Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 9-6-2007

 

 

 

 
Προκήρυξη βραβείου για φοιτητή Φιλοσοφικής
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα χορηγήσει, κατά το Πανεπιστημιακό έτος 2006-07, βραβείο από τα έσοδα της Δωρεάς Ray Ritten σε μνήμη της συζύγου του Δωρητή Sandhya Ray, στον καλύτερο φοιτητή ή φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας ή Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, προτιμωμένου/νης του/της καταγομένου/νης από την Αρκαδία.

Το ποσό του βραβείου ανέρχεται σε Ευρώ 293,47

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30) μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την πρώτη δημοσίευση περίληψης της προκήρυξης αυτής στον ημερήσιο Αθηναϊκό τύπο (μέχρι 11-6- 2007) αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η καταγωγή, αν υπάρχει, από την Αρκαδία και
2. Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία και Μ.Ο. βαθμολογίας στο προηγούμενο έτος σπουδών 2005-06 τουλάχιστον Λ. Καλώς.

Έντυπα αιτήσεων καθώς και περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων (Σταδίου και Χρ. Λαδά 6, τηλ. 210.368.9132-4).

 

 

 

 
Αποκατάσταση ζημιών στο γεφύρι του Τάνου στο 'Αστρος
ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ

Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός
www.arkadonkoinon.gr

Τρίπολη 4-6-2007

Προς: -Κ. Νομάρχη Αρκαδίας
-Νομ. Συμβούλιο
-Διεύθυνση Υποδομών Αρκαδίας
Κοιν.: ΜΜΕ

Θέμα: αποκατάσταση ζημιών στο γεφύρι του Τάνου στο Άστρος.

Σας κάνουμε γνωστό ότι το γεφύρι του Τάνου στο δρόμο Κυβέρι – Άστρος – Λεωνίδιο έχει υποστεί ζημιές από τις μεγάλες νεροποντές του 2002 – 2003. Συγκεκριμένα έχει καταστραφεί μέρος του συστήματος ανάσχεσης της ορμής των νερών στη λεκάνη του ποταμού και τα φράγματα των πρανών που προστατεύουν τα θεμέλια της γέφυρας από τη διάβρωση. Το πρόβλημα οξύνεται από την παράνομη αμμοληψία. Σε περίπτωση νέας μεγάλης νεροποντής υπάρχει κίνδυνος να υποστεί η γέφυρα μεγάλες ζημιές, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην συγκοινωνία της Κυνουρίας.
Παρακαλούμε να εξετασθεί η κατάσταση και να υπάρξει παρέμβαση αποκατάστασης των ζημιών πριν από τις πιθανές φθινοπωρινές βροχές.

Για το ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ

Παναγιώτης Βέμμος

 

 

 

 
ΣΥΝ: Να καταργηθεί το «παγκόσμιο διευθυντήριο» της G8
Επιστρέφοντας από το Ροστόκ, όπου συμμετείχε στην «αντι-σύνοδο» των κινημάτων, ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης δήλωσε:

«Η σύνοδος της ομάδας G8 δικαιολόγησε τις ανησυχίες των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που επί μια εβδομάδα μετέτρεψαν το Ροστόκ σε πρωτεύουσα της άλλης Ευρώπης. Καμία ουσιαστική δέσμευση δεν ανέλαβαν οι «8 μεγάλοι» για τα πιεστικά προβλήματα του πλανήτη, τα οποία επιδεινώνονται από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. 'Αλλωστε, η πείρα δείχνει ότι δεν τηρούνται ούτε οι περιορισμένες υποσχέσεις, όπως συνέβη με την υπόσχεση της προ 2ετίας συνόδου στη Σκωτία για βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αφρική.

Κατά τη γνώμη της αριστεράς, το άτυπο παγκόσμιο «διευθυντήριο» των G8 πρέπει να καταργηθεί. Τα προβλήματα της ανθρωπότητας χρειάζονται την ισότιμη παγκόσμια συνεργασία, την οποία μπορεί να υπηρετήσει μόνο ένας αναβαθμισμένος ΟΗΕ με τις 192 χώρες-μέλη του. Δεν μπορεί η G8, που εκπροσωπεί μόλις το 13,6% του πληθυσμού της γης και αντλεί το ρόλο της από την διαιώνιση των παγκόσμιων ανισοτήτων.

Χαιρετίζουμε το πολύμορφο «κίνημα των κινημάτων» που έδωσε το «παρών» στο Ροστόκ, διαδηλώνοντας αλλά και συζητώντας εναλλακτικές προτάσεις στο πλαίσιο της «αντι-συνόδου», με αξιόλογη παρουσία και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, με πολλούς νεολαίους ακτιβιστές, που έδειξαν ξεχωριστή αγωνιστικότητα και δεν κάμφθηκαν από την πρωτοφανή αστυνομοκρατία.

Ένα από τα κύρια συνθήματα της αντι-συνόδου στο Ροστόκ ήταν “TINA IS DEAD”, δηλαδή «Η ΤΙΝΑ είναι νεκρή». «ΤΙΝΑ» είναι η συντομογραφία της Θατσερικής θέσης «There Is No Alternative”, που σημαίνει «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». Η θέση αυτή διαψεύδεται από τις εξελίξεις. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Αλληλεγγύη στον Κορτζίδη από Γερμανούς αριστερούς και πράσινους

Ευρύτατη ήταν η αλληλεγγύη της «αντι-συνόδου» στον απεργό πείνας Δήμαρχο του Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη, για την οποία ενημέρωναν στις συζητήσεις και συναντήσεις τους τα μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Επίσης, τα στελέχη του ΣΥΝ Π.Τριγάζης, Ν.Θεοδωρακοπούλου και Λ.Δουδούμη έκαναν πολλές επαφές με στελέχη της Γερμανικής Αριστεράς και των Πράσινων, ζητώντας τη διεθνή αλληλεγγύη στον αγώνα του Δημάρχου Ελληνικού για ελεύθερες παραλίες. Σε απάντηση, ο βουλευτής και εκ των κορυφαίων στελεχών του PDS Βόλφγκανγκ Γκέρκε ενημέρωσε αμέσως για το θέμα τους δημάρχους του κόμματος του. Την αλληλεγγύη της εξέφρασε και η Πρόεδρος των Πρασίνων της Γερμανίας Κλώντια Ροτ, την οποία συνάντησε και ενημέρωσε εκτενώς ο Πάνος Τριγάζης.

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα