Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 11-01-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών
Μετά από επιστολή που απέστειλε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυνουρίας, σχετικά με την εξαίρεση του Νομού Αρκαδίας από τους Νομούς που δόθηκαν αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης και ελαιοποιήσιμης ελιάς, ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσε σήμερα προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Κατερίνα Μπατζελή, την υπ’ αρ. πρωτ. 3322/11-01-2010 Ερώτηση στη Βουλή.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση, κατόπιν απόφασης της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της σχετικής έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, όπως ανακοινώνεται και από το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 14-12-2009, προχώρησε στην καταβολή 44 εκατομμυρίων ευρώ για την αποζημίωση ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει αποζημίωση 2 ευρώ ανά δένδρο για τις ζημιές που προκλήθηκαν από πυρινοτρίτη στην ελαιοπαραγωγή των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Μολονότι η ελαιοπαραγωγή, τόσο η βρώσιμη όσο και η ελαιοποιήσιμη, στην επαρχία Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας, που έχει και μονοκαλλιέργεια ελιάς, υπέστη σοβαρές ζημιές - όπως η ίδια η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυνουρίας, με επιστολή της με ενημέρωσε - ο νομός Αρκαδίας δεν συμπεριλαμβάνεται στους νομούς που θα δοθούν αποζημιώσεις.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 22-12-2009, προανήγγειλε ότι αποζημιώσεις για τον πυρινοτρίτη θα δοθούν και σε άλλους νομούς όπως η Αιτωλοακαρνανία και τα Χανιά.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:
ΕΡΩΤΑΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Εάν προτίθεται να συμπεριλάβει στην επικείμενη επέκταση κινδύνου το Νομό Αρκαδίας, που αποδεδειγμένα η ελαιοπαραγωγή του επλήγη από τον πυρινοτρίτη.»

 

 

 
Συνάντηση Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών με Λούκα Κατσέλη
την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.

Την 16η Δεκεμβρίου 2009 οι Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, συνοδευόμενοι και από βουλευτές των αντίστοιχων νομών, είχαν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Παυλής, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε και ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Δημήτριος Ρέππας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα μέτρα που προτείνουν τα Επιμελητήρια για τη στήριξη των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών, που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ανακάμψουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Το θέμα στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών.

Αίτημα των Επιμελητηρίων ήταν η κάλυψη των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών από το μέτρο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διετούς αναστολής τοκοχρεωλυτικών καταβολών.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης και της συνεργασίας των Επιμελητηρίων και των βουλευτών των πυρόπληκτων νομών, κατατέθηκε από το βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά την επεξεργασία και εξέταση του Σχεδίου Νόμου «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις», προσθήκη, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και τα εγγυημένα δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών.

Ο σκοπός του συζητούμενου νομοσχεδίου είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική θέση, να «ανασάνουν», να επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητές τους και να διατηρήσουν την βιωσιμότητά τους μέσα στο γενικευμένο κλίμα της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει δημιουργήσει δυσχερείς συνθήκες για την επιχειρηματική τους δράση. Το σχέδιο νόμου ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων, που προκλήθηκαν μετά την 1-1-2008, ενώ επεκτείνει την ρύθμιση και σε οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1-1-2005, με τους όρους και τις ειδικότερες προϋποθέσεις, που αναγράφεται στο κείμενό του.

Η προσθήκη έχει ως εξής: «Επίσης, οι ρυθμίσεις της προηγουμένης παραγράφου 2 καταλαμβάνουν και τα δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματίες των πυρόπληκτων Νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007, σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών με αριθ. 2/54310/0025/13-9-2007 (Φ.Ε.Κ. 1858/Β/2007). Η συνολική περίοδος εξόφλησης των δανείων, που έχουν υπαχθεί στην απόφαση αυτή καθώς επίσης και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων παραμένουν οι ίδιες, όπως αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση».

Η εισήγηση για την προσθήκη είχε καταρχήν θετική ανταπόκριση από την Υπουργό, με μόνη επιφύλαξη, η οποία θα συζητηθεί εκ νέου στην Επιτροπή, το γεγονός ότι θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση οι τόκοι των δανείων αυτών.

Πρόκειται για μία σημαντική κατάκτηση των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών και σύντομα θα γνωρίζουμε της οριστικές αποφάσεις της Επιτροπής και την τελική μορφή του Νομοσχεδίου.

 

 

 
Διάσχιση μονοπατιού και κοπή πίτας ΣΑΟΟ
Την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών- Οικολόγων κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στη Βλαχέρνα στις 3 μ.μ. ( ταβέρνα Καμάρες ).

Θα προηγηθεί μία υπέροχη διάσχιση του μονοπατιού που χαράχτηκε και σηματοδοτήθηκε πρόσφατα, από τη Βυτίνα μέχρι τη Βλαχέρνα..

Στην πορεία και στην κοπή της πίτας θα πάρουν μέρος εκτός από τον ΣΑΟΟ, ο ΕΟΣ Σπάρτης και ο ΕΟΣ Αχαρνών.

Θα γίνουν δύο πορείες. Η πρώτη από Βυτίνα- Ρούχους - Βλαχέρνα , μικρής δυσκολίας, διάρκειας 5,30 ωρών. Η δεύτερη από Ρούχους έως Βλαχέρνα , εύκολη, διάρκειας 3,30 ωρών.

Ο ΣΑΟΟ προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη του, να συμμετάσχουν σ’ αυτό το φυσιολατρικό πανηγύρι στα θαυμάσια ελατοδάση του Μαινάλου.

Η αναχώρηση του λεωφορείου στις 8,30π.μ. από κεντρική πλατεία.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 234980 τις βραδινές ώρες.

 

 

 
Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Αρκαδίας για σχολεία υπό κατάργηση
...
Εν όψει της υποβολής προτάσεων από τις Διευθύνσεις Δ.Ε. για τις μεταβολές στη λειτουργία Σχολικών Μονάδων της αρμοδιότητάς τους, σας ενημερώνουμε ότι το έτος 2005 με τις Υπουργικές Αποφάσεις 68750/Δ4/06-07-2005, 52849/Δ4/30-05-2005 και 52847/Δ4/30-05-2005 (ΦΕΚ 21-07-2005) συγχωνεύτηκαν το Γυμνάσιο Λεονταρίου (με το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης) και τα Γυμνάσια Βυτίνας και Λαγκαδίων (με το Γυμνάσιο Δημητσάνας), ενώ συγχρόνως καταργήθηκαν οι Λυκειακές Τάξεις Δημητσάνας και Λαγκαδίων, ώστε να λειτουργήσουν στην περιοχή Γυμνάσιο στη Δημητσάνα, Λύκειο στη Βυτίνα (και μελλοντικά ΤΕΕ στα Λαγκάδια).

Οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν λάβει υπόψη τις θέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, όπως ρητά ορίζεται από το Νόμο 1566/1985. Κατά των αποφάσεων αυτών εξέδωσαν ομόφωνες καταδικαστικές αποφάσεις τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας και η Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας επικαλούμενοι αφενός εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους αφετέρου κοινωνικούς, δημογραφικούς και ιστορικούς (αφού στις αντίστοιχες κωμοπόλεις λειτουργούν σχολεία ήδη από το 17ο αιώνα). Ύστερα από τις αντιδράσεις, το Υπουργείο Παιδείας ανέστειλε γραπτώς την εκτέλεση των Υπουργικών Αποφάσεων για τα σχολικά έτη 2005-2006 και 2006-2007. Τα τρία τελευταία σχολικά έτη τα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις Βυτίνας, Δημητσάνας και Λαγκαδίων λειτουργούν χωρίς την έκδοση σχετικών αποφάσεων ανασταλτικών της ισχύος των πρώτων υπό καθεστώς μη νομικής κάλυψης, ενώ το Γυμνάσιο Λεονταρίου έχει συγχωνευθεί ήδη από το 2007.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας στη συνεδρίαση της 8-12-2009 αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί την οριστική ανάκληση των Υπουργικών Αποφάσεων συγχωνεύσεων και καταργήσεων αυτών των Σχολικών Μονάδων.
...
Περισσότερα...

 

 

 
Περιφερειακή Σύσκεψη Πολιτικών Κινήσεων
Τη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 στις 6:30 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί Περιφερειακή Σύσκεψη των Νομαρχιακών Επιτροπών και Γραμματειών των Πολιτικών Κινήσεων του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας.

με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις – απόφαση Εκτελεστικής Γραμματείας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας.

 

 

 
Αστέρας-Καβάλα 1-0
Μια σημαντική νίκη –που τον διατήρησε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα- πέτυχε σήμερα ο Αστέρας κερδίζοντας την Καβάλα 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μαρσελάο με κεφαλιά στο 61ο λεπτό μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Ουριμπάρι.

Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν αυτός που δημιούργησε φάσεις μπροστά από την εστία των φιλοξενουμένων. Η πρώτη καλή επιθετική στιγμή του Αστέρα ήταν στο 7ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Ουριμπάρι από αριστερά, η κεφαλιά του Τσέζαρεκ, έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.

Στο 12ο λεπτό μετά από εντυπωσιακή φάση το ανάποδο ψαλίδι του Οντότζι, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Καβάλας, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σούταρε αλλά απέκρουσε ο Κάλατζ. Ίδια φάση στο 19’ όταν το δυνατό σουτ του Αργυρόπουλου, από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε ο Κάλατς.

Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πιο σοβαρά, όταν στο 10ο λεπτό ο Λάκης έβγαλε μπαλιά στον Ονουάτσι ο οποίος βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει την Καβάλα και στο 37’ μετά από σέντρα του Ουριμπάρι από αριστερά, ο Καρέρα έπιασε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Κάλατς. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από κόρνερ του Βίλτσες, ο Λαζαρίδης πάσαρε με κεφαλιά στον Μαρσελάο που με νέα κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον υψηλόσωμο πορτιέρο της Καβάλας. Ο Κάλατς απέκρουσε και πάλι θεαματικά σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας εξακολούθησε να έχει την πλήρη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και αφού έχασε μία ακόμα ευκαιρία με τον Καρέρα στο 54’ (απέκρουσε το σουτ του ο Κάλατς), είδε να «καρποφορεί» η υπεροχή του στο 61ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Ουριμπάρι ο Μαρσελάο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» του ανήμπορου να αντιδράσει Κάλατς.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού και παρά το γεγονός ότι η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει, οι παίκτες του Αστέρα ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν σίγουρα να έχουν πετύχει και άλλα γκολ, αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Στο 67ο λεπτό το σουτ του Εντερ με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής, απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Ψωμάς, ενώ στο 85’ το σουτ του Τσέζαρεκ έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο κορυφαίος σκόρερ του Αστέρα δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον τερματοφύλακα της Καβάλας, με αποτέλεσμα να τελειώσει το παιχνίδι 1-0. Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή του αγώνα Τσινιάρη έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς στους φιλάθλους του Αστέρα, που αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Τσέζαρεκ (89’ Λαδάκης), Ουντότζι (59' Εντερ), Βιλτσές (90’ Μπαρτολίνι)
Καβάλα: Κάλατς, Πετκάκης, Ψωμάς, Μουρ, Παβίσεβιτς, Σιόντης, Λεοντίου (64' Ορούμα), Ονουάτσι, Λάκης (75' Ρινκόν), Σόσιν, Ιωάννου (68' Σμολάρεκ).
- Για το πρωτάθλημα νέων (Κ-21) ο Αστέρας κέρδισε την Καβάλα 1-0 με τέρμα που σημείωσε ο Μπακασέτας, ενώ για το πρωτάθλημα εφήβων (Κ-17) ο Αστέρας ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό (0-1).

Βλάχος: «Όταν παίζεις καλά, δικαιώνεσαι»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος έκανε δηλώσεις για τον σημερινό αγώνα με την Καβάλα, αλλά και για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Αρη για το Κύπελλο Ελλάδος:

Για το παιχνίδι: «Θεωρούσα αυτό το παιχνίδι καθοριστικό. Είχα πει στους παίκτες μου πώς είναι δύσκολος αγώνας, αλλά η εύκολη επικράτηση παρά το χαμηλό σκορ με κάνει χαρούμενο, αισιόδοξο και μπορώ να πιστεύω πώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό η ομάδα βάζει βάσεις για την παραμονή στην κατηγορία. Νομίζω πώς ο δεύτερος γύρος θα είναι δύσκολος. Αν πιάσουμε γρήγορα τους 30-32 βαθμούς θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή μας στην κατηγορία.

Θέλει ακόμα πολύ δουλειά, αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω πώς όταν παίζεις καλά δικαιώνεσαι. Συγχαρητήρια στους παίκτες που παίξανε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η συνέχεια είναι δύσκολη γιατί τώρα έχουμε κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη σκληρή συνέχεια και δοκιμασία.»

Για το παιχνίδι Κυπέλλου: «Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός με ιδιαιτερότητες. Όταν ήρθα στον Αστέρα δεν ζήτησα πριμ παραμονής, αλλά είπα πώς θέλω πριμ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Εμείς θα πάμε να παίξουμε εναντίον του Αρη σαν Αστέρας Τρίπολης. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι το έργο μας. Έχω ξαναπεί για τον Αρη, πώς εδώ και τρία χρόνια έχει την καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα στην Ελλάδα. Όταν παίζει καλά, παίζει πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο από ότι παίζουν όλες οι ομάδες στην Ελλάδα.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι απέναντι στους εαυτούς μας, στην ομάδα και τη μικρή ιστορία –νομίζω πώς όλοι πλέον μπορούν να πουν καλά λόγια για τον Αστέρα- που έχει αυτή η ομάδα.
Έχω μάθει από μικρό παιδί στον πρωταθλητισμό, στην πίεση. Στη ζωή μου έχω περισσότερες νίκες από ότι ήττες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε.»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα