Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 29-5-2007

 

 

 

 
Σε τραγωδία κατέληξε η εκδρομή στο Λούσιο
'Ακαρπες παραμένουν ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων από το τραγικό συμβάν που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Λούσιο ποταμό, κοντά στην Ι.Μ Προδρόμου, όπου έχασαν τη ζωή τους 6 άτομα ενώ διασώθηκαν 10.

Η ομάδα των 18, προσπαθώντας να διασχίσει τον ποταμό Λούσιο και συγκεκριμένα κάποιον καταρράκτη, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά καθώς το ποτάμι ξαφνικά φούσκωσε λόγω των καταρρακτωδών βροχών που σημειώθηκαν σε ψηλότερα σημεία. Οι διασωθέντες έφτασαν στα δύο μοναστήρια της περιοχής απ' όπου ειδοποίησαν τις Αρχές και αμέσως στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από Αστυνομικές Δυνάμεις, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, μονάδες ΕΚΑΜ και ΕΜΑΚ, Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης, το Στρατό, 4 ελικόπτερα και πλήθος κατοίκων της περιοχής. Τις έρευνες συντονίζει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν αμέσως και ψυχολόγοι της αστυνομίας, για ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων.

Οι σοροί των 6 άτυχων μεταφέρθηκαν κατ' αρχήν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου έγινε η αναγνώρισή των και κατόπιν μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο στο Γουδί για νεκροψία-νεκροτομή.

Από την Εισαγγελία Τρίπολης ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή στους δυο συνιδιοκτήτες του γραφείου που οργάνωσαν την μοιραία εκδρομή.

 

 

 

 
Η Τρίπολη γιόρτασε την άνοδο του Αστέρα - δηλώσεις πρωταγωνιστών
Έχουν περάσει δύο εικοσιτετράωρα από τη γιορτή που έγινε στην Πλατεία Αρεως και ακόμα συζητιέται σε όλα τα στέκια της Τρίπολης, της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου, χωρίς αυτό να κρύβει κάποιο είδος υπερβολής. Τα συγχαρητήρια μηνύματα φτάνουν συνέχεια στα γραφεία της ΠΑΕ και δε φαίνεται να έχουν τελειωμό μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν είναι υπερβολή πώς την Κυριακή, η Τρίπολη είχε φορέσει τα γιορτινά της για την ομάδα του Αστέρα, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα του Δήμου στην Πλατεία Αρεως.

Η Τρίπολη δεν είχε ξαναζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο, ενώ η απίστευτη προσέλευση του κόσμου ήταν απίστευτη. Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα και ακόμα και η τεράστια Πλατεία Αρεως, φάνηκε πολύ μικρή για να χωρέσει την αγάπη του κόσμου απέναντι στους δικούς της «ήρωες» που έκαναν το όνειρο της ανόδου πραγματικότητα.

Μετά το τέλος της φιέστας και ενώ όλος ο κόσμος ζούσε στο δικό του ρυθμό τη μεγάλη άνοδο στη Σούπερ Λίγκα μερικοί από τους πρωταγωνιστές μίλησαν στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, μεταφέροντας κάποια από τα συναισθήματά τους, κάποιες σκέψεις τους με τους δημοσιογράφους που ακόμα και εκείνη την ώρα ήταν επί τω έργω.

Μερικοί από τους πρωταγωνιστές, που κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου μας χάρισαν όμορφες στιγμές και αναμνήσεις για αρκετά χρόνια, μοιράστηκαν με τους δημοσιογράφους κάτι από το γλυκό νέκταρ της ανεπανάληπτης επιτυχίας.

Πάουλο Κάμπος: «Ευχαριστώ τους κατοίκους της Τρίπολης για την υποδοχή που μου επιφύλαξαν όταν ήρθα στην Ελλάδα. Όλοι στον Αστέρα πίστευαν ότι δεν ήμασταν μια ομάδα Β’ Εθνικής, αλλά μια μεγάλη ομάδα. Με σκληρή δουλειά φτάσαμε στη μεγάλη κατηγορία. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους, αφού στο διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα στα παιχνίδια της Τρίπολης είχαμε 11 νίκες σε 11 αγώνες. Το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για μένα είναι αυτό με τον Αγροτικό Αστέρα, αφού θα κριθεί αν θα πάρουμε και τον τίτλο του πρωταθλητή»

Παναγιώτης Τζαναβάρας: «Μέχρι τα μέσα του πρώτου γύρου είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά με σκληρή δουλειά καταφέραμε να φτάσουμε στο όνειρο. Ο Πάουλο Κάμπος είναι ένας καταπληκτικός συνεργάτης και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ήμασταν σαν ομάδα μια οικογένεια και στις δύσκολες στιγμές ήμασταν ενωμένοι. Η οργάνωση στην ομάδα υπάρχει και κατά την καλοκαιρινή περίοδο πρέπει να γίνουν καλές επιλογές με σκέψη και μελέτη για να έχουμε μια καλή πορεία του χρόνου. Αφιερώνω την άνοδο της ομάδας στον κόσμο του Αστέρα που ζει ένα όνειρο και στην οικογένειά μου»

Φερνάντο Ματσάντο και Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα: «Οι κόποι και οι θυσίες έπιασαν τόπο και καταφέραμε στο φινάλε να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα. Την επιτυχία του Αστέρα την αφιερώνουμε στη διοίκηση, στον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μας και στους κοντινούς μας ανθρώπους»

Νίκος Λαζαρίδης: «Τα συναισθήματά μου είναι πρωτόγνωρα, αφού είναι μια ιστορική στιγμή που θα μείνει στην ιστορία και εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ να πανηγυρίζουμε και άλλες επιτυχίες. Η αλλαγή προπονητή έφερε νέα ψυχολογία στην ομάδα. Δουλέψαμε σκληρά και αποκτήσαμε άλλη ψυχολογία Με τη βοήθεια του κόσμου και της διοίκησης καταφέραμε να φτάσουμε στην άνοδο»

Σάββας Παντελιάδης: «Αισθανόμαστε περήφανοι που ο Αστέρας πέτυχε την άνοδο και δικαιωμένοι για τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Αφιερώνω την άνοδο στον κόσμο του Αστέρα, τον οποίο χρειαζόμαστε και του χρόνου, την οικογένεια μου, αλλά και στο ζευγάρι που θα παντρέψω τον Ιούνιο, το Νίκο Λαζαρίδη και την αρραβωνιαστικιά του.

Ροτζέριο Μάρτινς και Ρικάρντο Σα: «Η επιτυχία ήρθε μέσα από τη συνολική δουλειά. Ο κόσμος ήταν πάντα στο πλευρό μας σίγουρα έχει ένα σημαντικό μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Δεν περιμέναμε να έχει τόσο κόσμο αυτή η μεγάλη πλατεία. Όλοι το χάρηκαν και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό για μας. Να το χαίρεται ο κόσμος»

Αντώνης Λαδάκης: «Νιώθω χαρούμενος και γεμάτος που ζω μια τέτοια βραδιά. Το κλίμα που επικρατούσε στον Αστέρα ήταν πολύ σημαντικό, για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ήμασταν μια οικογένεια και η διοίκηση βρισκόταν κοντά μας και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα»

Πέτρος Κανακούδης: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την άνοδο. Οι πιο κρίσιμοι αγώνες ήταν οι δύο συνεχόμενοι με Καστοριά εκτός και Εθνικό στην Τρίπολη, όπου πετύχαμε δύο νίκες. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μου και τη διοίκηση και εύχομαι να έχουμε επιτυχίες και του χρόνου»

Γιάννης Συμεωνίδης: «Είναι ένα όμορφο συναίσθημα να γιορτάζουμε μαζί με τους φιλάθλους την άνοδο του Αστέρα και εύχομαι στο μέλλον να πανηγυρίζουμε για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Η ομάδα ήταν μια οικογένεια όλη τη χρονιά και άντλησε δύναμη από αυτό»

Νίκος Χατζόπουλος: «Μεγάλη και μοναδική στιγμή που δεν έχει ξαναζήσει το Αρκαδικό ποδόσφαιρο. Πραγματικά νοιώθω υπερήφανος για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα, από τη διοίκηση, το προπονητικό τημ, τους συμπαίκτες μου, όλους τους ανθρώπους της ομάδας»

 

 

 

 

 
Εκδήλωση 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης
Πλούσιο σε δραστηριότητες αλλά και σε κέφι θα είναι το διήμερο 2 & 3 Ιουνίου για τους Προσκόπους και για όλους τους κατοίκους της πόλης μας. Στο φανταστικό εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου θα συγκεντρωθούν τα περισσότερα από τα εθελοντικά σωματεία της Τρίπολης και με περίπτερα θα συμμετέχουν σε μια φαντασμαγορική γιορτή που έχει ετοιμάσει το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης προς τιμήν της εορτής των Αγίων Πάντων το Σάββατο το βράδυ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανή ορχήστρα, παραδοσιακούς μεζέδες, παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, πολύ χορό και κέφι!

Μετά το γλέντι και οι κατασκηνώσεις όπου φέτος η δεύτερη συνεχόμενη κατασκήνωση του 3ου Συστήματος και η 13η για τους Προσκόπους της Τρίπολης είναι γεγονός! Οι κατασκηνώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή Λυκόπουλων, Προσκόπων και Βαθμοφόρων από το 1ο Σύστημα Προσκόπων 'Αργους. Ο χώρος είναι μια απίστευτη παραθαλάσσια έκταση με πεύκα και λεύκες στο δήμο Ασίνης και συγκεκριμένα στην Κάντια Αργολίδας. Η κατασκήνωση της Αγέλης λοιπόν με συμμετοχή 22 λυκοπούλων από την Τρίπολη και 4 από το 'Αργος θα πραγματοποιηθεί από 7/7/2007 έως και 16/7/2007 ενώ η κατασκήνωση της Ομάδας με 23 προσκόπους από την Τρίπολη και 15 από το Άργος θα πραγματοποιηθεί από 16/7/2007 έως 29/7/2007.

 

 

 

 
Οι γιορτές αγροτουρισμού εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα
Η Αγροτουριστική συμμετέχει ενεργά και φέτος στην προετοιμασία των Γιορτών Αγροτουρισμού, οι οποίες διοργανώνονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό που εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερους Δήμους και Νομούς της Χώρας ενώ τόσο οι γιορτές όσο και τα πολιτιστικά γεγονότα που τις πλαισιώνουν προσελκύουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επισκεπτών και εκθετών.

Μέσα από τις Γιορτές Αγροτουρισμού προβάλλονται τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα, τα αγροτουριστικά καταλύματα και οι ξενώνες, ενώ αναβιώνουν επίσης παλιότερα έθιμα με επίκεντρο ένα ή και περισσότερα παραδοσιακά προϊόντα, προκειμένου να αναδειχθούν τα μοναδικά στοιχεία που συναπαρτίζουν την ταυτότητα της περιοχής.

Η Επίδαυρος, η Χίος, η Σελιάνα, τα Φιλιατρά, το Λεωνίδιο και πολλές άλλες περιοχές περιμένουν τους επισκέπτες των γιορτών Αγροτουρισμού για να τους μυήσουν στα μυστικά της αυθεντικής Ελλάδας.  Περισσότερα...

 

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 1ΟΣ   ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ ( 25Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

90-86

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

69-83

ΑΕΚ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

76-89

  

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΙΤΕΛΙΚΟΣ PLAY-OFF  (3η – 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

74-72

 

 

 

 

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

86-91

  

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ  (3η – 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΠΑΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

-

ΟΦ ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

50-29

ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

-

ΑΟ ΔΗΜΑΚΕΙΟΣ Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ

47-46

  

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  (5ηΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

-

ΚΟΡΩΝΗ 90 ΑΕ

46-40

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

41-52

  

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  (4ηΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ

-

ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΑΣ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ

65-42

ΑΠΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

49-51

 

 

 

 

 
Κάλεσμα αγώνα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.
Η ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.
ΕΣΥ;

Συνάδελφοι,
Προκειμένου να ευνοηθούν σι ιδιώτες ψευτο-επενδυτές και σι αεριτζήδες εισαγωγείς-προμηθευτές, δεν διστάζουν να στήνουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της Επιχείρησης και του Ελληνικού λαού και να στρεβλώνουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, αποκλείοντας της ΔΕΗ από τους διαγωνισμούς για την κατασκευή νέων εργοστασίων, επιδοτώντας τους ανταγωνιστές της και εμποδίζοντας την ουσιαστικά να αντικαταστήσει τις παλιές της Μονάδες προκειμένου Πρώτα να διευθετηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Εξ’ αιτίας αυτού του παιχνιδιού. Από 310 εκατομ. Ευρώ κέρδη πήγαν την Επιχείρηση μισό βήμα πριν κτυπήσει κόκκινο και εμάς μία ανάσα πριν τις Διατάξεις του αντεργατικού Νόμου 3429. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα