Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 09-02-2010

 

 

 

 
Σεμινάριο: ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Περιφερειακό Παμπελοποννησιακό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη από 19-21 Φεβρουαρίου 2010. Το αντικείμενο του Σεμιναρίου είναι ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ και διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Κολεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνδιοργανωτές τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και τον Δήμο Τρίπολης.

Την επίσημη τελετή έναρξης του Σεμιναρίου θα κηρύξει ο Νομάρχης Αρκαδίας, η οποία θα γίνει  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στις 19 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30μμ.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν Ορθοπαιδικοί γιατροί σχεδόν από τα περισσότερα μεγάλα και περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα και οι περισσότερες Πανεπιστημιακές Ορθοπαιδικές Κλινικές της χώρας καθώς επίσης και η Πανεπιστημιακή Κλινική Παθολογίας –Λοιμωξιολογίας του Αττικού Νοσοκομείου με εισηγήσεις της Αν. καθηγήτριας κας Κυριακής Κανελλακοπούλου και του Επ. καθηγητού της ιδίας κλινικής κου Αντώνη Παπαδόπουλου με θέμα τα νεώτερα δεδομένα στην χρήση των αντιβιωτικών στις ορθοπαιδικές λοιμώξεις.

Τα ανωτέρω θέματα είναι άκρως επίκαιρα και η ανάπτυξη τους από τους πλέον ειδικούς και έμπειρους γιατρούς της χώρας μας, όπως και η συμμετοχή τόσων πολλών προέδρων της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας και του Κολεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, ανεβάζει στα ύψη τον πήχη της διοργάνωσης.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου είναι δωρεάν για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και για το κοινό της Πόλης.

 

 

 
Γιορτές Αποκριών 2010 στο Δήμο Β. Κυνουρίας
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τα Σχολεία και τους Συλλόγους διοργανώνει και φιλοξενεί «Γιορτές Αποκριών 2010»:

1. Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 Ώρα 12:00 π.μ. Αποκριάτικο Πάρτυ στην κεντρική πλατεία Άστρους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξυλοπόδαρους, μπαλονοκατασκευές, κλόουν, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια, προσωποζωγραφική, χορό, διαγωνισμό κουστουμιού, μαγικά κόλπα, καραόκε.

2. Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 Ώρα 17:30 μ.μ. Παραδοσιακό Καρναβάλι Αγίου Ανδρέα. Το Πρόγραμμα του καρναβαλιού περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, ζωντανή μουσική, άφθονο φαγητό και κρασί.
* Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ανδρέα Πραστού

3. Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 Ώρα 19:00 μ.μ. Παραδοσιακό Καρναβάλι Κορακοβουνίου. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, κρασί, παραδοσιακές πίτες και πολύ χορό γύρω από τη φωτιά.
* Διοργάνωση: Α.Ε.Ε. Σύλλογος Κορακοβουνίου

4. Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 20:30 μ.μ. «O Αφανός όταν ανάψει, τις κακίες θε να κάψει, φως και ζέστη θα σκορπίσει, ο χορός ευθύς ν’ αρχίσει». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους σας προσκαλεί στην αναβίωση του αφανού στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Άστρος. Μουσική, χορός, μεζέδες, άφθονο κρασί και καλή παρέα.
* Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε.
Καλές απόκριες!


Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

 

 

 
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οι αγορές πανηγυρίζουν - Οι εργαζόμενοι εξοργίζονται

Η κυβέρνηση δια του κ. Λοβέρδου, κλιμακώνοντας την επίθεσή της απέναντι στο εισόδημα, τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα εξήγγειλε ένα νέο πακέτο μέτρων για το Ασφαλιστικό που υπονομεύει πλήρως το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα και καρατομεί πάλι τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Λοβέρδος ζήλεψε προφανώς την τύχη του κ Γιαννίτση. Γι’ αυτό επαναφέρει ένα σχέδιο ίδιο και χειρότερο από αυτό που καταδίκασαν καθολικά οι εργαζόμενοι το 2001.
Ένα σχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας ανατρέποντας προσδοκίες και κατακτήσεις, που ακυρώνει το θεσμό των κατώτερων συντάξεων, που ιδιωτικοποιεί και εξατομικεύει την λειτουργία του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Με το σχέδιο αυτό θα έχουμε και μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας και αύξηση δαπάνης του ασφαλισμένου και δομικές αλλαγές που καταστρέφουν ένα Σύστημα βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών.

Η αντίσταση των εργαζομένων πρέπει να είναι άμεση, καθολική και μαχητική.

Κάτω τα χέρια από τα ταμεία - Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε

Οι Απεργίες της 10/2 και 24/2 πρέπει να αποτελέσουν τον προπομπό ενός μεγάλου κινήματος ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής για το Ασφαλιστικό και την ακύρωση του προγράμματος σταθερότητας.
 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

 
Απεργία 10 Φλεβάρη. Συγκέντρωση στην Πλατεία Πετρινού
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ
Τρίπολη 4.2.2010
Α-ΠΕ-ΡΓΙ-Α!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗ)

Δεν είναι όπλο ανάγκης. Είναι όρος για την επιβίωση.
Είναι, πρέπει να γίνει, η απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να υπερασπίσουν την ίδια τη ζωή τους, να διεκδικήσουν το καλύτερο. Στις περίφημες «σομόν» σελίδες των εφημερίδων, πίσω από τις μπροστινές αναλύσεις για την κρίση, συνεχίζεται ακατάπαυστη η παρέλαση κερδών. Όλα σαν αποτέλεσμα αντικατάστασης εργατών από ακόμα φτηνότερους, έντασης της εκμετάλλευσης, αύξησης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Ότι κάποιοι από τους καπιταλιστές παρουσιάζονται λιγότερο ανταγωνιστικοί από άλλους, δεν μειώνει την γενική αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Ίσα ίσα γίνεται το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης στην εργατική τάξη. Περισσότερα...

 

 

 
Διάθεση εισιτηρίων Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
Συνεχίζεται από Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 η διάθεση εισιτηρίων για το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Η διάθεση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται μόνο για φιλάθλους του Αστέρα, έως το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 και ώρες: 12.00 το μεσημέρι έως 5.00 μ.μ. στο εκδοτήριο της θύρας 1.

Επισημαίνεται ότι για την αγορά εισιτηρίου αγώνα, απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του φιλάθλου, ο οποίος επιθυμεί να προμηθευτεί εισιτήριο. Μπορεί να εκδοθεί μόνο ένα εισιτήριο ανά ταυτότητα.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010, ημέρα του αγώνα, δεν θα διατίθενται εισιτήρια στα εκδοτήρια του γηπέδου. Η είσοδος στο γήπεδο για όλους τους φιλάθλους θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας του κατόχου του εισιτηρίου, απλού ή διαρκείας.

Δύο προπονήσεις την Τετάρτη

Ημέρα ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα η σημερινή, μετά το ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος. Το πρωί της Δευτέρας οι παίκτες του Αστέρα που αγωνίστηκαν στο ματς με τον Εργοτέλη προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς. ενώ οι υπόλοιποι –ως συνήθως- ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα.

Η ομάδα θα επιστρέψει στις προπονήσεις την Τετάρτη με τον Έλληνα τεχνικό να έχει προγραμματίσει μία το πρωί. (9:30 π.μ) και μία το μεσημέρι (3:00 μ.μ.). Αύριο εξ άλλου, αρχίζει η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής (7.00 μ.μ.) με τον Ολυμπιακό.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Βλάχος υπολογίζει στον Μπρούνο Ουριμπάρι, που εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Εργοτέλη, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Αντριάν Μπαστία, που έχει μία ακόμα αγωνιστική να εκτίσει την τιμωρία του.

Ο Αργεντινός χαφ θα είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού από την επόμενη εβδομάδα και θα λογίζεται κανονικά στην αποστολή της ομάδας για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Προβλήματα με Καραδολάμη, Μαναβόπουλο

Μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες του, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης, συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με το Αιγάλεω (17.30).

Μετά από δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε Δράμα και Μετς, ο Αρκαδικός επιστρέφει στην έδρα του στην Τρίπολη και αυτό θέλει να το συνδυάσει με την επιστροφή του στα νικηφόρα αποτελέσματα, προκειμένου να παραμείνει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αρκάς προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης έχει δώσει προτεραιότητα στην σοβαρότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του το συγκεκριμένο παιχνίδι, καλώντας τους να μην κοιτάξουν την βαθμολογική θέση του Σαββατιάτικου αντιπάλου τους.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) και σε αυτές συμμετείχε κανονικά ο Ανδρέας Σιζόπουλος, ο οποίος δεν ακολούθησε το χθεσινό πρόγραμμα για καθαρά προληπτικούς λόγους. Το ενθαρρυντικό είναι ότι καθημερινά ανεβάζει ολοένα και περισσότερο ρυθμούς ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς που αναμένεται να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (από ότι στο Μετς) στο παιχνίδι με το Αιγάλεω.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τους συνεργάτες του, καθώς ο Δημήτρης Καραδολάμης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη μέση και προληπτικά δεν θα προπονηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Σωκράτης Μαναβόπουλος έκανε σήμερα μαγνητική τομογραφία στον αστράγαλο του.

Ο αρχηγός του Αρκαδικού πονούσε στον αστράγαλο και πριν το παιχνίδι στο Μετς με το Παγκράτι, αλλά ήθελε να αγωνιστεί στο ντέρμπι και να βοηθήσει όσο μπορούσε περισσότερο την ομάδα του.

Τώρα, όλοι στις τάξεις της ομάδας περιμένουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής, αλλά το ιατρικό τιμ του Αρκαδικού συνέστησε ήδη μερικές ημέρες ξεκούρασης στον Μαναβόπουλο, που αυτομάτως καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στον αγώνα με το Αιγάλεω.

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 3ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 24 κλεψίματα, 4ος στην οικονομία με 54 βαθμούς και 9ος στις ασίστς με 56.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, παρά την απουσία του για περίπου δύο μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους, είναι 3ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.674.

Ακόμα, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος είναι 3ος στην ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 88,2% (45/51).

Τέλος, ο φόργουορντ του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην ευστοχία τριπόντων με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό (51%), υστερώντας μόνο του Βαρδιάνου που έχει κάτι περισσότερο από 52%

Στην εικοσάδα του συγκεκριμένου πίνακα, ο Αρκαδικός έχει ακόμα τρεις παίκτες με υψηλά ποσοστά: Στην 18η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Κοψαύτης με 16/39 σουτ (41%), στην 19η ο Ανδρέας Σιζόπουλος με 30/74 (41%), ενώ στην 20η είναι ο Δημήτρης Καραδολάμης με 20/50 (40%). Καμία άλλη ομάδα της Α2 κατηγορίας δεν έχει τέσσερις παίκτες στην πρώτη εικοσάδα παικτών στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Η λαχειοφόρος του Αρκαδικού

Συνεχίζεται η λαχειοφόρος αγορά του Αρκαδικού, που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA 1.4 SPORT. Κάθε λαχνός στοιχίζει μόλις πέντε ευρώ και είναι ευκαιρία για όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη λαχειοφόρο αγορά.

Η κλήρωση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και
κερδίζουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία στην κλήρωση του λαϊκού λαχείου που θα γίνει εκείνη την ημέρα, ενώ το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στις 17 Απριλίου μετά τη λήξη του παιχνιδιού Αρκαδικός-Ηρακλής.

Για όποιον ενδιαφέρεται οι λαχνοί διατίθενται στα παρακάτω σημεία: 1) COVA CAFÉ, 2) PREGO, 3) EVEREST, 4) PHOTO ΚΑΝΑΒΟΣ και 5) καθημερινά στα γραφεία του Αρκαδικού στο ΔΑΚ Τριπόλεως (6-8 μ.μ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και στο τηλέφωνο: 6932 220436.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα