Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 24-01-2010

 

 

 

 
Παρουσίαση του βιβλίου «Αναγκαία Λήθη»
Οι «Εκδόσεις Οδός Πανός» και η Κατερίνα Κατσίρη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της «Αναγκαία Λήθη» Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010, στις 6.00 μ.μ. στο cafe του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 32.17.917)

Ομιλητές, κατά αλφαβητική σειρά, οι:
- Δημήτρης Βαρβαρήγος, Συγγραφέας
- Ελένη Κουρμαντζή, Λέκτορας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Ανδρέας Μήτσου, Φιλόλογος-Συγγραφέας

Διαβάζουν οι:
- Νίκος Αϊβαλής, Παραγωγός Ραδιοφώνου, Ηθοποιός
- Μαρία Καστάνη, Ηθοποιός
- Δάφνη Χρονοπούλου, Συγγραφέας

Με μουσική υπόκρουση Μιχάλη Ανδρονίκου

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 
ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΕ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΑΪΤΙΝΟΣ
Ζωντανός ανασύρθηκε 24χρονος Αϊτινός μετά από ηρωικές προσπάθειες των εθελοντών διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, των Γάλων και των Αμερικάνων διασωστών.

Δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για ύπαρξη άλλων επιζώντων στα ερείπια του ξενοδοχείου. Παρά την επίσημη διακοπή των ερευνών για ζωντανούς από την κυβέρνησης της Αϊτή, τα συνεργία των διασωστικών οργανώσεων συνεχίζουν να αναζητούν στα ερείπια την ελπίδα.

Οι Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αποπληρώνουν το ηθικό χρέος της Ελλάδας προς τον Λαό της Αϊτής.

Η ΕΟΔ Αρκαδίας με 24ωρη βάση καλύπτει τηλεπικοινωνιακά την αποστολή. Η σκέψη μας και οι ελπίδες μας βρίσκονται στην Αϊτή με τους εθελοντές της ΕΟΔ για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων.

 

 

 

 
Ο Αστέρας νίκησε κρύο και Πανιώνιο
Ο Αστέρας κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο ξεπερνώντας και το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε σήμερα στην Τρίπολη, παραμένοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει 29 βαθμούς.

Ο Λούκας Βίλτσες χρίσθηκε για πρώτη φορά σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα δύο φορές στο 11’ και στο 36’ χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ εξελίχθηκε σε έναν εκπληκτικό πασέρ, αφού από δικές του ασίστς προήλθαν τα δύο τέρματα του Αργεντινού συμπαίκτη του.

Στο 11’ ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ με σέντρα ακριβείας από δεξιά έδωσε την ευκαιρία στον Βίλτσες με κεφαλιά να κάνει το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντινού επιθετικού με την φανέλα του Αστέρα και μάλιστα με σπάνιο τρόπο στην μέχρι σήμερα καριέρα του.
Στο 15’ ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά τον Αστέρα, αλλά ο Κουμορτζί απέτυχε να πλασάρει σωστά μετά την καταπληκτική μπαλιά του Ριέρα.

Στη συνέχεια έγιναν πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, για να φτάσουμε στο 37’ όταν ο Τσέζαρεκ έκλεψε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, τροφοδότησε τον Βίλτσες, που απέφυγε και τον Ανδριόλα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου για δεύτερη φορά.

Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μανιάτη από κόρνερ βρήκε σε ετοιμότητα τον Αναστασόπουλο που πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση, δείχνοντας τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, όταν στα τετ α τετ με τον Ανδριόλα οι Βίλτσες και Έντερ στο 87’ και στο 89’ δεν κατάφεραν να διευρύνουν το δείκτη του σκορ.

Διαιτητής: Ναθ. Χαραλαμπίδης (Καβάλας), που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Εστογιανόφ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστιά (24' Φυτανίδης), Καρντόζο (87' Λαδάκης), Καρέρα, Βίλτσες, Ουντότζι (78' Εντερ), Τσέζαρεκ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανδριόλας, Μανιάτης, Μπαρόνι, Λάτκα, Κοντοές, Νικολάου, Καστελιόνε (70' Κούκετς), Κουμορτζί, Ριέρα, Εστογιανόφ, Μπουβάλ (78' Γουνδουλάκης)

Ξέρετε ότι...

- Ο Αστέρας κέρδισε και τις δύο φορές στο φετινό πρωτάθλημα τον Πανιώνιο, με 3-1 στη Νέα Σμύρνη και 2-0 στην Τρίπολη.
- Όπως και στον αγώνα της Τρίπολης την πρώτη χρονιά, ο Αστέρας είχε κερδίσει με γκολ ενός Αργεντίνου (Φιλομένο), ενώ αυτό επαναλήφθηκε σήμερα με γκολ του συμπατριώτη του Βίλτσες.
- Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Έντερ έβαλε δύο γκολ και σήμερα ήταν σειρά του Βίλτσες. Στον πρώτο αγώνα έβαλε ένα γκολ ο Τσέζαρεκ και έβγαλε μία ασίστ, ενώ σήμερα έδωσε δύο ασίστς στον Αργενιτνό συμπαίκτη του.
- Ο Νίκος Αναστασόπουλος αποδεικνύεται ανίκητος στην Τρίπολη, όπου φέτος δεν έχει δεχτεί γκολ από αντίπαλη ομάδα. Τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας που δέχτηκε γκολ ο Αστέρας στην Τρίπολη ήταν στις 24 Οκτωβρίου από τον Ατρόμητο. Σε εκείνο το παιχνίδι τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν ο Ματίας Ντεγκρά.
- Τα γενέθλια του γιόρτασε σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Μαρσελάο, που συμπλήρωσε τα 28 του χρόνια με μία ακόμα καλή εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Β. Βλάχος: «Κάναμε το μεγάλο βήμα για την παραμονή»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. όχι απλά με δικαιώνουν, αλλά κάθε φορά κερδίζουμε τους αντιπάλους μας πιο εύκολα.

Κερδίσαμε μία ομάδα, την οποία θεωρούσα ως μία από τις δυσκολότερες στην κατηγορία, που έχει ιστορία, μία ομάδα που ξεκίνησε τη φετινή σαιζόν βάζοντας πολύ υψηλούς στόχους.
Η εύκολη επικράτηση και ο τρόπος που κερδίσαμε και αυτόν τον αγώνα, με κάνουν αισιόδοξο και να πιστεύω ότι κάναμε το μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Το όριο για την παραμονή πιστεύω πώς είναι οι 32-33 βαθμοί. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο.

Είναι πολλές οι αγωνιστικές. Τι θα κάνουμε από κει και πέρα δεν ξέρει κανείς. Εγώ έχω βάλει αυτό το όριο. Όταν ήρθα στην ομάδα, ο στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία και γι αυτό μιλάω και εγώ για παραμονή.

Ο Αστέρας πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα σαν ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Είναι τρία χρόνια στην κατηγορία και στη συνέχεια πρέπει να βάλει τις βάσεις εκείνες για την ιστορία του. Θεωρώ ότι πρώτος στόχος αυτής της ομάδας είναι να αποκτήσει ταυτότητα, πρέπει να κερδίσουμε τον σεβασμό από όλους.

Εγώ και οι παίκτες αφιερώνουμε τη νίκη στο Γιωργάκη Μπάκο, που είναι το γούρι μας και σήμερα δεν μπόρεσε να έρθει.
Τέλος, θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευτυχής που δουλεύω με αυτά τα παιδιά»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα