Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 23-02-2010

 

 

 

 

 
Παρουσίαση ντοκιμαντέρ "ΑΡΚΑΔΙΑ"
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19.30 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ "ΑΡΚΑΔΙΑ" που αποτελεί μια ξεχωριστή παραγωγή της.

 

 

 
Κοινό ψήφισμα δήμων και σωματείων ΔΕΗ για τα προβλήματα της Μεγαλόπολης
Μετά από κάλεσμα του Περιφερειακού Γραφείου της ΓΕΝ.Ο.Π. / Δ.Ε.Η. – Κ.Η.Ε. Ν/Α Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 , συνάντηση όλων των Σωματείων της Δ.Ε.Η. του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης, με τους 4 Δημάρχους του Λεκανοπεδίου κ. Μπούρα Παναγιώτη Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Φουσέκη Ιωάννη Δήμαρχο Φαλαισίας, κ. Νικητόπουλο Παναγιώτη εκπρόσωπο του Δημάρχου Γόρτυνος και κ. Κουρουνιώτη Βασίλειου εκπρόσωπο του Δημάρχου Τρικολώνων.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας να εξευρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία της Δ.Ε.Η. στην περιοχή. Πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε ότι η συνεργασία όλων είναι επιβεβλημένη και αποδίδει θετικά.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και τα οποία τα έθεσαν τα Σωματεία είναι τα εξής:
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΟΝΑΔΩΝ 1-2, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 5ης ΜΟΝΑΔΑΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΩΝ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Στο τέλος της συνάντησης αυτής αποφασίσαμε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και την αποστολή του στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, στην Διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην Δ.Ε.Σ.Φ.Α. ,στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Νομαρχία Αρκαδίας.
ΨΗΦΙΣΜΑ

Περισσότερα...

 

 

 
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΤΙΜΑ & ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ-ΧΟΡΩΔΟΥΣ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βασιλείου Τρίπολης, στη μνήμη αποβιωσάντων μουσικών της πόλης, χορωδών του «ΟΡΦΕΑ» και τακτικών μελών του. Μαζί με αυτούς θα μνημονευθούν και οι δύο πρώην Μητροπολίτες της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας & Κυνουρίας κ. κ. Γερμανός και κ. κ. Θεόκλητος, των οποίων η συμβολή και η προσφορά ήταν καθοριστική στην ανοδική πορεία του Σωματείου μας.

Κατά την πιο πάνω τελετή θα ψάλλει η Μικτή χορωδία του «ΟΡΦΕΑ» την Ορθόδοξη Λειτουργία του μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου.

Τα ονόματα των τεθνεώτων που θα μνημονευθούν είναι:
Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Γερμανός
Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Θεόκλητος
Αγγελίδης Νικόλαος
Ανδρουτσόπουλος Ανδρέας
Αντωνίου Χρήστος
Γιαννόπουλος Χρήστος
Γκάτσος Ιωάννης
Δεκάζου Αφροδίτη
Καγιαννάς Γεώργιος
Καλομοιρόπουλος Χρήστος
Καλτεζιώτης Γεώργιος
Καλτεζιώτης Νικόλαος
Καναβός Παρασκευάς
Κανελλόπουλος Νικηφόρος
Καραφωτιάς Εδμόνδος
Καρδαράς Βασίλειος
Κολλιόπουλος Γεώργιος
Κομοντάκης Εμμανουήλ
Κούνας Αριστείδης
Κωτσόπουλος Βαγγέλης
Λυμπερόπουλος Βασίλειος
Μάμαλης Γεώργιος
Μίλη Αντιγόνη
Μονοκρούσος Ανδρέας
Μπασαμάκη Δήμητρα
Μπινιάρης Βασίλειος
Παναγάκης Γεώργιος
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος
Παναγιωτόπουλος Κωσταντής
Παναγιωτόπουλος Ιωάννης ή Κούρος
Σαλίβερος Ευάγγελος
Σαλίβερος Κωνσταντίνος
Σαλίβερος Νικόλαος
Σίδερης Γεώργιος
Σπανός Θεόδωρος
Ταλούμης Δημήτριος
Τσαντήλας Ηλίας
Τσαντήλας Φώτιος
Τσαντήλης Σωτήριος
Τσιρίκος Κωνσταντίνος
Τσιρίκος Σαράντος
Φλώκος Βασίλειος
Φρέντζος Αθανάσιος
Χαρίτος Ευάγγελος
Χαρίτος Ιωάννης

Η διάθεση του αναμνηστικού εμπορικού γραμματοσήμου με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του «Ορφέα» γίνεται από τα εντευκτήρια του «Ορφέα» κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις ώρες 19:00-22:00 και από το βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ».


www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Απολογισμός ημερίδας Αντένας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης
Σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην ημερίδα της Αντένας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Συλλόγου Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης «Αρκάς», με θέμα «Δημογραφικές Τάσεις και Νεανική Πράσινη Επιχειρηματικότητα: προς μια βιώσιμη κατεύθυνση», στο Κέντρο Πολυδραστηριότητας Λεονταρίου, του Δήμου Φαλαισίας, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010.

Την ημερίδα άνοιξε ο δήμαρχος Φαλαισίας κος Ι. Φουσέκης, υποστηρικτής της ημερίδας, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σημασία αντιστοίχων δράσεων στην πληγείσα περιοχή, ιδιαιτέρως για τους νέους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριών Τέκνων κο Ν. Αποστολόπουλο, η αναγωγή του δημογραφικού προβλήματος σε εθνικό και υπήρξε συμβολική βράβευση της μοναδικής μαθήτριας της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου του Δήμου προκειμένου να υπογραμμιστεί η διαρκής παρουσία του συλλόγου στο πλευρό των τρίτεκνων οικογενειών.

Στη συνέχεια της ημερίδας, η Σύμβουλος της Αντένας Μεγαλόπολης, κα Π. Παρνασσά και ο Συντονιστής της Θυρίδας Πελοποννήσου Ι, κος Δ. Χρονόπουλος, αναφέρθηκαν τόσο στις υπηρεσίες και τις πρωτοβουλίες της εν λόγω Θυρίδας, στοχεύοντας στην ιδιομορφία της τοπικής οικονομίας, προβάλλοντας το ρόλο των προσωπικών δεξιοτήτων του νέου επιχειρηματία για την αποδοτικότητα των ενεργειών του, όσο στην ενθάρρυνση των νέων να στραφούν προς την αυτό-απασχόληση, και δει την πράσινη.

Απαντήσεις στους προβληματισμούς των παρευρισκομένων έδωσε ο σύμβουλος της αναπτυξιακής εταιρείας «ΑΓΑΠΗΝΩΡ», του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας κος Ν. Μεγρέμης, τονίζοντας την οργάνωση και σωστή προετοιμασία που απαιτείται από τη μεριά των δυνητικών επιχειρηματιών για μια επιτυχημένη συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα.

Στους 30 ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα ενεργά μέλη της Ενώσεως Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, επεσήμανε ο πρόεδρος κος Ι. Παπαδόπουλος μέσα από τον συναισθηματικά φορτισμένο λόγο του για την επιφύλαξη των νέων να στραφούν προς πιο βιολογικές μορφές καλλιέργειας και σε φιλικό προς τον άνθρωπο τρόπο ζωής.

«Η ζωή τους είναι στα χέρια σου» έκλεισε την ημερίδα ο κος Κ. Καννέλος, διασώστης και εκπαιδευτής εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θέλοντας να τονίσει τη σημασία πρόληψης και εκπαίδευσης σε θέματα εργατικών ατυχημάτων, και όχι μόνο σε μια περιοχή που δέχτηκε τα «πυρά» πριν από δύο περίπου χρόνια.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κος Δ. Λουκάς, μέλη του Σωματείου Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ), μέλη της «Παρέμβασης Νέων Δήμου Φαλαισίας», απλοί πολίτες, τρίτεκνοι, και νέοι της περιοχής που σε πείσμα των καιρών επιδιώκουν την παραμονή και δραστηριοποίηση στον τόπο τους.


Θυρίδα Ν.Ε. Πελοποννήσου Ι

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ηρακλή
Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή (4.45 μ.μ.), στην οποία δεν μετείχαν ο Οράσιο Καρντόσο (συνεχίζει την θεραπεία), οι Έντερ, Γεωργίου, Αποστολίδης που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, ο Ίσραελ Νταμόντε ζήτησε άδεια και αναχώρησε για την Αργεντινή, προκειμένου να λύσει κάποια προσωπικά και οικογενειακά του θέματα.

Πριν την προπόνηση, ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους παίκτες του για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Πιστεύω πώς αν ήμασταν έντεκα εναντίον έντεκα θα κερδίζαμε το παιχνίδι, αλλά έχουμε συνηθίσει να παίζουμε έτσι. Η προσπάθεια σας ήταν συγκινητική και αξίζετε όλοι πολλά συγχαρητήρια.

Παίξαμε πολύ καλά και νομίζω πώς το τελευταίο διάστημα η ομάδα έχει ξεπεράσει το «καλά» και παίζουμε «πολύ καλά». Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, γιατί έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς μας, στον κόσμο και την ιστορία της ομάδας»

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής προπόνησης, φίλαθλοι της ομάδας είχαν απλώσει μία Κροατική σημαία στην προσπάθεια τους να ενθαρρύνουν τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης, ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε έμφαση σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης παιχνιδιού. Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ηρακλή θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι (3.00 μ.μ.)

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή δεν υπολογίζονται ο Σωκράτης Φυτανίδης, που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο και ο Οράσιο Καρντόσο που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες.

Για τον ίδιο λόγο εξ άλλου, ο Αργεντινός χαφ δεν θα αγωνιστεί και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κίτρινες κάρτες εξ άλλου συμπλήρωσε και ο Τσικόντζι Ουντότζι, που δεν θα αγωνιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα