Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 8-3-2007

 

 

 

 
33,4 εκατ. ευρώ σε 199 ιδιωτικές επενδύσεις στα ΟΠΑΑΧ
Κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη με τη Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης, την ΕΥΔ, την «Πελοπόννησος ΑΕ» και τους συνεργάτες τους, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των Ιδιωτικών Επενδύσεων των ΟΠΑΑΧ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων Περιφερειών της χώρας που υλοποιεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα Ιδιωτικών Επενδύσεων ΟΠΑΑΧ (Αγροτουριστικά καταλύματα, βιοτεχνίες κλπ) ύψους 33.456.773,37 εκατ. ευρώ.

Με την πρώτη προκήρυξη τον Απρίλιο του 2004 εντάχθησαν και υλοποιούνται 94 Ιδιωτικά Έργα, συνολικού προϋπολογισμού 16.679.431,31 ευρώ με επιχορηγούμενη Δημόσια Δαπάνη 10.023.932,75 ευρώ. Εξ αυτών, 25 ιδιωτικές επενδύσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί και 14 ιδιωτικές επενδύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο παραλαβής.

Με τη δεύτερη προκήρυξη τον Αύγουστο του 2005 εντάχθησαν 105 ιδιωτικές επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 16.777.342,06 ευρώ και επιχορηγούμενη Δημόσια Δαπάνη 10.303.937,74 ευρώ. Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται το σύνολο αυτών των ιδιωτικών επενδύσεων.

Οι Ορεινές και Απομακρυσμένες Περιοχές στις οποίες γίνονται αυτές οι επενδύσεις είναι:

Α. Περιοχή Αλαγονίας. Περιλαμβάνει τους Δήμους Βαλτετσίου και Φαλαισίας του Νομού Αρκαδίας, τα δημοτικά διαμερίσματα Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Βέργας, Ελαιοχωρίου, Καρβελίου, Λαδά, Λαϊίκων, Μικράς Μαντίνειας, Νέδουσας και Πηγών του Δήμου Καλαμάτας, τα δημοτικά διαμερίσματα Αργίλου, Αρφαρών, Βελανιδιών, Βρομόβρυσης, Σταματίνου, Αγίου Φλώρου του Δήμου Αρφαρών και τα δημοτικά διαμερίσματα Πολιανής και Άμφειας του Δήμου Θουρίας του Νομού Μεσσηνίας.

Β. Περιοχή Ορεινής Αργολίδας – Κορινθίας. Περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Προσύμνας και Λιμνών του Δήμου Μυκηναίων, τα δημοτικά διαμερίσματα Αραχναίου και Μιδέας του Δήμου Μιδέας, τα δημοτικά διαμερίσματα Νέας Επιδαύρου, Δημαίνης και Τραχειάς του Δήμου Επιδαύρου, τα δημοτικά διαμερίσματα Λυγουριού, Αγίου Δημητρίου, Αδαμίου και Αρκαδίου του Δήμου Ασκληπιείου στο Νομό Αργολίδας, τα δημοτικά διαμερίσματα Σοφικού, Αγγελόκαστρου και Κόρφου του Δήμου Σολυγείας, τα δημοτικά διαμερίσματα Κατακαλίου, Αθικίων, Γαλακτίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Σαρωνικού, τα δημοτικά διαμερίσματα Αγιονορίου, Στεφανίου, Κλένιας, Χιλιομοδίου, Αγίου Βασιλείου και Κουταλά του Δήμου Τενέας του Νομού Κορινθίας.

Γ. Περιοχή Μάνης. Περιλαμβάνει τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Γυθείου (εξαιρείται το δημοτικό διαμέρισμα Γυθείου) και Οιτύλου του Νομού Λακωνίας.

Δ. Περιοχή Νέδας. Περιλαμβάνει τους Δήμους Αετού, Ανδανίας, Αυλώνος, Αριστομένους, Βουφράδων, Δωρίου, Είρας, Ιθώμης, Παραφλέσσα και τις κοινότητες Τρικόρφου και Τριπύλας του Νομού Μεσσηνίας.

Ε. Περιοχή Πάρνωνα. Περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Αγίας Σοφίας, Αγίου Ανδρέα, παραλίας Αγίου Ανδρέα, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Πέτρου, Βερβένων, Δολιανών, Προσήλια, Έλατος, Καράτουλα, Καστάνιτσα, Καστρίου, Κορακοβουνίου (οικ. Κορακοβουνίου, Νεοχωρίου και Ορεινού), Κουτρούφων, Μελιγούς, Μεσορράχης Νέας Χώρας, Ξηροπήγαδου, Περδικοβρύσης, Πλατάνας, Πλατάνου, Πραστού, Σιταίνης, Στόλου, Χαράδρου και Ωριάς του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Νομό Αρκαδίας και τους Δήμους Γερονθρών, Θεραπνών, Νιάτων, Ζάρακα, Οινούντος και την κοινότητα Καρυών στο Νομό Λακωνίας.

Μετά τη συνάντηση εργασίας η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανέφερε «Η ισόρροπη βιώσιμη Περιφερειακή ανάπτυξη είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε Ορεινές και Απομακρυσμένες περιοχές να αποκτούν συμπληρωματικό εισόδημα τονώνοντας έτσι την τοπική οικονομία»

 

 

 
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Σε μια δημοκρατική κοινωνία η ισονομία και η ισότητα των ευκαιριών πρέπει να είναι για όλους τους πολίτες. Η χώρα μας έχει ένα στέρεο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί την ισότητα των ευκαιριών, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται.
Άλλωστε όσο μεγαλύτερη είναι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών τόσο πιο δημοκρατικές είναι οι κοινωνίες.

Οι γυναίκες έχουν αποδείξει σε όλους τους τομείς στην επιχειρηματικότητα, στην τέχνη, στην πολιτική, στο δημόσιο βίο ότι μπορούν ισότιμα να προσφέρουν στην πρόοδο των κοινωνιών.
Η ισότητα των ευκαιριών είναι στο επίκεντρο της πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης και συνεπώς της Περιφέρειας προωθώντας προγράμματα τα οποία γίνονται με επιτυχία για την γυναικεία απασχόληση, την δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής, διαρκώς επιταχυνόμενη για να φθάσουμε τον στόχο που θέτει η στρατηγική της Λισσαβόνας, της αύξησης του ποσοστού Απασχόλησης στο 60% το 2010.
Πέραν όμως από θεσμούς, νόμους και κίνητρα, η ισότητα των δύο φύλων και η εξάλειψη των διακρίσεων αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο στην καθημερινή και συνειδητή προσωπική στάση ζωής όλων μας.

Γενική Γραμματέας
Περιφέρειας Πελοποννήσου
Αγγέλα Αβούρη

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στην Αθήνα για τις κοινωνικές δομές
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα συμμετέχει στη σύσκεψη που θα γίνει στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 1 μ.μ. με θέμα τα προγράμματα των κοινωνικών δομών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα