Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 03-02-2010

 

 

 

 
Υπόμνημα ΕΚΑ στο Δήμαρχο Τρίπολης
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Αρ. πρωτ.: 6358 / Φ. 42
Τρίπολη 3 - 2 - 2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Τρίπολης: κ. Κοτσιάνη Αλ.

Κύριε Δήμαρχε,

Είκοσι πέντε (25) εργαζόμενοι στον Δήμο Τρίπολης με Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (16-7-2009 έως 15-3-2010) απασχολούμενοι ως εργάτες στην αποκομιδή σκουπιδιών και την καθαριότητα τομέων της πόλης, παραμένουν για τρεις (3) μήνες (Νοέμβριο - Δεκέμβριο - Ιανουάριο) απλήρωτοι.

Η απασχόληση των παραπάνω εργαζομένων στην νευραλγική θέση της αποκομιδής των σκουπιδιών αναμφισβήτητα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Τρίπολης.

Από τον Νοέμβριο και μέχρι σήμερα παρ’ ότι οι εργαζόμενοι παρέχουν συνεχώς και αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους, ο Δήμος Τρίπολης δεν καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές που αντιστοιχούν στην εργασία τους, ως έχει υποχρέωση, παραβιάζοντας κατάφωρα την εργατική νομοθεσία.

Καμία αιτιολογία τυπικών ή άλλων διαδικαστικών προβλημάτων αρμοδίων Υπηρεσιών, δεν μπορεί να δικαιολογήσει - παράνομα και καταχρηστικά - ανειλημμένες συμβατικά, αλλά και ευθέως από το νόμο απορρέουσες υποχρεώσεις του Δήμου Τρίπολης απέναντι στους εργαζόμενους σε μια δύσκολη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία.

Η μη καταβολή του μισθού στους εργαζομένους από μέρους του Δήμου Τρίπολης αποτελεί αντεργατική ενέργεια. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει πλέον κάθε όριο ανοχής τους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας σας καλεί όπως προχωρήσετε στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας θα ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση σε κάθε αντεργατική ενέργεια, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία των εργαζόμενων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και αποτροπής μέτρων εργασιακού μεσαίωνα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΑΡ.      ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩ.
 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελ/σου
Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης - Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου
Γ.Σ.Ε.Ε - Π.Ο.Ε / Ο.Τ.Α

 

 

 
Επίσκεψη Περιφ. Δ/ντή Εκπ/σης στη Μεσσηνία
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, επισκέφθηκε την Καλαμάτα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, κ.κ. Βαρθολομαίου και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παναγίας της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών συσκέψεων και συναντήσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μισθός συναντήθηκε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, τους Προϊσταμένους των γραφείων Εκπαίδευσης, τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα εκπαιδευτικά θέματα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση Γονέων Μεσσηνίας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων και αντήλλαξε απόψεις για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης είχε, επίσης, συναντήσεις με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, αλλά και με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, στις οποίες τέθηκαν προς συζήτηση εκπαιδευτικά ζητήματα και διατυπώθηκαν προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ο κ. Μισθός, εκτός από τις συναντήσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα, παρευρέθη και στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς επίσης και στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν της Παναγίας Υπαπαντής, Πολιούχου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τέλος, είχε σύντομες συναντήσεις με το Νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δράκο Δημήτριο και το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Νίκα Παναγιώτη.

 

 

 

 
Ιστορική τηλεοπτική μετάδοση του Αρκαδικού
Ιστορική τηλεοπτική μετάδοση

Το παιχνίδι Παγκράτι-Αρκαδικός είναι το μεγάλο ντέρμπι στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Α2 κατηγορίας, το οποίο θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το Sport Plus την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.

Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Αρκαδικού μπάσκετ που θα μεταδοθεί από τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας.

Η ΕΡΤ θα δείξει Αρκαδικός-Ρέθυμνο

Ο αγώνας Αρκαδικός – ΑΓΟ Ρεθύμνου του Σαββάτου 27/2/2010 αντί ώρας 17.30 θα ξεκινήσει 15.00, που σημαίνει ότι θα μεταδοθούν απευθείας στιγμιότυπα από την εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου» της ΕΤ1.

Παπαδόπουλος: «Αξιοπρόσεκτη η πορεία του Αρκαδικού»

Μιλώντας χθες το βράδυ στην μπασκετική εκπομπή του ΤΗΛΕΑΣΤΥ «Jump Shoot» και στον Τόλη Κοτζιά, ο μέχρι πρότινος προπονητής του Απόλλωνα Πατρών Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε με κολακευτικά σχόλια για την πορεία του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι αξιοπρόσεκτη η πορεία του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία, κέρδισε στο Ιβανόφειο, στη Δράμα και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια πορεία»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα