Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 09-01-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Ψαριανού για ανεξέλεγκτη αμμοληψία στον ποταμό Καρνίωνα
ΣΥΡΙΖΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ
08/01/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Ανεξέλεγκτη αμμοληψία στον ποταμό Καρνίωνα»

Το 2008 ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας από την κοινοπραξία «Μωρέας». Εργοτάξια της κοινοπραξίας βρίσκονται πλησίον της Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης-Καλαμάτας και της Επαρχιακής Οδού που συνδέει την προαναφερθείσα Ε.Ο. με τα Δημοτικά Διαμερίσματα Βελιγοστής- Ελληνίτσας κλπ. Από την περιοχή διέρχεται ο χείμαρρος Καρνίωνας (κοινώς Ξερίλας). Σε αυτόν δραστηριοποιείται η εν λόγω κοινοπραξία με εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη –όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των παρακείμενων δήμων- αμμοληψία, κάτι που απαγορεύεται από το Ν.3010/2007, ο οποίος δικαιολογεί την αμμοληψία μόνο για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού. Συνακόλουθα, η συχνή κυκλοφορία υπέρβαρων οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προκαλεί καταστροφές στο οδόστρωμα, οι οποίες, καθώς δεν αποκαθίστανται άμεσα, αποτελούν μόνιμη απειλή για την ασφαλή διέλευση αυτοκινήτων και δικύκλων.

Δεδομένου ότι τα έργα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια ακόμα,
ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
• Έχει εκπονηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αμμοληψία στο χείμαρρο Καρνίωνα; Αν ναι, αιτούμεθα την κατάθεσή της.
• Πώς εξασφαλίζεται ο έλεγχος για την αποφυγή της υπερβολικής αμμοληψίας στη συγκεκριμένη περιοχή;
• Σκοπεύετε να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου αυτό επιβαρύνεται από τη συχνή κυκλοφορία υπέρβαρων οχημάτων;

Επίσης, αιτούμεθα την κατάθεση της άδειας της Νομαρχίας στην κοινοπραξία «Μωρέας» για την πραγματοποίηση αμμοληψίας στον ποταμό Καρνίωνα.

Ο ερωτών βουλευτής
Γρηγόρης Ψαριανός

 

 

 
Κοπή πίτας Ένωσης Συλλόγων Ηραίας
Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 στις 18:00 στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ένωσης που βρίσκεται Τζώρτζ 3 Πλ. Κάνιγγος θα γίνει η κοπή της πίτας της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας, η Γενική Συνέλευση - εκλογές κ η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα.

 

 

 
Δάφνη - Αρκαδικός 67-66
Ήττα του Αρκαδικού με…παράσημο
Ο κόσμος χειροκρότησε στο φινάλε

Δραματικό φινάλε είχε ακόμα ένα παιχνίδι του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αυτή τη φορά στη Δάφνη, από την οποία ηττήθηκε τελικά με 67-66 γνωρίζοντας την ήττα μετά από ένα μήνα!

Η αποστολή του Αρκαδικού ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, αφού εκτός του Γιοβάνοβιτς δεν θα έπαιζε στη Δάφνη λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς ο Τόσιτς. Αν σε αυτό προσθέσετε το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά ήταν στους δεκατρείς πόντους (42-29) υπέρ των γηπεδούχων, ενώ ταυτόχρονα «φορτώθηκαν» με φάουλ οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη, η αποστολή έγινε ακόμα δυσκολότερη.

Ο Αρκαδικός ήταν πίσω στο σκορ σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και μάλιστα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, έχανε με δεκαεπτά πόντους (48-31 μετά από τρίποντο του Βασιλόπουλου), αλλά επιστρατεύοντας τα μεγάλα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματά που έχουν οι παίκτες του, πρόσθεσαν ακόμα μία υπέρβαση στο ενεργητικό τους, ξεσηκώνοντας στην κερκίδα τους περίπου 250 φιλάθλους τους που υποστήριξαν με θέρμη την προσπάθεια τους από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Με τρίποντο του Καραδολάμη 17’’3 πριν το τέλος, ο Αρκαδικός προηγήθηκε 65-66 κάνοντας απίστευτη ανατροπή στο κλειστό γυμναστήριο της Δάφνης που φέρει το όνομα του τελευταίου «Χρυσού Ολυμπιονίκη» το 2000 στο Σίδνει, Μιχάλη Μουρούτσου, αλλά η συνέχεια –δυστυχώς- δεν ήταν ανάλογη των προηγούμενων παιχνιδιών με τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Στα 7''4 ο Σουρλής κλέβει την μπάλα και ταυτόχρονα κερδίζει φάουλ από τους αντιπάλους του, αλλά στη συνέχεια αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές, κάτι που δεν έκανε ο Πέκοβιτς, 3’’ πριν από τη λήξη του αγώνα, όταν κέρδισε αυτός φάουλ από τον Σουρλή.

Ευστοχώντας στις ελεύθερες βολές ο κοινοτικός γκάρντ της Δάφνης, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του που στο τέλος πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη, αφού το τελευταίο σουτ του εξαιρετικού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Γιώργου Κοψαύτη ήταν άστοχο.

Το φινάλε του αγώνα ωστόσο, έκρυβε μία μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για όσους ήταν στο κλειστό γυμναστήριο της Δάφνης, καθώς οι φίλοι του Αρκαδικού –που είχαν κάνει μία μικρή ειρηνική κατάληψη στο γήπεδο- χειροκρότησαν την ομάδα τους αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη τους προσπάθεια σε ένα ακόμα παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος.
Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό… παράσημο που κέρδισε ο Αρκαδικός και δεν μπορεί να αλλαχθεί με κάτι καλύτερο.

Διαιτητές: Διαμαντής - Πολυχρονίδης - Παντελίδης.
Δεκάλεπτα: 23-12, 42-29, 57-47, 67-66.
Δάφνη (Ζαβός): Καπερώνης, Βασιλόπουλος 16 (2), Σεφερίδης 4, Πέκοβιτς 16 (2), Λιανός 10, Λόλας 2, Τσούτσος 11, Γιαννουλάκος 8.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής 3 (1), Παπαδάκης, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 24 (4), Σιζόπουλος 3 (1), Καραδολάμης 12 (3), Μαναβόπουλος 16 (1), Σουρλής 1, Τζουγκαράκης 2, Σιβορότκα 5 (1).

 

 

 
Τιμήθηκε από τον ΣΕΠΚ ο Σμυρνιώτης
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης τιμήθηκε από τον ΣΕΠΚ (Σύλλογο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρας) για την άνοδο της ομάδας στην Α2 κατηγορία.



Μιλώντας για την ξεχωριστή αυτή στιγμή στην καριέρα του ο Αρκάς τεχνικός δήλωσε τα εξής: «Είναι η επιβράβευση κάποιων προσπαθειών. Μπορεί η αναγνώριση να είναι στο πρόσωπο μου, αλλά οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί είναι που κοπιάζουν καθημερινά και εγώ με τη σειρά μου πρέπει να τους απονείμω τα εύσημα. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο και οι παίκτες είναι οι τελικοί αποδέκτες»

 

 

 
Βλάχος: «Θα κάνουμε το καθήκον μας»
Συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας, με τον Βαγγέλη Βλάχο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής εν όψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού με την Καβάλα (2.30 μ.μ.).

Μιλώντας χθες εξ άλλου για τον αγώνα ο Έλληνας τεχνικός του Αστέρα δήλωσε «Θεωρώ το ματς με την Καβάλα παιχνίδι-κλειδί για την μετέπειτα πορεία του Αστέρα. Θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά για να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι, προκειμένου να αισθανθούμε πιο άνετα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο αντίπαλος είναι πολύ δύσκολος, έχει καλούς παίκτες και δυνατό ρόστερ, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι όπως πάντα στους εαυτούς μας, στην ομάδα και τον κόσμο μας, να κάνουμε το καθήκον μας»

Ο Οράσιο Καρντόσο ακολούθησε κανονικά το χθεσινό πρόγραμμα προπόνησης, αλλά έχει μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση και θα κριθεί αν συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας.

Επέστρεψε εξ άλλου ο Ίσραελ Νταμόντε, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να μπει το συντομότερο δυνατόν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Λαδάκης: «Θα κυνηγήσουμε τη νίκη από το πρώτο λεπτό»

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Κυριακάτικου αγώνα με την Καβάλα είναι ο Αντώνης Λαδάκης, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα των δύο ομάδων στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Μιλώντας για το παιχνίδι με την Καβάλα ο 28χρονος αμυντικός χαφ του Αστέρα δήλωσε: «Αυτός ο μήνας είναι δύσκολος για τον Αστέρα με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά η ομάδα είναι έτοιμη. Ξέρουμε ότι η Καβάλα είναι μία πολύ καλή ομάδα και διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά και εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Παίζουμε στην έδρα μας και θα κυνηγήσουμε τη νίκη από το πρώτο λεπτό.

Για μένα αυτό το παιχνίδι δεν είναι διαφορετικό, αφού μπορεί να κατάγομαι από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, αλλά έχω μείνει περισσότερα χρόνια στην Τρίπολη αγωνιζόμενος στον Αστέρα και θέλω νίκη της ομάδας μου. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα»

Γενέθλια χθες ο Τσέζαρεκ

Τα 27 του χρόνια συμπλήρωσε χθες ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, που είχε τα γενέθλια του. Ο Κροάτης επιθετικός του Αστέρα είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτερος της Σούπερ Λίγκα, ενώ είναι πάντα ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες με 25 γκολ.

Τις δύο σαιζόν 2007-2008 και 2008-2009 είχε σημειώσει από οκτώ γκολ, ενώ φέτος είναι η παραγωγικότερη σαιζόν του με εννέα γκολ, υστερώντας μόνο του Γάλλου Τζιμπρίλ Σισέ. Αναλυτικά οι τρεις σαιζόν του Τσέζαρεκ στη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του Αστέρα έχουν ως εξής:
2007-2008: 24-8
2008-2009: 19-8
2009-2010: 16-9

Στην Τρίπολη παίζουν νέοι και έφηβοι

Στην Τρίπολη θα αγωνιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες νέων και εφήβων του Αστέρα, στα πλαίσια των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκα.

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου η εφηβική ομάδα (Κ-17) του Αστέρα αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του Παναθηναικού στις 12 το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή η ομάδα νέων (Κ-21) του Αστέρα υποδέχεται στις 10 π.μ. την αντίστοιχη ομάδα της Καβάλας.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα