Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 21-01-2010

 

 

 

 
Συνάντηση Περιφ. Δ/ντή Εκπ/σης με Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός συναντήθηκε χθες στο κτίριο της Πρυτανείας στην Τρίπολη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο και τους κ.κ. Αντιπρυτάνεις Μασσέλο Κωνσταντίνο και Γεώργιο Φωτόπουλο.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και για τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, τις σύγχρονες μεθόδους παιδαγωγικής και διδασκαλίας. Ιδιαίτερα αντηλλάγησαν απόψεις για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης από την προσχολική έως την Πανεπιστημιακή βαθμίδα.

Εξετάστηκε η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών από το Πανεπιστήμιο προς τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν στην επέκταση των νέων τεχνολογιών, καθώς και της ουσιαστικής αναβάθμισης της ψηφιακής τάξης.

Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το έργο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εξετάστηκε η αναβάθμιση των Πειραματικών Σχολείων και η επιστημονική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τέλος συμφωνήθηκε να επαναληφθούν παρόμοιες συναντήσεις για την περαιτέρω υλοποίηση αυτών των θεμάτων.

 

 

 
Επίσκεψη ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας σε εργασιακούς χώρους
Έν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 27/1/2010 σειρά επισκέψεων σε διάφορους εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ απαρτιζόμενο από τον Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Βρεττάκο Ηλία & τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Σουλελέ Χρήστο, θα ενημερώσουν τους συναδέλφους μας δημοσίους υπαλλήλους για το πλαίσιο της απεργίας, για τα προβλήματα, τα αιτήματα και κύρια την ανάγκη ευρύτερων αγώνων, για την προστασία και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων, των συλλογικών, κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, των δημοσίων αγαθών και πολιτικών.

Ο προγραμματισμός των επισκέψεων στους εργασιακούς χώρους για την Τετάρτη 27/1/2010 έχει ως εξής:

9.30 π.μ Επίσκεψη στο 11ο & 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
11.30 π.μ Επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης
12.30 π.μ Επίσκεψη στις Φυλακές Τρίπολης
14.30 μ.μ Συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο "ΜΑΙΝΑΛΟΝ"

 

 

 
Κοπή πίτας Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας
Το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας θα πραγματοποιήσει την ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης στις 21.00 μ.μ.
 

 

 

 
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός εντατικοποιεί τις προσπάθειες για γρήγορη ανακούφιση των πληγέντων στην Αϊτή
Οι ηγέτες του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού στον κόσμο επισκέφτηκαν την κατεστραμμένη από τον σεισμό Αϊτή, στα πλαίσια μια μαζικής και μεγάλης κλίμακας ανακούφισης και αποκατάστασης των πληγέντων. Μια επιχείρηση αποκατάστασης που ήδη καταγράφεται ως μια από τις πιο πολύπλοκες και μεγαλύτερες που έχει ποτέ υλοποιήσει η Διεθνής Ομοσπονδία Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Προσωπικά ο Πρόεδρος της IFRC Ταντατέρου Κονοέ, θα ηγηθεί αυτή της τεράστιας προσπάθειας.

"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια καταστροφή που δεν είναι, μόνο, μια από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας, αλλά έχει επηρεάσει μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου" εξηγεί ο κ. Κονοέ.

"Η φτώχεια βρίσκεται στην ρίζα αυτής της καταστροφής, αφού αμέτρητες ζωές θα είχαν σωθεί αν υπήρχε επένδυση σε αντισεισμικά κτήρια αλλά και σε άλλα μέτρα μείωσης κινδύνου", λέει ο Γενικός Γραμματέας της IFRC κ. Γκιλέτα και συνεχίζει "αυτό που βλέπουμε στην Αϊτή είναι ότι συμβαίνει όταν ένα έντονο φυσικό φαινόμενο επηρεάζει ανθρώπους που είναι ήδη τρομακτικά ευάλωτοι. Μόνο τώρα αυτή η ανθρωπιστική τραγωδία γίνεται αντιληπτή. Η Διεθνής Κοινότητα και οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί όπως το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες των επιζώντων και να διασφαλίσουν την ανάκαμψή τους προς ένα ασφαλέστερο μέλλον."

Ο Πρόεδρος Κονοέ συνεχάρει τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού της Αϊτής για την γενναία και άμεση απόκρισή τους αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού που επηρέασε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους. "Οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού της Αϊτής ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν άμεσα αφού ζουν μέσα στην ίδια την κοινότητα που επηρεάστηκε", εξηγεί ο κ. Κονοέ και συνεχίζει "οι ίδιοι οι Εθελοντές, υπέστησαν τρομερές απώλειες. Είναι σοκαρισμένοι και θρηνούν. Παρ' όλα αυτά η επιθυμία τους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους είχε προτεραιότητα. Είναι πραγματικοί ανθρωπιστικοί ήρωες και είμαστε ταυτόχρονα περήφανοι και ταπεινοί μπροστά στην αφοσίωση τους"

Ο κ. Κονοέ εξήγησε ότι ο Ερυθρός Σταυρός / Ερυθρά Ημισέληνος, θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε από την πενταετή επιχείρηση αποκατάστασης μετά το Τσουνάμι του 2004, ώστε να διασφαλίσει ότι οι κοινότητες της Αϊτής θα λάβουν τόσο την άμεση βοήθεια όσο και αυτή την βοήθεια που είναι απαραίτητη για τους επόμενους μήνες και χρόνια. "Οι ίδιοι άνθρωποι που επηρεάστηκαν θα είναι εταίροι του Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου στην ανοικοδόμηση των κατοικιών και νοικοκυριών και κυρίως στην ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειάς τους" τονίζει ο Πρόεδρος της IFRC.

"Η απόκριση σε καταστροφές είνα σαν ένα σπριντ, αλλά η αποκατάσταση είναι σαν τον μαραθώνιο» λέει ο κ. Γκιλέτα και συνεχίζει «θα διασφαλίσω ο ίδιος προσωπικά, ότι τα σχέδια και οι επιχειρήσεις αποκατάστασης που θα λάβουν χώρα από την IFRC στην Αϊτή θα έχουν βιώσιμο, μακροπρόθεσμο ορίζοντα»

Πάνω από 400 Εθελοντές Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου -συμπεριλαμβανομένου 180 Εθελοντών από την Καραϊβική, την Κεντρική και Νότια Αμερική- έφτασαν στην πρωτεύουσα με πολλούς ακόμα να καταφθάνουν.

Δεκαέξι Μονάδες άμεσης Απόκρισης έχουν ήδη αναπτυχθεί, με τις 11 να έχουν φτάσει ήδη από τις 18 Ιανουαρίου. Οι Μονάδες αυτές περιλαμβάνουν ένα νοσοκομείο 70 κλινών, ταχείας ανάπτυξης, που έχει εγκατασταθεί στο προαύλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, 2 κινητές μονάδες υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη (θεραπευτική και προληπτική) σε 30.000 ανθρώπους, μια μονάδα καταυλισμού του Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου, και δύο μονάδες Logistics που αναλαμβάνουν την υποδοχή και γρήγορη παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μέχρι τώρα, περισσότεροι από 500 τόνοι βοήθειας έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στην περιοχή τις επόμενες μέρες.

Αυτές οι κινήσεις είναι μέρος της βοήθειας που παρέχει το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που περιλαμβάνουν εκ μέρους της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, υγειονομικό υλικό για 2.000 τραυματίες. Περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι εγγράφησαν στην ειδική υπηρεσία της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση οικογενειών που έχασαν την επικοινωνία μετά την καταστροφή. Η Διεθνής Επιτροπή επίσης συνέβαλε με παροχή πόσιμου νερού στους άστεγους.

Η IFRC έχει ήδη κάνει έκκληση για 73 εκατομμύρια ευρώ για να παρέχει βοήθεια σε 300.000 ανθρώπους για 3 χρόνια. Όσο περισσότερες πληροφορίες καταφθάνουν από την περιοχή, αυτή η έκκληση αναμένεται να αναθεωρηθεί.

 

 

 
Β. Βλάχος: «Σεβόμαστε, αλλά δε φοβόμαστε»
Μιλώντας για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στην Τρίπολη, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Άλλη μία μεγάλη και δύσκολη αναμέτρηση για τον Αστέρα αποτελεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ευελπιστούμε να κερδίσουμε το ματς και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, συνδυάζοντας ουσία με θέαμα.

Θεωρώ πώς είμαστε η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος τους τελευταίους τρεις μήνες και θα είναι πρόκληση για μας ο αγώνας του Σαββάτου, να συνδυάσουμε τη νίκη με θέαμα και καλό ποδόσφαιρο.

Ο σεβασμός για την αντίπαλη ομάδα είναι επιτακτική ανάγκη, αφού πρόκειται για μία ιστορική ομάδα που έχει πετύχει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο, έχει μία ταυτότητα, αλλά από την άλλη δε φοβόμαστε ποτέ και κανέναν»

Η προετοιμασία του Αστέρα συνεχίστηκε σήμερα χωρίς προβλήματα, όπου δόθηκε έμφαση στα θέματα τακτικής στον αγωνιστικό χώρο και θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι, όταν ο Έλληνας τεχνικός ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα