Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 23-02-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Λαφαζάνη για προνοιακά επιδόματα
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τoν κ Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Καθυστερεί αδικαιολόγητα η προβλεπόμενη διάθεση των κονδυλίων για τα προνοιακά επιδόματα στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, παρά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την, Α.Π. 2/4431/25-01-2010, απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, τροποποιήθηκε ο Τακτικός Προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2010, και μειώθηκαν οι πιστώσεις των περισσότερων φορέων κατά 10%. Επίσης σύμφωνα με την Α.Π. 2/6895/0020/3-2-2010, ορίστηκε η διάθεση όλων των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2010, σε 8% κατά μήνα. Οι αποφάσεις, αυτές πρακτικά σήμαιναν πως θα υπήρχε αδυναμία καταβολής από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις των προνοιακών επιδομάτων σε ομάδες όπως νεφροπαθείς, παραπληγικοί, τυφλοί, κωφάλαλοι, ανασφάλιστοι κλπ, είτε ως προς το ύψος του επιδόματος είτε ως προς τον αριθμό των δικαιούχων.

Μετά από επιστολή του Προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρη Δράκου προς τους κ. κ. Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με ημερομηνία 12.02.2010, τελικά το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε στις 18.02.2010 πως η απόφαση Α.Π.: 2/4431/25-01-2010, δεν αφορά τα προνοιακά επιδόματα. Πλην, όμως βάσει πληροφοριών που διαθέτουμε από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ανά την επικράτεια, δεν έχουν φτάσει στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις τα κονδύλια της συμπληρωματικής χρηματοδότησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις να εκδώσουν τις επιταγές των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους χωρίς τις περικοπές που προέβλεπαν οι ανωτέρω αποφάσεις.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην καταβολή στο ακέραιο των προνοιακών επιδομάτων τα οποία στηρίζουν την επιβίωση ανθρώπων που προέρχονται από τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;
2. Πότε θα στείλει στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις το συνολικό ποσό χωρίς την περικοπή του 10% για τα προνοιακά επιδόματα, όπως ακριβώς προβλεπόταν στον Τακτικό Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2010 ώστε να εκδοθούν οι επιταγές υπέρ των δικαιούχων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

 

 
Απολογισμός και Προβολή του Έργου των Κέντρων Πρόληψης
Η Επιστημονική Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Διεπιστημονική Διημερίδα: Πρόληψη επί της Ουσίας: Απολογισμός και Προβολή του Έργου των Κέντρων Πρόληψης. Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης (Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Εσωτερικών, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΔΚΕ, ΕΕΤΑΑ, Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης) και στόχο έχει την προβολή του έργου των Κέντρων Πρόληψης με ποσοτικά στοιχεία, προϊόν επεξεργασίας των ερωτηματολογίων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) για το έτος 2008, αλλά και με ποιοτικά στοιχεία αξιολόγησης μέσα από παρουσίαση παρεμβάσεων των Κέντρων Πρόληψης καθώς και των αποδεκτών των υπηρεσιών τους.
...
Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σάββατο 27/2/2010, 8:30-17:15 και Κυριακή 28/2/2010, 9:30-16:30. Η συμμετοχή στη Διημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ θα δοθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης της.

Περισσότερα...

 

 

 
Συνάντηση Ρέππα με διοικητές Οργανισμών 
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας δέχθηκε απόψε τους νέους Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους των εποπτευόμενων Οργανισμών στον τομέα των μεταφορών. Μιλώντας στους νέους επικεφαλής των Οργανισμών, ζήτησε από όλους η ανάληψη των καθηκόντων τους να ξεκινήσει με μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης – παραλαβής και τους επισήμανε ότι η θητεία τους πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επαγγέλλεται η Κυβέρνηση: της οικονομίας, της διαφάνειας και της λιτής, χωρίς προκλητικές συμπεριφορές, διοίκησης.

Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι οι συγκοινωνιακοί Οργανισμοί, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για εξυγίανση, έχουν χρονικό ορίζοντα. Υπογράμμισε ότι το κριτήριο της αποτελεσματικότητας της διοίκησης θα είναι μετρήσιμο, με απτά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να είναι απλοί διαχειριστές, αλλά να διοικήσουν με βάση συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και να τολμήσουν ρήξεις, ανατροπές, αλλαγές, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες. Τέλος, τους κάλεσε να αναδείξουν τα δύο - τρία μεγάλα ζητήματα της λειτουργίας κάθε οργανισμού που αφορούν τον πολίτη και να προχωρήσουν με διαφάνεια και προοδευτική αντίληψη στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να ωφεληθεί ο πολίτης, τον οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν.

Για την Aegean και Olympic Air

Ο κ. Ρέππας παρενέβη και στο θέμα της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της Aegean και Olympic Air, λέγοντας ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί τα αποκαλυπτήρια της χρεωκοπίας της πολιτικής της ΝΔ, όσον αφορά στην πώληση της Ολυμπιακής με ταυτόχρονη επιβάρυνση του Δημοσίου με δυσθεώρητα ποσά, τουλάχιστον ενάμιση δισεκατομμυρίου ευρώ». Τόνισε ότι «η Κυβέρνηση δεν είναι μέρος επιχειρηματικών συμφωνιών ή συγκρούσεων, παραμένει όμως ο εγγυητής για το δημόσιο συμφέρον και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ο Υπουργός εξήγησε ότι «δεν αρκεί η όλη διαδικασία να είναι άψογη από τυπική και νομική άποψη. Έχει αξία να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Λειτουργίες είτε μονοπωλίων, είτε ολιγοπωλίων που συγκροτούν καρτέλ τίθενται συνεχώς υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Εξίσου σημαντική είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Για τις αερομεταφορές το ανελαστικό πλαίσιο που υπερασπίζεται η Κυβέρνηση είναι η καθολικότητα των υπηρεσιών (λόγω και της νησιωτικότητας της χώρας), η ασφάλεια των πτήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές».

 

 

 
Για την απεργία της 24ης Φεβρουαρίου
24 Φλεβάρη: Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Με Γενική Απεργία, απαντούν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 24 Φλεβάρη, στα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη της Ε.Ε., συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Πέντε μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις δεσμεύσεις της για κατάργηση του «εργασιακού μεσαίωνα» και για άμεση στήριξη - χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι απλώς στην αντίθετη κατεύθυνση, αλλά διαμορφώνουν κλίμα ισοπέδωσης των κατακτήσεων των εργαζομένων τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Η αντιμετώπιση του δημόσιου ελλείμματος και του χρέους, μετατρέπονται σε όχημα, για την περικοπή των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη μετατροπή του Δημόσιου - Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος σε ανταποδοτικό - ιδιωτικό, την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Πρόκειται για μια αναδιανομή, υπέρ των επιχειρήσεων και των τραπεζών.
Περισσότερα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Οι τράπεζες και το κεφάλαιο που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, σήμερα επιχειρούν με την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης να πάρουν πίσω τη ρεβάνς και να αφαιρέσουν κατακτήσεις χρόνων που κερδήθηκαν με μεγάλους αγώνες.

Η κατάσταση στην Ελληνική Οικονομία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, πολιτικές που διεύρυναν την φοροδιαφυγή, ανέχτηκαν την κερδοσκοπία, προχώρησαν σε ιδιωτικοποιήσεις και σε επιλογές που αποδιάρθρωσαν παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Οι Τράπεζες αφού πήραν τα 28 δις για να καλύψουν τα ελλείμματά τους και τις χασούρες, τώρα ζητούν «αίμα» από τους μισθωτούς συρρικνώνοντας το εργατικό εισόδημα, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα