Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 08-02-2010

 

 

 

 
Για την απεργία της 10ης Φεβρουαρίου
ΕΛΜΕ Αρκαδίας >>>>>>

ΠΑΜΕ >>>>>>>   >>>>>>>

Έμποροι- Επαγγελματίες- Βιοτέχνες >>>>>>>

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ-ΤΡΟΠΑΙΩΝ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ >>>>>>

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  >>>>>>>

 

 

 
Ερώτηση-δήλωση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή για τους οίκους αξιολόγησης
να καταργηθεί το προνόμιο να κρίνουν τις οικονομίες των κρατών

• Οι οίκοι αξιολόγησης, που αποδείχτηκαν απολύτως αναξιόπιστοι στην οικονομική κρίση και οι οποίοι συμμετέχουν στο όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού Νότου, δεν μπορεί να είναι οι επίσημοι κριτές και αξιολογητές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής να ζητήσει να καταργηθεί το προνόμιο των οίκων αξιολόγησης να κρίνουν τις οικονομίες των κρατών μελών.
• Ερώτηση - δήλωση Νίκου Χουντή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν εκχωρήσει με Κανονισμούς στους Οίκους Αξιολόγησης (Moody’s, S&P, Fitch), το δικαίωμα να αξιολογούν όχι μόνο επιχειρήσεις αλλά και ίδια τα κράτη μέλη του Ευρώ.
Αυτό το εξωφρενικό, από οικονομική και πολιτική άποψη γεγονός, αποκαλύπτει με ερωτήσεις του προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ο οποίος ζητά την άμεση απαγόρευση στους οίκους αυτούς να αξιολογούν τις οικονομίες των κρατών μελών.

Ξεκινώντας την ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής, σημειώνει ότι «στην αρχή οι εταιρείες αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούσαν ως αυτόκλητες εποπτικές αρχές» και τονίζει ότι «τα όργανα της ΕΕ και η ΕΚΤ έδωσαν σημαντική ώθηση στο κύρος και στα κέρδη αυτών των εταιρειών, αφού με θεσμικό τρόπο αναγνώρισαν τις αξιολογήσεις τους ακόμα και για τις οικονομίες των κρατών μελών». Και ενώ, συνεχίζει ο ευρωβουλευτής, με το ξέσπασμα της κρίσης τα ίδια τα θεσμικά όργανα της ΕΕ αναγνωρίζουν τον πολύ αρνητικό ρόλο που έπαιξαν οι Οίκοι Αξιολόγησης (COM (2008) 704 Τελικό), και ενώ θα ανέμενε κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιόριζε τον ρόλο των Οίκων Αξιολόγησης, αντίθετα με τον Κανονισμό 1060/2009 (17.11.2009) ο ρόλος τους αναβαθμίζεται και επισημοποιείται.

«Ήδη από τις αρχές του 2009», συνεχίζει στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, «οι Οίκοι Αξιολόγησης είχαν αρχίσει να υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να πληρώνει διπλάσιο επιτόκιο απ’ ότι πριν, να έχει εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο απαξίωσης - κερδοσκοπικού δανεισμού και ταυτόχρονα να έχουν μπει στο στόχαστρο της κερδοσκοπίας και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, με πολύ ευρύτερες συνέπειες».

Και συνεχίζει, «τη στιγμή που Πρωθυπουργοί και Υπουργοί Οικονομικών κρατών μελών, αλλά και Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζουν ότι ‘η τύχη μας να ορίζεται μεταξύ άλλων από αποφάσεις οίκων αξιολόγησης, πολλές φορές και κερδοσκοπικών οίκων, αυτών των ίδιων που είχαν την ευθύνη, πρώτα απ' όλα, της μη διάγνωσης της κρίσης, των προβλημάτων του συστήματος, αλλά και την ευθύνη της δημιουργίας αυτής της φούσκας που έσκασε σε βάρος τόσων πολλών και της πραγματικής οικονομίας’ (Γιώργος Α. Παπανδρέου, Συνέδριο Economist) αλλά και για «αδιαφάνεια» και «έλλειψη αντικειμενικότητας» στις αξιολογήσεις αυτών των οίκων, το Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ, δεν μπορούν να αφήνουν ανεξέλεγκτη τη δράση των εταιρειών αυτών, που έχουν υποκαταστήσει θεσμούς και λειτουργίες που σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να είναι τα χέρια ιδιωτικών εταιρειών.»

Καταλήγοντας ο Νίκος Χουντής ζητά, πρώτον, να σταματήσουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις αξιολογήσεις αυτών των εταιρειών τουλάχιστον όσον αφορά κράτη μέλη, και δεύτερον να εκδηλώσουν την αναγκαία αλληλεγγύη τους απέναντι στις χώρες που δέχονται την μεγάλη κερδοσκοπική επίθεση.

Με αφορμή την ερώτηση ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι αρκετό ο έλληνας Πρωθυπουργός αλλά και πολλοί ομόλογοί του στην ΕΕ, να αναγνωρίζουν σήμερα στα λόγια ότι η τύχη μας ορίζεται από κερδοσκοπικούς οίκους., όταν μέχρι και πριν λίγους μήνες ενέκριναν, και αρνούνταν να βάλουν φραγμό, στην ασύδοτη λειτουργία των κερδοσκόπων και των οίκων αξιολόγησης.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση στο επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής να θέσει το θέμα των οίκων αξιολόγησης, απαιτώντας την άμεση κατάργηση της δυνατότητας που τους έχει παραχωρήσει επισήμως η ΕΕ και η ΕΚΤ να αξιολογούν τις οικονομίες των κρατών μελών.

Είναι πολιτικά απαράδεκτο και οικονομικά επικίνδυνο, η οικονομική πολιτική και η οικονομική κατάσταση των κρατών μελών να κατευθύνεται και να αξιολογείται από ιδιωτικές επιχειρήσεις.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

 
Η Ελλάδα υπόλογη για 29 υποθέσεις παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
• Πλήρης ανεπάρκεια στη συλλογή και επεξεργασία των λυμάτων – κίνδυνος προστίμων
• Προβληματική η προστασία των «προστατευόμενων» περιοχών

Ενώ αύριο ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Δήμας, παραδίδει το χαρτοφυλάκιο περιβάλλοντος όπως προκύπτει από απαντήσεις στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή αφήνει παρακαταθήκη στον νέο Επίτροπο 29 ανοιχτές υποθέσεις κατά της Ελλάδας και διαπιστώνει θλιβερές καθυστερήσεις όσον αφορά τη συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων και σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Οι ερωτήσεις του Νίκου Χουντή προς την Επιτροπή αφορούσαν:
1. τον αριθμό των διαπιστωμένων παραβιάσεων της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Ελλάδα,
2. την κατάσταση σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων,
3. τους φορείς διαχείρισης (ΦΔ) των προστατευόμενων περιοχών.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας απαντώντας διαδοχικά στις 3 ερωτήσεις του Νίκου Χουντή ανέφερε ότι:

1. «Μέχρι σήμερα (1.2.2010), έχουν κινηθεί κατά της Ελλάδας διαδικασίες λόγω παράβασης για 29 υποθέσεις που αφορούν διάφορα πεδία της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Τα τρία πεδία στα οποία αντιμετωπίζονται τα περισσότερα προβλήματα είναι η προστασία της φύσης, τα απόβλητα και τα ύδατα». Οι κακές αυτές επιδόσεις των αρμόδιων ελληνικών αρχών καθιστούν την Ελλάδα ουραγό στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. «Παρατηρούνται θλιβερές καθυστερήσεις στην αναγκαία συλλογή και επεξεργασία λυμάτων», και ότι «η Επιτροπή κίνησε τη νομική διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας λόγω μη υποβολής εκθέσεων βάσει του άρθρου 15 της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για τα αστικά λύματα». Τόνισε ότι «δυστυχώς, οι ελληνικές αρχές είναι το μοναδικό κράτος μέλος που δεν έχει διαβιβάσει στοιχεία στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του”.

Εν τω μεταξύ σε καθεστώς επιτήρησης βρίσκονται πολλές πόλεις και κωμοπόλεις οι οποίες εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται προς την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Οκτώβριος 2007) επειδή δεν διέθεταν είτε δίκτυα αποχέτευσης είτε βιολογικούς καθαρισμούς. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να ξεκινήσουν εκ νέου διαδικασίες παραπομπής για μη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση του 2007 με τσουχτερά αυτή τη φορά πρόστιμα (άρθρο 260), όπως αφήνει να εννοηθεί ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, λέγοντας ότι «η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να εξετάζει ενδελεχώς την εφαρμογή της οδηγίας από την Ελλάδα και όπου κρίνεται σκόπιμο θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μεταξύ άλλων αιτήσεις στο ΔΕΚ κατ΄εφαρμογή των άρθρων 258 ή/και 260 της νέας Συνθήκης».

3. Ελλειμματική και προβληματική είναι και η νομοθεσία για την προστασία της φύσης. Η Επιτροπή δηλώνει ότι "γνωρίζει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η λειτουργία των φορέων διαχείρισης των περιοχών του δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα και υπενθυμίζει συνεχώς στις ελληνικές αρχές την ανάγκη επαρκούς σταθερής χρηματοδότησης και τεχνικής υποστήριξης των φορέων διαχείρισης ώστε οι τελευταίοι να είναι σε θέση να διασφαλίσουν την αποτελεσματική και ορθή διαχείριση των περιοχών του δικτύου Natura 2000". Όσον αφορά την απορροφητικότητα του μέτρου "Προστασία φυσικού περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας" (2007-2013 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), «η Επιτροπή δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να προσδιορίσει τον ρυθμό απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων δεδομένου ότι το εν λόγω πρόγραμμα μόλις άρχισε, δηλαδή με 3 χρόνια καθυστέρηση!»

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Τα πρώτα γκολ του Καρέρα

Ο Σεμπάστιαν Καρέρα σημείωσε στο Παγκρήτιο τα πρώτα του τέρματα με την φανέλα του Αστέρα με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και μάλιστα σε έξι λεπτά.

Δύο γκολ σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος για λογαριασμό του Αστέρα έχουν σημειώσει φέτος και οι Έντερ (με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη), Βίλτσες (με Πανιώνιο στην Τρίπολη), ενώ χατ-τρικ είχε κάνει ο Τσέζαρεκ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρώτο γκολ του αρχηγού

Το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα σημείωσε με κεφαλιά την Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο εναντίον του Εργοτέλη ο αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης. Για να το καταφέρει, ο 31χρονος αμυντικός χρειάστηκε να περάσουν 86 παιχνίδια στην κορυφαία εθνική κατηγορία με τις φανέλες του Αστέρα και του Πανιωνίου.

Ο αρχηγός του Αστέρα είχε να σκοράρει από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου στις 18 Μαρτίου 2007.

Ο αρχηγός του Αστέρα δεν έχει απουσιάσει ούτε στιγμή από τα είκοσι ένα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος και είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που το έχουν καταφέρει.

Ο Αργυρόπουλος στην εθνική ελπίδων

Την Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου στις 15:30 θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική Ελπίδων και την Εθνική Νέων.

Βόκολος, Γεωργιάδης και Τσάνας, που έχουν την ευθύνη και για τις δύο ομάδες, ανακοίνωσαν τις επιλογές τους και μεταξύ των παικτών που κλήθηκαν στην εθνική ελπίδων συμπεριλαμβάνεται και ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα Τρίπολης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προπονηθεί σήμερα το μεσημέρι (4.30 μ.μ.) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

3ο ομορφότερο γκολ από Καρέρα

Ο Σεμπάστιαν Καρέρα πέτυχε δύο γκολ, αλλά αποδείχθηκε τελικά πώς δεν έφταναν στον Αστέρα για να αποφύγει την ήττα στο Παγκρήτιο Στάδιο από τον Εργοτέλη.

Στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα ο Καρέρα μείωσε σε 3-2 το σκορ, ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια και βρίσκει δίχτυα με ένα έξυπνο σουτ.

Αυτό το γκολ έχει μπει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού για το ομορφότερο γκολ (Best Goal) της 21ης αγωνιστικής και μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές ήταν στην 3η θέση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πώς τα υποψήφια γκολ επιλέγει και αξιολογεί επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Superleague, του ΠΣΑΠ και της Νοva. Τα ονόματα των σκόρερ ανακοινώνονται το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση κάθε αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

 

 

 
Νέα του Αρκαδικού
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Αιγάλεω

Μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με το Αιγάλεω (17.30), όπου φυσικά ο στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το αυριανό πρόγραμμα μάλιστα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) και σε αυτές θα συμμετέχει κανονικά ο Ανδρέας Σιζόπουλος, ο οποίος δεν έκανε σήμερα για προληπτικούς λόγους.

Παρά την ήττα από το Παγκράτι και τη στενοχώρια της αποστολής για την εξέλιξη του αγώνα στο Μετς, ο Αρκαδικός παραμένει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με την Ολυμπιάδα Πατρών και τον ΚΑΟΔ και μόλις ένα βαθμό πίσω από το Παγκράτι που βρίσκεται στην 3η θέση της Α2.

Ο κόσμος στο πλευρό του Αρκαδικού

Στα θετικά σημεία του παιχνιδιού με το Παγκράτι για τον Αρκαδικό, ήταν αναμφίβολα η παρουσία 250 φίλων της ομάδας (κυρίως από την περιοχή της Αθήνας, αφού το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Στέρνας αποθάρρυνε κάποιους φίλους της ομάδας να ξεκινήσουν από την Τρίπολη) στην κερκίδα του Μετς.

Ο Αρκαδικός έχει καταφέρει φέτος με το νεαρό μέσο όρο ηλικίας των παικτών του και το όμορφο μπάσκετ που αποδίδει κάθε αγωνιστική να κερδίσει τα βλέμματα των φιλάθλων πανελλαδικά, αλλά και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Αρκάδες στα γήπεδα, κάτι που εκτός της έδρας του στην Τρίπολη, είδαμε πρόσφατα και στον αγώνα με τη Δάφνη στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος»

Το ρεκόρ του Κοψαύτη με τις έξι ασίστς

Το ατομικό του ρεκόρ με έξι τελικές πάσες έκανε ο «ρούκι στην Α2» Γιώργος Κοψαύτης στον αγώνα του Αρκαδικού με το Παγκράτι την προηγούμενη Παρασκευή, αποδεικνύοντας ότι βοηθάει σε πολλούς τομείς το παιχνίδι της ομάδας του και όχι μόνο με την εκτελεστική του δεινότητα έξω από την γραμμή των 6,25 ή την καλή του πάντα άμυνα.

Πρόκειται για μία αξιοζήλευτη επίδοση για τη θέση του επίδοση, για το χρόνο κατοχής της μπάλας στα χέρια του, που δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν ενός πλέυ-μέηκερ, αλλά και για την εμπειρία του στην Α2 κατηγορία, αφού αγωνίζεται σε αυτήν για πρώτη φορά φέτος.

Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος μόνο οι Σουρλής, Παπαδάκης που είναι πλευμέηκερ και ο έμπειρος στην κατηγορία Σιζόπουλος, που έκανε κάτι αντίστοιχο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, έχουν μοιράσει έξι οι περισσότερες ασίστς σε έναν αγώνα.

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 3ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 24 κλεψίματα, 4ος στην οικονομία με 54 βαθμούς και 9ος στις ασίστς με 56.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, παρά την απουσία του για περίπου δύο μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους, είναι 3ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.674.

Ακόμα, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος είναι 3ος στην ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 88,2% (45/51).

Τέλος, ο φόργουορντ του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην ευστοχία τριπόντων με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό (51%), υστερώντας μόνο του Βαρδιάνου που έχει κάτι περισσότερο από 52%

Στην εικοσάδα του συγκεκριμένου πίνακα, ο Αρκαδικός έχει ακόμα τρεις παίκτες με υψηλά ποσοστά: Στην 18η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Κοψαύτης με 16/39 σουτ (41%), στην 19η ο Ανδρέας Σιζόπουλος με 30/74 (41%), ενώ στην 20η είναι ο Δημήτρης Καραδολάμης με 20/50 (40%). Καμία άλλη ομάδα της Α2 κατηγορίας δεν έχει τέσσερις παίκτες στην πρώτη εικοσάδα παικτών στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Οι επώνυμοι του μπάσκετ

Αρκετοί επώνυμοι του μπάσκετ βρέθηκαν στο Μετς, όπως για παράδειγμα ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού (που είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα το 1997 στη Ρώμη) Φράνκο Νάκιτς, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Ιωάννου.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 250 Αρκάδες, που υποστήριξαν τον Αρκαδικό και μεταξύ αυτών παίκτες και παράγοντες του Πήγασου (Θανάσης Χατζηγιάννης, Τάσος Κοψαύτης) που ξεκίνησαν από το Άστρος για να δουν και τον αγαπημένο τους παίκτη, Γιώργο Κοψαύτη.

Είναι χαρακτηριστικό του «πόσο πουλάει ο Αρκαδικός» φέτος και των κολακευτικών σχολίων που έχει κερδίσει με την πορεία του και το μπάσκετ που αποδίδει στα παρκέ της Α2 κατηγορίας, ότι για πρώτη φορά φέτος το Μετς είχε τόσο πολύ κόσμο.

Στο κλειστό γήπεδο του Μετς ωστόσο, βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Τριπόλεως Παναγιώτης Παρασκευόπουλος που απέδειξε για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό γενικότερα και το μπάσκετ ειδικότερα.

Η επιστροφή του Γιοβάνοβιτς

Επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, που ταλαιπωρήθηκε περίπου δύο μήνες από ενδαρθρικό κάταγμα της κάτω επίφυσης της κερκίδας του αριστερού χεριού και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά με εξωτερική οστεοσύνθεση.

Στη συνέχεια ακολούθησε καθημερινά φυσιοθεραπείες (πρωί-βράδυ) διάρκειας τεσσάρων ωρών, υπό την επίβλεψη του Ανδρέα Κόκκινου που από την πλευρά του έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να είναι έτοιμος ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού, πριν συμπληρωθούν οι δύο μήνες που ήταν η αρχική πρόβλεψη επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους και να χρησιμοποιηθεί έστω και για λίγο στο Μετς με το Παγκράτι.
Σωματικά και οστικά ο Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμος και είναι απλά θέμα ψυχολογίας, πάνω στο οποίο δουλεύουν όλοι οι άνθρωποι του Αρκαδικού.

Στα θετικά σημεία του παιχνιδιού για τον Αρκαδικό η επιστροφή του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς μετά από δύο μήνες αποχής (από 9 Δεκεμβρίου). Ο Μαυροβούνιος σέντερ μπήκε στο παιχνίδι 2:26 πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αγωνίστηκε για τέσσερα λεπτά έχοντας απολογισμό δύο πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, δείχνοντας πώς σύντομα θα βρει και πάλι τον καλό του αγωνιστικά εαυτό.

Ιστορική τηλεοπτική μετάδοση

Ιστορική τηλεοπτική μετάδοση για το Αρκαδικό μπάσκετ αυτή της προηγούμενης Παρασκευής από το Sport Plus, καθώς για πρώτη φορά τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας μετέδωσε αγώνα μπάσκετ με ομάδα της Αρκαδίας.

Στην περιγραφή της ιστορικής μετάδοσης για το Αρκαδικό μπάσκετ από το κλειστό γυμναστήριο του Μετς και το ντέρμπι της Α2 κατηγορίας ανάμεσα στο Παγκράτι και τον Αρκαδικό, ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Σκουλάς και στο σχολιασμό η παλιά μεγάλη δόξα του ελληνικού μπάσκετ Γιώργος Λημνιάτης.
Ο Λημνιάτης μάλιστα αποκάλυψε πώς παρουσιάστηκε στην 124 ΠΒΕ για να υπηρετήσει τη μαμά-πατρίδα στη σειρά Γ’ 98

Η λαχειοφόρος του Αρκαδικού

Συνεχίζεται η λαχειοφόρος αγορά του Αρκαδικού, που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA 1.4 SPORT. Κάθε λαχνός στοιχίζει μόλις πέντε ευρώ και είναι ευκαιρία για όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη λαχειοφόρο αγορά.

Η κλήρωση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και
κερδίζουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία στην κλήρωση του λαϊκού λαχείου που θα γίνει εκείνη την ημέρα, ενώ το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στις 17 Απριλίου μετά τη λήξη του παιχνιδιού Αρκαδικός-Ηρακλής.

Για όποιον ενδιαφέρεται οι λαχνοί διατίθενται στα παρακάτω σημεία: 1) COVA CAFÉ, 2) PREGO, 3) EVEREST, 4) PHOTO ΚΑΝΑΒΟΣ και 5) καθημερινά στα γραφεία του Αρκαδικού στο ΔΑΚ Τριπόλεως (6-8 μ.μ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και στο τηλέφωνο: 6932 220436.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα