Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 24-6-2008

 

 

 

 
Αγροτουρισμός και Ποιότητα στον Πάρνωνα
Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Πάρνωνα με την υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης & Προώθησης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της διαδικασίας περαιτέρω ενεργοποίησης του ρόλου του, ενίσχυσης της συμβολής του στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των μελών του και σύσφιξης των σχέσεων τους και της συνεργασίας τους, διοργανώνει τρία (3) διαδοχικά διήμερα εργαστήρια με θέμα «Αγροτουρισμός και Ποιότητα στον Πάρνωνα» στις:

26 - 27 Ιουνίου, Κοινοτικό Γραφείο Καρυών, Καρυές Λακωνίας, ώρα 17.00
3 - 4 Ιουλίου, Cafe - Εστιατόριο "ΠΛΟΕΣ", Κυπαρίσσι Λακωνίας, ώρα 17.00
7 - 8 Ιουλίου, Cafe "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ", Πούλιθρα Αρκαδίας, ώρα 17.00

Το σεμινάριο υλοποιείται με αυτή την μορφή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα χρονικής διαθεσιμότητας των επιχειρηματιών αλλά και γεωγραφικών αποστάσεων μεταξύ των ωφελουμένων.
Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του γνωστικού υπόβαθρου, η ανάπτυξη ικανοτήτων και η καλλιέργεια κατάλληλων στάσεων και συμπεριφορών των επιχειρηματιών αγροτουρισμού και του προσωπικού τους. Μέσα από την ενέργεια επιδιώκεται η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων καθώς και η σύνδεση τους με τα χαρακτηριστικά της περιοχής, ως ολοκληρωμένου αγροτουριστικού προορισμού και ως εναλλακτική πρόταση περιφερειακής ανάπτυξης.

Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που αποτελούν τη βάση της επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα του αγροτουρισμού, όπως:
 Ποιότητα στον αγροτουρισμό,
 Τοπικότητα – τοπογνωσία,
 Προβολή – προώθηση επιχείρησης,
 Αρχές λειτουργίας – υποδοχής - φιλοξενίας,
 Μαγειρική – τοπική κουζίνα – εστιατορική τέχνη,
 Διατροφή – γαστρονομία – γευσιγνωσία – πρώτες ύλες,
 Υπεραξία προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης,
 Οργάνωση και διαχείριση εστιατορίου ως επιχείρησης,
 Σήμα Ποιότητας ΤΣΠ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί οπτικοακουστικό & έντυπο υλικό:

• DVD – Ντοκιμαντέρ προβολής του τουριστικού προϊόντος και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του Πάρνωνα
• Οδηγός Προδιαγραφών ανά κατηγορία επιχειρήσεων
• «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΤΕ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ» της Στέλλας Ασκέλη

Πρόγραμμα >>>>>>

 

 

 
Οδηγίες για αντιμετώπιση πυρκαγιών
Επιστολή ΓΓΠΠ κ. Αγγελόπουλου προς νομάρχες >>>>>>>>

 

 

 
Από την εκδήλωση του ΚΕΕ Αρκαδίας στο Λεωνίδιο
Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Λεωνιδίου εκδήλωση που οργάνωσε το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Λεωνιδίου με αφορμή τη λήξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Ε.Ε.

Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν , μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , τα στελέχη του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , οι Διευθυντές των σχολείων , οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο Δήμο καθώς και πλήθος κόσμου .
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ένας σύντομος απολογισμός της φετινής χρονιάς και ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου .

Στο τέλος της εκδήλωσης , μοιράστηκαν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης της Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. , στους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παρακολούθηση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο στο Δήμο .

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων ότι τα προγράμματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όλους τους ενήλικες , καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα , χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση , να αποκτήσουν νέες βασικές δεξιότητες , να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες καθώς και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους . « Ο Δήμος Λεωνιδίου , έχει αγκαλιάσει τα προγράμματα του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας » τόνισε ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας κος Σπυρόπουλος Ηλίας « και με τη συνεργασία όλων , τη νέα εκπαιδευτική περίοδο , θα υλοποιηθούν ακόμα περισσότερα » .

Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο .

 

 

 
Πλαίσιο συγκέντρωσης ΚΚΕ στη Μεγαλόπολη
ΟΧΙ
Στο φωτοβολταϊκό
Στο Χ.Δ.Β.Α.
Στην καπιταλιστική ανάπτυξη που καταστρέφει το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα

ΟΛΟΙ
στη συγκέντρωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΗ
8:30 το βράδυ στην πλατεία στη Μεγαλόπολη

Εργαζόμενοι – Αυτοαπασχολούμενοι,
Νέοι και νέες γυναίκες
Είμαστε ακόμα στην αρχή.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα:
• Της απελευθέρωσης των αγορών, που σημαίνει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Ηλεκτρικής Ενέργειας,
• Της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας δηλαδή της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου,
• Της πολιτικής που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και των μετόχων:
- τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς και διαμονής,
- το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο. Περισσότερα...

 

 

 
Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία για Χ.Δ.Β.Α. Μεγαλόπολης
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (Χ.Δ.Β.Α.) στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης γιατί ο χώρος είναι περιβαλλοντολογικά επιβαρυμένος, έχει ανάγκη απορρύπανσης, και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχτεί άλλες ρυπογόνες παρεμβάσεις.

Παρόλα αυτά οι κεντρικοί σχεδιασμοί κρυφοί και φανεροί προβλέπουν μεταξύ άλλων τη μετατροπή των ορυχείων Μεγαλόπολης στο σκουπιδότοπο της Νότιας Ελλάδας, ακόμη και για τα περιβαλλοντολογικά επικίνδυνα κατάλοιπα.

Σ΄ αυτό το σχεδιασμό έχουν συμφωνήσει οι παρατάξεις της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥΝ στο Δήμο Μεγαλόπολης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, τον ζητούσαν και μάλιστα εγγράφως.
Η σημερινή τους στάση έχει στόχο την αποφυγή του πολιτικού κόστους από την πίεση του κόσμου.
Στην πορεία θα βρουν την ευκαιρία και θα στηρίξουν αυτό που ως τώρα ζητούσαν. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα