Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 05-02-2010

 

 

 

 

 
Ο Υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας για την οδική ασφάλεια
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, βράβευσε χθες σε ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ως καλύτερους τροχονόμους της χρονιάς με συμβολή στην Οδική Ασφάλεια τους Αρχιφύλακες Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο από το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας και Βασίλειο Σουλιώτη από το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός «έχει καταστεί μάστιγα το μεγάλο πρόβλημα που γεννάει η έλλειψη μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια. Μας διακατέχει ένα αυτοκτονικό σύνδρομο», είπε, «που έχει πάρει εθνική διάσταση. Μια κωμόπολη της χώρας μας κάθε χρόνο αφανίζεται από τροχαία ατυχήματα. Δεν πάει άλλο!», τόνισε.

Ο κ. Ρέππας, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα διακυβέρνησης, θέσαμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας την πολιτική για την οδική ασφάλεια. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας. Στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοινώσαμε τα μέτρα της πολιτικής μας για την Οδική Ασφάλεια, συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια και προχωρούμε στη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στο οποίο θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, βεβαίως και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που η λειτουργία του δεν έχει απλώς έναν εμβληματικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό, αποτελώντας ένα θετικό δείγμα για το πώς πολίτες ευαισθητοποιούνται και συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων με έναν τρόπο που συχνά το κράτος δεν μπορεί να κάνει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρέππας πρόσθεσε: «Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε αυτήν την περίοδο χωρίς να επιδιώκουμε επικοινωνιακές και εντυπωσιοθηρικές κινήσεις είναι πολλές.
*Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοπρατηθεί ένα πρόγραμμα για τη μελέτη των οδικών αξόνων προκειμένου να προχωρήσουμε στην κατασκευή πεζογεφυρών στα σημεία εκείνα όπου παρατηρούνται μέχρι τώρα τα περισσότερα ατυχήματα.

*Σε συνεργασία και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Φορέα Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, που έχει σχετική εμπειρία, ξεκινούμε δράσεις για την καθαίρεση παράνομων πινακίδων κάθε μορφής σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ θα γίνει μελέτη σε μεγάλους άξονες της πρωτεύουσας, όπως οι Λεωφόροι Κηφισίας και Μεσογείων.

*Από την πλευρά μας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία, έτσι ώστε ένας δρόμος που έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά από άποψη προβλημάτων οδικής ασφάλειας, αφού μελετηθεί και αφού γίνουν παρεμβάσεις σε αυτόν και ένας τέτοιος δρόμος μπορεί να είναι η Λεωφόρος Αθηνών, που είναι πιο γνωστή ως Λεωφόρος Καβάλας, να αναδειχθεί ως δρόμος πρότυπο οδικής ασφάλειας, μετά από παρεμβάσεις κάθε μορφής.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της πολιτικής την οποία έχουμε εξαγγείλει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσουμε τα πρακτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να έχουμε άμεσα και απτά αποτελέσματα. Οι πολίτες δυσπιστούν και στην Ελλάδα κινδυνεύουμε να μεταβληθούμε, όπως έλεγε ο Θουκυδίδης σε «θεατές λόγων και ακροατές έργων». Ο χώρος των λόγων έχει καταληφθεί, είναι ώρα να περάσουμε σε δράση», τόνισε ο Υπουργός.

Όσον αφορά στους βραβευθέντες, ο κ. Ρέππας είπε: «Αξίζει στο πλαίσιο τέτοιων πρωτοβουλιών να αναδεικνύουμε ως πρότυπο για μίμηση το θετικό παράδειγμα κάποιων πολιτών που με τη στάση τους μας κάνουν να αισθανθούμε κι εμείς χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτούς. Και γι’ αυτό τους επαινούμε και τους τιμούμε. Ο τροχονόμος είναι αυτός που πρώτος φθάνει στο σημείο του ατυχήματος. Είναι ο πρώτος ο οποίος αποτελεί την αντένα της κοινωνίας μας και η δική του αξιοπιστία, ικανότητα και ετοιμότητα σε μεγάλο βαθμό μπορεί να καθορίσει το πώς από κει και πέρα ένα πρόβλημα μπορεί να γίνει μεγαλύτερο ή μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός.

Στους φίλους που σήμερα βραβεύουμε θέλω να πω ότι το βραβείο αυτό δεν είναι δικαίωση γι’ αυτό που προηγήθηκε. Είναι υποχρέωση γι’ αυτό που πρέπει να ακολουθήσει. Σας υποχρεώνει να συνεχίσετε να είστε το ίδιο συνεπείς κι εσείς και οι συνάδελφοί σας και όλοι οι πολίτες, πάνω απ’ όλα, σ’ αυτό που αποτελεί στοιχειώδες χρέος αλληλεγγύης σε μια κοινωνία ανθρώπων ώστε η κοινωνία της πληροφορίας για την οποία τόσο μιλούμε να μην χάσει το δημοκρατικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της».

 

 

 
Η ΠΕΑΕΑ Παράρτημα Αρκαδίας για τους αγρότες
Οι αγωνιστές, οι φίλοι και οι απόγονοι της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στέκονται δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες για να μη φύγουν από την γη και τα κοπάδια τους.

Σε μια περίοδο που η πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. σαρώνει όλα τα λαϊκά δικαιώματα, το ΕΑΜ δείχνει τον δρόμο του ενωμένου αγώνα.

Εργάτες, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, φοιτητές νεολαίοι και λοιπά λαϊκά στρώματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και εκείνους που τις εφαρμόζουν.

 

 

 
Γ. Σμυρνιώτης: «Θετικός ο απολογισμός»
Ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην αθλητική εκπομπή του Σταύρου Κουκάκη «Μέσα σε όλα» έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου, αναφέρθηκε στα παιχνίδια που θα ήθελε να ξαναπαίξει, για την μεγάλη νίκη στο Ιβανόφειο επί του Ηρακλή, τις ήττες που δεν χώνεψε και φυσικά τον αγώνα της στο Μετς με το Παγκράτι.

ΕΡ- Με δεδομένο ότι ήσουν δέκα χρόνια στους πάγκους του Παγκρατίου, η επιστροφή σου στο Μετς, κάνει ιδιαίτερο το παιχνίδι για σένα…

- Αν και είναι πολύ παλιά, σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Ήταν στο ξεκίνημα της προπονητικής μου καριέρας και είμαι από τους λίγους που έχουν περάσει από όλα τα τμήματα του Παγκρατίου. Σίγουρα έχω ξεχωριστές μνήμες εκεί, θα νιώθω σαν το σπίτι μου, αλλά η ομάδα μου είναι ο Αρκαδικός και θα επιδιώξω τη νίκη πάνω από όλα.

ΕΡ- Πρώην παίκτης του Παγκρατίου και ο νυν αρχηγός του Αρκαδικού Σωκράτης Μαναβόπουλος…

- Τον αγαπούσα πολύ και γι αυτό τον πήρα στον Αρκαδικό. Τον είχα από το παιδικό, ήταν μαζί μου και για μία χρονιά στην ανδρική ομάδα του Παγκρατίου. Όταν βρήκα την ευκαιρία, τον πήρα στον Αρκαδικό. Είναι αξιόλογο παιδί, καλός αθλητής και ήταν από αυτούς που σκέφτηκα όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του Αρκαδικού. Νομίζω πώς όλα πήγαν καλά και για τον Σωκράτη και για τον Αρκαδικό. Το παιχνίδι με το Παγκράτι πρέπει να το δει ως ένα ακόμα παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος.

ΕΡ- Μπορεί να κερδίσει δεύτερη φορά ο Αρκαδικός το Παγκράτι; Περισσότερα...

 

 

 
Πρωτάθλημα Ηραίας
2η Αγωνιστική 7.2.2010
13:00 Λυκούρεσι - Παρνασσός
14:00 Μπαρδάκι -Όχθια
15:00  Άγ. Ιωάννης - Πυρί
16:00 Κοκκοράς - Σαρακίνι
17:00 Παππαδάς - Σέρβου
Αναβολή Λιοδώρα - Ράπτης Λόγω χορεσπερίδας και των δυο Συλλόγων
ρεπό: Λώτι

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα