Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 15-01-2010

 

 

 

 
Αναστολή δόσεων δανείων για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις
Αναστολή επί 2ετία της καταβολής των δόσεων δανείων που χορηγήθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου για τις πυρκαγιές 2007

Θετικό αποτέλεσμα είχαν οι συντονισμένες ενέργειες των κ.κ. Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, και η στήριξη των κ.κ. Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος των πυρόπληκτων νομών, για το θέμα της αναστολής επί 2ετία της καταβολής των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου σε επαγγελματίες που υπέστησαν ζημία κατά τις πυρκαγιές του 2007. Σε αυτό το διάστημα θα πληρώνονται μόνο οι τόκοι των δανείων, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, οι δανειολήπτες με τις τράπεζες.

Με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου για την εξασφάλιση ρευστότητας στην ελληνική αγορά έγινε δεκτό το παραπάνω αίτημα ως ακολούθως:

«Επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007 στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια δυνάμει της με αριθμό 2/54310/0025/13-9-2007 απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 1858) δικαιούνται να ζητήσουν μέχρι την 15.4.2010 αναστολή επί διετία και αναδρομικά από 1.1.2010 της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα του εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση. Υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι οι δανειολήπτες».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρει ότι: «η συνάντηση που είχαμε στις 16 Δεκεμβρίου οι Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, συνοδευόμενοι και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των αντίστοιχων νομών, με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη είχε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το αίτημά μας, (των Προέδρων των πυρόπληκτων περιοχών) και η αποτελεσματικότητα των βουλευτών και ειδικά του βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που είναι και αρμόδιος στις Οικονομικές Επιτροπές του Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας έδωσε ανάσα στους επαγγελματίες που ήδη ταλανίζονται από τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Τώρα με την τροπολογία με το Σχέδιο Νόμου οι επαγγελματίες θα επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητές τους και θα μπορέσουν να διατηρήσουν την βιωσιμότητά τους μέσα στο γενικευμένο κλίμα της οικονομικής κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών ήταν η κάλυψη των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών από το μέτρο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διετούς αναστολής τοκοχρεωλυτικών καταβολών.

 

 

 
Κοπή πίτας ΚΟΑΤ - ετήσιες επιδείξεις
Στις 20/1/2010 και ώρα 17:30 ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ στο χώρο του κολυμβητηρίου θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση γυμναστικών επιδείξεων καθώς και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος.

 

 

 
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα για ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (4.45 μ.μ.) με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να δίνει ιδιαίτερο βάρος στα θέματα τακτικής και ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Ο Αντριάν Μπαστία ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σήμερα και ο Έλληνας τεχνικός θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να δει την βελτίωση του, ενώ παράλληλα σκέφτεται πώς να αντιμετωπίσει την κούραση των ποδοσφαιριστών του από τα συνεχόμενα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 
Κάλεσμα στους φιλάθλους του Αρκαδικού
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Μαθητική κερκίδα ο Αρκαδικός

Στην προσπάθεια του να λειτουργήσει μαθητική κερκίδα στα εντός έδρας παιχνίδια του, ο Αρκαδικός έχει καλέσει τα παιδιά της Στ’ Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ με τον ΟΦΗ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Παπαδάκης: «Νίκη για Αρκαδικό»

Το κεντρικό πρόσωπο του αυριανού παιχνιδιού με τον ΟΦΗ θα είναι σίγουρα ο Μύρωνας Παπαδάκης, που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες της Κρητικής ομάδας και αύριο θα υποδεχθεί στην Τρίπολη την πρώτη του ομάδα.

Μιλώντας για το παιχνίδι αυτό ο Κρητικός πλευμέηκερ του Αρκαδικού δήλωσε: «Η ομάδα μας έχει προετοιμαστεί για να κερδίσει το αυριανό παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι η βαθμολογική του θέση δεν το μαρτυρά, ο ΟΦΗ είναι δύσκολος αντίπαλος, διαθέτει έμπειρους παίκτες, ενώ η αλλαγή προπονητή σίγουρα έχει βοηθήσει στον τομέα της ψυχολογίας και σίγουρα το παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί καλά, έχουμε την ψυχολογία και πιστεύω πώς μπορούμε να κερδίσουμε τον ΟΦΗ.

Όσον αφορά επί προσωπικού επιπέδου, σίγουρα υπάρχει ένα διαφορετικό συναίσθημα όταν παίζω με τον ΟΦΗ, αλλά τώρα είμαι παίκτης του Αρκαδικού και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κερδίσει η ομάδα μου»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα