Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 13-01-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το φυσικό αέριο
 Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσε την υπ΄ αρ. πρωτ. 258/11.01.2010 επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, σχετικά με την τροφοδότηση των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης με φυσικό αέριο.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Στα κυριότερα υπό σχεδιασμό έργα της Εταιρείας ¨Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου¨, βρίσκεται η επέκταση του δικτύου μεταφοράς υψηλής πίεσης από την περιοχή Αγ. Θεοδώρων του Ν. Κορινθίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.
Στο χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας, προβλέπεται εγκατάσταση Φυσικού Αερίου και στην Τρίπολη.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης, σε συνάντηση που είχα μαζί του, εν όψει της διέλευσης του συγκεκριμένου αγωγού, μου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το εάν θα καταστεί δυνατή η τροφοδότηση των δεκάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με φυσικό αέριο.

Η τροφοδότηση των επιχειρήσεων αυτών με φυσικό αέριο, δεδομένου και της οικονομικής κρίσης, κρίνεται αναγκαία προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και θα επιφέρει περιβαλλοντικά οφέλη.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:
ΕΡΩΤΑΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποια είναι τα ακριβή σημεία διέλευση του αγωγού, εάν υπάρχει πρόβλεψη για τροφοδότηση των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής περιοχής της Τρίπολης με φυσικό αέριο και ποιο το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου.»

 

 

 
Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΡΙΠΟΛΗ 13/1/10

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη χθεσινή της συνεδρίαση αφού εκτίμησε τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, το σταθεροποιητικό πρόγραμμα και ιδιαίτερα:

- τη συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας,
- την πραγματική μείωση του εισοδήματος μέσα από την περικοπή των επιδομάτων,
- τη φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών,
- την όξυνση των προβλημάτων του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ,
- τα σενάρια για υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και προσθέτει πολλά χρόνια στα όρια ηλικίας των γυναικών,
- τον περιορισμό των δαπανών για τις Δημόσιες υπηρεσίες και την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών

αποφάσισε ομόφωνα

με βάση την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ενάντια στην παραπάνω πολιτική. Η απεργία ορίστηκε για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010.
Ταυτόχρονα αποφάσισε να πάρει όλα τα μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης (συνέντευξη τύπου, περιοδείες, συγκεντρώσεις, προπαγανδιστικό υλικό, κλπ).

 

 

 
Ανακοίνωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ εκπαιδευτικών
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ας κάνουμε κάτι όμως και εμείς για αυτό. Να αντισταθούμε στην τρομοκρατία που έχουν επιβάλει κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κατάσταση της οικονομίας. Να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν από κοινού με Βιομήχανους, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχουν στόχο: την συρρίκνωση (και ονομαστικά) των μισθών μας, τον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι διεθνείς οργανισμοί και η κυβέρνηση με την συναίνεση της αντιπολίτευσης κάνουν την χώρα μας «πειραματόζωο» στις νέες συνταγές του νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω «κρίσης» και ελλειμμάτων, η Υπουργός Παιδείας μοιράζει λεφτά σε ιδιωτικές ημέτερες επιτροπές για να φτιάξουν νομοσχέδια για ζητήματα μεταθέσεων – αποσπάσεων και αξιολόγησης, ερήμην του κρατικού διοικητικού μηχανισμού και του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών. That is the way! (για να μην ξεχνάμε και την προτεινόμενη ως επίσημη γλώσσα από την κ. Υπουργό)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

όταν καθημερινά ανακοινώνονται μέτρα και παίρνονται αποφάσεις που μας αφαιρούν δικαιώματα ( όπως πρόσφατα η κατάργηση των δικαιωμάτων λόγω μητρότητας και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης) εμείς θα μένουμε απαθείς θεατές και οπαδοί των κομματικών συνδικαλιστικών παρατάξεων;

Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Εκπαίδευση επειδή έχουμε κοινά συμφέροντα και αντιμετωπίζουμε την ίδια επιθετική πολιτική, ένα δρόμο έχουμε: με ενότητα να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε, να συσπειρωθούμε για να υπερασπιστούμε τον μισθό μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις εργασιακές μας σχέσεις. Να πιέσουμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να ακούσουν την αγωνία των εργαζομένων, να συσπειρώσουν τον κλάδο και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε αγώνες. Να ξεφύγει η ΕΛΜΕ από τον λήθαργο και την κομματική αντιπαράθεση.

Ξεκίνημα για αυτό μπορεί να αποτελέσει η πρωτοβουλία 80 συναδέλφων που ζήτησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση και η οποία θα γίνει οριστικά την Τρίτη 19 του μήνα στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης στις 18:00.

Τρίπολη, 14-1-2010

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
ΤΑ ΕΜΑ ΕΣΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η χώρα μας, είναι ανώφελο να αποκρύπτονται τα λάθη «κάποιων» που μας ταλανίζουν και θέτουν την αξιοπιστία της Ελλάδος υπό αμφισβήτιση. Η «άφωνη» αγανάκτηση που πλημμυρίζει τις γεμάτες πίκρα και απογοήτευση Ελληνικές ψυχές, ζητά άμεσες απαντήσεις και λύσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι, εξαιρετικά κρίσιμοι και άκρως επικίνδυνοι για την Πατρίδα μας. Κάποιοι πολιτικοί μας φταίνε πολύ και άλλοι ολιγώτερον, δίχως αυτό να προσδίδει παρηγοριά και ψυχολογική τόνωση στους Έλληνες πολίτες. Ήδη βιώνουμε υπό νέα Κυβέρνηση και είναι πολύ σπουδαίο να κατανοήσουμε, πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιηθεί η παρούσα περίοδος με τέτοιον τρόπο, ώστε να προλάβουμε την εμφάνιση μιας χειρότερης κατάστασης, βρίσκοντάς μας ανέτοιμους, εύκολη βορρά των απανταχού κερδοσκόπων.

Η διαχρονική λήθη των διδαγμάτων του παρελθόντος, που προέκυψαν από τις σκληρές, λησμονημένες δοκιμασίες, είναι σίγουρα τροχοπέδη στην επιδιωκόμενη ανάκαμψη. Οι αναμενόμενες θυσίες, ευελπιστώ, πως δεν εξακολουθήσουν να απαιτούνται από τις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες. Αυτές από τους οποίες ζητείται ανέκαθεν να προσφέρουν εαυτούς με ύψιστη αυταπάρνηση και κατανόηση, κάτι που επί τέλους θα πρέπει να εκλείψει. Ελπίζω και εύχομαι οι ταγοί μας, να υπερβούν τον υφιστάμενο ανθρώπινο εγωισμό και να λειτουργήσουν για το κοινό καλό, ενσκύπτοντας, εκτός των οικονομικών και στο μείζον πρόβλημα της πνευματικής τροφοδοσίας και της ψυχικής τόνωσης των Ελλήνων πολιτών, δίχως την ιστορικώς επαναλαμβανόμενη ποταπή επιλογή αυτών που επιζητούν τον «ηρωισμό» του έθνους μας και την δημιουργία ηρώων.

Τα ακούσματα της εποχής μας μεταφέρουν τα προβλήματα από όλους τους τομείς τους βίου μας. Ανεργία, ανέχεια, πενία, ψυχολογική κατάρρευση, βία, νοθεία, διαφθορά, οικονομική κατάρρευση. Ας σκεφτούμε ότι το ιερότερο, τιμιότερο μα τραγικό συνάμα στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι να επιθυμεί να εργαστεί για να επιβιώσει και να μην βρίσκει απασχόληση. Ο ήχος της φράσης, «άνεργος οικογενειάρχης», πως ηχεί στα αυτιά μας; Η μάλλον, προσεγγίζει τις καρδιές μας; Στη σκέψη πως συνάνθρωποί μας λιμοκτονούν, θα έπρεπε τουλάχιστον να αποτελεί κοινό δράμα για όλους μας. Ο Αϊστάϊν είπε κάποτε, πως, ακόμη και ένα παιδί στον πλανήτη Γη να είναι δυστυχισμένο, αρκεί για να μην έχουμε πολιτισμό. Κι εμείς εδώ, στη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα αρχαιόθεν, αυτοαποκαλούμεθα Χριστιανοί, ακολουθούμε τα Μυστήρια από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό μας, αλλά μέχρι εκεί. Διότι απλώς δεν γνωρίζουμε τι είναι ο Χριστιανισμός, τι προτείνει και γιατί.

Δοκίμιο
Τάκης Ιωαννίδης

 

 

 
Αφιέρωμα του ΣΚΑΙ σε Αρκαδικό
Την Δευτέρα η τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και έκανε ένα αφιέρωμα στην ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού, το οποίο θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και στις αθλητικές εκπομπές του σταθμού.
Η πορεία του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ανάγκασε τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ να κατέβουν στην Τρίπολη και να κάνουν συνεντεύξεις με τη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες της ομάδας.

Στις 23/1 χορεύει ο Αρκαδικός

Ο ετήσιος χορός του Αρκαδικού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 (21.00) στο χώρο δεξιώσεων «ΕΠΑΥΛΙΣ» με τους διοργανωτές να υπόσχονται πολλές εκπλήξεις.
Νωρίτερα (17.30) την ίδια ημέρα, ο Αρκαδικός θα υποδεχθεί τον Αμύντα στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Συνεχίζεται η λαχειοφόρος του Αρκαδικού

Συνεχίζεται η λαχειοφόρος αγορά του Αρκαδικού για το μεγάλο δώρο που είναι ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA 1.4 SPORT. Κερδίζουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία στην κλήρωση του λαϊκού λαχείου που θα γίνει στις 13 Απριλίου 2010.
Οι λαχνοί θα διατίθενται στα εξής σημεία: 1) COVA CAFÉ, 2) PREGO, 3) EVEREST, 4) PHOTO ΚΑΝΑΒΟΣ και 5) καθημερινά στα γραφεία του Αρκαδικού στο ΔΑΚ Τριπόλεως (6-8 μ.μ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και στο τηλέφωνο: 6932 220436.
Η παράδοση του αυτοκινήτου θα γίνει στις 17 Απριλίου 2010 μετά τη λήξη του αγώνα Αρκαδικός-Ηρακλής στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα