Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 23-6-2008

 

 

 

 
Η ΑΔΕΔΥ για τα κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης, που με αφορμή και την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αγωνίζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναβάθμιση των παραπάνω Υπηρεσιών.

Η Κυβέρνηση αλλά και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στην αναγκαία χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, τη θεσμική τους αναβάθμιση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων.

 

 

 
Ο ΣΑΟΟ υποδέχεται την Πανσέληνο με ένα διήμερο φεστιβάλ μουσικής
Για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων υποδέχεται την Πανσέληνο με ένα διήμερο φεστιβάλ μουσικής στο βράχο της Ανάληψης.
Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου νεανικά σχήματα από όλη την Ελλάδα υπόσχονται δύο ξεχωριστές βραδιές γεμάτες μουσική.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 8:30 το βράδυ.

Ο Σ.Α.Ο.Ο. , για να διευκολύνει την πρόσβαση διαθέτει δωρεάν λεωφορείο που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία στις 8 το βράδυ και τις δύο μέρες.
Εναλλακτικά μπορείτε να ανεβείτε με τα πόδια από το μονοπάτι, το ραντεβού για την έναρξη της πεζοπορίας είναι 7:30 στην Πυροσβεστική.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 
Επίσκεψη Υφ. Παιδείας στο εργοτάξιο του 6ου Δημοτικού σχολείου
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το εργοτάξιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και του 3ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας για την πορεία των εργασιών των νέων σχολικών μονάδων.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη και συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων υποδομής τα οποία απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των νέων σχολικών μονάδων, όπως η κατασκευή των γειτονικών οδών και οι συνδέσεις της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε το διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γ. Κοτσομύτη για την εξέλιξη των εργασιών και επεσήμανε την ανάγκη τακτικής συνεργασίας με το Δήμαρχο Τρίπολης και την ανάδοχο εταιρεία ώστε να παραδοθεί συντόμως ένα σύγχρονο και ασφαλές συγκρότημα στις μικρές μαθήτριες και μαθητές αλλά και τα νήπια της περιοχής του συνοικισμού Κολοκοτρώνη.

Ο Υφυπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το πέρας της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθώ συνεχώς και από κοντά την πορεία των εργασιών κατασκευής των νέων σχολικών μονάδων. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η ολοκλήρωσή τους θα γίνει εντός των ορίων του αρχικού χρονοδιαγράμματος».

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για άνιση μισθολογική μεταχείριση
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, καταγγέλλοντας την άνιση μισθολογική μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό
Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2008

Θέμα : «Άνιση μισθολογική μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών»

Σε μια εποχή που η αποκέντρωση και η επαρκής στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών αποτελεί βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας  του κράτους, πληροφορούμαι (εγκύκλιος 2/36028/0022/13.05.2008 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) ότι τον τελευταίο καιρό δημιουργούνται διακρίσεις στην παροχή ειδικών επιδομάτων και έκτακτων παροχών μεταξύ των υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία και εκείνων που υπηρετούν στην περιφέρεια, συγκεκριμένα στο Νομό Αρκαδίας. Οι μισθολογικές αυτές διακρίσεις όχι μόνο δεν είναι αμελητέες, αλλά απεναντίας καταστρατηγούν τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας και προκαλούν το αίσθημα δικαίου μεταξύ των υπαλλήλων.

Εξαιτίας αυτής της προνομιακής μισθολογικής μεταχείρισης, αναμενόμενο είναι να παρατηρηθεί «διαρροή» υπαλληλικού προσωπικού προς την Κεντρική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της κρατικής μηχανής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Προτίθεται να παρέμβει για να άρει αυτή την οικονομική ανισότητα που έχει άμεσο αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο των υπαλλήλων των περιφερειακών υπηρεσιών και ταυτόχρονα στην εργασιακή τους απόδοση;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 
Εκπαίδευση διευθυντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης
Αρχίζει σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008 το απόγευμα στην Τρίπολη η υποχρεωτική εκπαίδευση των διευθυντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Οι πρώτοι 25 διευθυντές θα παρακολουθήσουν σεμινάριο διάρκειας 35 ωρών, ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα ξεκινάει και την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου.

Όπως διευκρινίζει ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γεώργιος Βούτσινος, συνολικά 140 εξειδικευμένα σεμινάρια πρόκειται να υλοποιηθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα, αφορούν 3.500 προϊσταμένους διευθύνσεων υπουργείων και δημόσιων οργανισμών και αποσκοπούν στην ανάπτυξη κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων για διοίκηση με αποτελέσματα, αλλά και συμμετοχή στη διαμόρφωση των δημοσίων πολιτικών. Περισσότερα...

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

FINAL-FOUR ΜΙΝΙ  

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

22-27

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

48-55

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

0-20

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

39-36

  

ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΓΙΑ 3η – 4η ΘΕΣΗ) ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

39-46

  

ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΓΙΑ 3η – 4η ΘΕΣΗ) ΝΕΑΝΙΔΩΝ

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

0-20

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα