Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 01-02-2010

 

 

 

 
Ψήφισμα για το 'Αλσος του Αγίου Γεωργίου
 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Στις παρυφές της πόλης μας, υπάρχει εδώ και 70 χρόνια ένα πανέμορφο και ειδυλλιακό Άλσος, το γνωστό σε όλους μας Άλσος Αγίου Γεωργίου.

Με το Άλσος αυτό έχουμε συνδέσει τις πιο χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Είναι ο μοναδικός πνεύμονας πράσινου της πόλης μας, αλλά και ο μοναδικός τόπος αναψυχής και άθλησης όλων μας, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου.

Αυτό το καταπληκτικό σε ομορφιά και χρησιμότητα Άλσος έχουν βάλει στο μάτι τα τελευταία χρόνια κάποιοι και με διάφορους τρόπους επιδιώκουν να το μετατρέψουν σε οικόπεδα.

Πρόσφατα έχουν προσφύγει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή χαρακτηρισμού των εκτάσεων 18 Μαζικοί Φορείς και Σύλλογοι της πόλης μας που αντιστέκονται στα σχέδια αυτά και θέλουν το Άλσος να παραμείνει πράσινο.

Ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της οργανωμένη περίφραξη με σταθερή βάση (πακτωμένους με τσιμέντο σιδηροδοκούς) εμποδίζοντας τη διέλευση πάσης φύσεως επισκεπτών του Άλσους, αλλά και αποκόπτοντας από τη συνεχόμενη και ενιαία έκταση του Άλσους τμήμα 6.500 τ.μ περίπου.

Ζ Η Τ Α Μ Ε

Την παρέμβαση όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών για την προστασία και διαφύλαξη της ακεραιότητας του συγκεκριμένου Άλσους, σε έκταση όση είναι ήδη 70 και πλέον ετών, ως επίσης την διατήρηση του χαρακτήρα της έκτασης αυτής ως Δάσους αφού είναι καλυμμένη σε ποσοστό 100% από πεύκα ηλικίας ενός μέχρι 70 ετών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΖΗΤΑΜΕ

Την παρέμβαση της Υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Μπιρμπίλη, που την διακρίνουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες στην άσκηση των καθηκόντων της, ως επίσης και την παρέμβαση όλων των πολιτικών κομμάτων για την αποτροπή κάθε εχθρικής πράξης σε βάρος του ενιαίου αυτού χώρου πρασίνου που είναι χώρος αναψυχής και άθλησης των συμπολιτών μας.

 

 

 
Απάντηση για τροφοδότηση ΒΙΠΕ με φυσικό αέριο
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απάντησε εγγράφως, στην ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικά με την τροφοδότηση της βιομηχανικής περιοχής της Τρίπολης με φυσικό αέριο, ως εξής:

«Ο αγωγός Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης, που πρόκειται να κατασκευαστεί συνδέοντας το βανοστάσιο των Αγίων Θεοδώρων με τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, διέρχεται πλησίον της ΒΙΠΕ Τρίπολης και έχει προβλεφθεί βανοστάσιο, στο οποίο μελλοντικά θα τοποθετηθεί Μετρητικός Σταθμός για την τροφοδοσία της Τρίπολης, καθώς και της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Το εν λόγω βανοστάσιο ευρίσκεται σε περιοχή με τοπωνύμιο «Μπογαίικα» (περίπου 600 μ. νοτίως της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους – Τρίπολης και περίπου 1100 μ. ανατολικά της Νέας Εθνικής Οδού) και απέχει 3,5 χλμ. από τις παρυφές της πόλης της Τρίπολης.

Για να συνδεθεί η πόλη της Τρίπολης και η ΒΙΠΕ απαιτείται η κατασκευή δικτύου διανομής, το οποίο θα κατασκευάσει όποια εταιρεία θα έχει αναλάβει την κατασκευή του δικτύου στο νομό Αρκαδίας. Η κατασκευή του αγωγού Υψηλής Πίεσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 με τα σημερινά δεδομένα.»

 

 

 
39η Συνεδρίαση Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Ν. 3299/04
Συνεδρίασε στις 28/01/2010 ημέρα Πέμπτη η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη και ενέκρινε τριάντα δύο (32) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 30.281.013,58 ευρώ - δημόσιας δαπάνης 17.279.672,49 ευρώ, (μέσο ποσοστό επιχορήγησης 57,06 %) & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 382.026,00 ευρώ, αναλυτικότερα:

1) ...

2) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Τρίπολης (ΒΙ.ΠΕ) του Δήμου Τρίπολης & Μεγαλόπολης του Δήμου Μεγαλόπολης, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν επέκταση μονάδας παραγωγής χαρτιού από ανακύκλωση & ίδρυση μονάδας παραγωγής άρτου – αρτοσκευασμάτων & νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, συνολικού κόστους 1.821.002,00 ευρώ – δημόσιας δαπάνης 633.680,00 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 382.026,00 ευρώ.

Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Λαγκαδίων του Δήμου Λαγκαδίων, Ράφτη του Δήμου Ηραίας, Βυτίνας του Δήμου Βυτίνας & Νεστάνης του Δήμου Μαντινείας ,εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν ίδρυση τεσσάρων ξενοδοχειακών μονάδων 3* συνολικής δυναμικότητας 116 κλινών, συνολικού κόστους 4.916.000,00 ευρώ – δημόσιας δαπάνης 2.949.600,00 ευρώ. Περισσότερα...

 

 

 
Επιστροφή ομάδας Διάσωσης από ΑΙΤΗ
Οι εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας, μέσα από αυτό το κείμενο θέλουμε να καλωσορίσουμε πίσω τους συναδέλφους μας που γύρισαν από την αποστολή της Αϊτής. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε
Αυτούς που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή,
αυτούς που υποστήριξαν και έτρεξαν,
αυτούς που συνόδεψαν,
αυτούς που χορήγησαν,
αυτούς που συμμετείχαν,
αυτούς που ανησυχούσαν,
αυτούς που δώρισαν...

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που
ΑΨΗΦΗΣΑΝ
ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ
ΡΙΣΚΑΡΑΝ
ΠΑΛΕΨΑΝ
ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ
ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ
ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και παρόλα αυτά μας....

ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΜΕ
ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ
ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Είναι οι δικοί μας άνθρωποι, ο φίλος από την ομάδα, ο γείτονας, ο αδελφός, ο γιος, η κόρη, ο συγγενής, ο γνωστός....
Θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς στη θέση τους.. Ξέρουμε ότι
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:
Να πούμε ευχαριστώ,
Να χειροκροτήσουμε,
Να τους αγκαλιάσουμε,
ΝΑ κρατάμε λουλούδια,
Να τους υποδεχτούμε,

ΑΠΛΑ να τους δείξουμε ότι ήμασταν ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ όλο αυτό το διάστημα που εγκατέλειψαν εθελοντικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ, σπίτι, οικογένεια, φίλους, δουλειά, για να σώσουν έστω και μία ανθρώπινη ζωή στην Αϊτή. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εθελοντές διασώστες στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
 2 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων «Φροντίδα για τους υγροτόπους - μια απάντηση στην αλλαγή του κλίματος»

Σύμφωνα με διεθνείς ορισμούς υγρότοποι «είναι οι ελώδης περιοχές, βάλτοι, υγροί τυρφώνες φυσικοί ή τεχνητοί, μόνιμοι ή πρόσκαιροι, με στάσιμο ή τρεχούμενο, γλυκό, υφάλμυρο ή αλμυρό νερό καθώς και θαλασσινές περιοχές με βάθος που δεν ξεπερνάει τα 6 μέτρα».

Η σημασία τους είναι μεγάλη για την βιώσιμη ανάπτυξη. Αν και έχουν σημαντική συνεισφορά στην δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα , στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, εν τούτοις απειλούνται άμεσα από την κλιματική αλλαγή και την έλλειψη πολιτικής για την προστασίας τους

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δέσμιες ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης και των αδυναμιών λειτουργίας του Κράτους στην προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορούν να προστατεύσουν τους Υγροτόπους της χώρας μας. Χρειάζονται άμεσες ενέργειες στον τομέα αυτό όπως η αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την επέκταση του κτηματολογίου και του δασολογίου. Η εφαρμογή χωροταξικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με το ότι οι υγρότοποι συνήθως είναι σε περιοχές φιλέτα για τη δόμηση, νόμιμη και αυθαίρετη.

Στο άμεσο μέλλον το στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη θα παιχτεί κυρίως σε τρεις τομείς: στην πολιτική γης, στην αυτάρκεια των υδατικών πόρων και στην ενέργεια. Το πόσο θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τους υγροτόπους θα είναι ενδεικτικό αν μπορέσουμε να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη συμβολή στην ανάδειξη των υγροτόπων είχαν τόσο οι ανά την Ελλάδα Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF- όσο και το Εθνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), που ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα