και άλλες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων του Αρκαδικού από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, όπως έγινε γνωστό από χθες με τις απευθείας μεταδόσεις στα παιχνίδια με τον Ερμή Περάματος την Παρασκευή 12 Μαρτίου (20.00) στην Τρίπολη και με τον Ίκαρο/Έσπερο την Παρασκευή 19 Μαρτίου (20.00) στην Καλλιθέα, αποδεικνύοντας ότι η παρουσία του Αρκαδικού δεν περνάει απαρατήρητη, αλλά αντίθετα προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Μεγάλη ακροαματικότητα οι μεταδόσεις

Μεγάλη ακροαματικότητα είχε το Σάββατο η αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ «Κερκίδα του Σαββάτου» η οποία είχε αρκετές φορές απευθείας συνδέσεις με το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, αλλά και η μαγνητοσκοπημένη από την Αρκαδική Τηλεόραση την προηγούμενη Δευτέρα.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι σε μαγνητοσκόπηση παρά το γεγονός ότι διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και τελείωσε λίγο μετά τις 1.00 π.μ.

Μαθητική κερκίδα και με ΑΓΟΡ

Για μία ακόμα φορά φέτος λειτούργησε με επιτυχία μαθητική κερκίδα στο παιχνίδι του Αρκαδικού με τον ΑΓΟΡ, με τη διοίκηση της Τριπολιτσιώτικης ομάδας να έχει προσκαλέσει μαθητές-τριες της ε’ και στ’ τάξεως του 11ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως.

Για μία ακόμα φορά οι νεαροί φίλοι του μπάσκετ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης, δημιουργώντας μία όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, βοηθώντας μάλιστα σημαντική στην ανατροπή του αποτελέσματος κατά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Η σημασία των ελευθέρων βολών

Η ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ είναι από τα στοιχεία εκείνα που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης.

Ακόμα και ο μέγιστος Αμερικάνος προπονητής Τζον Γούντεν είχε δηλώσει πώς «οι λιγοστές ήττες στην καριέρα μου οφείλονται στην αστοχία των παικτών μου από τη γραμμή των ελευθέρων βολών» θέλοντας να δείξει από τότε, τη σημασία που έχει η ευστοχία στα κρίσιμα σημεία των αγώνων.

Ο Αρκαδικός είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας με 29/34 βολές, αλλά οι δύο άστοχες των Σιζόπουλου, Παπαδάκη (από τις πέντε) ήρθαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης και ενώ είχαν κριθεί τα πάντα.
Στην παράταση ο Ανδρέας Σιζόπουλος είχε συνολικά 7/8 βολές, όταν πλέον πίεζε η Κρητική ομάδα, ο Μαναβόπουλος είχε με τη σειρά του 4/4 από τη γραμμή «φιλανθρωπίας» όπως την ονομάζουν οι Αμερικάνοι και ο Παπαδάκης που είχε πράξει απόλυτα το καθήκον του νωρίτερα είχε ¾ βολές.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα