Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 27-1-2007

 

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Αγροτικός Αστέρας 3-0 (2-0)
Παίζοντας με πάθος και αποφασιστικότητα σε ένα παιχνίδι που είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος του, ο Αστέρας Τρίπολης ανάγκασε τον Αγροτικό Αστέρα να γνωρίσει τη πιο βαριά ήττα της τελευταίας τριετίας, κερδίζοντας με 3-0 στο προπονητικό ντεμπούτο του Πάουλο Κάμπος στο κοινό της Τρίπολης.

Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν ωστόσο η ομάδα που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 21ο λεπτό ο Μπεκιάρης εκτελώντας πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γιάννη Συμεωνίδη. Ο Σουλτανίδης κέρδισε το πέναλτι, αφού ανατράπηκε από τον Οφρυδόπουλο.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ήταν τελικά αυτός που πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 32ο λεπτό, ο Κανακούδης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ πασάροντας στο Ζουντί, που με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε το Θεοφάνους ανοίγοντας το σκορ (1-0). Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Ζουντί στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, που τον συγκαταλέγει στις κορυφαίες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ.

Το ημίχρονο επεφύλασσε και άλλη χαρά για τον Αστέρα και μάλιστα στο καλύτερο χρονικό –γι αυτόν- σημείο. Λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Κανακούδης βρήκε με μπαλιά τριάντα μέτρων το Ντυμπάλα, ο οποίος κέρδισε στη μονομαχία τον Αγγελόπουλο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πέρασε το Θεοφάνους και με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα, δίνοντας το σύνθημα για νέους πανηγυρισμούς στην κερκίδα των φίλων του Αστέρα. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του Βέλγου επιθετικού για την ομάδα της Τρίπολης.

Στο 77ο λεπτό ήταν σειρά του Κανακούδη να πανηγυρίσει, όταν με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Αγροτικού Αστέρα, βάζοντας έτσι «το κερασάκι στην τούρτα»

Στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού, Ροζάριο, Παντελιάδης και Ντυμπάλα, δημιούργησαν καλές φάσεις για να ανεβάσουν και άλλο το δείκτη του σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Ο Αγροτικός Αστέρας έχασε στο δεύτερο ημίχρονο μία καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Αγγελόπουλου έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Γιάννη Συμεωνίδη στο 90ο λεπτό.

Διαιτητής του αγώνα ο Βοσκάκης (Ρέθυμνο)
Αστέρας: Συμεωνίδης, Εμεράν (81' Χατζόπουλος), Κανακούδης, Μασάρα, Λαζαρίδης, Οφρυδόπουλος, Τσουκαλίδης, Λαδάκης, Ζουντί (71' Παντελιάδης), Ντυμπάλα, Αλαιν (63' Ροζάριο.
Αγρ. Αστέρας: Θεοφάνους, Μπάρμπας, Αγγελόπουλος, Τελλιάδης (54' Ιορδανίδης), Μωυσιάδης, Πέτρου, Σουλτανίδης, Μπεκιάρης (77' Κυζερίδης), Μαλλούς (54' Παπαδόπουλος), Γεωργιάδης, Σκλιοπίδης.

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Αμανατίδης (προπονητής Αγροτικού Αστέρα): «Η ομάδα μου έκανε ένα κακό παιχνίδι, όμως αυτή η κακή εικόνα ξεκίνησε από ένα περιστατικό που έγινε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι παίκτες μου πήραν μία εντολή και δεν την εκτέλεσαν. Πρέπει να γίνω σκληρός απέναντί τους και θα πρέπει να πάρουμε σύντομα κάποιες αποφάσεις. Συγχαρητήρια στον Αστέρα, αφού μετά τη φάση του πέναλτι ήταν πολύ καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Στο δεύτερο γύρο θα παλέψουμε για ότι καλύτερο.»

Κάμπος (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για το θέαμα που προσέφεραν, αλλά και στους φιλάθλους που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο, αλλά καθημερινά βελτιωνόμαστε μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο. Είμαι ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα που έδειξαν οι παίκτες μου και είμαι σίγουρος πώς έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Λαδάκης (παίκτης Αστέρα Τρίπολης): «Νομίζω πώς φτάσαμε σε μία σημαντική και δίκαιη νίκη, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Πέρασα καλά δύο χρόνια στον Αγροτικό Αστέρα και έχω μαζί μου καλές αναμνήσεις, αλλά είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα για τη νίκη της ομάδας μου. Εύχομαι στη συνέχεια του πρωταθλήματος καλή πορεία στον Αγροτικό Αστέρα»

 

 

 
Ενημέρωση για το AIDS στο 2ο Τ.Ε.Ε. Τριπόλεως
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιεί μέσω του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ) πρόγραμμα για τα «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα – AIDS».

Στις 29 Ιανουαρίου λοιπόν, ημέρα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν δύο επιμορφωτικές εκδηλώσεις σε μαθητές του 2ου Τ.Ε.Ε. Τριπόλεως.
Μέσα από τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις το κοινό ενημερώνεται για τη φύση των νοσημάτων, τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης και συζητά για στρατηγικές αντιμετώπισης.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να αναζητήσετε, στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και στο τηλέφωνο: 2710 – 232524 μέσω του κ. Σπυρόπουλου Ηλία, Υπευθύνου του προγράμματος στο Νομό Αρκαδίας.

 

 

 
Φάρμακα για τη Μελισσοκομεία
Μόνο με συνταγή κτηνιάτρου θα γίνεται στο εξής η χρήση φαρμάκων για τη μελισσοκομεία, σύμφωνα με την οδηγία (2004/28) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τίθεται πλέον σε εφαρμογή και στη χώρα μας.
Με την εφαρμογή της οδηγίας αυτής μπαίνει τέλος στο προηγούμενο καθεστώς της ελεύθερης και ανεξέλεγκτης χρήσης των μελισσοφαρμάκων, αφού ταυτόχρονα τον πλήρη έλεγχο θα έχουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας μας..

Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εκτός από την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας των μελισσών, τον καλύτερο έλεγχο των μελισσοκομικών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή μελιού από τυχόν κατάλοιπα φαρμάκων.
Αυτό τονίστηκε προχθές από τον διατελέσαντα καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ Βασίλης Λιάκος κατά την έναρξη Ημερίδας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία με θέμα «Μελισσοκομία- Μελισσοπαθολογία».

Όπως εξήγησε ο κ Λιάκος με την οδηγία διευκρινίζεται ότι η προστασία της υγείας των μελισσών, αποτελεί αρμοδιότητα αλλά και ευθύνη των κτηνιατρικών υπηρεσιών..
Η αλλαγή αυτή θεωρείται σημαντική διότι οι Έλληνες έρχονται πρώτοι στην κατανάλωση μελιού με ένα κιλό μελιού κατά κεφαλή ετησίως. Περισσότερα...

 

 

 
Σκέψεις για τα σκουπίδια, από τον Βαγγέλη Κορμπά
Δεν ξέρω αν πρόκειται για ηλίθια άγνοια, για απόλυτη απογοήτευση, για το τελικό στάδιο της απελπισίας ή για μισανθρωπία. Μάλλον όλα μαζί ανακατεύονται και μας οδηγούν σαν ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίζουμε τα σκουπίδια με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Περισσότερα...

 

 

 
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου Γαργαλιάνοι-Ρωμανός
Υπεγράφη χθες στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, η σύμβαση του έργου για «τη βελτίωση-κατασκευή της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας-Φιλιατρών-Πύλου, του τμήματος Γαργαλιάνοι-Ρωμανός», συνολικού προυπολογισμού 23 εκατ. ευρώ.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου τον Ιούλιο του 2006 και πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών στη Δυτική Μεσσηνία.

Το έργο είναι συνολικού προυπολογισμού 23 εκατ. ευρώ και αναφέρεται στη νέα χάραξη και διάνοιξη της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας-Φιλιατρών-Πύλου, στο τμήμα Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, μήκους 11.845 μέτρα, στο οποίο θα κατασκευαστούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,75 μέτρα έκαστη και λωρίδα καθοδήγησης 0,25.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης, την αποκατάσταση του τοπικού δικτύου σε συνολικό μήκος οδικών τμημάτων (παράπλευροι και κάθετοι) 4.970 μέτρα. Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν:
- Χωματουργικά
- Τεχνικά έργα
- Οδοστρωσία
- Ασφαλτικά
- Σήμανση
- Φυτεύσεις

Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε τα εξής «Είναι ένα από τα πλέον σημαντικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν και θα γίνουν στο Νομό Μεσσηνίας. Είναι ένα αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων της περιοχής και το ζητούσε όλη η τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας.

Το έργο αυτό έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του δρόμου, του οποίου τα υπάρχοντα γεωμετρικά χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα δυσμενή. Με το έργο αυτό επιδιώκεται η ασφαλής και ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών προς τα θέρετρα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξει σημαντική ωφέλεια για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, όσον αφορά στη διακίνηση των προϊόντων τους προς τις αστικές αγορές.

Η ανάδοχος εταιρεία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της και μέσα σε είκοσι μήνες οι πολίτες της Μεσσηνίας θα έχουν ένα καλό και προπάντων ασφαλές οδικό δίκτυο, που θα δώσει τη δυνατότητα τουριστικής και οικονομικής αξιοποίησης στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια»
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα