Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 01-03-2010

 

 

 

 
Συναντήσεις ΓΓΠΠ με υπουργούς και γενικούς γραμματείς
Συναντήσεις με υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων έχει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Φώτης Χατζημιχάλης σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) και της προετοιμασίας για τη λειτουργία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας σήμερα το πρωί είχε συνεργασία με την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κα Αγγελική Γκερέκου, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργο Πουσσαίο και τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Νίκο Κανελλόπουλο, ενώ το απόγευμα έχει καθοριστεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Γιάννη Οικονομίδη.

Αύριο το πρωί ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης θα συναντηθεί με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Περιφέρειας.

 

 

 
Ενέργειες Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου μετά τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ
Μετά από συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης που είχε, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

1) Απέστειλε στον Δημήτρη Ρέππα, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την υπ’ αρ. πρωτ. 4246/22.02.2010 επιστολή, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα κτιριακά προβλήματα των Δικαστικών Φυλακών της Τρίπολης (έλλειψη συστήματος πυρασφάλειας, άσχημες συνθήκες υγιεινής, ανυπαρξία πρακτικών παράδοσης των έργων επισκευής και συντήρησης του κτιρίου, που έχει αναλάβει η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. ).

2) Κατέθεσε την υπ’ αρ. πρωτ. 6482/23.02.2010, Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Χάρη Καστανίδη, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία θέτει το θέμα των κτιριακών προβλημάτων των Δικαστικών Φυλακών της Τρίπολης και ρωτά αν υπάρχει στα σχέδια του Υπουργείου η υλοποίηση προγράμματος μετεγκατάστασης φυλακών και σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, στο οποίο θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι Δικαστικές Φυλακές της Τρίπολης.

3) Κατέθεσε Αναφορά προς τον Χάρη Καστανίδη, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τις προτάσεις του Δημήτρη Αρμόνη, δικαστικού υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου Τρίπολης, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των Γραμματειών των Ειρηνοδικείων της χώρας.

 

 

 
Συνάντηση Μισθού με Σχολικούς Συμβούλους και γονείς
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, πραγματοποίησε συνάντηση με τους Σχολικούς Συμβούλους Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία αντηλλάγησαν απόψεις για τη μορφή και το χαρακτήρα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και κυρίως για το πώς αυτή θα απαλλαγεί από στερεοτυπικές αντιλήψεις και τυπικές δράσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της ενδοσχολικής και εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, που θα στηρίζεται σε συμμετοχικές και ενεργητικές τεχνικές μάθησης, σε νέες διδακτικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Συζητήθηκε και αναλύθηκε ο ρόλος του ¨Νέου Σχολείου¨, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη νέα σχολική χρονιά και θα αποσκοπεί στην ανάδειξη και αξιοποίηση της εμπειρίας των μαθητών, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή τους στη διαδικασία της μάθησης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής συναντήθηκε, επίσης, με την Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Τρίπολης. Το Δ.Σ. της Ένωσης έθεσε ποιοτικά, επιστημονικά και λειτουργικά ζητήματα, που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως η ενισχυτική διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, η συνεργασία των σχολικών μονάδων με τον ΟΚΑΝΑ και άλλους φορείς, η επανεξέταση της διδακτέας ύλης, η αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων κ.α. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της παραπαιδείας και οι οικονομικές επιπτώσεις του στην ελληνική οικογένεια.

 

 

 
Ο ΣΑΟΟ προβάλλει την ταινία "Το δέντρο που πληγώναμε"
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών - Οικολόγων προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη "Το δέντρο που πληγώναμε". Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ, Μητρ. Δανιήλ 2γ, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 και ώρα 8μμ.

"Το δέντρο που πληγώναμε"
"Ειδική Μνεία Της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης"
"Βραβείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταινιών Νεότητας, Φεστιβάλ Βερολίνου"
"Χρυσός Ελέφαντας Καλύτερης Ταινίας, Αργυρός Ελέφαντας Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Νέου Δελχί."
"Επίσημη Συμμετοχή, Εβδομάδα Κριτικής, Φεστιβάλ Καννών, 1987"

 

 

 
ΠΑΜΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΘΩΝ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ)

Ακόμη πιο ΜΑΖΙΚΑ και ΤΑΞΙΚΑ
Στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Γιατί ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΘΩΝ

- Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση – ΕΕ- πλουτοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους, είναι μονόδρομος η αντίσταση και η αντεπίθεση με το Π.Α.ΜΕ.
- Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΝΔ - ΕΕ- πλουτοκρατίας – συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση και η πάλη με το Π.Α.ΜΕ.
- Στα ιδεολογήματα των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ που λένε «οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές και τα κέρδη» απαντάμε – παλεύουμε – απεργούμε με πλαίσιο και αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γιατί δε γίνεται να συνυπάρχουν οι αγορές, δηλ. η αναζήτηση του μέγιστου δυνατού κέρδους των λίγων, με την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών. Γιατί δεν γίνεται να ικανοποιηθεί η ανάγκη των εργαζομένων και των παιδιών τους για παιδεία όταν αυτή γίνεται εμπόρευμα. Όταν το Δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός εγκαταλείπεται από το κράτος και αναζητούνται για τις ελλείψεις πόροι από τις τσέπες των γονιών ή σπόνσορες.

Γυρνάμε την πλάτη στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που κυριαρχούν στην ΕΛΜΕ και στους Συλλόγους Δασκάλων στο νομό. Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν συναδέλφισσα καθηγήτρια που δουλεύει ως ωρομίσθια στο 1ο και 11ο – 12ο Δημοτικό της Τρίπολης και στο Δημοτικό Βραχατίου. Δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση να καταγγείλουν την τρομοκρατική απεργοσπαστική παρέμβαση του Διευθυντή του σχολείου, υπαλλήλου της πρωτοβάθμιας ακόμα και του Διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αρνούνται να ψηφίσουν οι ωρομίσθιοι (το πιο κακοπληρωμένο κομμάτι συναδέλφων στην εκπαίδευση) για εκλογή αντιπροσώπων στα συνέδρια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ τόσο στην ΕΛΜΕ όσο και στους Συλλόγους Δασκάλων στο νομό.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα
Ωρομίσθιε – αναπληρωτή
Μην δέχεσαι να σε απειλούν, να σε τρομοκρατούν, να σου μιλάνε οι χορτάτοι και οι βολεμένοι, οι κλέφτες του δικού σου μόχθου για θυσίες και λιτότητα. Ούτε βήμα πίσω. Αν τώρα στην αρχή του εργασιακού σου βίου τους φοβηθείς, δεν πρόκειται να σε λυπηθούν. Σπάσε την τρομοκρατία. Μόνο με ταξική συσπείρωση, με το Π.Α.ΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική τους.
Στον αγώνα η ΔΥΝΑΜΗ
Στο Π.Α.ΜΕ η ΕΛΠΙΔΑ

Επιτροπή Εκπαιδευτικών Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ

 

 

 
«Πουλάει» ο Αρκαδικός στα ΜΜΕ
Για σκεφτείτε το λίγο και θυμηθείτε πότε ξανά έτυχε τέτοιας προβολής εκπρόσωπος του Αρκαδικού μπάσκετ. Ο Αρκαδικός και η πορεία του τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ θα μπορούσε άνετα να είναι μία ιστορία «Σύγχρονης Σταχτοπούτας» καθώς από το τοπικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην Α2 κατηγορίας… φλερτάροντας με τα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Την ίδια στιγμή όλη αυτή η ιστορία, το νεανικό της ομάδας, οι ανατροπές αποτελεσμάτων που έχει πετύχει το καλό και γεμάτο ενθουσιασμό μπάσκετ που παίζει φέρνει ολοένα και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας.

Έτσι λοιπόν και μέχρι σήμερα, το Sport Plus έδειξε απευθείας τον αγώνα του Αρκαδικού με το Παγκράτι στο Μετς, που για τηλεοπτικούς λόγους έγινε Παρασκευή, το περασμένο Σάββατο η ΕΡΤ μέσα από την αθλητική της εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου» είχε πολλές απευθείας συνδέσεις με Τρίπολη μεταδίδοντας το παιχνίδι του Αρκαδικού με το Ρέθυμνο (καθυστερώντας μάλιστα την έναρξη του αγώνα Τρίκαλα-Αρης), ενώ η τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε παλιότερα το σχετικό αφιέρωμα στην πορεία της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού.

Τέλος, αρκετές φορές έχει γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Αρκαδικό μέσα από την τηλεοπτική μπασκετική εκπομπή του ΤΗΛΕΑΣΤΥ «Jump Shoot»

Πέντε παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού πέντε παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 3ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 28 κλεψίματα, 4ος στην οικονομία με 63 βαθμούς και 10ος στις ασίστς με 65.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας στα δίποντα έχοντας 67/99 που μεταφράζεται στο εντυπωσιακό ποσοστό 67,6% και 2ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.740.

Επίσης, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 88,7% (63/71).

Τέλος, ο φόργουορντ του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα, βρίσκεται στην 2η θέση στην ευστοχία τριπόντων με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό (48,7%), ενώ ο Γιώργος Κοψαύτης βρίσκεται στη 9η θέση με 44%.

Στην εικοσάδα του συγκεκριμένου πίνακα, ο Αρκαδικός έχει ακόμα τον Δημήτρη Καραδολάμη που βρίσκεται στην 15η θέση με 23/57 σουτ (40,3%). Καμία άλλη ομάδα της Α2 κατηγορίας δεν έχει τρεις παίκτες στην πρώτη εικοσάδα παικτών στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Μετά το ρεπό που έδωσε στους παίκτες του την Κυριακή ο Γιάννης Σμυρνιώτης, σήμερα το απόγευμα έχει δρομολογηθεί η επιστροφή τους στο παρκέ για την πρώτη προπόνηση της εβδομάδας.

Σήμερα αναμένεται η καθιερωμένη ομιλία του προπονητή στους παίκτες του, πριν την πρώτη προπόνηση και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος (Σάββατο 17.30 στην Πάτρα με την Ολυμπιάδα).

Μαθητική κερκίδα και με ΑΓΟΡ

Για μία ακόμα φορά φέτος λειτούργησε με επιτυχία μαθητική κερκίδα στο παιχνίδι του Αρκαδικού με τον ΑΓΟΡ, με τη διοίκηση της Τριπολιτσιώτικης ομάδας να έχει προσκαλέσει μαθητές-τριες της ε’ και στ’ τάξεως του 11ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως.

Για μία ακόμα φορά οι νεαροί φίλοι του μπάσκετ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης, δημιουργώντας μία όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, βοηθώντας μάλιστα σημαντική στην ανατροπή του αποτελέσματος κατά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα