Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 27-3-2008

 

 

 

 
Αδελφοποίηση Πειραματικού Γυμνασίου Τρίπολης με Γυμνάσιο Λευκάρων Κύπρου
Χαιρετισμός Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στην εκδήλωση του Γυμνασίου Λευκάρων με θέμα «Δύο Τόποι, μία Ιστορία»

Ο Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο κ. Βασίλης Κατακαλίδης, εκπροσώπησε τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος λόγω της επιβεβλημένης παρουσίας του στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, επέστρεψε στην Αθήνα και δεν κατάφερε να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Λευκάρων, με θέμα «Δύο Τόποι, μία Ιστορία», στα πλαίσια αδελφοποίησης του Γυμνασίου Λευκάρων με το Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης.

Ο κ. Λυκουρέντζος στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Είμαι εξαιρετικά λυπημένος, διότι παρά τη θέλησή μου να είμαι παρών στη σημερινή σας εκδήλωση, είμαι υποχρεωμένος για λόγους Κυβερνητικούς και Κοινοβουλευτικούς να επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα, λόγω της έκτακτης συζήτησης στη Βουλή και της ανάγκης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, της οποίας είμαι μέλος ως Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σας επαινώ για τις πρωτοβουλίες σας, τη συνεργασία σας και τα κοινά ενδιαφέροντά σας, τα οποία προάγουν τη συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών και μαθητικών κοινοτήτων κι ενισχύουν τους δεσμούς της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Χαίρομαι για την καλή πρόοδο, τη συνεργασία κι ευελπιστώ σε νέες δημιουργικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, στις οποίες το Υπουργείο θα συμπαρασταθεί με όλες του τις υπηρεσίες και φυσικά με την αγαστή συνεργασία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Δημητρίου.

Η ικανοποιητική αυτή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά μας, ανταποκρίνεται και στις ειδικότερες προσωπικές μου ευαισθησίες, οι οποίες προέρχονται από τους ιδιαίτερους, κοινούς, πατρογονικούς δεσμούς που έχει η Κύπρος, με την πανάρχαια Μητρόπολή της, την Αρκαδία, από την οποία κατάγομαι κι εκλέγομαι.
Καλή επιτυχία στο φιλόδοξο και πολλαπλώς επωφελές έργο σας. Επιτρέψτε μου να προσφέρω στο Γυμνάσιο Λευκάρων ένα μικρό δώρο, αντιπροσωπευτικό του Ελληνικού Πολιτισμού, σε ανάμνηση της αδελφοποίησης των δύο Γυμνασίων».

 

 

 

 
Ορειβατική εξόρμηση στο Μαίναλο
Την ερχόμενη Κυριακή, 30-3-08, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αθηνών ορειβατική εξόρμηση στο Μαίναλο. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το οροπέδιο της Οστρακίνας και αφού ανέβει στην ομώνυμη κορυφή θα συνεχίσει για Λεβίδι.

Είναι μια σχετικά εύκολη πορεία που δίνει τη δυνατότητα παράκαμψης της κορυφής και θα διαρκέσει 4 ή 5:30 ώρες ανάλογα με την επιλογή του καθενός.
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την κεντρική πλατεία στις 8:30 το πρωί και η επιστροφή νωρίς το απόγευμα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2 ή στο τηλέφωνο 2710 234980 βραδινές ώρες.

 

 

 

 
Σχετικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Πανεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Ύστερα από μια κινητικότητα παρασκηνίου και κάτω από ένα καθεστώς βιασύνης εντελώς αδικαιολόγητο, από τις εξελίξεις, η πλειοψηφία του προεδρείου της ΓΣΕΕ αποφάσισε να υπογράψει κατ’ αρχήν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για το 2008 και το 2009.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση εξέφρασε τη ριζική διαφωνία της και θα καταψηφίσει αυτή την επαχθή συμφωνία, διότι είναι πολύ πιο κάτω από τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και τις δυνατότητες του συνδικαλιστικού κινήματός. Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποδεικνύεται ότι βρίσκεται πολύ πιο κάτω από το ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Οι εργαζόμενοι, με αυτή τη σύμβαση, θα παραμείνουν απροστάτευτοι από το κύμα ακρίβειας, που διαρκώς διογκώνεται, ενώ οι εργοδότες θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να αυγαταίνουν τα τερά-στια κέρδη τους.
Πρόκειται επιεικώς για ολέθριο λάθος της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και από άποψη τακτικής αλλά και από άποψη περιεχομένου. Περισσότερα...

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ποιος είναι ο ρόλος του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που στα λόγια δήθεν κόπτεται για τα προβλήματα των εργαζομένων, υπέγραψε διετή Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με εξευτελιστικές αυξήσεις. Για το 2008 1,15 ευρώ/μέρα και για το 2009 1ευρώ/μέρα. Στηρίζουν έτσι την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Τα εισιτήρια του αγώνα με Βέροια
Τα εισιτήρια του αγώνα με την Βέροια για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα που θα γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου στο γήπεδο του Αστέρα και ώρα 19.00 θα προπωλούνται από τα εκδοτήρια του γηπέδου την Παρασκευή και το Σάββατο 28-29 Μαρτίου τις ώρες 10.30-16.00, ενώ την Κυριακή, ημέρα του αγώνα από τις 14.00 μέχρι την ώρα έναρξης του παιχνιδιού.

Εξάλλου συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι της Κυριακής, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να μοιράζει το χρόνο της προπόνησης, σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.

Στο κλείσιμο της προπόνησης, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό» δείχνοντας όρεξη για καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκειά του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος και ο Ροτζέριο.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δήλωσε για το Κυριακάτικο παιχνίδι «Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Βέροια βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο θα κερδίσουμε το παιχνίδι»

Το Σάββατο παίζουν οι νέοι

Η ομάδα νέων θα αγωνιστεί το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 2 μ.μ. εναντίον της Βέροιας στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα. Το παιχνίδι αυτό θα αποτελέσει το προοίμιο των δύο συναντήσεων, αφού θα προηγηθεί του αντίστοιχου αγώνα των ανδρών.

Δεύτερη η ομάδα νέων σε τουρνουά του Αργους

Η ομάδα νέων του Αστέρα συμμετείχε στο τουρνουά που έγινε στο Αργος, όπου εορτάστηκε η συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του Παναργειακού.
Η ομάδα νέων κατετάγη δεύτερη στο τουρνουά, έχοντας απολογισμό μία ισοπαλία και μία ήττα στα δύο παιχνίδια με Παναργειακό και Πανναυπλιακό.

Η ομάδα νέων αγωνίστηκε ένα ημίχρονο με την ανδρική ομάδα του Παναργειακού, όπου ηττήθηκε 2-0 από την πρωτοπόρο ομάδα του περιφερειακού πρωταθλήματος. Σε αυτό το παιχνίδι ο Μπολμποτσιάν εκτέλεσε πέναλτυ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων.
Ακολούθησε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, διάρκειας επίσης σαρανταπέντε λεπτών, όπου η ομάδα νέων αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 (Μαουρίτσιο) με την ανδρική ομάδα του Πανναυπλιακού.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα