Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 04-02-2010

 

 

 

 

 
Νέο Δ.Σ. στον ΟΡΦΕΑ Τρίπολης
Μετά τις αρχαιρεσίες της 31ης Ιανουαρίου 2010, τα νέα εκλεγέντα μέλη συνήλθαν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010 σε συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα και προέκυψε το Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

1. Πρόεδρος: Γιώργος Ναστόπουλος
2. Αντιπρόεδρος: Γιώργος Καπάνταης
3. Γραμματέας: Δημήτρης Χρονόπουλος
4. Ταμίας: Κοσμάς Αρτόπουλος
5. Έφορος: Σοφία Ανδρουτσοπούλου
6. Βοηθός Γραμματέα: Μαριλένα Κουζίνη
7. Βοηθός Εφόρου: Δημήτρης Φωτόπουλος

Η σύμπνοια και η αλληλοκατανόηση που επικράτησαν θα οδηγήσουν το νέο Δ.Σ. σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο αποκριάτικος χορός του «Ορφέα» θα γίνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 21:00 στο κέντρο «Εν Χορδαίς» στην πλατεία Άρεως, με την συμμετοχή των παιδιών της νεανικής χορωδίας και με την ορχήστρα του εν λόγω κέντρου. Η είσοδος είναι €25 το άτομο.

Η διάθεση του αναμνηστικού γραμματοσήμου για τα 30 χρόνια του «Ορφέα», συνεχίζεται από τα εντευκτήριά μας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19:00 έως 22:00 και από το βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ».
www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Επίσκεψη ΟΛΜΕ σε σχολεία της Τρίπολης
Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί σχολεία της Τρίπολης το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Αγγελική Φατούρου. Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

9.00 π.μ. : 3ο Γυμνάσιο-3ο Λύκειο
9.45 π.μ. : 1ο ΕΠΑΛ-2ο ΕΠΑΛ
10.40 π.μ.: 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο
11.25 π.μ.: 4ο Λύκειο
12.10 μ.μ.: 2ο Γυμνάσιο-2ο Λύκειο
1.00 μ.μ. : Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στα γραφεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας

 

 

 
Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΤΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

• Αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.
• «Πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο.
• Επιβολή έμμεσου φόρου στα καύσιμα, από 10 μέχρι 15 λεπτά το λίτρο.
• Μείωση κατά 10% στα επιδόματα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
• Πάγωμα όλων των προσλήψεων στο Δημόσιο.
• Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
• Περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων, άρα πρόσθετες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
• Νέο νομοσχέδιο για τη δημιουργία «ενιαίου μισθολογίου» στο Δημόσιο, για περαιτέρω μείωση μισθών.
• Μεγάλες και σαρωτικές φορολογικές αλλαγές σε βάρος του λαού.

Το ΠΑΜΕ συμμερίζεται τις ανησυχίες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και μεγαλοεισαγωγείς και άλλοι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές!

Είμαστε σίγουροι ότι τα επώδυνα μεν, αλλά σωτήρια μέτρα για την αύξηση των κερδών τους, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, θα αναγνωριστούν ως πράξη εθνικής ευθύνης, πράγμα το οποίο ήδη γίνεται, αν κρίνουμε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τη στάση των καναλιών που ανήκουν στους εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους!

Το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης καλεί σε γενικό ξεσηκωμό κάθε εργαζόμενο και Σωματείο και σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία στις 10 Φλεβάρη και στα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Πετρινού!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε χθες ένα απαράδεκτο, άδικο, ανάλγητο και συνάμα αναποτελεσματικό νέο πακέτο μέτρων. Τα μέτρα αυτά πάνε την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω.

Εγκατέλειψε ακόμα και τις ελάχιστες προεκλογικές δεσμεύσεις για προστασία του εισοδήματος και διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Έτσι οδηγούμαστε στο σχέδιο Β΄ της κυβέρνησης και τη σκληρότερη εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας που αποτελεί τον πολιορκητικό κριό μιας ολομέτωπης επίθεσης κατά των εργαζομένων.
Μια επίθεση που θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί και τα επόμενα χρόνια.

Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν όλα: πάγωμα μισθών για δεύτερη χρονιά, μείωση εισοδημάτων, αντιασφαλιστικές επεμβάσεις και αύξηση ορίων ηλικίας για όλους, χτύπημα της απασχόλησης, φορομπηχτικά μέτρα, αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων, δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την πιο σκληρή ταξική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος του κεφαλαίου, στο όνομα της πλήρους πειθάρχησης στις νεοφιλελεύθερες επιταγές των αγορών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, ούτε βέβαια αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα που πέρα από τον αντεργατικό χαρακτήρα τους, θα παγώσουν την οικονομία και θα διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

Η πολιτική αυτή για να αντιμετωπιστεί απαιτεί τον ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες όλων των εργαζομένων.

Το συνδ. κίνημα επιβάλλεται να κινηθεί αποφασιστικά για να οικοδομηθεί ένα ευρύ κίνημα αντίστασης διεκδικώντας ένα εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο από τη κρίση.

Καλούμε την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε να σταματήσει την πρακτική διευκόλυνσης της κυβέρνησης, πρακτική που αν συνεχιστεί θα βάλει ταφόπλακα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Να προχωρήσει σε άμεση καταγγελία και αποχώρηση από την Επιτροπή διαλόγου για το Ασφαλιστικό.
Να αποφασίσει την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10 Φεβρουαρίου ως άμεση απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε μαζί με την απεργία της ΑΔΕΔΥ να πάρει τον χαρακτήρα της Γενικής Απεργίας, οργανώνοντας τον αγώνα όλων των εργαζομένων.

Το σύνθημα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ να μπει σε κάθε χώρο δουλειάς, στους δρόμους
του δίκαιου αγώνα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, δήλωσε:

«Η πολιτική που χαράζει ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται από μια δίκαιη αποφασιστικότητα. Ο στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε όχι μόνον το δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αλλά και την υπερχρέωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, γεγονός που κάνει δυσκολότερη την προσπάθειά μας.

Οι πολίτες των οποίων το συμφέρον ταυτίζεται με το συμφέρον της χώρας, θα συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε ως Κυβέρνηση αρκεί να πειστούν -και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το πολιτικό σύστημα- ότι θα διαμορφώσουμε ένα άλλο περιβάλλον όπου δεν θα κυριαρχήσουν πάλι δυνάμεις, κέντρα και συμφέροντα τα οποία κατʼ εξοχήν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση».

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Ένας φίλος από τα παλιά…

«Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις» τραγουδούσε στις δόξες του ο Σώτος Παναγόπουλος και φαίνεται πώς στην παρακάτω ιστορία του Αρκαδικού από τη σύντομη διαμονή του στη Δράμα, αυτός ο στίχος ταιριάζει… γάντι.
Έναν πρώην παίκτη του Αρκαδικού λοιπόν, που έπαιζε στην ομάδα μπάσκετ στις αρχές της δεκαετίας του ’80, συνάντησε η αποστολή της ομάδας στη Δράμα.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μιστακίδη, που την ημέρα του παιχνιδιού αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από εξαιρετικός «οικοδεσπότης» καθώς έκανε το τραπέζι στους πρώην συμπαίκτες του στην ομάδα Νίκο Κουτσουμπό, Δημήτρη Ζαμπαθά, Γιάννη και Μιχάλη Σμυρνιώτη, όπου είχε την ευκαιρία να ρωτήσει και να μάθει για παλιούς συμπαίκτες, φίλους στην Τρίπολη, αλλά και να θυμηθεί τις παλιές καλές στιγμές από την εποχή που έπαιζαν μπάσκετ. Κάποια στιγμή μάλιστα είπε στην παρέα, πώς έρθει η ευκαιρία θα κάνει μία βόλτα και στην Τρίπολη.

«Επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται», το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μιστακίδης βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Δράμας και παρακολούθησε το παιχνίδι του Αρκαδικού κάθοντας δίπλα στο Νίκο Κουτσουμπό, αλλά και στο Γιάννη Σμυρνιώτη, Ματίνα Παράσχου.

Ο Γιάννης Μιστακίδης, γυμναστής στο επάγγελμα, διετέλεσε και για μερικά χρόνια δημοτικός σύμβουλος της Δράμας είναι παντρεμένος με την επίσης γυμνάστρια Βάσω με την οποία έχει αποκτήσει σήμερα δύο κόρες. Η μία μάλιστα έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στη δισκοβολία στις «μικρές κατηγορίες»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης «Μέσα σε όλα»

Καλεσμένος στην αθλητική εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας «Μέσα σε όλα» την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα είναι ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος θα κληθεί να κάνει από τον Σταύρο Κουκάκη τον απολογισμό του πρώτου γύρου και να κρίνει την πορεία της ομάδας του στην Α2 κατηγορία.

Η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και ο προπονητής του Αρκαδικού θα είναι στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας 91,5 από τις 5.30 μ.μ. και μετά.

Τα γενέθλια του Μπάμπη

Αν προσέξετε γενικότερα την ομάδα του Αρκαδικού, δεν είναι μόνο χαμηλός ο μέσος όρος στην ηλικία των παικτών του, αλλά είναι χαμηλός ο μέσος όρος τόσο στο προπονητικό τιμ, όσο και στους παράγοντες που αποτελούν την επιτροπή του τμήματος μπάσκετ.

Ένας από τους άμεσους συνεργάτες του Γιάννη Σμυρνιώτη, ο Μπάμπης Αλεξόπουλος θέλει να πανηγυρίσει ένα ακόμα «διπλό» φέτος συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα αυριανά γενέθλιά του!

Ο Μπάμπης Αλεξόπουλος είναι ένα από τα παιδιά που έχουν μεγάλη διαδρομή και προσφορά στο Αρκαδικό μπάσκετ και αύριο στο Μετς έχει την τιμητική του συμπληρώνοντας τα 42 του χρόνια!

Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1968, είναι παντρεμένος με ένα κορίτσι επίσης του Αρκαδικού μπάσκετ την Μαίρη Κατσαρού με την οποία έχουν αποκτήσει δύο πανέμορφα παιδάκια, τον Γιώργο και την Δήμητρα.

Ο Μπάμπης αγωνίστηκε στον Αρκαδικό με τον οποίο αγωνίστηκε στη Β’ και την Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ κατέκτησε και τρία τοπικά πρωταθλήματα (1991, 1992, 1993).

Στον Αρκαδικό εξάλλου έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα και τα τελευταία χρόνια είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σμυρνιώτη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ως προπονητής κατέκτησε ένα τοπικό πρωτάθλημα (1997) με τον ΓΣ Αρκαδίας, τον οποίο οδήγησε στην παραμονή του στην Γ’ Εθνική κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Για να καταλάβετε το νεαρό της ηλικίας, ο Αλεξόπουλος στο τέλος της περιόδου 1997-98 ήταν μόλις 30 ετών, τη στιγμή που άλλοι συνομήλικοί του είναι ακόμα στη ενεργό δράση!

Αρκαδικός: Ο κορυφαίος στην Πελοπόννησο

Με δεδομένο ότι μόνο ο Απόλλων Πατρών και η Ολυμπιάδα Πατρών έχουν αγωνιστεί στην Α1 κατηγορία, η παρουσία και η μέχρι σήμερα πορεία του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία είναι η αμέσως μεγαλύτερη επιτυχία στο μπάσκετ της Πελοποννήσου.

Αυτή τη στιγμή, ο Αρκαδικός με βάση τη βαθμολογία του πρώτου γύρου θεωρείται η κορυφαία ομάδα μπάσκετ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αφού μαζί με την Ολυμπιάδα είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του γεωγραφικού διαμερίσματος στην Α2 κατηγορία, αφήνοντας πίσω τους Απόλλων Πατρών, Κεραυνό Αιγίου και ΑΕΚ Αργους που βρίσκονται φέτος στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Ο Αρκαδικός, με την τρίτη του άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φαίνεται πώς βαδίζει στα χνάρια του… ποδοσφαιρικού Αστέρα Τρίπολης που με τις συνεχόμενες ανόδους έφτασε στην κορυφαία εθνική κατηγορία και είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος «πρεσβευτής» της Πελοποννήσου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα