Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 12-5-2007

 

 

 

 
Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Αστέρας ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα
Η 12η Μαΐου 2007 δε θα είναι πλέον μία ημερομηνία όπως οι υπόλοιπες μίας χρονιάς, αλλά θα είναι μία ιστορική και ξεχωριστή ημερομηνία, αφού θα τη θυμούνται όλοι ως την ημέρα που ένα μεγάλο όνειρο του Αστέρα έγινε πραγματικότητα.

Η 12 Μαΐου 2007 θα είναι πλέον η πιο λαμπρή, η πιο ένδοξη στην ιστορία του Αστέρα, αλλά και γενικότερα του Αρκαδικού αθλητισμού, σηματοδοτώντας την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, αφού με τη νίκη στην Καλαμάτα με 2-1 εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Πέντε χρόνια χρειάστηκε λοιπόν ο Αστέρας, για να διανύσει τη διαδρομή από το τοπικό πρωτάθλημα της Αρκαδίας έως τη Σούπερ Λίγκα, κάνοντας τέσσερις μεγάλες ανόδους (τη μία μεγαλύτερη από την άλλη) σε αυτό το διάστημα.

Κερδίζοντας με το αγαπημένο του 2-1 στην Καλαμάτα (δύο φορές κέρδισε με το ίδιο σκορ το Μεσσηνιακό και μία πλέον τη «Μαύρη Θύελλα»), ο Αστέρας εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στην κορυφαία εθνική κατηγορία, φτάνοντας μάλιστα στην πρώτη θέση και πάλι το Λεβαδειακό με 59 βαθμούς.

Ο Αστέρας έγραψε στην Καλαμάτα την κορυφαία σελίδα στην ιστορία του Αρκαδικού αθλητισμού, αφού ποτέ ξανά στα προηγούμενα χρόνια εκπρόσωπος του Αρκαδικού ποδοσφαίρου δεν είχε φτάσει τόσο ψηλά. Όλα αυτά μάλιστα τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και ενώ πλέον ο Αστέρας θα κυνηγήσει την πρωτιά στη βαθμολογία, όπως είχε κάνει δηλαδή τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Οι 1.000 περίπου φίλαθλοι που ακολούθησαν τον Αστέρα στην Καλαμάτα, δε σταμάτησαν να επευφημούν, να χειροκροτούν και να ενθαρρύνουν τους παίκτες του Πάουλο Κάμπος. Στο φινάλε επιβραβεύθηκαν με τη νίκη στην Καλαμάτα και φυσικά την εκτός έδρας νίκη που «κλείδωσε» την ιστορική άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν θετικά για τον Αστέρα, αλλά δεν ήταν έτσι από την αρχή του αγώνα, καθώς στο 12ο λεπτό μετά από σέντρα του Τζανετάκου από δεξιά, ο Καούνος κοντρόλαρε τη μπάλα με άψογο τρόπο και με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα δίνοντας το προβάδισμα στην Καλαμάτα, όπως και στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια ο Αστέρας και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη «χρυσή νίκη» με δύο τέρματα που σημείωσαν οι Ντιμπάλα στο 41' και ο Ιωάννου στο 53' με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από δύο εξαιρετικές ασίστς του Ροτζέριο.
Ο Ντιμπάλα χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να σκοράρει στο παιχνίδι, αφού πέρασε στον αγώνα στο 34', ενώ ο Ιωάννου σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι φτάνοντας στα έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Η Καλαμάτα στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή της και είχε δύο δοκάρια στο δίλεπτο 71-72 με κεφαλιά του Καούνου (απέκρουσε ο Συμεωνίδης και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι) και σουτ του Καλί.

Το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή της αναμέτρησης Γερμανάκο έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των πανηγυρισμών, τόσο στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Αστέρα να κάνουν κύκλο και να πανηγυρίζουν, όσο και στην κερκίδα με τους φιλάθλους να τραγουδάνε συνθήματα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, ενώ το καθιερωμένο σε τέτοιες περιπτώσεις «Όλε, Όλε» είχε την τιμητική του.

Στα αποδυτήρια δάκρυα χαράς, συγκίνησης και ικανοποίησης για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, ενώ δεν έλειψαν τα καθιερωμένα μπουγέλα με τους παίκτες του Αστέρα να τραγουδάνε για την ιστορική άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και να γίνονται μία αγκαλιά με τους διοικούντες του Αστέρα, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Τριπόλεως Αλέξανδρος Κοτσιάνης έδινε την εντολή να φωταγωγηθεί η πόλη για την άνοδο στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γερμανάκος (Αθηνών).

Καλαμάτα: Παπαδόπουλος, Μαρής, Σπυριδάκης, Καούνος, Τζανετάκος, Καλί, Λουτσιάνο (62' Σπυρόπουλος), Κωνσταντινίδης (78' Λιβέρης), Κουτελιέρης, Καλαγκάνης (87' Ντος Σάντος), Ουμπουκάρ.
Αστέρας: Συμεωνίδης, Παπαθανασίου (34' Ντιμπάλα), Χατζόπουλος, Λαζαρίδης, Μασάρα, Κανακούδης (74' Ρικάρντο Σα), Λαδάκης, Παντελιάδης, Ροτζέριο (89'Καλογιαννίδης), Ιωάννου, Πουρτουλίδης.

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Κάμπος (προπονητής Αστέρα): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Αστέρα, που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την εκπληκτική χώρα.
Σήμερα είναι μία πολύ ευχάριστη ημέρα για μένα, αφού στους τέσσερις μήνες που βρίσκομαι στην Ελλάδα βοήθησα τον Αστέρα να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα.
Όλοι οι παίκτες του Αστέρα έκαναν πολύ καλή δουλειά στο γήπεδο όλο αυτό το διάστημα, ενώ οι φίλαθλοι ήταν σε κάθε παιχνίδι στο πλευρό μας, ενώ η διοίκηση και το προσωπικό της ομάδας έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Θα ήθελα να δώσω τα βαθιά μου ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες της ομάδας κ.κ. Γιάννη Καυμενάκη, Δημήτρη Μπάκο, που πίστεψαν στη δουλειά μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι ο προπονητής του Αστέρα.
Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή, στην ομάδα και την πόλη της Καλαμάτας. Είναι μία καλή ομάδα, γίνεται καλή δουλειά και εύχομαι την επόμενη χρονιά να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα»

Μιχαλόπουλος (προπονητής Καλαμάτας): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αστέρα για την άνοδο του στη Σούπερ Λίγκα. Πρώτα στον κ. Κάμπος, στους παίκτες και μετά στη διοίκηση. Όλοι μαζί κατάφεραν να πάνε στην κορυφαία εθνική κατηγορία μία ομάδα, που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε στο ποδοσφαιρικό χάρτη. Να τους ευχηθώ να πάνε καλά και την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα.
Σήμερα και παρά τις ελλείψεις που είχαμε προσπαθήσαμε, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ καλό αντίπαλο.
Έχουμε τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Του χρόνου πρέπει να γίνει καλύτερος προγραμματισμός, να γίνουν καλύτερες επιλογές και να ζητήσουμε κάτι καλύτερο στην κατηγορία.
Έχουμε έναν υπέροχο κόσμο, που μας στηρίζει, που μας ακολουθεί και πρέπει κάποια στιγμή να τον ικανοποιήσουμε πηγαίνοντας την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία»

Συμεωνίδης (ποδοσφαιριστής Αστέρα): «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για την ομάδα μου και την Τρίπολη. Μία ομάδα που πριν πέντε χρόνια δε βρισκόταν στις εθνικές κατηγορίες και μετά από σκληρή δουλειά σε βάθος χρόνου κατάφερε να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα.
Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί έχουν βάλει όλοι ένα λιθαράκι για να φτάσει ως εδώ η ομάδα»

Κωνσταντινίδης (ποδοσφαιριστής Καλαμάτας): «Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που ευχαρίστησε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Η Καλαμάτα έκανε ένα καλό παιχνίδι, αλλά εκτός της καλής εμφάνισης μας έμειναν οι πανηγυρισμοί του Αστέρα. Θέλουμε και εμείς σε ένα χρόνο από σήμερα να πανηγυρίσουμε όπως η ομάδα της Τρίπολης σήμερα την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Την Τρίτη αρχίζουν πάλι οι προπονήσεις

Η ικανοποίηση για την άνοδο του Αστέρα φαινόταν από τα χαμόγελα σε όλο το μήκος και πλάτος της Τρίπολης, καθώς ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης το Σαββατόβραδο σε όλα τα αθλητικά και μη, στέκια της πόλης.

Με την επιστροφή της αποστολής στην Τρίπολη, όλη η ομάδα δείπνησε σε γνωστό μαγαζί της πόλης και τα ευχάριστα για τους παίκτες του Αστέρα συνεχίστηκαν, αφού ο προπονητής της ομάδας Πάουλο Κάμπος έδωσε ρεπό δύο ημερών στους παίκτες του, ανταμείβοντας τους με αυτό τον τρόπο για τη νίκη στην Καλαμάτα και φυσικά την εξασφάλιση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

Έτσι, οι προπονήσεις της ομάδας και παράλληλα η προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Βέροια θα αρχίσουν από το πρωί της Τρίτης.

Στη στατιστική μεριά της φετινής πορείας του Αστέρα μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, η ομάδα Τρίπολης έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (44), διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (23 έναντι 21 της Βέροιας) και έχει τη καλύτερη διαφορά τερμάτων (+21).

 

 

 

 
«Τεσσάρα» από την ομάδα νέων Αστέρας-Λεβαδειακός 4-1
Η ομάδα νέων του Αστέρα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, κερδίζοντας μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, το Λεβαδειακό, με το ευρύ 4-1 φτάνοντας τους 38 βαθμούς και στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παίκτες του Αστέρα απέδωσαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν σε μία δίκαιη νίκη, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα, παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κοκκάλα.

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 15ο λεπτό με σουτ του Νικολάου, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Αστέρα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, έλεγξαν το ρυθμό του παιχνιδιού και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στα τέρματα των Μπαρουτσάκη (33'), Φωτόπουλου (50'), Κουσκουνά (57'), Πετρόπουλου (90').

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκριτζέπης.

Αστέρας: Ψυχογιός, Τόκος, Πριόβολος, Κοκκάλας, Αναγνωστόπουλος, Βλαχοκυριάκος, Ζιούλης (60' Αποστολίδης), Φωτόπουλος, Μπαρουτσάκης (73' Μέλλος), Πετρόπουλος, Κουσκουνάς (85' Τσουκάνι).
Λεβαδειακός: Τζουναράς, Νικολακάκης, Παπαχαραλάμπους, Χρήστου, Τσέλος, Καραλίβανος, Μακρής, Ματθαίου, Βασιλείου, Πανουργιάς (46' Τσεκούρας), Νικολάου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα