Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 02-02-2010

 

 

 

 
Το ΕΚΑ για ατύχημα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολη 2 - 2 - 2010

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 ένας εργαζόμενος την ώρα του μεροκάματου, σε μηχάνημα έργου (Γερανός) που εκτελούσε την εργασία του, τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά.

Ο άτυχος εργαζόμενος εργαζόταν σε Εταιρεία  η οποία εκτελεί εργασίες στο Δίκτυο της Διανομής στο χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγ/λης (Ψαθί).

Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή της νομοθεσίας από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ - ΙΚΑ - Ε.Μ.Ν.Ε, κ.λ.π), στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών στους χώρους εργασίας συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να λάβουν άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, για την αποτροπή των κινδύνων και την προστασία της ζωής των εργαζομένων.
Να μην αποτελούν οι χώροι εργασίας καθημερινή παγίδα θανάτου.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ζητά:

• Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του παραπάνω ατυχήματος και την λήψη μέτρων σε κάθε υπεύθυνο.
• Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους εργαζόμενους και το συνδ. κίνημα.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργείο Εργασίας - Δ.Ε.Η - ΙΚΑ - Σ.ΕΠ.Ε - Ε.Μ.Ν.Ε -Μ.Μ.Ε

 

 

 
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για ΓΣ ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για τις εξελίξεις στις Γενικές Συνελεύσεις στις ΕΛΜΕ και στη Γενική Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ

Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ- πλουτοκρατίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τη Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ (Σάββατο 30 Γενάρη).

Κεντρικό πολιτικό σκεπτικό της πρότασης ήταν να δοθεί ενιαία και εφ’ όλης της ύλης απάντηση στην ενιαία και γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την πλουτοκρατία, διεκδικώντας την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία-την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Έτσι λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ τόνισαν την ανάγκη για από κοινού απεργιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όλοι οι κλάδοι για έναν και ένας για όλους. Η πρόταση αυτή εξασφαλίζει την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αγώνων σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Στη βάση αυτή οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ πρότειναν ένα πρόγραμμα αγωνιστικής κλιμάκωσης μετά την απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα πρότειναν: α) αν πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ για απεργία το Μάρτη, να υπάρξει κοινή απεργιακή ημερομηνία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, β) αν δεν πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση η ΓΣΕΕ, η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε κοινό απεργιακό βήμα με τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, γ)και αν -ενδεχομένως- δεν προκύψει απεργιακή κινητοποίηση από τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ το Μάρτη, τότε και μόνο τότε η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε κλαδικό απεργιακό βήμα.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ με αυτή την πρόταση, άφηναν ανοιχτή την ημερομηνία της απεργίας, ενώ διαφώνησαν με την ημερομηνία 8 Μάρτη γιατί δημιουργούσε «τριήμερο» και αδυνάτιζε τα συλλαλητήρια, δηλαδή τη διαπραγματευτική δύναμη των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δ.Πεππές (ΔΑΚΕ) υποστήριξε το αυτονόητο, ότι: «αν δεν βγάλει απεργία η ΓΣΕΕ -και στη λογική της ενιαίας απάντησης όλων των κλάδων- δεν αποκλείουμε κοινή απεργιακή ημερομηνία και με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Στην αυτονόητη αυτή τοποθέτηση, μαντέψτε ποιοι διέρυγναν τα ιμάτια τους!
Οι συνήθεις αντι-ΠΑΜΕ ύποπτοι! Το οπορτουνιστικό μπλοκ του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ! Χωρίς ίχνος ντροπής διακήρυτταν: «απεργία με τη ΓΣΕΕ ναι, με τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, όχι»!

Είπαμε, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται…όπως και η υποταγή των οπορτουνιστών στη γραμμή του εργοδοτικού συνδικαλισμού! Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΔΑΚΕ αναδιπλώθηκε και υπερψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Γίνεται φανερό ότι στις σημερινές συνθήκες, η κυβέρνηση βρίσκει πολύτιμους συμμάχους όχι μόνο στα πολιτικά κόμματα του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) αλλά και στις δυνάμεις του οπορτουνισμού.

Είναι πασιφανές ότι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) είναι εμπόδιο στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, γι’ αυτό και η ήττα του οπορτουνισμού αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του κινήματος.

Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Απειθαρχούμε!
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Με απεργιακές επιτροπές, οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω!
Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗ) 11.00 π.μ

www.edupame.gr

 

 

 
Κλινική χρήση τεχνητής καρδιάς
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Θέμα χρόνου, για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, είναι πλέον η ευρεία κλινική χρήση τεχνητής καρδιάς, η οποία θα δίνει λύση στο πρόβλημα των ασθενών με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια!!

«Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας μας βοηθά ώστε η τελειοποίηση της εμφυτεύσιμης τεχνητής καρδιάς, αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια. Το όραμα της κατασκευής μιας μικρής πλήρως εμφυτεύσιμης τεχνητής καρδιάς η μιας συσκευής με κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την χρησιμοποίηση της ακόμα και σε νεογνά, βρέφη και παιδιά δεν θεωρείται απλά εφικτό, αλλά αναμένεται να εφαρμοστεί σε κλινικές μελέτες στο πολύ εγγύς μέλλον» τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το. Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Καρδιακής Ανεπάρκειας ο κ Σταμάτης Αδαμόπουλος, γγ της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας. Περισσότερα...

 

 

 
Αύριο ξεκινάει η προετοιμασία
Η επόμενη μέρα από το παιχνίδι στη Λιβαδειά βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να κάνουν προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Όσοι αγωνίστηκαν εναντίον του Λεβαδειακού έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα.

Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος στη συνέχεια έδωσε μία μέρα ξεκούρασης στους παίκτες του, για σήμερα Τρίτη, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους την Τετάρτη με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα). Η αυριανή ημέρα εξ άλλου θα είναι και μέρα πληρωμών στον Αστέρα, καθώς οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν μισθούς και πριμ.

Για τον αγώνα με τον Εργοτέλη επανέρχεται ο Αργυρόπουλος, που εξέτισε την ποινή του (από τις κίτρινες κάρτες) στον αγώνα της Λιβαδειάς, ενώ δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι της Κρήτης ο Ουριμπάρι που με τη σειρά του συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Τέλος, ο Αντριάν Μπαστία συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα και όλα πάνε καλύτερα, δείγμα του πείσματος του Αργεντινού ποδοσφαιριστή για γρήγορη επανένταξη στο προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Αργεντινός χαφ έχει όλο το διάστημα μπροστά του για να αποθεραπευτεί πλήρως, καθώς μετά τον αγώνα στη Λιβαδειά που ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να αγωνιστεί, έχει δηλωθεί να μην αγωνιστεί στα παιχνίδια με Εργοτέλη και Ολυμπιακό, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του (από τις κίτρινες κάρτες).

Ισοπαλία για τους νέους

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν οι έφηβοι (Κ-17) του Αστέρα με την αντίστοιχη ομάδα του Ατρομήτου στο παιχνίδι που έγινε στο βοηθητικό γήπεδο στην Τρίπολη.

 

 

 
Επιτυχίες αθλητών ΚΟΑΤ
ΘΕΜΑ 1: ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΟΚΤΩ (8) ΑΡΓΥΡΑ Ο Κ.Ο.Α.Τ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

Τέσσερα (4) χρυσά, οκτώ (8) αργυρά, και όλους τους αθλητές του στην πρώτη εξάδα ο ΚΟΑΤ από το περιφερειακό πρωτάθλημα ,10-11-12- ετών, που έγινε στο κολυμβητήριο της πόλης μας το σαββατοκύριακο στις 30-31/1/2010 με την συμμετοχή 295 αθλητών.
Τα ονόματα των αθλητών είναι:

ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ- ΚΩΤΣΙΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΑ-ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΙΨΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ένα μεγάλο μπράβο αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την χαρά που μας δίνουν μέσα από τις διακρίσεις τους.

ΘΕΜΑ 2: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στο σχολικό πρωτάθλημα που έγινε στο κολυμβητήριο της Τρίπολης στις 29-1-2010 συμμετείχαν είκοσι (20) αθλητές του.

Ο ΚΟΑΤ ήταν ο σύλλογος ο οποίος πρώτευσε στο σύνολο των αγωνισμάτων μιας και στην πλειοψηφία των αγωνιζομένων οι αθλητές άνηκαν στο σύλλογό μας.

Στα σχολεία στα οποία ανήκουν έφεραν επιτυχίες ανοίγοντας έτσι το δρόμο και σε άλλα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το κολύμπι στην πόλη μας.

Το Δ.Σ. και οι προπονητές τους τους συγχαίρουν για τις επιτυχίες τους


ΘΕΜΑ 3: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΑΤ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Πρώτοι επίσημοι αγώνες και ότι καλύτερο με το καλημέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου για το 2010 αυτή την φορά στο κολυμβητήριο της Πάτρας για το περιφερειακό πρωτάθλημα ορίων στις 23-24/1/2010.

Με την συμμετοχή 305 αθλητών από συλλόγους της περιφέρειας Πελοποννήσου οι αθλητές του ΚΟΑΤ έκαναν με την παρουσία τους στους αγώνες όλους που ασχολούνται με την προπόνηση των αθλητών να αισθάνονται περήφανοι για το μέλλων αυτών των παιδιών .

Συγχαρητήρια σε όλους από το Δ.Σ που προσπάθησαν για την επιτυχία αυτή.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα