Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 27-01-2010

 

 

 

 
Συνεδριάσεις για τη Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 7
Έμφαση στην άμεση ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 και την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί, δίνει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης. Γι αυτό το σκοπό και προκειμένου να προωθηθεί η έγκριση νέων επενδύσεων που αναμένεται να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας και θα ασχοληθεί με τριάντα πέντε θέματα αρχικών εντάξεων επενδύσεων και τέσσερα θέματα τροποποιήσεων παλαιών επενδύσεων.

Στα θέματα της αυριανής συνεδρίασης έχουν ενταχθεί και τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές, τα οποία είχαν υποβληθεί μέχρι τις 31-8-2008.

Η δεύτερη συνεδρίαση έχει οριστεί για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει θέματα τροποποιήσεων και ολοκληρώσεων παλαιών επενδύσεων, που εκκρεμούν.

Επίσης σημειώνουμε ότι η υποβολή επενδυτικών σχεδίων φθάνει στο τέλος της, καθώς ο Αναπτυξιακός Νόμος 3299/04 έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής επενδυτικών σχεδίων την 29η Ιανουαρίου 2010.

 

 

 
Νέα Δήμου Β. Κυνουρίας
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009

Στις 19-12-2009 συζητήθηκε στο Δημοτικού Συμβουλίου ο Απολογισμός –Ισολογισμός Οικ. Έτους 2009, παρουσία αρκετών συμπολιτών μας. Ο εισηγητής, Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γ. Δαλιάνης, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε το έτος αυτό για να βγει ο Δήμος από το οικονομικό αδιέξοδο, χωρίς να προσφύγει σε νέο δανεισμό. Ανέφερε ότι ο Δήμος ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Προμηθευτές, εργολάβοι, υπάλληλοι, οργανισμοί ζητούσαν με κάθε τρόπο τα ποσά που ο Δήμος όφειλε.

Σε αυτό το περιβάλλον είπε αποφασίσαμε και πράξαμε το εξής: Να μην κάνουμε έργα εκτός των απολύτως αναγκαίων και να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια αποπληρωμής του χρέους.

Αφού ανέφερε ότι την τριετία που βρισκόμαστε στο δήμο πληρώσαμε:
Ποσό Αιτιολογία
1. 2.445.423,70 Οφειλές 2003-2006
2. 59.293,00 Οφειλές 1999-2002
3. 1.084.181,54 Δάνεια
4. 3.588.898,24 Σύνολο

Αναρωτήθηκε : Αν αυτό δεν λέγεται νοικοκύρεμα…και απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε: Υπάρχει φως στο Τούνελ της Οικονομίας του Δήμου μας. Κερδίσαμε όλοι μαζί και καθένας χωριστά την Οικονομική Αξιοπιστία.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Δαλιάνη ορίσθηκαν νέοι Αντιδήμαρχοι για το 2010. Νέοι αντιδήμαρχοι είναι: 1) Μπαρμπουλέτος Ιωάννης αναπληρωτής Δημάρχου και υπεύθυνος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών 2) Καράγιωργας Δημήτριος υπεύθυνος των Τ.Δ. της Ορεινής περιοχής του Δήμου 3) Καπράνος Αθανάσιος υπεύθυνος Καθαριότητας Περιβάλλοντος, Γραφείου Κινήσεως, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικών Επιχειρήσεων 4) Αρφάνης Ιωάννης υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και ελέγχου διαδικασίας εκτέλεσης έργων.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δυστυχώς η ανεργία χτυπά αλύπητα και την περιοχή μας. Τα ιχθυοτροφία της περιοχής απέλυσαν πέντε εργαζόμενους. Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τους εργαζόμενους στη συνεδρίαση της 31-12-2009 αποφάσισε να συμπαρασταθεί στους απολυμένους, να καλέσει την εταιρεία, να δώσει εξηγήσεις γιατί απολύει Έλληνες και προσλαμβάνει αλλοδαπούς και να ανακαλέσει την απόφασή του.

ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης. Υπεβλήθηκαν 94 αιτήσεις. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν σε 10 ημέρες και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.boriakinouria.gov.gr

Δ.Ε.Υ.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Από 1-1-2010 λειτουργεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης. Η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη πλέον για ότι αφορά την ύδρευση και την αποχέτευση του Δήμου. Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία οργάνωσης και πρόσληψης Γενικού Διευθυντή.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Χωρίς αμφιβολία η διάθεση των βοθρολυμάτων είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Ένα σύνθετο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες Δήμο και Δημότες, που όμως τον τελευταίο μήνα έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Επαγγελματίες να μην μπορούν να δουλέψουν. Νοικοκυριά να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Δικαιολογημένα αγανακτούν και ζητούν μια άμεση λύση.

Αλλά γιατί φτάσαμε ως εδώ; Ποιοι ευθύνονται; Θα προσπαθήσουμε αντικειμενικά να παραθέσουμε τα γεγονότα.

2006 κατασκευή δεξαμενής βοθρολυμάτων μέχρι να κατασκευαστεί από την Δικτύωση Α.Τ.Ε. ο βιολογικός καθαρισμός.

Με επιμέρους προβλήματα η κατάσταση ελέγχεται, το έργο φτάνει προς την ολοκλήρωση, ώσπου ξαφνικά η ανάδοχος εταιρεία κηρύσσεται έκπτωτη και το ΠΕΧΩ σταματά την ρίψη λυμάτων στον πρόχειρο αγωγό.

Στο Δήμο σημαίνει συναγερμός. Συνεργάζεται με Νομαρχία, Περιφέρεια, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Υποβάλλει μελέτες για να λειτουργήσει το εργοστάσιο και να πέφτουν τα νερά, μέσω αγωγού στο ποτάμι. Όλοι συμφωνούν ότι είναι μια σωστή λύση. Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας φρενάρουν την έγκριση των μελετών που απαιτούνται.

Τα βυτιοφόρα της Αρκαδίας δεν μπορούν να κινηθούν λόγω θανάτου του μοναδικού επαγγελματία. Εδώ γεννάται το ερώτημα, γιατί ένας επαγγελματίας να έχει όλα τα βυτία στην Αρκαδία ενώ στην Αργολίδα επτά; Έτσι το μοναδικό βυτιοφόρο του Δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Η λύση των βυτιοφόρων από την Αργολίδα που προτείνεται δεν αποδίδει αρχικά γιατί ζητούν υπέρογκα ποσά! Σταδιακά όμως και μετά από διαπραγματεύσεις οι επαγγελματίες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και η κατάσταση αρχίζει να εκτονώνεται.

Παράλληλα με παρεμβάσεις στα Υπουργεία ζητά την άμεση έγκριση των μελετών για να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου να έχει λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010 στο Δήμο μας. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το Παράλιο Άστρος. Ο καλός καιρός βοήθησε να υπάρχει πολύς κόσμος. Παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο Υπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτριος Ρέππας, ο πρώην υφυπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήμαρχοι Αρκαδίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αγιασμός των υδάτων έγινε και στα λιμάνια Αγίου Ανδρέα, Ξηροπηγάδου αλλά και στην ακτή των Βερβένων για πρώτη χρονιά.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη, στο Άστρος, παρουσιάστηκε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 το κλασσικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ζορμπάς ο Έλληνας». Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μαρδάς με την ομάδα του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων. Η εκδήλωση απέσπασε κολακευτικά σχόλια και ο Δήμαρχος κ. Δαλιάνης Γ. δεσμεύθηκε και για επόμενη συνεργασία.

 

 

 
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΥΡΙΔΑΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΑΝΤΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης/ Αντένα Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επιθυμώντας να συμβάλλει στις προσπάθειες που η Ελληνική πολιτεία καταβάλλει για την προσφορά βοήθειας προς το σεισμόπληκτο λαό της Αϊτής, αποφάσισε την ενεργοποίηση του πανελλήνιου δικτύου των «Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Για το σκοπό αυτό, το επόμενο χρονικό διάστημα, η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης/ Αντένα Μεγαλόπολης εκτός από την παροχή πληροφόρησης γύρω από θέματα και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης, θα λειτουργήσει και ως κόμβος ενημέρωσης αναφορικά με τους φορείς και τις πρωτοβουλίες που αυτοί έχουν αναπτύξει στην κατεύθυνση της παροχής πάσης φύσεως βοήθειας προς τους πληγέντες της Αϊτής.

Κάθε πολίτης επισκεπτόμενος μια Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, θα έχει τη δυνατότητα συνολικής και έγκυρης πληροφόρησης αναφορικά με τις πρωτοβουλίες (συλλογή ρουχισμού, τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, χρημάτων κ.τ.λ.) που λαμβάνουν χώρα πανελλαδικά με τη συμβολή δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

Επιπρόσθετα, κατά τη διεξαγωγή των ενημερωτικών παρουσιάσεων για θέματα επιχειρηματικότητας που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ), πρόκειται να πραγματοποιηθεί για το επόμενο διάστημα, ειδική αναφορά στους πληγέντες της Αϊτής και τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες θα μας βρείτε στις διευθύνσεις:

Ι.Ε.Κ Τρίπολης (εντός βιβλιοθήκης), Τέρμα Τεγέας, Τρίπολη, Τ.Κ 22100 και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2710.227454.
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (εντός Δημοτικής Βιβλιοθήκης), 22200, Μεγαλόπολη και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 27910.22544.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΘΥΡΙΔΑΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Δημήτρης Χρονόπουλος

 

 

 

 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία υπό χιονόπτωση...
Με την θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στο μηδέν και το χιόνι να έχει την τιμητική του, συνέχισε σήμερα την προετοιμασία του ο Αστέρας για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), με ασκήσεις ενδυνάμωσης το πρωί στο γυμναστήριο, ενώ το απόγευμα έγινε «οικογενειακό διπλό» με την ομάδα νέων.

Η ομάδα των ανδρών κέρδισε κάτω από συνεχή χιονόπτωση με 3-0 την αντίστοιχη ομάδα των νέων, χάρη σε τέρματα που σημείωσαν με σουτ οι Ουντότζι (α’ ημίχρονο), Έντερ, Τσέζαρεκ (β’ ημίχρονο).

Ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Ντεγκρά, Γιαννούλης, Σεντεμέντες, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Ρόκας, Καρέρα, Ρίος, Ουντότζι, Καούνος.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Γιαννούλης, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Σεντεμέντες, Καρντόσο, Ρόκας, Ρίος, Βίλτσες, Έντερ, Τσέζαρεκ

Την ίδια στιγμή, δεν λείπουν τα προβλήματα από την ομάδα, αφού δεν προπονήθηκαν σήμερα οι Γαβριήλ Αποστολίδης, Νταμόντε και Μπαστία που έκαναν θεραπεία, όπως και οι Λαδάκης, Ζεάν Κάρλος, Αργυρόπουλος που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι (2.30 μ.μ.)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα