Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 28-01-2010

 

 

 

 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

8:30 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως

11:00 π.μ. Τελετή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την Εορτή των Γραμμάτων.
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

Χαιρετισμός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο
Χαιρετισμοί από:
κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη, Δήμαρχο Τριπόλεως
κ. Δημήτριο Κωνσταντόπονλο, Νομάρχη Αρκαδίας
κ. Φώτιο Χατζημιχάλη, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου
κ. Πέτρο Μισθό, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Ομιλία από την κα. Ελένη Σαράντη, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες: η αμφισημία ενός συμβόλου για το σύγχρονο Πανεπιστήμιο».

Τελετή Εγκατάστασης των πρώτων Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Χαιρετισμοί από:
κα. Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Καθηγητή κ. Ιωάννη Πανάρετο, Υφυπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Καθηγητή κ. Βασίλειο Κουλαϊδή, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Καθηγητή κ. Βασίλειο Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Προσφώνηση από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Ομότιμο Καθηγητή κ. Αναστάσιο-Ιωάννη Μεταξά

Απονομή τιμητικών διπλωμάτων ευποιίας στους διατελέσαντες Προέδρους:
Ομότιμο Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, τέως Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών και
τέως Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ομότιμο Καθηγητή κ. Αργύρη Φατούρο, τέως Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αντιφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου

Τελετή Καθομολόγησης Διδακτόρων, Μεταπτυχιακών και Πτυχιούχων, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
- Καθομολόγηση Διδακτόρων
- Καθομολόγηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών
- Καθομολόγηση των Πτυχιούχων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
- Καθομολόγηση των Πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
- Καθομολόγηση των Πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Βραβεύσεις φοιτητών και αποφοίτων από:
- την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
- την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
- το Επιμελητήριο Αρκαδίας
- τον ΟΤΕ
- το Κληροδότημα Ιωάννου Μπενοπούλου-Μαιναλιώτη

 

 

 
Από την επίσκεψη ΑΔΕΔΥ σε εργασιακούς χώρους
Έν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 10-02-2010, κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ απαρτιζόμενο από τον Αντιπρόεδρο Βρεττάκο Ηλία, το μέλος της Ε.Ε Δόλγυρα Ηλία, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Κάτσιο Δημήτρη, μαζί με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος Γιώργο Μπέζο και Ζαφειρόπουλο Χαράλαμπο επισκέφθηκαν την Τετάρτη 27-1-2010 μια σειρά εργασιακών χώρων δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το 11ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, όπου και συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους δασκάλους συζητώντας μαζί τους το διεκδικητικό πλαίσιο της επικείμενης 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την Νομαρχία Αρκαδίας και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου είχαν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους, καταγράφοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου, ήταν ο εργασιακός χώρος των φυλακών. Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, αναδείχθηκε από την πλευρά τους για ακόμα μια φορά η άμεση ανάγκη ίδρυσης (μετεγκατάστασης) νέου σωφρονιστικού καταστήματος, μιας και οι συνθήκες εργασίας από άποψη κτιριακών υποδομών σε συνάρτηση με τον βαθμό επικινδυνότητας του αντικειμένου είναι πλέον απαράδεκτες.

 

 

 
Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας
Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μπήκε από σήμερα ο Αστέρας για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό.

Στο σημερινό πρόγραμμα ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα τακτικής και δοκίμασε διάφορα σχέδια ανάπτυξης παιχνιδιού.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν από κάθε παιχνίδι ο Έλληνας προπονητής είπε: «Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους εαυτούς μας και την ιστορία της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Ο αγώνας στη Λιβαδειά γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, αφού τα αγωνιστικά προβλήματα είναι τεράστια αυτή τη στιγμή για την ομάδα μας. Μπαστία, Ζεάν Κάρλος, Αργυρόπουλος, Νταμόντε δεν υπολογίζονται για αυτό το παιχνίδι, ενώ ο Ρίος είναι ακόμα ανέτοιμος.

Όμως εγώ και το έχω ξαναπεί αυτό, πιστεύω στην αξία όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας, είναι ετοιμοπόλεμοι και μου δίνουν το δικαίωμα μέσα από τις προπονήσεις και τα επίσημα παιχνίδια να ευελπιστώ ότι η ομάδα θα φέρει σε πέρας και αυτή τη δύσκολη αποστολή»

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι (2.30 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου, όταν δηλαδή θα ανακοινωθεί από τον Βαγγέλη Βλάχο η αποστολή για Λιβαδειά.

Παίζουν νέοι, έφηβοι

Ένα παιχνίδι εντός και ένα εκτός έδρας έχουν οι «μικρές» ομάδες του Αστέρα που αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα.
Η ομάδα νέων (Κ-21) παίζει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου (11.30 π.μ.) στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Βοιωτίας με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων.
Η ομάδα εφήβων (Κ-17) θα υποδεχθεί την Κυριακή το μεσημέρι (12.00) στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα την αντίστοιχη ομάδα του Ατρόμητου.

 

 

 
Σμυρνιώτης: «Θα διεκδικήσουμε το παιχνίδι στη Δράμα»
Ανήμερα των Τριών Ιεραρχών ο Αρκαδικός θα βρεθεί στη Δράμα αντιμέτωπος με τους «Πράσινους Διάβολους» όπως είναι το παρατσούκλι του ΚΑΟΔ, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας.

Ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης για μισή ώρα έδειχνε χθες το απόγευμα στους παίκτες βίντεο των αντιπάλων, αναλύοντας τα συστήματα του ΚΑΟΔ και τα πλάνα των γηπεδούχων σε άμυνα και επίθεση.

Ο Σαββατιάτικος αντίπαλος του Αρκαδικού θεωρείται αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, αφού μετράει επτά συνεχόμενες νίκες που την έφεραν στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ παραμένει αήττητη στην έδρα της, κερδίζοντας ακόμα και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ηρακλή.

Για αυτό το παιχνίδι ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Ο ΚΑΟΔ ίσως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας αυτή τη στιγμή, έχει καλή ψυχολογία, αφού κέρδισε τον Ηρακλή στην Δράμα, ενώ προέρχεται από νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

Ο ΚΑΟΔ έχει κάνει πραγματικά έναν πολύ καλό μήνα. Ωστόσο, πιστεύω πώς θα χτυπήσουμε το παιχνίδι, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε πολλές πιθανότητες να το πάρουμε. Προερχόμαστε από μία ήττα από τον Αμύντα, σε μία μέρα που δεν μας έβγαινε τίποτα όπως θέλαμε. Πιστεύω πώς θα λειτουργήσει το ένστικτο των παικτών.

Ας μην είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση, ας έχουμε τα προβλήματά τραυματισμών, πιστεύω πώς θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει μερικά πράγματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ειλικρινά πιστεύω πώς θα διεκδικήσουμε το παιχνίδι.»

Ο ΚΑΟΔ είναι μία μεγάλη και παραδοσιακή επαρχιακή δύναμη της κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται από το 1999, ενώ την περίοδο 2000-2001 κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να αγωνιστεί στην κορυφαία εθνική κατηγορία, στη μοναδική του συμμετοχή στην Α1 (2001-2002).
Στο «απόρθητο κάστρο» της Δράμας, ο Αρκαδικός καλείται να φέρει σε πέρας το πρώτο από τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει, αφού την επόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου παίζει στο κλειστό του Μετς με το Παγκράτι.

Το παιχνίδι στη Δράμα θεωρείται –και είναι- το ντέρμπι μεταξύ των δύο κορυφαίων επαρχιακών ομάδων, αλλά και μεταξύ των δύο ομάδων που κέρδισαν το μεγάλο φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, Ηρακλή.
Που θα κριθεί το παιχνίδι; Ο προπονητής του Αρκαδικού καταθέτει τη γνώμη του δηλώνοντας ότι: «Θα κριθεί στα ριμπάουντ. Ο ΚΑΟΔ παίρνει πολλούς πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά το κομβικό σημείο είναι ότι πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας στον Κυριακόπουλο που κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι επίθεσης των γηπεδούχων και στον Καρτέλο που είναι από τα καλύτερα σέντερ της κατηγορίας. Είναι πολύ έμπειρος. Επειδή όμως έχουμε δουλέψει αρκετά πράγματα, τα οποία αν γίνουν σε μεγάλο ποσοστό, τότε θα τους δυσκολέψουμε πάρα πολύ»

Τέλος, αν γινόταν ένας απολογισμός του πρώτου γύρου για την πορεία του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία, το πρόσημο θα ήταν θετικό ή αρνητικό; Ο προπονητής του Αρκαδικού δηλώνει «Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Σίγουρα είναι μία εκπληκτική πορεία για την ομάδα, παίζοντας με νεαρά παιδιά προσπάθησε να μείνει στην κατηγορία και έχει αφήσει ήδη το στίγμα της. Αυτό είναι θετικό. Στα αρνητικά ότι έχει χάσει δύο-τρία παιχνίδια στον πόντο, τα οποία μας στοίχισαν και ψυχολογικά. Η πορεία της ομάδας είναι αξιοθαύμαστη και μακάρι να γυρίσουν όλα τα παιδιά υγιέστατα και να πάμε ακόμα καλύτερα στο δεύτερο γύρο»

Η αποστολή του Αρκαδικού θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί (10.30 π.μ) από το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, η πτήση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχωρεί στις 2.00 μ.μ. για Θεσσαλονίκη και από εκεί με λεωφορείο θα μεταβεί στη Δράμα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα