Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 07-02-2010

 

 

 

 
Παιχνίδι-διαφήμιση στο Παγκρήτιο
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 4-3 (3-1)

Μετά από ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου και συναρπαστικό στην εξέλιξη του, ο Αστέρας ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκρήτιο Στάδιο (μετά από τέσσερα παιχνίδια που έφευγε αήττητος) από τον Εργοτέλη με 4-3.

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φραγκουλάκη στο 7ο λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν μετά από σέντρα του Τσεσνάουκις ο Μπούντιμιρ με πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου (2-0).

Ο Αστέρας, που από την αρχή του αγώνα είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στη συμπλήρωση του δεκάλεπτου, όταν μετά από σέντρα του Καρέρα από δεξιά, ο Ουντότζι έκανε το σουτ, αλλά ο καλά τοποθετημένος Πόζα μπλόκαρε την μπάλα.

Ωστόσο, η εδαφική υπεροχή των παικτών του Αστέρα… καρποφόρησε στο 17ο λεπτό όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Βίλτσες από αριστερά, ο αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πόζα (2-1). Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Βίλτσες από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Εργοτέλη.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν πάλι στην επίθεση και στο 27’ το δυνατό σουτ του Ρομάνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ανάγκασε τον Αναστασόπουλο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει εντυπωσιακά. Δεν συνέβη όμως το ίδιο ένα λεπτό αργότερα, όταν οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο γκολ που είχαν δεχθεί από τον Λαζαρίδη. Στο 28' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο από αριστερά, ο προωθημένος Μάριο Χίμπλινγκερ με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1.

Ο Αστέρας προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, αλλά το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαρσελάο στο 36’ και το σουτ του Ουντότζι στο 38’ έστειλαν την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε την εστία του Αναστασόπουλου με συνεχόμενες φάσεις στο διάστημα 50-53’, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδειξε τα καλά αντανακλαστικά του στα σουτ των Τσεσνάουσκις, Φραγκουλάκη, Ρομάνο.

Αφού πέρασε το… εφιαλτικό τρίλεπτο, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του, βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι μέσα σε έξι λεπτά χάρη σε δύο τέρματα του Σεμπάστιαν Καρέρα Στο 58', αφού πέρασε δύο αντιπάλους του από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πόζα με διαγώνιο πλασέ στην απέναντι γωνία, ενώ στο 64' με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα.

Το παιχνίδι στα λεπτά που υπολείπονταν πήρε μία άγρια ομορφιά, αφού φαινόταν πλέον πώς όποια ομάδα σημείωνε ένα ακόμα τέρμα θα έφευγε νικήτρια από το Παγκρήτιο. Φάσεις δημιουργήθηκαν και στις δύο εστίες, αλλά αυτός που ευτύχησε να σκοράρει ήταν ο Εργοτέλης με τον Μπέτο στο 75ο λεπτό με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, εκμεταλλευόμενος τη συρτή σέντρα του Μπούντιμιρ από αριστερά.

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθηνών)
Εργοτέλης: Πόζα, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Γελαδάρης, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Τσεσνάουσκις, Ρομάνο (74' Μπέτο), Μπούντιμιρ (90’ Κορδονούρης), Βερπακόφσκις (66' Λεάλ)
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Μαρσελάο (77' Ρίος), Λαζαρίδης, Ρόκας (57’ Έντερ), Φυτανίδης, Καρντόσο, Βίλτσες, Καρέρα, Ουντότζι, Τσέζαρεκ (74' Μπαρτολίνι).

Νίκησε στο Μαρτινέγκο η ομάδα νέων

Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε η ομάδα νέων (Κ-21) του Αστέρα Τρίπολης, η οποία επικράτησε με 3-1 του Εργοτέλη στο Μαρτινέγκο. Οι παίκτες του Αστέρα είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν δικαιότατα τους τρεις βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό του Αστέρα ο «συνήθης ύποπτος» Μπακασέτας με σουτ στο 58'. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν οκτώ λεπτά αργότερα με τον Χρυσοφάκη.

Ο Αστέρας πήρε εκ νέου το προβάδισμα μετά από δύο λεπτά, όταν ο προωθημένος Σεντεμέντες με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Αστέρας σημείωσε και το τρίτο του τέρμα, ολοκληρώνοντας έτσι το νικηφόρο του πέρασμα από το Ηράκλειο χάρη σε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιαννούλη, το οποίο είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Τζουμάκας.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε σκοράρει και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, με καλύτερη αυτή του Τσουμάγκα στο 86ο λεπτό, όταν σε απευθείας χτύπημα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Το ευχάριστο για την ομάδα νέων του Αστέρα, εκτός της νίκης και της καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε στο Μαρτινέγκο είναι το προπονητικό επιτελείο της ομάδας δίνει παιχνίδια και σε ακόμα νεότερα παιδιά, όπως για παράδειγμα το νεαρό Φασούλη που δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα 16 του χρόνια!

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Αποστολάκης (64’ Κοζορώνης), Σαρρής (64’ Δωματάς), Κανδηλάκης, Χαλκιαδάκης (81’ Τσάνγκα), Πουλάκης, Μπουχαλάκης, Τσούτσης, Χρυσοφάκης, Ανωγειανάκης, Πρωτογεράκης (57’ Χασαπάκης).
Αστέρας Τρίπολης: Κυριακόπουλος, Κίτσος, Σεντεμέντες, Συμεωνίδης, Χαρμπαλής, Φασούλης, Γιαννούλης, Τσουμάγκας (90' Τζουμάκας), Μπακασέτας (90' Ξεροβάσιλας), Αγγελόπουλος (82' Φιλάι), Καράμπελας (90' Κουλόπουλος).

- Στον αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα (Κ-17), ο Αστέρας έχασε 2-1 στο Κορωπί από την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου.

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα