Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 23-5-2007

 

 

 

 
Οριστική ένταξη 24 έργων στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» 5,1 εκατ. ευρώ
Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η 12η Επιτροπή Παρακολούθησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, στην οποία αποφασίστηκε η οριστική ένταξη 24 έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.183.326,82 ευρώ.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Περιφερειακή Επιτροπή Παρακολούθησης πιστοποίησε ακόμα την ολοκλήρωση 15 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.265.769,17 ευρώ και προένταξε 133 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 13.285.071,88 ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη μετά τη συνεδρίαση δήλωσε «Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής έχουν προενταχθεί στο ΘΗΣΕΑ 1.469 έργα συνολικού προϋπολογισμού 224,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 203,1 εκατ. είναι για 1.400 έργα που υλοποιούν αποκλειστικά οι Δήμοι και οι Κοινότητες, ενώ 21,5 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί για 69 έργα διαδημοτικής συνεργασίας.

Μέχρι σήμερα, για το 43,34% του «ΘΗΣΕΑ», έχει δοθεί έγκριση δημοπράτησης, ενώ τα υλοποιούμενα έργα στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχονται σε 579, προϋπολογισμού 93,2 εκατ. ευρώ.

Ο «ΘΗΣΕΑΣ» είναι το χρηματοδοτικό εκείνο εργαλείο, που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν έργα για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και έργα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενισχυθεί σημαντικά με τους διασφαλισμένους πόρους, οι οποίοι της έχουν χορηγηθεί, ενώ ο «ΘΗΣΕΑΣ» είναι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που εκτός του ότι δίνει τα διπλάσια χρήματα σε διάστημα πέντε χρόνων, από αυτά που έδινε το ΕΠΤΑ για επτά χρόνια, κάθε δημότης μπορεί να παρακολουθήσει, μπαίνοντας απλά στο διαδίκτυο και να μάθει ποια έργα γίνονται σε κάθε Δήμο».

 

 

 

 
Αναφορά Ανδρέα Λυκουρέντζου για τους πολύτεκνους
Ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, με τη μορφή αναφοράς, υπόμνημα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με την οποία ζητά την ικανοποίηση διαφόρων αιτημάτων της, μεταξύ των οποίων και το αναφερόμενο στην παράγραφο 3 εδάφιο α' του υπομνήματος, για την εξαίρεση των πολυτέκνων εκπαιδευτικών από τις επιτηρήσεις των γενικών εξετάσεων.

Παράλληλα, λόγω του επείγοντος του συγκεκριμένου αιτήματος, κατέθεσε ερώτηση, με αριθμό 8388 της 23ης Μαΐου 2007, προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί εάν συμφωνεί η κυβέρνηση με την άμεση αποδοχή του στην παρούσα εξεταστική περίοδο.

 

 

 

 

 
Πάτησε στην κορυφή... Πανσερραικός-Αστέρας Τρίπολης 0-3 (0-2)
Ο Αστέρας παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο σε ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος έφτασε σε μία μεγάλη νίκη στις Σέρρες με 3-0 επί του Πανσερραικού και ταυτόχρονα έμεινε ο μοναδικός ένοικος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, αφού την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός έχανε στο γήπεδο της Φυλής από το Θρασύβουλο με 2-1 με γκολ μάλιστα ενός πρώην παίκτη του Αστέρα, του Ηλία Αναστασάκου στο 73ο λεπτό.
Ο χορός των τερμάτων άνοιξε νωρίς, αφού μόλις στο 7ο λεπτό και μετά από σέντρα του Πουρτουλίδη από δεξιά, ο Ροτζέριο με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Βεζυρίδη.

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα ήρθε στο 34' όταν Ντιμπάλα, Ροτζέριο και Ιωάννου άλλαξαν τη μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα, με τον τελευταίο να σκοράρει με κοντινό πλασέ και να διαμορφώνει το 0-2.
Οι φίλαθλοι των Σερρών χειροκρότησαν τους παίκτες του Αστέρα σε αυτή τη φάση, παραδεχόμενοι την επίτευξη ενός σπάνιου σε ομορφιά τέρματος.

Στο 88' με πέναλτι ο Ιωάννου διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στη μεγάλη νίκη του Αστέρα που τον έφερε μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα συνθήματα πανηγυρισμών στην Τρίπολη ξεκίνησαν και αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι που το διασκέδασαν με το δικό τους τρόπο.

Την ίδια στιγμή, ο Ηλίας Ιωάννου συνέχισε τα ρεκόρ του στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας για 7ο στη σειρά παιχνίδι φτάνοντας στα 15 τέρματα!
Ο Αστέρας πέρασε πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά τριών βαθμών από το δεύτερο Λεβαδειακό, κρατάει την τύχη στα χέρια του και είναι μπροστά σε ένα μεγάλο επίτευγμα, να σηκώσει τρίτη συνεχόμενη Κούπα Ως ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου!

Ο Αστέρας θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα στο 48' όταν δυνατό σουτ του Ντιμπάλα μέσα από τη μεγάλη περιοχή τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πανσερραικού.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Αστέρα στο 40' όταν δυνατό σουτ του Παγώνη από το σημείο του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Συμεωνίδης.

Διαιτητής του αγώνα ο Χαραλαμπίδης (Καβάλα).
Πανσερραικός: Βεζυρίδης, Παγώνης (44' Μητσόπουλος), Γιούρκιτς, Δήμου, Παππάς, Πέτκοβιτς, Ζαχαρίου (18' Μίνγκας), Σταυρακάκης, Τάντιτς, Μουράτι, Γκόγκας
Αστέρας: Συμεωνίδης, Πουρτουλίδης, Χατζόπουλος, Λαζαρίδης, Μασάντο, Μασάρα, Παντελιάδης (77' Ρικάρντο Σα), Λαδάκης, Ροτζέριο (87' Τσουκαλίδης), Ιωάννου, Ντιμπάλα (59' Ζουντί).

Τώρα πια το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο την Κυριακή και φυσικά τη φιέστα που θα ακολουθήσει στην Πλατεία 'Αρεως για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα