Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 18-01-2010

 

 

 

 
Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τους Αρκάδες εξαγωγείς
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2010 στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ημερήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον τίτλο «Εξαγωγές: Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική»

Στις δράσεις του Enterprise Europe Network, αναφέρθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, αναφέροντας τις ευκαιρίες που δίνει το Enterprise Europe Network στους επαγγελματίες, «οι επιχειρηματίες πρέπει να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που τους δίνει το Enterprise Europe Network, όπως συνεργασίες με άλλους επιχειρηματίες σε όλη την Ευρώπη, εξαγωγές των προϊόντων τους, συμμετοχή σε εκθέσεις».
«Πρώτο πλάνο του επαγγελματία πρέπει να είναι η εξωστρέφεια και το ποιοτικό προϊόν», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Στη συνέχεια ο εισηγητής της ημερίδας, εκπρόσωπος του συνδέσμου Ελληνογαλλικής φιλίας και Σύμβουλος Εξαγωγών, κ. Κωνσταντίνος Πικραμένος πήρε το λόγο ευχαριστώντας το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Enterprise Europe Network για την πρωτοβουλία τους να ενημερώσουν τους επαγγελματίες για τις εξαγωγές στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Πικραμένος παρουσίασε διεξοδικά τους τρόπους προώθησης των προϊόντων σε νέες αγορές και τα ποσοστά εξαγωγών στις χώρες της Μέση Ανατολής, «Οι Ελληνικές εξαγωγές προς τις Αραβικές χώρες (αγοράς 320 εκ. ανθρώπων) καλύπτουν το καταπληκτικό 5,6% του συνόλου των Ελληνικών Εξαγωγών. Με άλλα λόγια, όσα εξάγουμε περίπου στη Κύπρο (των 800.000 κατοίκων), δηλαδή 4,5% των ελληνικών εξαγωγών, τα ίδια περίπου εξάγουμε σε 22 αραβικές χώρες των 360 εκ. κατοίκων....Υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμα για τους Έλληνες εξαγωγείς».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η καλύτερη προώθηση τοπικών προϊόντων με βάση τη γνώση της περιοχής - αγοράς
Επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων που μεταβαίνουν στη περιοχή – αγορά
Κατάθεση επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων για την περιοχή – αγορά
Διαμόρφωση θεσμικών προτάσεων Οικονομικής Διπλωματίας για τη συγκεκριμένη περιοχή - αγορά

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες προκειμένου να ενημερωθούν για εξαγωγές ή συνεργασίες με επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή καθώς και για άλλα εργαλεία του Enterprise Europe Network. Τηλέφωνα: 2710 227141-2. Υπεύθυνοι: κα. Ματίνα Τζιμούρη, κα. Ευγενία Τζανετοπούλου, κ. Νίκος Μεγρέμης, κ. Ντούβας Ανδρέας, κα. Αντωνία Ποντίκη.

 

 

 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πολλές φορές ως εκπαιδευτική κοινότητα νιώθουμε την ανάγκη της επικοινωνίας και της συνεργασίας, μιας και ο ρόλος μας είναι αμφίδρομα λειτουργικός στη διάπλαση της προσωπικότητας των παιδιών. Οφείλουμε να είμαστε πρότυπα καθημερινής συμπεριφοράς, που δεν συγκαλύπτουμε προβλήματα, αλλά λειτουργούμε διαλογικά και δεν απαξιώνουμε το Δημόσιο Σχολείο.

Νιώθω πραγματικά την ανάγκη, αναλαμβάνοντας το συντονισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, να σας διαβεβαιώσω για την εντατική προσπάθειά μου στην κατεύθυνση:

- Να περιγραφεί και να αποτιμηθεί η ισχύουσα κατάσταση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό περιβάλλον συζήτησης για την ποιότητα της εκπαίδευσης
- Να διαγνωστούν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να αναμορφωθεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης
- Να κατατεθούν προτάσεις για τη βελτίωση και ανάπτυξη της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης ενός ουσιαστικού Δημόσιου Σχολείου
- Να διαμορφωθεί ένα συμβόλαιο, με κέντρο το μαθητή και τον εκπαιδευτικό, μακριά από συμπεριφορές αλαζονείας, ανταγωνισμού και ιδιώτευσης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου χρειάζεται να γίνει ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός στους πολίτες, μιας και συχνά η εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής ταυτίζεται με ένα ασφυκτικό κλοιό ιδεών, με συνθηματικό λόγο, με αντίληψη συγκεντρωτικής δομής.

Στα πλαίσια της αναδιάταξης του παραπάνω άγονου σκηνικού από στερεοτυπικές λογικές, χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη συμμετοχικών διαδικασιών, με κέντρο το μαθητή, που θα στηρίζονται στην εμπειρία του, καθώς αυτή πρέπει καθημερινά να αναδεικνύεται.

Γνωρίζω, ότι αναλαμβάνω μεγάλες ευθύνες, αλλά με δεδομένη τη συνδρομή σας, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μιας και πιστεύω απόλυτα στη ρήση «Πρώτα ο Μαθητής», γιατί τελικά «μοναδική, γλυκιά ανάμνηση είναι τα παιδικά μας χρόνια».

Τρίπολη 17-1-2010
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π. &Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ Δ. ΜΙΣΘΟΣ

 

 

 
ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Δ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα συμμετάσχει με 20μελές κλιμάκιο στην ανθρωπιστική αποστολή που θα αποστείλει το Ελληνικό κράτος στη δοκιμαζόμενη Αϊτή. Στην αποστολή εκ μέρους της ΕΟΔ θα συμμετάσχουν διασώστες, παροχείς πρώτων βοηθειών και μέλη του τμήματος ανθρωπιστικών αποστολών. Ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης των μελών της ΕΟΔ Αρκαδίας είναι η συμμετοχή δύο μελών της στην αποστολή, της κ. Μπατσιούδη Κατερίνα, Παραϊατρικού διασώστη και της κ. Κόντι Γιώτας, νοσηλεύτριας. Μάλιστα, η κ. Μπατσιούδη ορίστηκε από τη διεύθυνση επιχειρήσεων της κεντρικής διοίκησης της ΕΟΔ ως επικεφαλής των παροχέων πρώτων βοηθειών της αποστολής.
Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος των Αθηνών.


 

 

 
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ- ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ:
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΤΡΙΤΗ, 19 ΓΕΝΑΡΗ – 6μ.μ. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ (10 ΦΛΕΒΑΡΗ)

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Το ΠΑΜΕ μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενική αντεπίθεση. Να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς της ότι πασχίζει για το γενικό καλό.

Φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας. Καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μια διαρκή λιτότητα και φτώχεια, σαρώνει ότι δικαιώματα έχουν απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις.

Το Π.ΑΜΕ έγκαιρα, στο σωστό χρόνο κάλεσε συνολικά την εργατική τάξη, τη μισθωτή εργασία να αντεπιτεθεί. Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, προστέθηκε για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός που χωρίς τσίπα ντροπής ευθυγραμμισμένος με τα κελεύσματα του ΣΕΒ, κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανοιχτή απεργοσπασία στην απεργία που είχαν προκηρύξει 9 ομοσπονδίες, δεκάδες εργατικά κέντρα και εκατοντάδες άλλα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 17 του Δεκέμβρη. Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας αποστόμωσε τους γαλαζοπράσινους εργατοπατέρες με τους ΣΥΝεταίρους τους.

Έγκαιρα οι δυνάμεις του Π.ΑΜΕ και στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας κάλεσαν το Δ.Σ. να καλέσει έκτατη γενική συνέλευση για να αποφασιστεί συμμετοχή στην απεργία της 17ης του Δεκέμβρη. Μάλιστα, προχώρησε και στη συλλογή υπογραφών γι’ αυτό το σκοπό. Παρόλο που είχαν μαζευτεί αρκετές δεκάδες υπογραφές οι παρατάξεις ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ έγραψαν τις υπογραφές των συναδέλφων στα παλιά τους τα παπούτσια. Το ΠΑΜΕ συνέχισε και τις επόμενες 2 μέρες με αποτέλεσμα οι υπογραφές να ξεπεράσουν τις 150. Και έτσι προκηρύχτηκε κύκλος συνελεύσεων για να συζητηθεί η συμμετοχή στην Απεργία, μετά από τη διεξαγωγή της!!! Παρόλα αυτά, την Τρίτη 19 Γενάρη γίνεται η 3η απόπειρα για γενική συνέλευση και είναι σημαντική ευκαιρία να πραγματοποιηθεί για να πάρουμε αποφάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Το επόμενο αγωνιστικό βήμα μας να είναι ένα ακόμη πιο ισχυρό χαστούκι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στη Ν.Δ., στην ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Προχωράμε με ελπίδα, ζωντάνια, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 

 

 
Ημέρα ξεκούρασης σήμερα για τον Αστέρα
Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή για τον Αστέρα, αφού ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος έδωσε ρεπό. Μετά την επιστροφή της αποστολής από τη Θεσσαλονίκη, η ομάδα προπονήθηκε την Κυριακή το πρωί, με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Τούμπα να κάνουν ένα χαλάρωμα.

Οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες του προπονητικού επιτελείου. Πλέον, το μυαλό όλων είναι στον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στην Τρίπολη, όπου θα τεθεί και πάλι στη διάθεση της ομάδας ο κορυφαίος της σκόρερ Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του (είχε συμπληρώσει κίτρινες κάρτες) στον αγώνα του προηγούμενου Σαββάτου.

Οι παίκτες θα επιστρέψουν στις προπονητικές τους υποχρεώσεις αύριο Τρίτη, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει διπλή προπόνηση. Μια το πρωί και μια το απόγευμα όπου θα γίνει «οικογενειακό» διπλό για όσους παίκτες δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα