Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 26-01-2010

 

 

 

 
Συνάντηση ΓΓΠΠ με αγρότες
Μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών, που τον επισκέφθηκαν στο πλαίσιο της αγροτικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αγροτικό πρόβλημα είναι ένα οξυμμένο πρόβλημα στη χώρα μας, που δεν αντιμετωπίζεται με πρόσκαιρα μέτρα, αλλά με βαθιές τομές που θα στηρίζουν τους Έλληνες παραγωγούς και το εισόδημά τους, θα εξασφαλίζουν την ποιοτική παραγωγή των προϊόντων, θα βάζουν όρους στις αγορές και τη λειτουργία τους και θα δίνουν προοπτική στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Εγώ θα μεταφέρω τα αιτήματά των αγροτών στην κυβέρνηση, όπως οφείλω, και ταυτόχρονα θα βρίσκομαι συνέχεια δίπλα σε όλους τους Πελοποννήσιους αγρότες, γεωργούς και κτηνοτρόφους για να βοηθήσω όσο είναι δυνατόν, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στην αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων τους».

 

 

 
Υπόμνημα προβληματισμών για "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ
Κύριε Πρόεδρε - Αγαπητοί Συνάδελφοι

Κρίσιμο Συνέδριο σε κρίσιμες μέρες όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά για ολόκληρη τη χώρα και το λαό μας.

Διαβάσαμε και ακούσαμε πολλά τις τελευταίες μέρες για την προτεινόμενη νομοθετική αλλαγή που αυτή την φορά πήρε το όνομα {ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ}. Εκείνο όμως που μας καίει όλους και ιδιαίτερα τους Καποδιστριακούς Δήμους είναι εάν αυτή η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη ή είναι ένα ακόμα πείραμα που θα σπρώξει την Ελληνική Επαρχία στο μαρασμό και την ερήμωση;

...

 Έτσι όχι μόνο εκφράζω την αντίθεσή μου σ΄ αυτήν την τόσο βιαστική νομοθετική αλλαγή αλλά ζητάω (και είσαστε υποχρεωμένοι) να δώσετε τεκμηριωμένες απαντήσεις αφού πρώτα καταγράψετε τα δεδομένα του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ από όλη την Ελληνική ύπαιθρο.

Κλείνοντας θα καταθέσω την προσωπική μου αγωνία με ένα σημαντικό ερώτημα: Κάποιοι άνθρωποι με όραμα και μεράκι στις λίγες Κοινότητες που εναπόμειναν στην χώρα άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε το 1988 - έχοντας δικό τους νοικοκυριό – και έκαναν θαύματα και τους ξέρετε καλά: η Ανάβρα και η Μακρυνίτσα στην Μαγνησία, οι Καρυές στην Λακωνία, το Νυμφαίο στην Φλώρινα, το Πάπιγκο στα Ιωάννινα, ο Πάνορμος στην Τήνο και αρκετές άλλες. Κόντρα στην γενικότερη μιζέρια ευτύχησαν να κάνουν το μεράκι τους έργο και τον τόπο τους ξεχωριστό. Τι θα τους πείτε τώρα: ότι για το καλό τους θα ενωθούν με άλλα 30 -40 ή 50 χωριά;

Με αγωνία για το μέλλον
Σωτήρης Λάτσης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Περισσότερα...

 

 

 

 
Πρωταθλήτρια Ελλάδος για 9η χρονιά η Βασιλική Ιωαννίδου
Η Βασιλική Ιωαννίδου εγγονή της Μελπομένης Ζαγκλή και θυγατέρα του Τάκη Ιωαννίδη, με καταγωγή από το Λευκοχώρι του Δήμου Λαγκαδίων Γορτυνίας, 3ης φοιτήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης και του ΟΝΑ Νέας Σμύρνης, κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Taekwondo ITF ανδρών-γυναικών, που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη 23 Ιανουαρίου 2010, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος για 9η χρονιά συνεχώς, αφού κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα TUL γυναικών μαύρων ζωνών 3 DAN και το ασημένιο μετάλλιο στη μάχη έως 51 κιλά γυναικών.

Η Βασιλική θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με την εθνική ομάδα της Ελλάδος, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwondo ITF ανδρών-γυναικών, που θα διεξαχθεί στην πόλη Μπαρλέτα της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2010. Η Βασιλική έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες και ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo.
 

 

 

 
Επιστροφή στις προπονήσεις
Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα το πρωί για τον Αστέρα, μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος και αρχή της προετοιμασίας για τον Κυριακάτικο αγώνα στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό.

Το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας περιελάμβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και μετά ασκήσεις για κατοχή μπάλας και δύο δεκάλεπτα με «διπλό» στο γήπεδο. Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη, με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος δεν θα αγωνιστεί εναντίον του Λεβαδειακού γιατί συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, ενώ ο Μπρούνο Ουριμπάρι για τον ίδιο λόγο δεν θα αγωνιστεί εναντίον του Εργοτέλη. Στα παιχνίδια με Εργοτέλη και Ολυμπιακό δεν θα αγωνιστεί ο Αντριάν Μπαστία, που επίσης συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Ο Μπαστία δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι στη Λιβαδειά μετά τον τραυματισμό του (κάκωση στο γόνατο) στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Αργεντινός αμυντικός χαφ ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και θα επιστρέψει στις προπονήσεις σε περίπου ένα δεκαήμερο, ενώ πρόγραμμα θεραπείας συνεχίζει να ακολουθεί και ο Ίσραελ Νταμόντε.

Τέλος, ο Σωκράτης Φυτανίδης δήλωσε: «Νομίζω ότι η πορεία της ομάδας, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που γίνεται από την αρχή της περιόδου. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις κι αυτό σιγά-σιγά φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε για το καλύτερο, παίρνουμε τα αποτελέσματα και νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, δουλεύουμε πάνω σε αυτές οπότε είναι θετικό ότι η ομάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Βάζουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά για να παραμείνουμε ψηλά.

Σίγουρα ο Αστέρας αυτή τη στιγμή με τα αποτελέσματα και την πορεία που έχει στο φετινό Πρωτάθλημα, έχει κερδίσει το σεβασμό από πολλούς αντιπάλους, προπονητές, το φίλαθλο κοινό και αυτό είναι θετικό για την ομάδα μας και είναι κάτι για το οποίο είμαστε χαρούμενοι.

Ο βαθμολογικός πίνακας όμως δείχνει ότι οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Με δύο θετικά αποτελέσματα μπορείς να βρεθείς πολύ ψηλά και με δύο στραβοπατήματα να βρεθείς πολύ χαμηλά, οπότε πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμπληρώσουμε τους βαθμούς που χρειάζεται, ώστε η ομάδα να έχει την ασφάλειά της για να λυθούν ακόμα περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών και να παρουσιάσει περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα