Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 25-02-2010

 

 

 

 
ΨΗΦΙΣΜΑ Απεργιακής Συγκέντρωσης Γ.Σ.Ε.Ε - Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Εμείς οι εργαζόμενοι του Ν. Αρκαδίας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης, αφού ακούσαμε τους ομιλητές, αποφασίσαμε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση. Κρίση στην οικονομία, στην πολιτική, στην κοινωνία. Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της προστίθενται κάθε μέρα, πιο βαριά στις πλάτες των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τις αντεργατικές εντολές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσε σε συνδυασμό με την επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έκφραση αντεργατικής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Οι αγορές που δημιούργησαν την κρίση, σήμερα κερδοσκοπούν, ζητούν να καρατομηθούν δικαιώματα και η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να υλοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Η θεοποίηση των αγορών, η ασυδοσία του κεφαλαίου, του Τραπεζικού συστήματος, των χρηματιστηρίων, των συμφερόντων που πέρα από αρχές και ηθικές αξίες ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, του μισθωτούς και τους συνταξιούχους, είναι βασικές συνιστώσες αυτών των πολιτικών.

Το Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα της Κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του Ασφαλιστικού Συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας.

Προωθούνται μέτρα, που εκτός από ληστρικά για το εισόδημα, τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι αναποτελεσματικά αφού περιορίζουν την αγοραστική ικανότητα, οδηγώντας την οικονομία στην ύφεση ενώ θα εκτινάξουν την ανεργία στα ύψη.

Η επίθεση στο εισόδημα αφορά όλους τους εργαζόμενους. Τα μέτρα θα θίξουν όλους.

Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος. Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 10% μείωση των επιδομάτων τη διετία 2009 - 2010 οι αποδοχές των Δ.Υ θα μειωθούν από 10% έως 20%.

Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και «το ποινολόγιο» του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ που συνδέεται με αποδείξεις.

Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των Ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ουσιαστικά καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση, περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μετατρέπουν το χαρακτήρα της Ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό. Στην ουσία σε ιδιωτική. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του ΔΕΚ για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις στα πλαίσια του Προγράμματος Σταθερότητας.

Ο περιορισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο οδηγεί στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών.

Η περικοπή αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο ήδη άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες που αρνούνται φέτος να συζητήσουν την πιθανότητα να δοθούν αυξήσεις στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να στρέψει την μια κατηγορία εργαζομένων εναντίον της άλλης.

Οι συνέπειες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το συνδ. κίνημα διεκδικεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με εναλλακτικές πολιτικές που θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και θα αναβαθμίζουν την εργασία και δεν θα την περιθωριοποιούν όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας απαιτούνται ανάσες στη αγορά, στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Απαιτούνται δημόσιες επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές όχι μετρά στραγγαλισμού. Δεν εξαντλείς τα χαμηλά και μεσαία στρώματα του πληθυσμού για να τα σώσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι. Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για να μην αξιοποιηθεί η κρίση για την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε: Ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΩΣ ΕΔΩ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Τερματισμό της λιτότητας και της φοροεπιδρομής κατά των μισθωτών και συνταξιούχων. Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του πλούτου τώρα. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σύγκλιση με τους Ευρωπαϊκούς μισθούς. Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Περιορισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δημοκρατική επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Καμία ανασφάλιστη εργασία, τακτοποίηση των συμβασιούχων. Επέκταση της προστασίας της εργατικής νομοθεσίας σε όλες τις μορφές απασχόλησης.
35ωρο, πενθήμερο, χωρίς μείωση αποδοχών για όλους.

Να μπει φρένο στις απολύσεις. Να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες, οι υποχρεωτικές άδειες, οι μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Απαγόρευση των μαζικών απολύσεων αλλά και ΟΛΩΝ των απολύσεων σε Επιχειρήσεις που έχουν ή θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επιδότηση. Διπλασιασμό της αποζημίωσης απόλυσης και εξίσωση της αποζημίωσης των εργατών με αυτή των υπαλλήλων.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του ώστε να εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο επίπεδο επιβίωσης των εργαζομένων. Διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση και ανατροπή των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων όλων των προηγούμενων Νόμων. Καμία χειροτέρευση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ένταξη των νέων επαγγελμάτων σε ενιαία λίστα ΒΑΕ. Ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των αποθεματικών των ταμείων που έχουν εξανεμισθεί.

Στήριξη των Ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ.

Μείωση ή πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς, αυστηρή τιμωρία των κερδοσκόπων και των αεριτζήδων.

Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και των υπηρεσιών του Δημοσίου για να μην υποθηκευτεί το μέλλον της χώρας μας.

Να υποχρεωθούν οι τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια και τα υπερκέρδη τους στο ύψος των ευρωπαϊκών χωρών να σταματήσουν να λειτουργούν τοκογλυφικά σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας, της οικονομίας. Μείωση των επιτοκίων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, προστασία δανειοληπτών.

Κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, μη εφαρμογή της πολιτικής και των αντεργατικών προβλέψεων του.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αμφισβητούνται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες πολιτικές. Δίνουμε νέα προοπτική ενότητας και δύναμης στον αγώνα μας.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τη Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας να στείλει το παρόν ψήφισμα στους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες , τα κόμματα, τη Γ.Σ.Ε.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ και να το δημοσιεύσει στον Τύπο.

 

 

 
Δραματική η οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί Δήμοι
Ερώτηση Μ. Κριτσωτάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Οι περισσότεροι Δήμοι, κυρίως εκείνοι της επαρχίας και των νησιών έχουν φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο, δεν μπόρεσαν να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους και αναγκάστηκαν να μεταφέρουν σημαντικό μέρος των πληρωμών για την επόμενη χρήση ή να προσφύγουν σε δανεισμό, με θολό το οικονομικό τοπίο του τρέχοντος έτους 2010.

Η στήριξη που έδινε η σημερινή κυβέρνηση από τη θέση της αντιπολίτευσης, που κατακεραύνωνε την προηγούμενη κυβέρνηση όταν επέβαλε τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων και εκδιδόμενων λογαριασμών στο 0,5% από 2%, που άφηνε να εννοηθεί ότι θα διόρθωνε τα κακώς κείμενα, φαίνεται κενό γράμμα, ξεχάστηκε πολύ γρήγορα.

Επειδή δεν ικανοποιήθηκε η αποκατάσταση του τέλους για το 2009, παρά τις περί αντιθέτου υποσχέσεις και τις ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ

Επειδή τα έσοδα από το τέλος παρεπιδημούντων είναι προφανές ότι για τους μικρούς κυρίως Δήμους έχουν πολύ μεγάλη σημασία

Επειδή οι τουριστικοί δήμοι και κυρίως οι μικροί έχουν οδηγηθεί σε αδυναμία κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών, με δυσμενή αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και τον τουρισμό
Επειδή δεν διαπιστώθηκε η τόνωση της τουριστικής αγοράς από τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων

Επειδή η αποκατάσταση του τέλους ήταν θέση και της Κυβερνητικής παράταξης

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Είναι στις προθέσεις σας η ικανοποίηση του αιτήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αποκατάσταση του τέλους για το 2010;
2. Θα προχωρήσετε σε τροποποίηση του ν. 3756/2009 (άρθρο 23) ώστε να επαναφέρετε το τέλος παρεπιδημούντων και εκδιδόμενων λογαριασμών στο 2%;

Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Κριτσωτάκης

 

 

 
Δραστηριότητες Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωτών
Δυναμικά συνεχίζει τις δραστηριότητες το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

Οι υγειονομικές καλύψεις των ποδοσφαιρικών αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και των εντός έδρας αγώνων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ συνεχίστηκαν κανονικά, με πιο σημαντική την κάλυψη του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης, αγώνας ο οποίος είχε μεγάλη προσέλευση φιλάθλων. Στην κάλυψη αυτή συμμετείχαν 25 Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες από την Τρίπολη και την Καλαμάτα, ενώ αντιμετωπίστηκε και ένα περιστατικό μεσαίας βαρύτητας.

Επιπλέον, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ο κ. Κυριάκος Κανέλλος (Διασώστης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών και Αρχηγός στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης) μίλησε για το θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσαν η Αντένα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεγαλόπολης «ο Αρκάς» στο Λεοντάρι Αρκαδίας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εκπαίδευση της Σχολής Δοκίμων Σαμαρειτών για το έτος 2009 – 2010. «Αυτή την στιγμή» λέει ο κ. Κανέλλος «βρισκόμαστε στην εκμάθηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόννησης και στην εμπέδωση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την παροχή βοήθειας σε θύμα καρδιοαναπνευστικής ανακοπής».

Η Σχολή Πρώτων Βοηθειών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού, έχει ένα ιδιαίτερα επίπονο πρόγραμμα εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας 500 ωρών, στις οποίες περιλαμβάνονται 104 ώρες πρακτικής εξάσκησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Επιπλέον, για την απόκτηση του Πτυχίου Πρώτων Βοηθειών, μετά το πέρας της εκπαίδευσης, ο Δόκιμος Σαμαρείτης δίνει εξετάσεις για να πιστοποιηθεί το επίπεδο των γνώσεών του πριν αρχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στην κοινότητα.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με το θέμα της εκπαίδευσης των Εθελοντών και τον πολιτών, στον βωμό των δημόσιων σχέσεων» εξηγεί ο κ. Κανέλλος και συνεχίζει «σκοπός της εκπαίδευσης στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η δημιουργία ανθρώπινων μονάδων με πλήρη αυτάρκεια γνώσεων για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, είτε ως Εθελοντές είτε ως πολίτες. Την ίδια λογική ακολουθούμε και στην εκπαίδευση των Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διαδικασία που απαιτεί πολλές ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, επιπλέον της βασικής εκπαίδευσης των 500 ωρών. Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δεν παίζουμε με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και πιστοποίησης των Εθελοντών μας και δεν την θυσιάζουμε για κανέναν λόγο.»

 

 

 
Μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα ο Έντερ
Συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή (4.45 μ.μ.), στην οποία δεν μετείχαν ο Οράσιο Καρντόσο (συνεχίζει την θεραπεία) οι Γεωργίου, Αποστολίδης που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και ο Νταμόντε που βρίσκεται στην Αργεντινή.

Αντίθετα, ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης και χωρίς κανένα πρόβλημα ο Έντερ, που έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τιμ για τον αγώνα του Σαββάτου, όπως και ο Βίλτσες που εξέτισε την ποινή του στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Μιλώντας για το παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Έλληνας τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Είναι άλλη μία δύσκολη αναμέτρηση, με μία ομάδα που ενισχύθηκε σημαντικά στο δεύτερο γύρο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του παιχνιδιού, γνωρίζουμε ότι ο Ηρακλής διαθέτει εξαιρετικές μονάδες και κάποιους ποιοτικούς παίκτες, όμως όπως ισχύει στη νοοτροπία και τη φιλοσοφία μας, εμείς παίζοντας με πάθος, με δύναμη και πείσμα, θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για να κερδίσει ο Αστέρας και αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση.

Εγώ σαν προπονητής της ομάδας, καλώ τους φίλους της ομάδας να έρθουν στο γήπεδο και να μας συμπαρασταθούν όπως πάντα, προκειμένου στο τέλος να τους αφιερώσουμε τη νίκη»

Κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης, ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε έμφαση σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης εν όψει του Σαββατιάτικου αγώνα. Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ηρακλή θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι (3.00 μ.μ.) και αμέσως μετά ο προπονητής του Αστέρα θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας.

Μία ακόμα κλήση στην εθνική ομάδα για τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο, που κλήθηκε από το προπονητικό τιμ της εθνικής ελπίδων προκειμένου να μετάσχει σε προπόνηση και τον επίσημο αγώνα της 3ης Μαρτίου στο Ντονκάστερ με την Αγγλία στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής του Αστέρα θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το βράδυ στο ξενοδοχείο Athens Imperial.

Τέλος, συνεχίζονται και τα άλλα δύο πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα με την ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-21) να υποδέχεται το Σάββατο την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή (11.00 π.μ.), ενώ η εφηβική ομάδα του Αστέρα (Κ-17) θα παίξει την Κυριακή εκτός έδρας με την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού (11.00 π.μ.)

 

 

 
Στις 3 μ.μ. το τζάμπολ με τον ΑΓΟΡ... κ.α. νέα μπάσκετ
Συνεχίστηκε χθες το απόγευμα η προετοιμασία του Αρκαδικού για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΑΓΟΡ, που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. αντί του συνηθισμένου 5.30 μ.μ. λόγω των ζωντανών συνδέσεων που θα έχει η ΕΡΤ μέσα από την αθλητική της εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου»

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης θα έχει τελικά όλους τους παίκτες στη διάθεση του, παρά τα προβλήματων τραυματισμών που αντιμετώπισαν οι Μαναβόπουλος (κοιλιακούς), Γιοβάνοβιτς (διάστρεμμα από Ξάνθη), Παπαδάκης (ασθενής) και Κοψαύτης (ελαφρύ διάστρεμμα στην χθεσινή προπόνηση) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στη χθεσινή προπόνηση έδωσαν το παρόν και οι τέσσερις παραπάνω παίκτες, γεγονός που ικανοποίησε το προπονητικό τιμ της ομάδας εν όψει του Σαββατιάτικου αγώνα.

Το μυαλό όλων των ανθρώπων του Αρκαδικού είναι στραμμένο στο παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ, απέναντι σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος του Κρητικού μπάσκετ φτάνοντας μάλιστα μέχρι την Α1 κατηγορία και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το 2007 ως φιναλίστε εναντίον του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαλαρώσουν οι παίκτες του Αρκαδικού και γι αυτό το λόγο ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωμα και το γνωρίζουν πολύ καλά και οι παίκτες. Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση του πρωταθλήματος και στόχος μας είναι να μείνουμε πειθαρχημένοι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, είτε εντός, είτε εκτός έδρας και με το Ρέθυμνο που είναι μία από τις πιο σοβαρές ομάδες του πρωταθλήματος με πολύ καλό ρόστερ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ειδικά στην έδρα μας, δεν συγχωρείται άλλο λάθος»

Η αποστολή του Αρκαδικού είναι δύσκολη και σίγουρα θα χρειαστεί για μία ακόμα φορά φέτος τον περίφημο «6ο παίκτη του» του που δεν είναι άλλος από τον κόσμο, που σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι γεμίζει ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης βοηθώντας σημαντικά την προσπάθεια του Γιάννη Σμυρνιώτη και των παικτών του.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, όπου οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες, ο Αρκαδικός λύγισε στο φινάλε και ηττήθηκε από τον ΑΓΟΡ με 87-81. Εκείνη η ήττα ήταν η πρώτη του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία, αλλά και η πρώτη μετά από πέντε μήνες σε αγώνα πρωταθλήματος καθώς η προηγούμενη ήττα ήταν πάλι στην Κρήτη τον περασμένο Μάιο, από τον ΟΦΗ στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου.

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί σήμερα με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο και Γιάννη Καστρίτη, να αναλύουν στο βίντεο τα δυνατά σημεία του ΑΓΟΡ και τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η λαχειοφόρος του Αρκαδικού

Συνεχίζεται η λαχειοφόρος αγορά του Αρκαδικού, που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA 1.4 SPORT. Κάθε λαχνός στοιχίζει μόλις πέντε ευρώ και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη λαχειοφόρο αγορά.

Η κλήρωση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και
κερδίζουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία στην κλήρωση του λαϊκού λαχείου που θα γίνει εκείνη την ημέρα, ενώ το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στις 17 Απριλίου μετά τη λήξη του παιχνιδιού Αρκαδικός-Ηρακλής.

Για όποιον ενδιαφέρεται οι λαχνοί διατίθενται στα παρακάτω σημεία: 1) COVA CAFÉ, 2) PREGO, 3) EVEREST, 4) PHOTO ΚΑΝΑΒΟΣ και 5) καθημερινά στα γραφεία του Αρκαδικού στο ΔΑΚ Τριπόλεως (6-8 μ.μ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και στο τηλέφωνο: 6932 220436.

Ζωντανές συνδέσεις με Τρίπολη η ΕΡΤ

Για τηλεοπτικούς λόγους, η ΕΟΚ γνωστοποίησε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας Ανδρών, λόγω των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Έτσι, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου το παιχνίδι Αρκαδικός – ΑΓΟ Ρεθύμνου θα ξεκινήσει στις 15.00 με την ΕΡΤ να κάνει αρκετές συνδέσεις με Τρίπολη και να μεταδίδει απευθείας στιγμιότυπα από την εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου».

Μαθητική κερκίδα και με ΑΓΟΡ

Για μία ακόμα φορά φέτος θα λειτουργήσει στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΑΓΟΡ μαθητική κερκίδα σε εντός έδρας παιχνίδι του Αρκαδικού, με τη διοίκηση της ομάδας να καλεί μαθητές-τριες της ε’ και στ’ τάξεως του 11ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως.

Κάλεσμα στους φιλάθλους

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 15.00 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον ΑΓΟΡ και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Η κλήρωση του μίνι-μπάσκετ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Καλαμάτα η κλήρωση του πρωταθλήματος μίνι-μπάσκετ. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Απριλίου. Το πρόγραμμα αγώνων που συμμετέχουν οι Αρκαδικές ομάδες έχει ως εξής:

1η αγωνιστική
Πολύβιος-Δρομείς
Αμιλλα-Αρκαδικός

2η αγωνιστική
Αρκαδικός-Πολύβιος
Δρομείς-Αμιλλα

3η αγωνιστική
Πολύβιος-Αμιλλα
Αρκαδικός-Δρομείς

Δύο παιχνίδια δίνουν οι νεάνιδες

Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ η ομάδα νεανίδων του Αρκαδικού θα δώσει δύο παιχνίδια το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο στις 17.30 θα αντιμετωπίσει στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης την αντίστοιχη ομάδα της Αμιλλας, ενώ την Κυριακή στις 14.30 θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης την αντίστοιχη ομάδα του Πολύβιου Μεγαλόπολης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα