Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 12-01-2010

 

 

 

 
Εγκρίσεις πιστώσεων
Πιστώσεις συνολικού ύψους 6.000.000 ευρώ για έργα υποδομών, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.

Ειδικότερα, για την κατασκευή έργου βελτίωσης σύνδεσης Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 4.000.000 ευρώ.

Για αρχαιολογικές εργασίες στον αυτοκινητόδρομο «Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 1.000.000 ευρώ. Επίσης, διάθεση πίστωσης ποσού 1.000.000 ευρώ εγκρίθηκε για ανάλογες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη».

 

 

 
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ «ΟΡΦΕΑ»
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 18:00 η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης στα εντευκτήριά της (Φωτάκου 10, Τρίπολη), θα πραγματοποιήσει την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα:
1. Διοικητικός Απολογισμός έτους 2009
2. Οικονομικός Απολογισμός έτους 2009 – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
3. Προϋπολογισμός έτους 2010
4. Αύξηση ετήσιας συνδρομής τακτικών μελών
5. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2010 στον ίδιο τόπο και χρόνο με όσα μέλη είναι παρόντα χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Η διάθεση του αναμνηστικού εμπορικού γραμματοσήμου με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του «Ορφέα» γίνεται από τα εντευκτήρια του «Ορφέα» κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις ώρες 19:00-22:00 και από το βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ».


www.orfeastripolis.gr

 

 

 
ΠΑΜΕ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,
ΜΕ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι , νέοι και νέες
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δυνατούς, δυναμικούς, ταξικούς αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη τη χρονιά που πέρασε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτοί οι πολύμορφοι αγώνες, με κορυφαίο σταθμό τους τη μεγάλη επιτυχημένη απεργία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις 17 του Δεκέμβρη, λίγο πριν το τέλος του 2009, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη. Φέρνουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ένα βήμα πιο κοντά στο ύψος των περιστάσεων και των αυξημένων αναγκών της ταξικής πάλης σε μια στιγμή που η επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου και η αντεργατική επέλαση της κυβέρνησης προδιαγράφεται σε όλους τους τομείς, πιο σκληρή και πιο στυγνή.

Το μαύρο αντιλαϊκό και αντεργατικό μέτωπο κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κομμάτων και φορέων του ευρωμονόδρομου – του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή τρομοκρατία με στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό εργατικό φρόνημα, να χειραγωγήσουν και να πειθαναγκάσουν τους εργαζόμενους στην αποδοχή της εξαθλίωσης τους, στο όνομα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, της κρίσης και της ανταγωνιστικότητας.

Αυτά μας επιφυλάσσουν και μας κληροδοτούν όλοι αυτοί και τη νέα χρονιά. Εμείς όμως, η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, αντιπαρατάσσουμε και αντιπαραθέτουμε τη ελπίδα των ταξικών αγώνων της ρήξης, της σύγκρουσης, της αντεπίθεσης της απειθαρχίας, της ανυπακοής κόντρα στις σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης στη στρατηγική του κεφαλαίου και στους συνεργούς της. Σ’ αυτούς τους αγώνες είναι η διέξοδος όπως έχει αποδείξει η ίδια η ζωή.

Εργάτριες εργάτες, εργαζόμενοι,
Παραμερίστε τους εφιάλτες της εργατικής τάξης, τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που και στην πρόσφατη μεγαλειώδη πανεργατική απεργία του ΠΑΜΕ, τάχτηκαν ανοιχτά ενάντια σ’ αυτόν τον αγώνα και βάζουν πλάτη να περάσει η νέα αντεργατική κυβερνητική ολομέτωπη επίθεση.

Συστρατευτείτε στις γραμμές τους ΠΑΜΕ για να αποκρούσουμε αποτελεσματικά την νέα αντεργατική κυβερνητική επίθεση στο εισόδημά, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να ανοίξουμε δρόμους για την κατάκτηση των δικαιωμάτων που θα αντιστοιχούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σήμερα είμαστε πιο καλά εξοπλισμένοι από την πλούσια πείρα των προηγούμενων αγώνων μας. Αυτοί οι αγώνες αποτελούν το ασφαλές εφαλτήριο μας για τους νέους μάχες που έρχονται και το νέο έτος. Έχουμε ταξικό προσανατολισμό. Η πάλη μας γίνεται πιο αποτελεσματική γιατί αξιοποιεί και εναλλάσσει όλες τις μορφές του αγώνα και γιατί εντάσσεται σε ένα γενικότερο συντονισμό, σε ένα ευρύτερο μέτωπο όλων των εργαζομένων, όλων των εκμεταλλευόμενων λαϊκών στρωμάτων. Παλεύομε για το σήμερα στην προοπτική γενικότερων φιλεργατικών και φιλολαϊκών αλλαγών και έτσι η πάλη μας γίνεται πιο σίγουρη και πιο επιτυχής. Ατενίζουμε με αισιοδοξία το νέο έτος γιατί γνώμονας μας είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.

 

 

 
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10
Μετά τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 2ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 19 κλεψίματα, 3ος στην οικονομία με 43 βαθμούς και 8ος στις ασίστς με 42.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, παρά την απουσία του πάνω από ένα μήνα, βρίσκεται στη δεκάδα επίσης τριών διαφορετικών στατιστικών κατηγοριών, αφού είναι 2ος σε ευστοχία διπόντων με το εντυπωσιακό 69,4% (50/72), 4ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.682 και 6ος στα κοψίματα με 6.

Ακόμα, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος παραμένει στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών, 4ος στην ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 87,2% (41/47), 8ος στα κλεψίματα με 15 και 10ος στα τρίποντα έχοντας ευστοχήσει σε 23.

Τέλος, ο φόργουορντ του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα, είναι ο 2ος πιο εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος στα τρίποντα, με ποσοστό 53,5% (15/28). Αυτοί είναι οι τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού που ξεχωρίζουν στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 μετά τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής. Αναλυτικά οι σχετικοί πίνακες στατιστικών έχουν ως εξής:

ΣΚΟΡΕΡ
1. Γκαγκαλούδης 254 (Ολυμπιάδα)
2. Λιακόπουλος 248 (Πέραμα)
3. Τότσιος 221 (Ίκαροι)

ΜΠΟΜΠΕΡ
1. Κακλαμάνος 36 (Παγκράτι)
2. Κυριακόπουλος 34 (ΚΑΟΔ)
3. Σκούταρης 32 (Πέραμα)
10. Σιζόπουλος 23 (Αρκαδικός)

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
1. Αμάτο 146 (Πέραμα)
2. Λάτοβιτς 140 (ΑΓΟΡ)
3. Κουτρούλιας 90 (Ν. Ήστ)

ΑΣΙΣΤΣ
1. Λιακόπουλος 76 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 66 (Ολυμπιάδα)
3. Ζούπας 58 (Αμύντας)
8. Σουρλής 42 (Αρκαδικός)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
1. Γκαγκαλούδης 22 (Ολυμπιάδα)
2. Σουρλής 19 (Αρκαδικός)
3. Τσούτσος 17 (Δάφνη)
4. Λιανός 17 (Δάφνη)
8. Σιζόπουλος 15 (Αρκαδικός)

ΚΟΨΙΜΑΤΑ
1. Βαγενάς 14 (ΟΦΗ)
2. Αναγνωστόπ. 12 (Ξάνθη)
3. Αμάτο 12 (Πέραμα)
6. Γιοβάνοβιτς 6 (Αρκαδικός)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Ζούπας 53 (Αμύντας)
2. Γκαγκαλούδης 53 (Ολυμπιάδα)
3. Σουρλής 43 (Αρκαδικός)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1. Κακιούζης 0.750 (Παγκράτι)
2. Αναγνωστόπ. 0.717 (Ξάνθη)
3. Λαμπρόπουλος 0.691 (Ηρακλής)
4. Γιοβάνοβιτς 0.682 (Αρκαδικός)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ
1. Παναγιωτόπ. 35/38 (Ξάνθη)
2. Κοσάνοβιτς 40/45 (Ολυμπιάδα)
3. Γκαγκαλούδης 85/96 (Ολυμπιάδα)
4. Σιζόπουλος 41/47 (Αρκαδικός)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΠΟΝΤΑ
1. Κακιούζης 51/73 (Παγκράτι)
2. Γιοβάνοβιτς 50/72 (Αρκαδικός)
3. Κόκκαλης 43/66 (Ν.Ήστ)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1. Καράμπουλας 13/24 (Ίκαρος/Έσπερος)
2. Σιβορότκα 15/28 (Αρκαδικός)
3. Βαρδιανός 15/30 (Παγκράτι)

 

 

 
Έκθεση σχεδίων και γλυπτών Γιανούλη Χαλεπά
Kalfayan Galleries: Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα

Εγκαίνια: 14 Ιανουαρίου 2010, 20.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου 2010

Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010, 20.00 – 22.00, οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν τα εγκαίνια της έκθεσης σχεδίων και γλυπτών του Γιανούλη Χαλεπά. Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των ετήσιων εκθέσεων των Kalfayan Galleries που έχουν ως στόχο την προώθηση και προβολή του έργου σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής τέχνης.

Ευρύτερα γνωστός για το γλυπτό του “Η Κοιμωμένη” που βρίσκεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και το οποίο έφτιαξε το 1877 σε νεαρή ηλικία, ο Γιανούλης Χαλεπάς (1851-1938) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες. Γεννημένος στη Τήνο, έναν τόπο με μεγάλη παράδοση στη μαρμαρογλυπτική, ο Χαλεπάς έζησε μια τρικυμιώδη ζωή, ενώ για 13 χρόνια παρέμεινε έγκλειστος στο Ψυχιατρείο της Κέρκυρας. Το 1901 επέστρεψε στην Τήνο αλλά δεν δούλεψε παρά μόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του το 1916. Από αυτή την περίοδο έχει διασωθεί μεγάλος αριθμός σχεδιών και προπλασμάτων σε πηλό, από τα οποία όμως κανένα δεν έγινε σε μάρμαρο.

Με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και αργότερα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου, τα πρώιμα έργα του είναι επηρεασμένα από το συντηρητικό πνεύμα που επικρατούσε στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια όμως απορρίπτει τον ακαδημαϊσμό, γίνεται πιο τολμηρός, και επικεντρώνεται στη διερεύνηση της φόρμας και της σύνθεσης δημιουργώντας έργα μεγάλης εκφραστικότητας. Το μοναδικό ταλέντο του και η δημιουργικότητά του τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η θεματογραφία του αντλεί συχνά έμπνευση από την Ελληνική μυθολογία, ενώ περιλαμβάνει επίσης αλληγορίες, θρησκευτικά θέματα και πορτρέτα. Η έκθεση στην Kalfayan Galleries δείνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα το πολυδιάστατο έργο του καλλιτέχνη, τον λαβύρινθώδη κόσμο της φαντασίας του και τον τρόπο που αυτός μεταφράστηκε σε εικαστικό έργο.

Στο έργο του Χαλεπά μπορεί κάποιος να διακρίνει την εξελικτική πορεία της ελληνικής τέχνης από τον ακαδημαΐσμό του 19ου στην εκφραστικότητα του 20ου αιώνα. Ένα ευρύ φάσμα του έργου του καλλιτέχνη παρουσιάστηκε στην αναδρομική έκθεση στην Εθνική Γλυπτοθήκη το 2007. Το 2009 σχέδια και γλυπτά του Χαλεπά παρουσιάστηκαν στην 2η Μπιενάλε της Αθήνας.

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Σάββατο: 10.00 – 15.00
Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 20.00

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα