Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 01-02-2010

 

 

 

 
Από την εκδήλωση για γονείς για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ζωής των παιδιών
από το Κέντρο Πρόληψης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας.

Με το θέμα της ανάπτυξης των δεξιοτήτων ζωής των παιδιών και τον πολύτιμος ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών στο ζήτημα αυτό, ασχολήθηκε η εκδήλωση για γονείς, που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρίπολης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο: «Γονείς: Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ανθίσουν. Η συμβολή των γονέων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των νέων», η Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης Ιωάννα Σίδερη επισήμανε το σημαντικό ρόλο των γονέων στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας, ως οι πρώτοι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή των παιδιών.

Καθώς η κοινωνία μας μεταβάλλεται συνεχώς και έχει αμφισβητήσει σχεδόν κάθε σταθερό σημείο αναφοράς είναι επιτακτική η ανάγκη να στηριχθούν οι ίδιοι οι γονείς, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη και να δώσουν αξίες και πιστεύω στα παιδιά τους. Για να γίνει αυτό το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε τα παιδιά μας και να αναγνωρίσουμε ότι είναι υποκείμενα αυτόνομα, που χρειάζονται την υποστήριξή μας στην προσπάθειά τους να ανεξαρτητοποιηθούν.

Στο Κέντρο Πρόληψης αναγνωρίζοντας υλοποιούνται δράσεις που απευθύνονται στους γονείς, με στόχο τη διευκόλυνση των οικογενειακών σχέσεων. Τέτοιες δράσεις είναι ενημερωτικές συναντήσεις στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ομιλίες, σεμινάρια και ομάδες γονέων. Επίσης αν κάποιος γονιός θέλει να συζητήσει κάτι που τον απασχολεί σε σχέση με το παιδί του και την επικοινωνία μαζί του, μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Πρόληψης και να κάνει ραντεβού συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Η Οικογενειακή Σύμβουλος Ρέππα Ειρήνη τόνισε ότι σε μια κοινωνία, όπου οι γονείς παρέχουν τα πάντα στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουμε διάλογο επικοινωνίας αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα των παιδιών μας και επιτρέποντάς τους να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Την εισήγηση πλαισίωσαν η προβολή video με παραδείγματα τρόπων επικοινωνίας στην οικογένεια και βιωματικές ασκήσεις, όπου οι γονείς είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν και να έρθουν σε επαφή και με διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας.

Επίσης, στην ημερίδα η Κοινωνική Λειτουργός Τσιάρα Ελένη, εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ ανέπτυξε το θέμα: «Το έργο και φιλοσοφία των Κέντρων Πρόληψης – ο ρόλος του ΟΚΑΝΑ»

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, γονείς, εκπαιδευτικοί και γενικότερα άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Βουλευτής Ν. Αρκαδίας, η κα. Τσιώλη Χαρίκλεια, Αντινομάρχης Ν. Αρκαδίας, ο κ. Χαλκιάς Ηλίας, Αντιδήμαρχος Δ. Τρίπολης, κ. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου, και ο κ. Γιαννακόπουλος Χρήστος, Διοικητής Ασφαλείας Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 
Υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των
ΕΛΜΕ της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στις 30-1-2010 στην Αθήνα το προτεινόμενο
 που προέβλεπε, εκτός από τη ήδη αποφασισμένη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση του κλάδου στην εισοδηματική, τη φορολογική και την ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, τα παρακάτω:

1. 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου (με πρόταση και προς τη ΔΟΕ) και με δυνατότητα
στο ΔΣ να μετακινήσει την ημερομηνία σε περίπτωση νέας γενικής απεργίας την ίδια
περίοδο.
2. Εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση,
εφόσον κατατεθεί νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα
(προσλήψεις, υπηρεσιακές μεταβολές, αποκέντρωση και περιφερειακότητα) που
βρίσκουν τον κλάδο αντίθετο.
3. Νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ μετά τις 10 Μαρτίου για εκτίμηση της
κατάστασης και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα αναπτυχθούν
μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα την απόφαση υπερψήφισαν 60 από τις 78 ΕΛΜΕ (ποσοστό 76,9%) που
αντιστοιχούν σε 349 ψήφους σε σύνολο 467 (ποσοστό 74,7%).

Αναλυτικά η ψηφοφορία για το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ
ήταν:
ΕΛΜΕ: ΥΠΕΡ 60, ΚΑΤΑ 12, ΛΕΥΚΟ 6
Ψήφοι: ΥΠΕΡ 349, ΚΑΤΑ 57, ΛΕΥΚΟ 61

 

 

 
Νέα του Αρκαδικού
Μαναβόπουλος: «Βλέπουμε το Παγκράτι»

Ο αρχηγός του Αρκαδικού Σωκράτης Μαναβόπουλος έδωσε και πάλι λύσεις σε επίθεση και άμυνα στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα στη Δράμα. Στο τέλος του παιχνιδιού και φανερά ικανοποιημένος από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη δήλωσε: «Μας αρέσουν οι εκπλήξεις και μας αρέσει να κερδίζουμε εκεί που κανένας δεν μας περιμένει. Τα δώσαμε όλα στο δεύτερο ημίχρονο και νικήσαμε δίκαια. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με το Παγκράτι και πρέπει να προετοιμαστούμε με σοβαρότητα»

Στις 5/2 το Παγκράτι-Αρκαδικός

Το παιχνίδι Παγκράτι-Αρκαδικός είναι το μεγάλο ντέρμπι στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Α2 κατηγορίας, το οποίο θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το Sport Plus την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.
Αυτό εξ άλλου είναι το πρώτο παιχνίδι του Αρκαδικού μπάσκετ που θα μεταδοθεί από τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας.

Σμυρνιώτης: «Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι»

Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία για αυτόν, αφού εκτός της βαθμολογικής του σημασίας, η Δράμα είναι μία ξεχωριστή πόλη για τον προπονητή του Αρκαδικού Γιάννη Σμυρνιώτη.
Καταρχάς υπάρχουν πολλοί συγγενείς, που μόλις έμαθαν ότι παίζει στη Δράμα ο Αρκαδικός, του τηλεφώνησαν, τον προσκάλεσαν στο σπίτι τους και ότι άλλο εν πάσει περιπτώσει κάνουν οι συγγενείς όταν μαθαίνουν πώς στην πόλη τους έρχεται ένας δικός τους άνθρωπος που κατοικοεδρεύει πολλά χιλιόμετρα μακριά!

Στην Μακεδονική πόλη και για μία δεκαετία, από τα μέσα του ’50 μέχρι τα μέσα του ’60, ο πατέρας του –μεγάλος αθλητής και προπονητής στίβου- Σταμάτης Σμυρνιώτης έγραψε μεγάλη ιστορία ως γυμναστής της ποδοσφαιρικής Δόξας Δράμας. Της ομάδας δηλαδή που έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα, που έφτανε σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος (συνήθως με τον Ολυμπιακό) παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής του Αρκαδικού, οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη και ιστορική εκτός έδρας επιτυχία επί του ΚΑΟΔ με 78-76, κρατώντας την ομάδα ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ακολουθώντας μάλιστα το δόγμα Ομπράντοβιτς, ο Σμυρνιώτης δε φοβήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και έδωσε εντολή για φάουλ στην φάση που ο Κιτσούλης έδωσε το προβάδισμα στον ΚΑΟΔ, θέλοντας να έχει την μπάλα (άρα και την τύχη του αγώνα) στα χέρια του. Δικαιώθηκε και στο τέλος έβαλε στις αποσκευές του λεωφορείου το ροζ φύλλο αγώνα!

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε «Μας στοίχισε πολύ η ήττα από τον Αμύντα την προηγούμενη εβδομάδα. Όλοι μέσα στην ομάδα πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε στη Δράμα και πήγαμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι. Δεν λέμε ακόμα ότι πάμε για άνοδο, γιατί μπορεί να χαλαρώσουμε. Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι»

MVP της αγωνιστικής ο Τόσιτς

Η αθλητική εφημερίδα Sport Day ανέδειξε ως πολυτιμότερο παίκτη της 15ης αγωνιστικής τον Σλόμπονταν Τόσιτς του Αρκαδικού γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο 29χρονος Μαυροβούνιος γκάρντ πρόσφερε στον Αρκαδικό ότι καλύτερο μπορούσε, με την ομάδα του να φεύγει από τη Δράμα θριαμβεύτρια»

Πρώτη φορά φέτος παίκτης του Αρκαδικού αναδεικνύεται από κάποιο δημοσιογραφικό μέσο ως πολυτιμότερος της αγωνιστικής. Στο παιχνίδι της Δράμας, ο Τόσιτς είχε συνολικά 16 πόντους (1/1 βολή, 3/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Ο ίδιος δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: «Δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε στο παιχνίδι. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, κάναμε αυτό που μας ζήτησε ο κόουτς και φτάσαμε στη νίκη. Το παιχνίδι στη Δράμα ήταν πολύ διαφορετικό από ότι αυτό με τον Αμύντα. Παίξαμε πολύ καλύτερα και φτάσαμε σε μία μεγάλη νίκη. Θέλω να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι και να παίξουμε το ίδιο καλά και εναντίον του Παγκρατίου την Παρασκευή»

Σουρλής: «Το χρωστούσα στην ομάδα»

Μεγάλες δηλώσεις από τον πλευμέηκερ του Αρκαδικού, που οδήγησε στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα του στην ανατροπή του σκορ και στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Δράμα. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο περί ου ο λόγος Γιώργος Σουρλής δήλωσε κουρασμένος, αλλά παράλληλα συγκινημένος και ικανοποιημένος «Την χρωστούσα αυτή τη νίκη στην ομάδα μου» ήταν οι πρώτες του δηλώσεις για να συνεχίσει: «Γίναμε πιο σκληροί στην άμυνα, μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι στο γήπεδο, σταματήσαμε να δεχόμαστε εύκολα καλάθια και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση.

Στη φάση του τραυματισμού μου, ο Σκουζής με ηρέμησε λίγο και αυτό με βοήθησε πολύ. Μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου στη νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χρωστούσα αυτή τη νίκη, από το παιχνίδι στη Δάφνη και την αφιερώνω στην ομάδα μου»

Σιζόπουλος: «Είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο»

Στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την ομάδα του στην επίθεση δίνοντας λύσεις με το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ. Ο λόγος για τον πρώτο Κύπριο παίκτη στην ιστορία του Αρκαδικού, Ανδρέα Σιζόπουλο, ο οποίος δήλωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού: «Τελικά μας πάει πολύ η Βόρεια Ελλάδα. Η ήττα από τον Αμύντα ήταν μία κακιά παρένθεση. Συγκεντρωθήκαμε αυτή την εβδομάδα και αποδείξαμε πώς μπορούμε να κερδίσουμε παντού και οποιονδήποτε. Είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο, επειδή ήταν ο ΚΑΟΔ αήττητος στην έδρα του. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εν αντιθέσει με προηγούμενα παιχνίδια. Κερδίσαμε τα ριμπάουντ στο τέλος και πήραμε το παιχνίδι»






Παπαδάκης: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι»

Ο Μύρωνας Παπαδάκης έδειξε ότι η Κρητική ψυχή είναι γεγονός και δεν είναι ένας ακόμα μύθος της πατρίδας μας. Ο νεαρός πλευμέηκερ σημείωσε τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις πόντους του Αρκαδικού στη Δράμα, πρώτα με μία εύστοχη βολή στο 74-74 και ύστερα με ένα λέυ-απ εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Σουρλή, προσθέτοντας το όνομα του στη λίστα των παικτών που έχουν σημειώσει τα νικητήρια καλάθια του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Στο φινάλε του παιχνιδιού μαζί με τον Σουρλή έστησαν και μία «πρόχειρη παγίδα» στον Κυριακόπουλο, αναγκάζοντας τον έμπειρο αντίπαλο να υποπέσει στο λάθος της βραδιάς.
Ο Κρητικός πλευμέηκερ του Αρκαδικού δήλωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού φανερά χαρούμενος: «Μεγάλη νίκη στη Δράμα, επιστρέψαμε στις καλές εμφανίσεις. Πιστέψαμε στη νίκη και τα καταφέραμε. Με τα μέχρι τώρα παιχνίδια μας, δείξαμε πώς πρέπει να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και είμαστε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και πήραμε το παιχνίδι δίκαια»

Σιβορότκα: «Έπρεπε να κερδίσουμε»

Από το 0/9 στα σουτ στο προηγούμενο παιχνίδι εναντίον του Αμύντα, το «ελικόπτερο» του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στην Δράμα, δικαιώνοντας πλήρως την εμπιστοσύνη που του δείχνουν φέτος, τόσο η τεχνική ηγεσία της ομάδας, όσο και οι συμπαίκτες του.

Ο Αντώνης Σιβορότκα ήταν και πάλι παρόν στις μάχες της ρακέτας και στο τέλος του αγώνα έκλεψε την μπάλα δικαιώνοντας την «παγίδα» που έκαναν στον Κυριακόπουλο, Σουρλής και Παπαδάκης.

Το κλέψιμο της χρονιάς έγινε από τον φόργουορντ του Αρκαδικού, που ευστοχώντας σε μία ελεύθερη βολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (78-76) στη Δράμα.

Οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι: «Άλλη μία μεγάλη νίκη εκτός έδρας για τον Αρκαδικό, μετά από μία κακή εμφάνιση που προηγήθηκε στην έδρα μας. Το παιχνίδι με τον Αμύντα ήταν μία αποτυχία, αφού δεν παίξαμε καθόλου καλά.

Στη Δράμα, έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά στο ημίχρονο συμφωνήσαμε να μπούμε δυνατά, να κάνουμε αυτά που έχουμε πει και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τελικά μας βγήκε σε καλό, παίξαμε καλή άμυνα και φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με το Παγκράτι»

Κοψαύτης: «Μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη»

Ο Γιώργος Κοψαύτης έβαλε το δικό του λιθαράκι στην μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία και μιλώντας μετά τη λήξη του παιχνιδιού απέδειξε πώς γνωρίζει από διάσημες ατάκες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και πώς έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Να λοιπόν τι δήλωσε ο Αστρινός γκάρντ του Αρκαδικού: «Παίξαμε συγκεντρωμένα στο δεύτερο ημίχρονο. Είπαμε δεν πάει άλλο, βελτιωθήκαμε σε άμυνα και επίθεση φτάνοντας στην επιτυχία. Θα πω μία κλεμμένη ατάκα. Ήταν μεγάλη νίκη, αλλά μέχρι την επόμενη»

«Κοιλιά» ήταν και πέρασε...

Ο Αρκαδικός έκανε μία αγωνιστική… κοιλιά, όπως κάνουν όλες οι ομάδες σε μία σαιζόν και με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στη Δράμα, στο δεύτερο ημίχρονο, φαίνεται ότι συνήλθε για τα καλά, ενώ παράλληλα έδειξε και μία βελτίωση των πόντων του στην επίθεση.

Ο Αρκαδικός πέτυχε 78 πόντους σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι το κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης» στη Δράμα, ενώ στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος είχε σημειώσει: 64 με Αμύντα, 66 στη Δάφνη, 73 με ΟΦΗ, 70 με Ίκαρους Σερρών.

Τόσους πολλούς πόντους είχε να σημειώσει από το παιχνίδι της 12ης Δεκεμβρίου, όταν εναντίον της Ν. Ήστ στην Τρίπολη σκόραρε 88 πόντους φτάνοντας σε μία εύκολη και δίκαιη επικράτηση. Τελευταίος εκτός έδρας αγώνας που είχε σημειώσει τόσους πόντους ο Αρκαδικός ήταν στο κλειστό γυμναστήριο του Λαγκαδά, στη νίκη με (το παρόμοιο με τη Δράμα σκορ) 80-76 επί του τοπικού Ερμή.

Οι ευχές του Ολυμπιονίκη και τα μπλόκα των αγροτών...

Μπορεί να υπήρξε αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία στο ταξίδι του Αρκαδικού στη Δράμα, αλλά υπήρχαν και ορισμένες ξεχωριστές συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που έγραψαν ιστορία.

Στην πτήση από το «Ελεύθεριος Βενιζέλος» προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Αρκαδικός συν-ταξίδεψε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και τον δις Ολυμπιονίκη στο ταε κβο ντο Αλέξανδρο Νικολαίδη.

Ο Νικολαίδης (γνωστός εξ άλλου και για τα Αρειανά του συναισθήματα) είχε ιδιαίτερη συνομιλία κατά τη διάρκεια της πτήσης με τον παίκτη του Αρκαδικού (και πρώην του Αρη) Δημήτρη Καραδολάμη. Στο τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία και είναι καλό πάντα να έχεις τις (αθλητικές) ευλογίες ενός Ολυμπιονίκη!

Το λεωφορείο με τον οδηγό-γουρλή (και μεγάλο χιουμορίστα) Δημήτρη Γεωργακάκο περίμενε την αποστολή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να την μεταφέρει στη Δράμα. Τα μπλόκα των αγροτών ταλαιπώρησαν λίγο την αποστολή του Αρκαδικού, αφού έπρεπε να πάει από παρακαμπτήριο δρόμο!

Στην επιστροφή κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Αρκαδικός συν-ταξίδεψε προς Αθήνα με την αποστολή του Ατρόμητου (με τους πρώην παίκτες του Αστέρα Τρίπολης Αναστασάκο και Τάττο), τον σκάουτερ του Πανιωνίου Ανδρέα Λαγωνικάκη, την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού και τον αθλητικό συντάκτη Γιάννη Καραλή που μετέδωσε από την Τούμπα το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.


Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 3ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 23 κλεψίματα, 3ος στην οικονομία με 54 βαθμούς και 7ος στις ασίστς με 55. Σίγουρα ο Λάκωνας πλευμέηκερ θα ξεπεράσει τα περσινά του νούμερα και μάλιστα κατά πολύ, αν συνεχίσει βέβαια στους ίδιους ρυθμούς.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, παρά την απουσία του για περίπου δύο μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους, είναι 4ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.682.

Ακόμα, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος είναι 3ος στην ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 88,2% (45/51).

Τέλος, ο φόργουορντ του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα, μοιράζεται την πρώτη θέση στην ευστοχία τριπόντων με τους Λάκσα, Βαρδιάνο, αφού έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό (50%), αλλά κατατάσσεται 3ος στην ευστοχία τριπόντων, επειδή έχει κάνει λιγότερα σουτ (16/32).

Στην εικοσάδα του συγκεκριμένου πίνακα, ο Αρκαδικός έχει ακόμα τρεις παίκτες με υψηλά ποσοστά: Στην 15η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Κοψαύτης με 15/36 σουτ (42%), στην 18η ο Δημήτρης Καραδολάμης με 19/47 (40%) και στην 19η ο Ανδρέας Σιζόπουλος με 29/72 (40%). Καμία άλλη ομάδα της Α2 κατηγορίας δεν έχει τέσσερις παίκτες στην πρώτη εικοσάδα παικτών στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα