Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 24-02-2010

 

 

 

 
Συνάντηση Επιμελητηρίου με Λαφαζάνη
Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, Συλλόγων και Σωματείων Αρκαδίας με τον Βουλευτή και Υπεύθυνο Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη

Απλοποίηση διαδικασιών και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους

Με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη συναντήθηκαν την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010 οι κ.κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Αθανάσιος Αρβανίτης και τα μέλη των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου, της ΟΕΒΑ και του Εμπορικού Συλλόγου αντίστοιχα.

Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου, της ΟΕΒΑ και του Εμπορικού Συλλόγου, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Λαφαζάνη για το ενδιαφέρον που δείχνει για τις παραγωγικές τάξεις του νομού μας, ξεκίνησαν τις εργασίες της συνάντησης.

Ο κ. Μπουντρούκας ανέλυσε τις θέσεις του Επιμελητηρίου σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στην τοπική οικονομία και απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις όπως: το ασφαλιστικό, το παραεμπόριο και το φορολογικό. «Πρέπει όλοι μας να βρούμε τρόπους να ξεφύγουμε από την κρίση. Τα μέλη μας ζούνε τις χειρότερες στιγμές επαγγελματικά και οικονομικά. Το θέμα πλέον έχει πάρει άλλες διαστάσεις, έχει γίνει και κοινωνικό πρόβλημα. Χάνεται ο κοινωνικός ιστός με τη λαθρομετανάστευση και το παραεμπόριο» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ τόνισε ότι τα κύρια ζητήματα είναι τρία: το ασφαλιστικό το φορολογικό και η ανάπτυξη. «Η έλλειψη μηχανοργάνωσης, οι αναπηρικές συντάξεις «μαϊμού», η κακοδιαχείριση της περιουσίας, η ασύστολη διαχείριση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων έφεραν το χάος στο ασφαλιστικό σύστημα. Και τώρα καλείται ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, ο εργοδότης να «πληρώσει» με την μείωση των συντάξεων και την αύξηση ορίου ηλικίας» αναφέρει για το θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Θεοδωρόπουλος. Οι στοχευμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητα, η κλιμάκωση με βάση τα έσοδα, η πάταξη της παραοικονομίας και της παράνομης εργασίας είναι οι προτάσεις του πρόεδρου της ΟΕΒΑ για το θέμα του φορολογικού και της ανάπτυξης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε : «να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας, να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις σε ένα αναπτυξιακό προσκλητήριο παραγωγικής ανασυγκρότησης».


Εκτενέστερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα κριτήρια του ασφαλιστικού, στην ασφάλιση στον ΟΑΕΕ επαγγελματιών που έχουν έδρα σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων, ενώ παράλληλα οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις εξής προτάσεις:

• Απλοποίηση των διαδικασιών με δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια για όλους
• Φορολογική δικαιοσύνη για όλους. Να υπάρχει κλιμάκωση με βάση τα έσοδα
• Αφορολόγητο αποθεματικό ώστε να μπορεί να επενδύσει ο επαγγελματίας και να γίνεται ανταγωνιστικός.
• Έλεγχος παραοικονομίας. Οι πληρωμές να γίνονται μέσω τραπέζης ώστε να γίνει έλεγχος της φοροδιαφυγής.
• Όχι στο πάγωμα των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο θα φέρει το πάγωμα της αγοράς γενικότερα. Πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση σε όλους τους τομείς.
• Έλεγχος στην παράνομη εργασία η οποία είναι ανταγωνιστική προς τους επαγγελματίες και το μέγεθος της φοροδιαφυγής είναι τεράστιο.
• Μείωση στο ελάχιστο των γραφειοκρατικών διαδικασιών με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κόστους εφαρμογής του συστήματος.
• Σχεδιασμός εκ νέου των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθούν κλάδοι, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα αντέξουν στον ανταγωνισμό και θα ανατρέψουν το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών.
• Η έξοδος από την κρίση και η μείωση του ελλείμματος θα μπορέσει να επέλθει μόνο με την στήριξη της παραγωγής η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα σε όλους τους τομείς δυναμικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης άκουσε προσεκτικά τα θέματα και τις προτάσεις που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των φορέων και με ιδιαίτερη διάθεση συνεργασίας δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει τα αιτήματα τους.

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο Μαίναλο
Την ερχόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο ΣΑΟΟ εξορμά στα καταπράσινα οροπέδια του Δυτικού Μαινάλου (Μανταίικα (Πρ. Ηλίας) σε εύκολη διαδρομή διάρκειας 5 ωρών ακόμα και για αρχάριους.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 8:30 π.μ από την κεντρική πλατεία.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο
2710-234980 τις βραδινές ώρες.

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα